>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 46: Sao Paulo (ATP CT Finals), Bratislava, Champaign, Montevideo, Salzburg

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Sao Paulo (ATP Challenger Tour Finals)

Surface: Indoor Hard
Prize Money: $220,000
Tournament website: http://www.challengerfinals.com.br/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6406/mds.pdf

W Sao Paulo rozegrany zostanie turniej, który można potocznie nazwać challengerowym Turniejem Mistrzów. Zagra w nim ośmiu zawodników – siedmiu na podstawie tegorocznych rezultatów w challengerach oraz jeden z dziką kartą. Więcej informacji można uzyskać na oficjalnej stronie turnieju oraz:

-na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/2011_ATP_Challenger_Tour_Finals

-w tym artykule: http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2011/10/Features/ATP-Challenger-Tour-Finals-Line-Up-Announced.aspx

Uczestnicy:

Rui Machado
Martin Kližan
Matthias Bachinger
Dudi Sela
Bobby Reynolds
Andreas Beck
Cedrik-Marcel Stebe
Thomaz Bellucci (dzika karta)

Pozostałe challengery w tygodniu nr 46:

Bratislava

Prize Money: €85,000 +H
Tournament website: http://www.slovakopen2011.sk/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/444/mds.pdf

Champaign

Prize Money: $50,000
Tournament website: http://www.illinoischallenger.com/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/637/mds.pdf

Montevideo

Surface: Outdoor Clay
Prize Money: $50,000
Tournament website: http://uruguayopen.com/es/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/544/mds.pdf

Salzburg

Prize Money: €42,500
Tournament website: http://www.salzburgindoors.at/
Main draw singles: http://www.atpworldtour.com/posting/2011/6059/mds.pdf

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Kwale do Bratysławy
Pashanski-Grozdanov 1 1,44 (bet 365) ✅
Boris, na clayu dość pasywny, na nawierzchniach halowych staje się bardziej drapieżny (lubi rozprowadzać akcje płasko i mocno z FH), co źle wróży słabemu w obronie Grozdanovowi, którego atuty ofensywne powinien zneutralizować swoją solidną grą obronną.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Challenger Salzburg (kwalifikacje)
Benjamin Becker - Moritz Baumann 1 1.25 Bet365 ✅ 6:4 6:2

Zdecydowanie, mimo tego, że Benjamin Becker obniżył zdecydowanie loty, to powinien sobie poradzić z nieznanym Baumannem, który jest obecnie dopiero 805 w rankingu ATP. Turniej jest rozgrywany na hali, a w tym tygodniu Becker właśnie grał na hali we włoskim Ortisei. I przegrał dopiero w 3 rundzie i to dopiero po 3 setach (7:6 6:7 2:6) z turniejową jedynką, czyli Niemcem Petzschnerem. Moritz bez znaczących wyników, typowy ITFowy średniak.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Challenger Bratislava (Słowacja) hard, I runda - start: 10:00

Lacko po wygranym turnieju w tureckim Izmir nieco przystopował z tonu, przegrywając mecz za meczem (5 przegranych na 8 spotkań). Jest tutaj gospodarzem, więc to na pewno jakiś atut, jednak Kubot jest o wiele lepszym zawodnikiem, z większym warsztatem jeśli chodzi o umiejętności - chociażby jego &quot;serve &amp; volley&quot;. Serwis Kubota może ostatnio nie imponował, ale mimo wszystko Lacko to przeciętny returner i sądze ,że Łukasz przez pierwszą rundę powinien przebrnąć.

W drugim spotkaniu Michał będzie podejmował Ebdena z Australii, który zaliczył dość efektowny przebłysk formy w ostatnim Mastersie w Szanghaju, a po drodze pokonał chociażby: Andujara, Petzschnera ,Harrisona czy Simona. Zatrzymał go dopiero Murray w ćwierćfinale. Michał z koleji bardzo słabo - 6 ostatnich meczów = 5 porażek i również w tym meczu daję szansę wyżej notowanemu a zarazem zdolnemu grajkowi jakim jest na pewno Ebden.

