>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tydzień 46: Sao Paulo (ATP CT Finals), Bratislava, Champaign, Montevideo, Salzburg

Status
Zamknięty.
gju 134

gju

Użytkownik
a) Lacko✅✅✅ - Widzu nie widział meczu z Kubotem, ja widziałem. Ciężko powiedzieć, żeby Kubot nie grał na maksa. Grał, starał się. Może nie jest w życiowej formie, ale Lacko po prostu zmiótł go, zgniótł. Świetny mecz Lacko. Hajek jest bez szans jeśli Lacko zagra przynajmniej 70% tego co grał z Kubotem.
b) Mannarino✅✅✅ - jego i jego przeciwnika nie widziałem wczoraj, ale Mannarino jest tutaj jednym z faworytów do wygrania turnieju. Kończy on sezon w bardzo dobrej formie. Można było stawiać znak zapytania przed pierwszą rundą z jakim zaangażowaniem podejdzie do turnieju mniejszej rangi, ale bezlitosne rozmontowanie Hernycha, na własnym terenie, który we Włoszech ostatnio dotarł do finału - wszystko wyjaśnia. Horacio wczoraj się męczył z Kovalikiem. Zdecydowanie Francuz.
c) Jaziri -???? zgadzam się z Hell&#39;em. Duuuża forma. Wczoraj go chciałem grać z Istominem, niestety odpuściłem w ostatniej chwili. Jaziri nie wygląda na zmęczonego, pomimo ostatnich podbojów. Nie wyobrażam sobie zwycięstwa Minara.

Otrzymane punkty reputacji: +1
salva 22

salva

Użytkownik
Adrian Mannarino, Jaziri @ 2,03

To dla mnie 2 pewniaki dnia. Mannarino jest wyżej w rankingu. Lubi grać na tej nawierzchni. Ostatnio jest w dobrej formie w w Paryżu odpadł z Federerem w 2 rundzie. W tym turnieju w 1R nie dał żadnych szans Henrychowi. W pierwszej rundzie pokazał, że zależy mu na tym turnieju. Ma dużą szanse go wygrać. Natomiast jego przeciwnik Zeballos męczył się wczoraj z młodym Słowakiem. Wygrał z nim w meczy 2-1. Ostatnio widziałem grę Zeballosa i za dobrze to on się nie prezentuje. Na tej nawierzchni rozegrał mało spotkań, wygrał 9 na 17 Dziś nie ma szans wygrać z młodszym kolegą z Francji.

Jaziri - Minar. Ranking przemawia za Jaziri. Indoors to może nie jego ulubiona nawierzchnia ale w tym roku radzi sobie bardzo dobrze. Obaj są ostatnio w dobrej formie Jaziri 8 wygranych na 10 spotkań, natomiast Minar 9 na 10. Tylko trzeba na to spojrzeć z tej strony, że Minar nie pokonał żadnego dobrego grajka, w przeciwieństwie np do Jaziriego np. Klizan, Zeballos, Darcis, Zverev, Istomin. Nie pozostaje nic innego jak zagrać na Jaziriego.

Otrzymane punkty reputacji: +5
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Tenis Montevideo
Spotkanie : Alessandro Giannessi - Martin Cuevas
Typ: 1
Kurs: 1.25✅✅✅????
Buk: Betsafe

Typ: DW 2-0
Kurs: 1.53⛔⛔⛔
Buk: Bet365

Analiza:
Dzisiaj 1/8 turnieju w Urugwaju gdzie zawodnik z 136 miejsca w rankingu Giannessi zmierzy się z mało doświadczonym i przeciętnym zawodnikiem miejscowym Cuevasem.
Alessandro ma za sobą bardzo dobry wrzesień i październik gdzie doszedł do ćwierćfinału turnieju w Bucharstie z pulą 420 tyś USD w którym po drodze pokonał min:Alberta Montanesa i Frederico Gila.Później mniej prestiżowy turniej w Neapolu gdzie doszedł do finału w którym nieznacznie uległ zwycięzcy.Teraz listopad i trochę spadek formy ale przez pierwszą rundę przeszedł bez problemu i także teraz miejscowy zawodnik nie powinien mu sprawić kłopotów.Moim zdaniem szybka wygrana Alessandro.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Berankis - Stakhovsky 2 1,7 (youwin)

Mecz dopiero jutro, ale spodziewam się spadków kursu, dlatego warto zagrać już teraz.
Spore value, Stakhovsky to zawodnik przynajmniej poziom wyżej od Berankisa. W dodatku ostatnio łapie niezła formę.
Beranki w meczu z Robertem bronił kilku piłek meczowych, Litwin to zapewne wilki talent, ale na obecna chwilę ciężko będzie mu walczyć z rozkręcającym się Ukraińcem.

M 55

meggie1

Użytkownik
Beranki w meczu z Robertem bronił kilku piłek meczowych, Litwin to zapewne wilki talent, ale na obecna chwilę ciężko będzie mu walczyć z rozkręcającym się Ukraińcem.
Berankins obronił bodajże 4 piłki meczowe, żeby doprowadzić do tie-breaka męczył się niemiłosiernie, grał dosyć przeciętnie, i myślę, że tutaj typ na Stakhovskyego będzie dobrym rozwiązaniem.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Atp Challenger Salzburg 18:00 17.11.2011
Brown Dustin - Haider Maurer
typ: 0:2
3.20
bet365
analiza
Dzis w spotkaniu drugiej rundy challengera atp w salzburgu reprezentant gospodarzy, rozstawiony w tym turnieju z numerem osmym Andreas Haider - Maurer spotka sie z jamajczykiem, posiadajacym niemieckie obywatelstwo Dustinem Brownem. Obaj bardzo pewnie zwyciezyli w pojedynkach pierwszej rundy. Brown pokonal konstantina kravchuka 6:2 6:1, austryjak ogral mertla 6:3 6:3. Brown nie byl ostatnimi czasy w zbyt dobrej dyspozycji. W ostatnim turnieju odpadl juz po pierwszym spotkaniu z Grygelisem, przegrywajac po trzech partiach. Poza tym Dustin Brown to zawodnik bardzo chimeryczny. Niemiec potrafi rozegrac jednego dnia swietny mecz, by nastepnego zagrac kompletna klape. Dziś wiele bedzie zalezec wlasnie od niego, gra on bardzo ofensywnie, jesli bedzie mial na swoim koncie wiecej wygranych pilek niz niewymuszonych bledow moze wygrac to spotkanie. Choc ja w to szczerze watpie, tym bardziej, ze jest to koniec sezonu i niemiec nie jest ostatnimi czasy w najlepszej formie. Ponadto Austryjak zagra dziś przed wlasna publicznoscia, bedzie wiec maksymalnie zmotywowany do zwyciestwa, czego w przypadku dustina browna nie bylbym taki pewny.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Spotkanie : Rui Machado - Dudi Sela
Kurs: 2.75✅✅✅:browar565:

Analiza:
W tym spotkaniu akurat nie rozumiem kursu na Machado.Sela bez formy,na hali nie idzie mu zbyt dobrze.Kiedyś grali ze sobą raz i to Machado był zwycięzcą.Rui w pierwszej rundzie pokonał groźnego i faworyzowanego
Bachingera.Jestem bardzo ciekaw jak pójdzie mu dzisiaj gdyż znów nie jest faworytem a moim zdaniem powinien po ciężkim meczu wygrać.Kurs wart zagrania.

S 10,5K

sheva91

Użytkownik
Spotkanie : Rui Machado - Dudi Sela
Kurs: 2.75
Analiza:
W tym spotkaniu akurat nie rozumiem kursu na Machado.Sela bez formy,na hali nie idzie mu zbyt dobrze.Kiedyś grali ze sobą raz i to Machado był zwycięzcą.Rui w pierwszej rundzie pokonał groźnego i faworyzowanego
Bachingera.Jestem bardzo ciekaw jak pójdzie mu dzisiaj gdyż znów nie jest faworytem a moim zdaniem powinien po ciężkim meczu wygrać.Kurs wart zagrania.
A ja gram zdecydowanie odwrotnie. Sela 2-0 2,30 Bwin ⛔ 2/6 2/6
Może i Sela jest bez formy, ale Machado nie ma pojęcia o grze w hali.
Oglądałem wczorajszy mecz Portugalczyka z Bachingerem. Rui miał dużo szczęścia, że wygrał, Niemiec do pewnego momentu grał dobrze, ale później jego gra się posypała.
Natomiast Izraelczyk pokonał w dwóch setach groźnego i utalentowanego Cedrica Marcela Stebe i uważam, że dziś również wygra in straight sets.

Dobra, miałeś rację. Katastrofalnie zagrał Sela.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Mecz: Rik De Voest (RSA) - Harri Heliovaara (FIN)
Data: 2011-11-17 20:00
Typ: 2:0
Kurs: 3.00
Bukmacher: Bwin
Analiza: Na dzisiaj wybrałem spotkanie tenisowe z rangi turnieju Chalengera, ponieważ puki co innego nie ma do wyboru i już raczej nie będzie, dlatego trzeba korzystać z tego co jest. Zatem na dzisiaj proponuje stawiać na reprezentanta Republiki Południowej Afryki Rika De Voesta, który w rankingu ATP zajmuje 131 miejsce. Urodził się we Włoszech, a mieszka w Vancouver. Jako 31-letni gracz, jest już bardzo doświadczony, ponieważ zaczął uprawiać sport profesjonalnie w wieku 19 lat. Na korcie zarobił ponad milion dolarów. W ostatnim czasie w Knoxville zaszedł do drugiej rundy, wygrywając swój pierwszy mecz na turnieju z Kanadyjczykiem Erikiem Chvojką 6:3,6:3. Lecz później przegrał 0:6,2:6 z Amerykaninem Jesse&#39;ym Levine&#39;m. Od października rozegrał 2 liczące się turnieju, w których w jednym z nich przegrał w pierwszej rundzie z Koszrajberem 6:7,6:2,6:7 przegrywając tie-breaki do 6. Tydzień później w Szanghaju w rundzie pierwszej pokonał Polaka Michała Przysiężnego 6:2,6:2, aby później ulec Ramosowi 4:6,4:6. Następnie ćwierćfinał w Seulu i od tamtąd gra w USA. Jego dzisiejszym przeciwnikiem będzie Fin Harri Heliovaara, który na kortach nie gra od tak dawna jak Rik De Voest. Harri Heliovaara w rankingu ATP plasuje się na 206 miejscu. W ostatnim czasie odnosi nawet dobre wyniki, ponieważ doszedł do półfinału turnieju Charlottesville przegrywając decydujący mecz 5:7,0:6, a jego pogromcą był Jesse Levine. Po drodze w drugiej rundzie Heliovaara wygrał 6:4,6:3 z Rikiem De Voestem, lecz dzisiaj jestem pewny, że nastapi rewanż. Fin nie gra jeszcze ze znanymi przeciwnikami i nie jest tak ograny jak De Voest, dlatego stawiam dzisiaj na zwycięstwo 2:0 dla Rika.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
Bellucci(-1,5 seta) - Beck 1 2,0 - sbobet
Nie widzę w tym meczu innej możliwości jak gładkie zwycięstwo Bellucciego. Brazylijczyk dostał od organizatorów dziką kartę i już w pierwszym spotkaniu pokazał, że był to dobry wybór. Organizatorzy wiedzieli co robią, Bellucci zdecydowanie podnosi rangę tego turnieju. W dodatku publiczność w hali będzie miał po swojej stronie, bo przecież Sao Paulo to jego rodzinne miasto.
Beck to dobry grajek jak na challengery, zasłużył sobie na start w turnieju kończącym te rozgrywki, ale Brazylijczyk to za wysokie progi, przynajmniej na obecną chwile.

gju 134

gju

Użytkownik
Stakhovsky - Po pierwszym meczu tutaj miałem wątpliwości, ale w drugiej rundzie Ukrainiec pokazał już dużo więcej i rozbił Teixeire. Berankis gra ostatnio sporo, ale też nie błyszczy jakoś wyjątkowo, a na jego rywala dzisiaj będzie trzeba dużo więcej niż na Roberta, Olivettiego czy Goffina. Nie wiem jak Litwin podchodzi do tego turnieju, ale na turnieju w Helsinkach gdzie broni punktów z pewnością mu zależy.
Mahut - Dlaczego? Dlatego, że obecnie Mahut to jest gracz na dużo wyższym poziomie niż challengerowy. Szkoda jego przegranej z Ferrerem w Paryżu bo ten mecz mógł się skończyć odwrotnie gdyby Francuz zachował trochę więcej zimnej krwi. AHM w tam tym sezonie miał większe przebłyski i trochę szczęścia jak we Wiedniu, teraz już tego brakuje. Słaby sezon Haidera. Umiejętności i forma po stronie Mahuta a to wystarczająco dużo, żeby postawić na niego.
Gojowczyk - nie wiem skąd taki kurs. Paire wczoraj grał słabo z Janowiczem. Balansuje na krawędzi w tym turnieju. Każdy wie jaki jest Paire. Albo błyszczy, albo gra kupę. Tutaj nie błyszczy. Nie wiem jaki jest problem, ale podejrzewam, że szwankuje głowa Francuza i to poważnie. Gojowczyk pokonał tu szybko i Zvereva i Nilanda. Głupotą byłoby nie spróbować takiego kursu. Wiedz, że coś się dzieje ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
ufo1987 4

ufo1987

Użytkownik
A co myślicie o Phau dziś ??? I na pewno dam przeciwko temu niespełna rozumu Paire... Szkoda mi gościa jak oglądam jego pojedynki... Musi odpaść dziś bo robi z siebie pośmiewisko swoim zachowaniem.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Adrian Mannarino v Lukas Rosol 1,57

Dzisiaj są trzy ciekawe mecze, win Mahuta, Stakhovskyego(na tego się może dzisiaj jeszcze skusze) jednak moim zdaniem bet dnia to zwycięstwo Adriana. To zdecydowanie nie jest poziom garcza challangerowego, ale jak wiemy sezon ATP już się skończył i gracze szukają możliwości gry w mniejszych imprezach. Francuz wyraznie nie przyjechał tutaj na wakacje, gra naprawdę solidny tenis jak zresztą przyzwyczaił do tego w ostatnich tygodniach. Wczoraj oddał jedynie 5 gemów w pierwszym secie Zeballosowi, wcześniej jeszcze mniej Henrychowi. Naprawdę odbiega umiejetnściamy i co najważniejsze formą od swoich rywali, dzisiaj bedzie podobnie. Rosol solidny challanger lever, bez jakiś rewelacji. Od czasu do czasu próbuje sił w ATP ale bez sukcesów. Panowie spotkali się kilkanaście dni temu w Rosji i tam w dwóch setach wygrał Monnarino, czemu dzisiaj ma być inaczej?!

M 55

meggie1

Użytkownik
Na dzisiaj przede wszsytkim spore value na Gojowczyka. Paire jakoś przeszedł do tej rundy, ale sporo się musiał namęczyć, Gojowczyka oglądałam kawałek ze Zverevem, kiedy to stawiałam przeciwko niemu i grał całkiem nieźle.

Gojowczyk po wygranym 1-wszym secie był zdecydowanym faworytem, prowadził wymianę, przejmował inicjatywę, miał sporo kończących uderzeń. Jedyny mankament to serwis, który średnio mu wychodził, nadrabiał to jednak przy serwisie rywala (jeśli tylko Paire nie zaserwował jakiejś bomby).
W wymianach był zdecydowanie lepszy, zdecydowanie bardziej waleczny, popełniał mniej błędów. Paire kilkukrotnie się denerwował, że niesłusznie zabrano mu punkt, próbował rozmawiać z sędzią (jeśli tak to można nazwać), rzucał rakietą. Drugi set podobny, ale nieco bardziej wyrównany. Gojowczyk miał nawet 2 piłki meczowe...po przegranym tie-breaku widać było, że chyba ma już dosyć, kompletnie mu nie szło, myślami był już poza kortem...aż niestety nie udało mu się dokończyć spotkania.
Paire to tylko serwis...nie widzę go jakoś w kolejnej rundzie.

Następnie Phau ⛔, do tej pory miał tutaj spacerek, teraz przychodzi nieco cięższy mecz. Niestety meczu obu panów nie oglądałam więc typ ten popieram głównie statystykami i przeczuciem ????

Ładnie zaczął, gorzej skończył.

I na koniec Mannarino ⛔. Rzeczywiście wczoraj po pierwszym secie z Zeballosem mocno się rozkręcił, w kolejnym nie dając mu ugrać nawet gema. Horacio stracił swoją siłę z pierwszego seta, zaczął grać gorzej i te potknięcia wykorzystał Mannarino.

Dodatkowo dorzucę jeszcze do tasiemki Becka ✅ z Fischerem, Lacko ✅ z Berrerem i Souzę ⛔ z Gianessim.

Fakt, za dużo troszkę tych meczy, trzeba się bardziej skupić na tym jednym wybranym, a nie grać wszystko, co leci, ale to akurat za drobne do tasiemki więc czasem można spróbować ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
A 132

acemilan

Użytkownik
Phau niestety nie ma argumentów na Zemlje wg mnie ????
Możesz mi wyjaśnić dlaczego nie ma argumentów? Dobra gra kątowa w poprzednich meczach, świetnie wkomponowany w kort, dużo lepsza forma niż choćby w Genevie. Zdziwili mnie nieco oddsmakerzy, którzy wystawili po ~2,1 na Phau. Sądząc po ruchach na rynku nie tylko mnie ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Konsekwentnie stawiam tutaj na Niemca - Berrera, który w hali czuje się jak ryba w wodzie, wygrywa mecz za meczem poza tym wygrał ten event w 2009 roku. Niemiec posiada dobry serwis oraz nieźle funkcjonuje jego kończący forhend. Warunki fizyczne dość &quot;masywne&quot; jednak wbrew pozorom całkiem nieźle porusza się po korcie - co było chociażby widoczne w dwóch ostatnich jego meczach. Lacko to wysoki gracz, preferujący twardsze nawierzchnie, dość dobrze radzący sobie w grze z głębi kortu i ogółem jest gospodarzem tego turnieju. Nie mniej jednak dzisiejsze spotkanie będzie dla niego dużym sprawdzianem, ponieważ w dwóch ostatnich meczach nie musiał się wiele napracować. Sądze więc, że bardziej doświadczony, leworęczny i po prostu lepszy gracz w hali jakim jest Berrer wygra ten mecz podobnie jak w 2009 roku tego turnieju w półfinale. W H2H 3:0 prowadzi Berrer.

Lukas Lacko - Michael Berrer @2,00 (8/10) / Bet365

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Możesz mi wyjaśnić dlaczego nie ma argumentów? Dobra gra kątowa w poprzednich meczach, świetnie wkomponowany w kort, dużo lepsza forma niż choćby w Genevie. Zdziwili mnie nieco oddsmakerzy, którzy wystawili po ~2,1 na Phau. Sądząc po ruchach na rynku nie tylko mnie ;)
nie oglądałem obu na tym turnieju, ale Zemlja jest regularniejszy a w dodatku Phau armaty w ręce nie ma by kończyć na tej wolnej hali

manager91 66

manager91

Użytkownik
Tenis ATP Challenger Sao Paolo
Dudi Sela - Matthias Bachinger
Typ: 0-2
Kurs: 4,50
Bukmacher: bwin
Analiza: Troszkę bukmacherzy przesadzają faworyzując Dudi Sela, ponieważ w dwóch poprzednich pojedynkach nie pokazał się z rewelacyjnej strony, nie gra nic specjalnego. Bechinger mimo iż bilans meczy ma gorszy tzn przegrał dwa dotychczasowe pojedynki w stosunkach 1-2 moim zdaniem pozostawił po sobie lepsze wrażenie jeżeli chodzi o grę. Sela jest zawodnikiem słabszym fizycznie niż jeżeli Bechinger, tzn serwis będzie bardzo ważny i dużo punktów będzie zdobywał Bachiner właśnie tym elementem gry, oraz mam nadzieję, że jego return będzie stał na dobrym poziomie, przyglądając się statystykom Seli, traci dużo punktów przy drugim serwisie. Stawiam dziś na 0-2 ponieważ widzę spore szanse na właśnie takie rozstrzygnięcie tego pojedynku.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
R.Machado - C-M Stebe
Kurs: 1.80
Buk: Unibet
Analiza:
Machado świetna forma i dwa poprzednie pojedynki wygrane z faworytami czyli 2-0 z Dudi Selą i 2-1 z Matthiasem Bachingerem.Widać że gra na hali mu idzie i dobrze się czuje na tym turnieju.Stebe praktycznie bez formy, pierwszy mecz porażka 0-2 a drugi po bardzo zaciętym i trudnym meczu wygrana 2-1 z Bachingerem.Podsumowując moim zdaniem jeśli Machado chce zaistnieć i coś jeszcze dorobić w tym sezonie to możliwość ma bardzo dobrą gdyż forma dopisuje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom