Dyscyplina:
Tenis
Mecz: Andreev I. (Rus) - Berrer M. (Ger)
Data: 16.11.2011 17:00
Typ: 2:0
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bwin
Analiza: Na dzisiaj wybrałem spotkanie tenisa mężczyzn rozgrywane w słowackiej miejscowości Bratysława. A konkretnie chodzi mi o spotkanie Rosjanina Igora Andreeva z Niemcem Michaelem Berrerem. Stawiam tutaj na zwycięstwo w dwóch setach Igora i myślę, że warto, ponieważ kurs bardzo duży, a nie jest to zły gracz i może dzisiaj z pewnością uzyskać taki właśnie wynik. Niemiec jest doświadczonym tenisistą o trzy lata starszym niż jego dzisiejszy przeciwnik Andreev, jednak ja stwiam dzisiaj właśnie na Igora. Jest to 117 tenisista w rankingu
ATP, który w ostatnim czasie nie wygrywa zbyt dużo, jednak należy zobaczyć na jego mecze i przeciwników z jakimi przyszło mu się ostatnio mierzyć. Od października, przyszło mu grać 2 razy z Seppim, z którym dwa razy przegrywał w trzech setach. Co ciekawe we wrześniu także grał z Włochem i także przegrał w 3 setach. Poza Seppim, na drodze Andreeva stanęli tacy gracze jak: Marcel Granollers będący w wyśmienitej formie, z którym Andreev w tzrech setach wygrał, w decydującym w tie-breaku do 4. Jego ostatni turniej to występ w szwajcarskiej Genewie, gdzie odpadł w pierwszej rundzie, przegrywając 4:6, 6:7 Belgowi Stevowi Darcisowi. Myślę, że niektórzy błędnie oceniają grę Andreeva, ponieważ patrzą tylko na wyniki, a tutaj porażki, lecz po walce! Na tym turnieju widziałem już Andreeva w deblu, lecz nie jestem w stanie ocenić czy dobrze się prezentował z powodu zbyt krótkiego oglądania jego gry. Michael Berrer to leworęczny tenisista, który w rankingu notuje się także poza pierwszą "100", a dokładnie określając jest w nim 106. W ostatnim okresie, swój zdecydowanie najlepszy turniej bez wątpienia zaliczył w Moskwie, gdzie dotarł aż do ćwierćfinałów przegrywając po dwóch setach (3:6,2:6) z przedstawicielem gospodarzy Nikolajem Dawidienką. Wcześniej pokonał po 3 setach Anreasa Seppiego, zdecydowanie Stahowskiego, lecz w kwalifikacjach do tego turnieju męczył się z takimi graczami jak: Mikhail Elgin, Sergey Betov czy też Antonio Veic, z którymi stoczył 3-setowe boje, a z tym ostatnim wygrywając trzeciego seta w tie-breaku do 8. O zwycięstwie decydować będzie bez wątpienia forma dnia, jednak mam nadzieję, że Igor zaprezentuje się z bardzo dobrej strony i wygra bez straty seta.