Kursy nie tak dawno zostały wystawione do oferty i prawdopodobnie z czasem polecą lekko w dół.

Kubot &amp; Ebden @2,78 (6/10) / Bwin ⛔

gju 134

gju

Użytkownik
Van Der Merwe 1.8
Wielkolud Izak spisuje się co najmniej dobrze. Wygrana w Charlottesville najlepiej o tym świadczy. W Knoxville odpadł z Bakerem, który wraca do &#39;żywych&#39; i nie jest to wielką ujmą dla VDM. Przeciwnikiem dzisiaj będzie Guccione, który będąc w gazie jest groźnym tenisistą na szybszych nawierzchniach. Jednak problemem Chrisa jest to, że ostatnio w nim nie jest. W ostatnich tygodniach jedna wygrana z anonimem z 7setki ATP. w H2H jest remis - stąd kurs, ale ostatnie wyniki zdecydowanie przemawiają za IZVM.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Challanger
Mecz: Conor Niland - Ivan Navarro-Pastor
Data: 14.11.2011r 17:00
Typ: 2
Kurs: 2.35
Bukmacher: Expekt
Analiza: Dzisiaj około godziny 17:00 rozegrane zostanie spotkanie w ramach tenioswego challengera, czyli nieco niższej &quot;ligi&quot; niż te z cyklu ATP 250, ATP 500, ATP 1000 czy też Wielkie Szlemy. Wybrałem na dzisiaj jedno spotkanie z turnieju ATP Salzburg, w ktorym to spotkają się ze sobą Hiszpan Ivan Navarro-Pastor z Irlandczykiem Conorem Nilandem. Według bukmacherów faworytem w tym starciu jest Irlandczyk, jednak ja stawiam zdecydowanie na Hiszpana, który jest według mnie znacznie bardziej doświadczonym oraz lepszym tenisistą niż jego dzisiejszy przeciwnik. Kurs tym bardziej zachęca i może da się dzisiaj na nim zarobić, oby! Hiszpan w rankingu ATP zajmuje 184 miejsce, podczas gdy Niland jest 209. Obydwaj mają po 30 lat i podobne warunki fizyczne, jednak Hiszpan jest nieco mniejszy i cięższy. W ostatnim czasie Navarro-Pastor odbył mecz w turnieju w Brazylii w miejscowości San Leopoldo, w którym to przegrał w pierwszej rundzie z Rubenem Ramirez Hidalgo 3:6, 4:6. Wcześniej pokonał jednak Czecha Jarosława Pospsila (206 w rankingu ATP) 6:2, 2:6, 6:4, nastepnie przegrywając z 109 w rankingu ATP Brazylijczykiem Richardo Mello 1:6, 4:6. Wcześniej przed tymi 2 turniejami, wygrał niezbyt znaczy turniej w Hiszpanii, za który &quot;zarobił&quot; 27 punktów i myślę, że w tym turnieju zdobędzie ich znacznie więcej. Jego przeciwnik jak wspomniałem wcześniej zajmuje 209 miejsce w rankingu. Jego ostatni turniej miał miejsce w angielskiej miejscowości Loughborough, gdzie Niland zaszedł do 2 rundy. W pierwszej pokonał Włocha Arnaboldiego wygrywając 6:3, 7:5. Następnie po wygranym secie z Tobiasem Kamke dostał niezłe lanie, przegrywając obydwa sety i nie ugrywając ani gema! Jego wcześniejszy turniej zakończył na pierwszej rundzie ulegając Niemcowi Misze Zverewowi w trzech setach. Porównując obydwu tenisitów, więszke szanse według mnie na wygranie meczu ma bardziej znany Hiszpan. Dlatego więc polecam stawiąc na jego zwycięstwo!

manager91 66

manager91

Użytkownik
Tenis
Boris Poshanski - Maxime Teixieira
Typ: 2 ✅ 1-6 1-6
Kurs: 1,72
Bukmacher: bet365
Analiza: Przyjemny kurs zaproponował bet365 na Francuza, który dla mnie jest zdecydowanym faworytem tego pojedynku, jego rywal z Serbi zajmuje odległe 430 miejsce w rankingu ATP i nie imponuje swoją grą. Za sukces może uznać awans do tego turnieju gdyż w 3 rundzie kwalifikacji był bliski odpadnięcia. Jednak uważam, że koncentrowanie się na zawodniku z tak odległego miejsca oraz mało znanym nie ma większego sensu i to od Teixiery będzie wszystko w tym pojedynku zależało. Owszem ostatnie wyniki są bardzo nieciekawe jednak ostanie dwa wróżą już wiele lepiej (Orlean i Paryż) na tych turniejach można zaobserwować iż jego forma zwyżkuje, mam nadzieję, że po 8 dniach treningu, przemyśleń a 9 wraz z dziś dzień, będzie w stanie bez problemów poradzić sobie z rywalem, a co najważniejsze grać swój tenis bo jeżeli zagra na swoim poziomie to o wynik jestem spokojny.

Otrzymane punkty reputacji: +2
M 0

magnum

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Challanger
Mecz: Conor Niland - Ivan Navarro-Pastor
Data: 14.11.2011r 17:00
Kurs: 2.35
Bukmacher: Expekt
Analiza: Dzisiaj około godziny 17:00 rozegrane zostanie spotkanie w ramach tenioswego challengera, czyli nieco niższej &quot;ligi&quot; niż te z cyklu ATP 250, ATP 500, ATP 1000 czy też Wielkie Szlemy. Wybrałem na dzisiaj jedno spotkanie z turnieju ATP Salzburg, w ktorym to spotkają się ze sobą Hiszpan Ivan Navarro-Pastor z Irlandczykiem Conorem Nilandem. Według bukmacherów faworytem w tym starciu jest Irlandczyk, jednak ja stawiam zdecydowanie na Hiszpana, który jest według mnie znacznie bardziej doświadczonym oraz lepszym tenisistą niż jego dzisiejszy przeciwnik. Kurs tym bardziej zachęca i może da się dzisiaj na nim zarobić, oby! Hiszpan w rankingu ATP zajmuje 184 miejsce, podczas gdy Niland jest 209. Obydwaj mają po 30 lat i podobne warunki fizyczne, jednak Hiszpan jest nieco mniejszy i cięższy. W ostatnim czasie Navarro-Pastor odbył mecz w turnieju w Brazylii w miejscowości San Leopoldo, w którym to przegrał w pierwszej rundzie z Rubenem Ramirez Hidalgo 3:6, 4:6. Wcześniej pokonał jednak Czecha Jarosława Pospsila (206 w rankingu ATP) 6:2, 2:6, 6:4, nastepnie przegrywając z 109 w rankingu ATP Brazylijczykiem Richardo Mello 1:6, 4:6. Wcześniej przed tymi 2 turniejami, wygrał niezbyt znaczy turniej w Hiszpanii, za który &quot;zarobił&quot; 27 punktów i myślę, że w tym turnieju zdobędzie ich znacznie więcej. Jego przeciwnik jak wspomniałem wcześniej zajmuje 209 miejsce w rankingu. Jego ostatni turniej miał miejsce w angielskiej miejscowości Loughborough, gdzie Niland zaszedł do 2 rundy. W pierwszej pokonał Włocha Arnaboldiego wygrywając 6:3, 7:5. Następnie po wygranym secie z Tobiasem Kamke dostał niezłe lanie, przegrywając obydwa sety i nie ugrywając ani gema! Jego wcześniejszy turniej zakończył na pierwszej rundzie ulegając Niemcowi Misze Zverewowi w trzech setach. Porównując obydwu tenisitów, więszke szanse według mnie na wygranie meczu ma bardziej znany Hiszpan. Dlatego więc polecam stawiąc na jego zwycięstwo!
Niestety ja inne mam zdanie na ten mecz. Niland w tamtym roku wygrał Salzburg pokonując Navarro 7-5 6-3. Hiszpan chyba nie lubi za bardzo grać na takich kortach (14-27) troszkę lepiej Irlandczyk (29-21). To tylko moje zdanie na ten temat każdy postawi jak będzie uważa ???? ł

D 570

duff999

Użytkownik
Nie zwracaj uwagi nawet na tą jego analize spotkania pisaną pod typy dnia... W ogóle po co takie coś wrzucać w dział. Analiza oparta na kilku meczach popartych rankingiem założę się ,że nawet ani jednego spotkania tych graczy nie widziałeś i nie wiesz jak kto gra. Włącz dziś livestream i nie pisz takich gniotów na przyszłość.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Przez cał
Analiza: Przyjemny kurs zaproponował bet365 na Francuza, który dla mnie jest zdecydowanym faworytem tego pojedynku, jego rywal z Serbi zajmuje odległe 430 miejsce w rankingu ATP i nie imponuje swoją grą. Za sukces może uznać awans do tego turnieju gdyż w 3 rundzie kwalifikacji był bliski odpadnięcia. Jednak uważam, że koncentrowanie się na zawodniku z tak odległego miejsca oraz mało znanym nie ma większego sensu i to od Teixiery będzie wszystko w tym pojedynku zależało.
Widzę, że jedziesz ostro po rankingach;) Jeśli chodzi o rozpoznawalność nazwisk, to Boris ma zdecydowanie bardziej znane, on nie zaczął grać w tenisa wczoraj, zadaj sobie trud i poszperaj trochę w historii ????
Przez cały dzień był pod 1,60, ale analityk dostał wreszcie po uszach i dokonał korekty. I tak małej, bo mecz jak dla mnie no bet, ale z lekkim wskazaniem na Pashanskiego, bo szybka hala z małym kozłem lepiej mu pasuje niż rotujacemu piłki Francuzowi.

manager91 66

manager91

Użytkownik
Przez cał

Widzę, że jedziesz ostro po rankingach;) Jeśli chodzi o rozpoznawalność nazwisk, to Boris ma zdecydowanie bardziej znane, on nie zaczął grać w tenisa wczoraj, zadaj sobie trud i poszperaj trochę w historii ????

Przez cały dzień był pod 1,60, ale analityk dostał wreszcie po uszach i dokonał korekty. I tak małej, bo mecz jak dla mnie no bet, ale z lekkim wskazaniem na Pashanskiego, bo szybka hala z małym kozłem lepiej mu pasuje niż rotujacemu piłki Francuzowi.

Analizy piszę na podstawie własnej wiedzy i znajomości każdy ma do tego tutaj prawo. Uważam, że dobrze orientuję w się w tenisie dlatego w ogóle podejmuję się próby typowania gdybym całkowicie nie wiedział nic o tym pojedynku na pewno nie podawał bym tutaj typu.

Jak widać nie miałeś racji 6-1 6-1 to chyba całkowicie wyjaśniło...

Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +3
manager91 66

manager91

Użytkownik
Tenis Challenger Bratyslawa
Minar J. - Martin A.
Typ: Minar J. ✅ 6-4 6-4
Kurs: 2,15
Bukmacher: Unibet
Analiza: Uważam, że Martin w tym turnieju wystąpi słabiej przygotowany, swoje przemyślenia uzasadniam tym iż ostatni turniej rozgrywał miesiąc temu a z reguły jest tak, że jeżeli zawodnicy odpuszczają turnieje to dzieje się tak z powodu przerwy w treningach lub kontuzji. Można by nawet stwierdzić, że Martin miesiąc temu zakończył już swój sezon a w Bratyslawie wystąpi ze względu, że nie musiał nigdzie podróżować iż jest Słowakiem i swoje przemyślenia kieruję właśnie w tym kierunku. Całkiem odwrotna sytuacja jest jeżeli chodzi o Minara 30-latek przechodził w Bratyslavie kwalifikacje, w których bardzo dobrze wypadł, bez większych trudności kwalifikując się do turnieju głównego. Pojedynki w kwalifikacjach raczej powinny podziałać pozytywnie, Minar zapoznał się z Halą z warunkami gry co za tym idzie jest w rytmie meczowym czego nie można powiedzieć o rywalu. Stawiam na Minara ponieważ widać, że chce pograć i coś ugrać w tym turnieju a rywal jak najbardziej do ogrania.

Proponuję również:

Przysiezny M. - Ebden M. 2 1,55 Expekt ✅ 1-6 6-7

Pavic A. - Torebko P. 2 1,42 BetClick ⛔ 6-3 6-3

Otrzymane punkty reputacji: +1
x_design 450

x_design

Użytkownik
12:00
Aljaz Bedene - Grega Zemlja (+1,5 seta)
Kurs: 1.52
Wyżej w rankingu ATP znajduje się Zemlja (o 38 pozycji), zatem zakładam, że wygra przynajmniej jednego seta ze swoim rodakiem. Co więcej, panowie spotkali się już trzykrotnie na korcie i bilans wyraźnie przemawia za Zemlją (3:0 w meczach, 5:0 w setach).

15:30
Martin Fischer - Go Soeda (+1,5 seta)
Kurs: 1.52
Forma Austriaka jest daleka od optymalnej. Fisher przegrał 4 ostatnie spotkania, a warto dodać, że nie grał z tuzami ATP. Jego dzisiejszy rywal to Japończyk Soeda, który nieźle radzi sobie na kortach halowych (bilans 11/6 przy 4/7 Fishera). W rankingu dzieli ich przepaść - 236. miejsce Austriaka przy 116. reprezentanta Kraju Kwitnącej Wiśni. W tym meczu stawiam na zwycięstwo Soeda, jednak asekuracyjnie proponuję bardzo pewny typ +1,5 seta.

AKO: 2.31 (Tobet)

salva 22

salva

Użytkownik
Ebden, Zverev, Janowicz @ 2,95 ⛔
Proponuje zagrać te 3 mecze. Powinny wejść gładko a kurs z triple bardzo fajny.
Najpierw napisze dwa zdania o meczu Przysieznego. Polak jest totalnie bez formy. Ebden to juz solidny grajek wszedl do 100 rankingu natomiast Polak był w 100 ale spadl na pozycje 239. Ebden ostatnio jest w dobrej dyspozycji przegrywal tylko z lepszymi od siebie. Prowadzi także w H2H 1-0 z Polakiem.
Janowicz ostatnio w nie najlepszej dyspozycji. Pora poprawić statystyki i ranking. Gra z chłopaczkiem co dopiero zaczyna stawiać kroki w tenisie. To dla niego wymarzona sytuacja na wygrana. Poza tym Thiem rozegrał ostatnio 7 spotkań w 7 dni wiec powinien być zmęczony.
Kurs na Zvereva to dla mnie największy prezent. Ostatnio jest w bardzo dobrej dyspozycji. Przegrał w Genevie finał dopiero z Jaziri. W rankingu dzielą go 62 pozycje od swojego rodaka. Patrząc kogo pokonywał ostatnio Niemiec, można stwierdzić ze naszego swojego rodaka odprawi z łatwością. Za Zverevem przemawia także nawierzchnia czuje się na niej lepiej.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Zopp to bardzo dobrze zapowiadający się grajek młodego pokolenia. Numer jeden w Estonii. W tym roku może pochwalić się dobrymi rezultatami, gdzie osiągał półfinały oraz finały w kilku challengerach jak chociażby: Bergamo, Bath czy nie tak dawno finały w Ningbo i Tashknet. Ponadto, miesiąc temu osiągnął swój pierwszy udział w turnieju ATP - w Sztokholmie, gdzie wyeliminował w kwalifikacjach Ilhana czy Falle, a później w pierwszej rundzie zmierzył się z Bernardem Tomicem, któremu zdołał urwać seta. Gra dość agresywnie, dobry pierwszy serwis, jednak czasami brakuje mu pewności siebie i w konsekwencji popełnia dużo błędów. Alexander z koleji to gracz na pewno bardziej doświadczony, często grywa w turniejach challengerowych. Wszechstronny jeśli chodzi o nawierzchnie, może jedynie poza trawą. Jednak w ostatnich dwóch miesiącach upadł nieco z formą i widzę tutaj duże szansę dla Estończyka, który zaimponował mi ostatnio swoją grą i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pokaże się z jeszcze lepszej strony.

Alexander Kudryavtsev - Jurgen Zopp @1,85 (7/10) / Bwin ✅

gju 134

gju

Użytkownik
Jak zagra Zopp na swoim optymalnym poziomie to, niestety, tylko Kubot by z Polaków mógł z nim wygrać obecnie...może jeszcze Jerzyk, któremu by się zachciało. Zopp potrafi grać w tenisa.

aiko 0

aiko

Użytkownik
Tenis Bratysława
Spotkanie : Ebden - przysiezny ✅
Typ: Ebden 2-0
kurs 2.1
Buk: bet 365
bratyslawa
spotkanie Ungur- Berankis ⛔
typ: Ungur
kurs:5.0
buk: bet365

Na Ungura w bet365 jest kurs aż 5.0. Wiadomo, że Berankis jest zawodnikiem 100 razy lepiej czujacym sie na nawierzchni twardej, ale ogladalem mecze Ungura na twardej i tez niezle sobie radzil. Ungur to nie jest słaby zawodnik w tym meczu może być niespodzianka wg. mnie. Moze urwie seta a kto wie czy nie mecz. Berankis ostatnio sporo gral moze bedzie troszke zmeczony. Ale oczywiscie nie jest to zaden &quot;pewny&quot; typ. Pewny typ wg mnie to Ebden 2-0 z przysieznym ????

M 55

meggie1

Użytkownik
Kurs na Zvereva to dla mnie największy prezent. Ostatnio jest w bardzo dobrej dyspozycji. Przegrał w Genevie finał dopiero z Jaziri. W rankingu dzielą go 62 pozycje od swojego rodaka. Patrząc kogo pokonywał ostatnio Niemiec, można stwierdzić ze naszego swojego rodaka odprawi z łatwością. Za Zverevem przemawia także nawierzchnia czuje się na niej lepiej.
Tutaj się z Tobą zgodzę, Zverev powinien z Gajowyczykiem wygrać, niestety betsson jest daleko w tyle bo narazie Zverev jest rozpisany z Kamke, biorąc pod uwagę to, że z Kamke mógłby mieć problemy a trafił mu się nieco &quot;łatwiejszy &quot; przeciwnik po całkiem dobrym kursie, należałoby skorzystać ????

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Tenis Bratysława
Spotkanie : Ante Pavic - Peter Torebko⛔
kurs 1.42
Buk: Betclic
Typ: DW 0-2 ⛔
Kurs:2.00
Buk: Bet365

Analiza
: Peter w dobrej formie jak na siebie ???? w październiku zaliczył 3 turnieje gdzie w dwóch doszedł do finału w La Roche-sur-Yon pula 15 tyś USD i Isernhagen pula 10 tyć USD ale nie dał rady w żadnym wygrać.W listopadzie półfinał w Loughborough pula 60 tyś USD i półfinał gdzie pokonał po drodze min:Jemsa Warda i Go Soede.Teraz czas na Słowację i taki przeciwnik jak Pavic nie powinien być żadnym problemem dla dobrze grającego w ostanim czasie Niemca.

Otrzymane punkty reputacji: +7
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Tenis Montevideo
Spotkanie : Souza Joao-Olavo vs Fernandes Tiago
Typ: DW 2-0
kurs 2.00
Buk: Bet365
✅✅✅:browar565: 2-0

Analiza: Chellenger w Urugwaju i pojedynek dwóch Brazylijczyków na cegle.
Souza to zawodnik z pierwszej 100 rankingu.Dobre mecze i wygrane z lepszymi zawodnikami przeplata niestety wpadkami z słabizną taką jaką jest Fernandes.Ostatnio forma trochę nie dopisuje więc na pewno będzie bardzo chchiał się odbić i poprwić sobie morale.Jeśli będzie grał chociaż w 70 % tego na co go stać to powinien sobie łatwo poradzić z Tiago i szybko wygrać 2-0.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom