>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turnieje z cyklu ITF (kobiece ITF-y oraz męskie futuresy)

siwy1991 42

siwy1991

Użytkownik
ITF Kobiety - Burnie - twarda
Chan Y.-J. - A. Barty 2 @ 1.53 &amp; 0:2 @ 2.50 ⛔ niestety nie wytrzymała kondycyjnie młoda Ashleigh, przy 4:6, 1:3 oddała 5 gemów, a później trzeciego seta

Ashley lepsza zawodniczka niż reprezentantka Tajpej, tym bardziej gra u siebie, gdzie grać potrafi. Przed AO pokonała na australijskiej ziemi takie zawodniczki jak Bertens czy Hantuchovą, niestety w AO od razu przypadło jej grać z Sereną. Chan w AO odpadła również w 1 rundzie, ale z McHale. Podsumowując, Barty moim zdaniem powinna sobie łatwo poradzić z przeciwniczką nawet w dwóch setach, bo gdzie jak nie na swojej ziemi.
Start 9:00

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Nikoloz Basilashvilli wygra @ 1,83 Sportingbet

Dziś decyduję się grać przeciwko reprezentantowi gospodarzy, urodzonemu w Polsce Peterowi Torebko. Jego rywal w świetnej formie, w zeszłym tygodniu wygrał turniej rangi Futures, w którym nie miał łatwej drogi do zwycięstwa. Po drodze musiał pokonać między innymi Deseina czy Mecira.

Peter nieźle rozpoczął sezon, przeszedł łatwo przez kwalifikacje do jednego z Futuresów, następnie, odpadł w drugiej rundzie z Karolem Beckiem. Potem było coraz gorzej, męczarnie z naszym rodakiem Kapasiem, zwycięstwo w trzech setach i następnie gładka porażka z Alexandrem Burym.

Nikoloz jest w świetnej formie, wygrany dość dobrze obsadzony Futures, dzisiaj rywal bardzo chimeryczny, Torebko potrafi świetnie grać, jednak te czasy są już chyba daleko za nim, chociaż muszę przyznać, że w pierwszych tygodniach sezonu wierzyłem w jakieś cudowne odrodzenie, jednak jak widać chyba nie ma na to szans. Basilashvilli w świetnej formie, nie sądzę, żeby z dnia na dzień spuścił z tonu, kurs bardzo zachęcający.

Otrzymane punkty reputacji: +11
blads 187

blads

Użytkownik
ITF Burnie
Eguchi - Kulichkova 2 @ 1,36
Kulichkova 2-0 @ 2.00
Petarda na nocke. 17 letnia Rosjanka która robi ostatnio dużo szumu w turniejach ITF. Zwyciężczyni Juniorskiego Australian Open. Pod koniec roku wygrany turniej w Hong Kongu, 5 meczy, jeden stracony set w półfinale. Wygrany AO, 6 meczy, jeden stracony set. W Burnie jak dotąd 4 mecze bez straty seta. Na zagranicznych forach już o niej głośno, ze względu na prezentowaną grę, jak i dlatego że bardzo urodziwa dziewczyna z niej jest. Przeciwniczki odprawia z kwitkiem, świetnie serwuje i z tego co piszą świetnie agresywnie prowadzi grę. Nie wiem ile prawdy w tym prowadzeniu gry, bo po nagraniach na youtube widać że raczej preferuje grę z głębi kortu. Po drugiej stronie siatki Japonka Eguchi, nie można o niej napisać że jest słaba, bo coś tam sobą prezentuje, tutaj na turnieju też bez straty seta i pokonane same rywalki które są wyżej w rankingu. Nazwiska jak na ITF prezentują się nieźle: Rogowska, Mrdeza, Pavlovic, Gajdosova, problem w tym że żadna z wymienionych nie prezentuje na tą chwilę takiego poziomu jak młoda Rosjanka. W tym turnieju gram na nią codziennie, od 2 meczu ciągle na wyniki 2-0 i wchodzi łatwo i przyjemnie. Elizaveta jest w gazie i grzechem byłoby nie zagrać w jej stronę. Polecam

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Stefano Travaglia wygra @ 1,83 Bet365 ✅ 6-0, 6-0
Finał turnieju rangi Futures odbywającego się w Egipcie. W ostatecznym pojedynku zobaczymy dwóch zawodników młodego pokolenia, którzy w przyszłości są w stanie mieszać bardzo dużo na poziomie Challenger. Jeden z nich, Stefano Travaglia od zeszłego roku pokazuje się szerszej publiczności w tych turniejach i nie ma czego się wstydzić, kilka konkretnych, bardzo dobrych wyników tego zawodnika.
Stefano Travaglia, niski tenisista, typowy zawodnik ze stylem na grę na nawierzchniach twardych. W grze oddaje inicjatywę rywalowi, biega bardzo daleko za linią końcową kortu, najczęściej czeka na okazję aby skontrować. Gra oburęcznym backhandem, forhand najczęściej na połowę kortu z bardzo dużym kozłem. Serwis bardzo przeciętny, opiera się na dużym flocie, najczęściej grany na zewnątrz, wysoko pod linię, rotacja wyrzucająca.
Jason Kubler, podobnie jak rywal z Włoch niski, jak na swój wiek bardzo krępy, co w jego sytuacji nie pomaga mu w poruszaniu się po korcie. Serwis bardzo przeciętny, słaba siła, jedynie rotacja może coś zdziałać, jednak na poziomie mocniejszych Futuresów nie jest to zagranie do nie odebrania. Oburęczny beckhand całkiem dobry, uderzenie to zdecydowanie lepsze od forhandu, który Kepler ma bardzo oryginalny. Niesamowicie szybki ruch fh sprawia, że piłka po odbiciu się od kortu jest bardzo przyjemna dla rywala, odbija się bardzo wysoko jak na te rozgrywki.
Bardzo duże nadzieje pokładano w młodym Australijczyku, niegdyś ćwierćfinalistom młodego Wimbledonu, mimo 21 lat nie ma żadnych szlifów na poziomie Challenger, gra tylko na poziomie Futures. Travaglia w zeszłym sezonie bardzo ciekawe występy zaliczył w CH, dzisiaj poziom rywala podobny do swojego, jednak w tym meczu może zadecydować większe doświadczenie po stronie Włoskiego tenisisty.

Otrzymane punkty reputacji: +6
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Torebko+Corrie 1,62 bet365⛔

Na popoludnie polecam taki dubelk z futuresa w Wielkiej Bryatnii. Corrie ma z rywalem H2H 4:0, naprawde na turniejach na wyspach spisuj się bardzo pewnie. Juz go jakis czas temu zauwazyłem, wyrozniająca się postać w ITF.
Torebko niezle sobie radzi od czasu do czasu nawt na poziomie challanger, no ale punkty głownie ciuła w takich imprezach, jak przegrywa to z dobrymi zawodnikami jak Mertl itp. W Futuresach mocno się wyroznia, gra z młodym gościem który w tym sezonie rozegrał dopiero 2 mecz. Meczy się się z zawodnikami z poza pierwszego tysiaca rankingu! Mecz do jednej bramki zapewne...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Godlewski - Smethurst dw 0:2 1,40 bet365✅

Jeszcze jeden mecz w Wielkiej Brytanii wpadł mi w oko, stracie Polaka, który w zeszłym sezonie rozegrał 12 meczy i nie ma nawet rankingu... Tutaj przeszedł kwale bez problemu, no ale grał z amatorami/juniorami z okolic 2 tysiaca rankingu w 1 r tutaj juz stracil seta z z juniorem, który jest w rankingu 1984...

Smethurst połowa 3 setki i idzie w góre, w tym sezonie ma na rozkładzie taki nazwiska jak Corrie,Cox czy Rice. A kto ogarnia poziom ITF wie jakie to znaczące nazwiska. W tym sezonie juz bilans 13/2 na hali. Miałem nie grac DW, ale tutaj się skusiłem, mam nadzieje, ze nie bd załować

Otrzymane punkty reputacji: +15
B 12

betscapital

Użytkownik
ITF -Kobiety - Launceston
Azra Hadzic -
Eri Hozumi po kursie 3,00 ⛔
Yuxuan Zhang - Erika Sema po kursie 1,83 ✅
Jest już późno więc krótko. W przypadku Hadzic liczę na małą niespodziankę, niby niżej notowana w rankingu od Hozumi ale każdy kto gra ITF-y kobiece wie że nie gra to żadnej roli, ogólnie rzecz biorąc dobrze rozpoczęła ten rok pnie się w górę plus już raz zawodniczki raz się spotkały ze sobą, górą była Hadzic (6:3, 6:2), a więc po takim kursie warto spróbować.
Jeśli chodzi o drugi mecz to szanse obu zawodniczek bardziej wyrównane Zhang dobrze weszła w turniej po drodze pokonując Cohen i Eguchi, lecz sądzę że Sema jest bardziej doświadczoną i ograną zawodniczką i choć nie będzie jej ławo to powinna wygrać to spotkanie.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Carballes Baena - Jason Kubler
1.55
bet365
Hiszpana upatrzyłem sobie w poprzednim sezonie i jak tylko jest okazja to staram się na niego grać . Ile razy nie oglądałem jego meczu to grał bardzo solidnie .
Oglądałem jego dwa 3 setowe mecze w challengerach z Carreno-Busta które prawie wygrał (+ przegrana w 3 setach w turnieju ITF z Hiszpanem ) .
Widziałem również jego kilka dobrych meczów - z Eyserricem i Huta Galungiem w Poznaniu , ograł kilku mocnych na challengerowym podwórku graczy : Serra , Guez , Riba , czy nawet Taro Daniel który niespodziewanie robił furorę w tym tygodniu w Chille . Warta odnotowania jeszcze 3 setowa porażka z Volandrim .
U Kublera ciężko nawet szukać meczów z tak dobrymi zawodnikami a co dopiero mówić o zwycięstwach . Dobry bilans w turniejach futures ale nabity na turniajach na clayu w Australii albo USA .
Hiszpan ograny z mocniejszymi zawodnikami , ociera się już o ten poziom wyżej i nie wiem czym Kubler mógłby go zaskoczyć , skoro jest forma i doszedł do do pół finalu grając u siebie to trzeba to wygrać .

daavid5 671

daavid5

Użytkownik
Otrzymane punkty reputacji: +5
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Heller Peter - Vagnozzi Simone SportingBet, STS 1 2.25 10/10 36 62 36 ⛔ nie wytrzymal cisnienia w 3 secie mlodziak

Być może nie powinienem stawkować aż tak, ale tutaj jutro kurs do zarobienia, do zagrania i wygrania kasy.

OK, Vagnozzi pojechał do Australii na kwale do AO bo ranking mu na to pozwalał. Podróż długa, nie wiem po co. Przegrał z talentem Harrisem, o ile jeden set jeszcze coś tam grał, to drugi - porażka totalna. Słaby serwis, słabe podanie, korty twarde to nie jego bajka.

Wraca prawidłowo Vagnozzi na maczkę, do Hiszpani, aby kontynować sezon. Jak znam Włochów i ich podejście do sportu, to Włoch może to odpuscić, tym bardziej, że kurs na jego przeciwnika JESZCZE ogromny.

Heller to talent z Niemiec, młody chłopak 22 lata, świetnie poruszający się, okupujący linię, aczkolwiek wysoko atakujący forehandem, solidny w obronie, rozrzucający po korcie swoich przeciwników, inteligetny młodziak, jeden z ciekawiej zapowiadających się Niemców. Ostatnio przegrał Futersa w Hiszpanii w finale, a tutaj na pewno będzie walczył.

Co przemawia za typem? Włoch - stary, nie do końca zmobilizowany, swoje lata ma i jak będzie miał kiepski dzień, to szybko się to zakończy, poza tym to WŁOCH, więc różnie może być. Dwa - Młody Heller, który wraca i będzie chciał jak najszybciej reperować ranking, żeby starać się o kwale do Challengerów. Stać go na to, bo to bardzo dobry chłopak który przy odpowiedniej pracy będzie gonił takich graczy jak Vagnozzi.

Grajcie póki kurs spory, bo jutro już taki nie będzie...

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Urszula Radwańska wygra @ 1,78 Bwin ✅
Pierwsza runda turnieju rangi ITF w Amerykańskim Midland, powrót do gry Urszuli Radwańskiej po ponad trzech miesiącach bez oficjalnego meczu. Dzisiejszą rywalką Polki będzie młoda Amerykanka, Sachia Vickery, która początku sezonu nie może uznać za udany.
Urszula Radwańska w październiku przeszła operację kontuzjowanego, prawego barku. Rehabilitację Ula przechodziła w Krakowie, od początku stycznia trenuje na korcie z nowym trenerem, Martinem Fassatim. Od 20 stycznia, przez dwa tygodnie Urszula trenowała w Los Angeles, siódmego lutego zameldowała się już w Midland. Jak widzimy nie jest to nieprzemyślany powrót do poważnej gry, wszystko jest ustalone dokładnie, nic nie robione na tzw.hura. Ula od początku rehabilitacji przygotowuje się aby na tym turnieju dobrze się zaprezentować. W Midland turniej będzie odbywał się w hali, gdzie Ula gra bardzo przeciętnie.
Sachia Vickery, zawodniczka młodego pokolenia, plasująca się w końcówce drugiej setki rankingu WTA, bardzo przeciętna zawodniczka, nie wiąże się z nią raczej większych oczekiwań. W hali gra mało, w tamtym roku również pojawiła się w Midland, doszła do drugiej rundy turnieju głównego.
Wszystko wskazuje, że Urszula podchodzi bardzo poważnie do tego turnieju, jest dobrze przygotowana i powinna pokonać młodą Amerykankę Vickery.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Vesna Dolonc wygra @ 1,36 WilliamHill ✅
Pierwsza runda całkiem silnie obsadzonego turnieju rangi ITF odbywającego się w Midland. Pojedynek dobrze znanej Vesny Dolonc z szesnastoletnią Tornado Black. Nie widzę tutaj innej możliwości niż zwycięstwo Vesny.
Vesna Dolonc, bardzo dobrze gra w hali, bardzo przeciętna zawodniczka na poziomie WTA, turnieje rangi ITF bardzo rzadko odwiedzane, jednak taka zawodniczka jak Tornado Black nie powinna stanowić żadnego zagrożenia.
Co można powiedzieć o młodej Black? Zawodniczka grająca tylko na nawierzchni ziemnej, tam jeden wygrany ITF w zeszłym roku, jednak bardzo średnia obsada tego turnieju. W hali będzie to jej pierwszy oficjalny mecz na seniorskich kortach. Bardzo perspektywistyczna zawodniczka, jednak na tą chwilę jeszcze za wcześnie na pokonanie takiej zawodniczki jak Vesna.
Typ warto dodać do kombinacji, nie wyobrażam sobie porażki Serbki. Myślę, że warto powalczyć w tym turnieju, ciekawa obsada. Kurs bardzo ciekawy, nigdzie nie widać informacji o jakiejkolwiek kontuzji Dolonc. Z aklimatyzacją nie ma problemu bo kilka dni temu grała w Kanadzie i pewnie dlatego zdecydowała się na grę w Midland.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Urszula Radwańska wygra @ 1,56 5Dimes ✅

Druga runda turnieju rangi ITF w Midland z udziałem naszej rodaczki Urszuli Radwańskiej. Jej dzisiejszą rywalką będzie reprezentantka naszych zachodnich sąsiadów, młoda Katerina Siniakova.
Dwa dni temu bardzo dokładnie opisywałem Urszulę Radwańską, dzisiaj pozwolę sobie przytoczyć te słowa, Dodać chciałbym tylko, że w swoim pierwszym meczu po powrocie Urszula pokonała młodą Vickery w dwóch setach 64, 75. Jak widać łatwe spotkanie to nie było, jednak czego się spodziewać w pierwszym meczu po czteromiesięcznym rozbracie z tenisem.
Urszula Radwańska w październiku przeszła operację kontuzjowanego, prawego barku. Rehabilitację Ula przechodziła w Krakowie, od początku stycznia trenuje na korcie z nowym trenerem, Martinem Fassatim. Od 20 stycznia, przez dwa tygodnie Urszula trenowała w Los Angeles, siódmego lutego zameldowała się już w Midland. Jak widzimy nie jest to nieprzemyślany powrót do poważnej gry, wszystko jest ustalone dokładnie, nic nie robione na tzw.hura. Ula od początku rehabilitacji przygotowuje się aby na tym turnieju dobrze się zaprezentować. W Midland turniej będzie odbywał się w hali, gdzie Ula gra bardzo przeciętnie.
Katerina Siniakova, niespełna osiemnastoletnia tenisistka, w tourze od zeszłego roku, bardzo szybko zameldowała się w drugiej setce rankingu WTA. Sezon 2013 w turniejach rangi ITF należał do Niej. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że większość tych turniejów było na bardzo niskim poziomie, rywalki nie renomowane.
Czeszka gra siłowy tenis, potrafi uderzyć z backhandu, z forehandem trochę gorzej, serwis raczej przeciętny. Ula potrafi utrzymać długo piłkę w korcie, czego nie można powiedzieć o Katerinie. Nerwy jeszcze nie są opanowane, bardzo często psychika przesądza o wyniku jej meczu.
Dzisiaj nie przewiduję łatwego spotkania, przede wszystkim pierwszy set może być ciężki, jednak Radwańska z meczu na mecz się rozkręca i z gema na gem gra będzie wyglądać coraz lepiej.

paull 145

paull

Użytkownik
Ksenia Pervak - Vesna Dolonc
typ:1
kurs:1,56 SportingBet
6-1 6-3✅

Patrząc na tabelkę i na zawodniczki jakie w nim występują to myślę Sobie, że nie jeden turniej rangi WTA jest gorzej rozstawiony. Nie będę się rozpisywał o tym meczu bo od dawna nie widziałem żadnej z tych zawodniczek w przekazach tv. Będę bazował na swojej pamięci. Otóż, stawiam na moim zdaniem bardzo uzdolnioną Ksenie gdyż pamiętam jej kilka meczy. Raczej filigranowa leworęczna blondyneczka, która swoją drogą była kiedyś bardzo wysoko w rankingu WTA bo 37, świetnie potrafi prowadzić grę. Oczywiście nie jest to mistrzyni przebijania jak nasza Isia, ale potrafi wytrzymywać presję do momentu zagrania jej na forhend. Wtedy jej uderzenia bywają zabójcze. Nie potrafię znaleźć żadnych informacji co się stało z Ksenią ale najprawdopodobniej przytrafiła się jej jakaś paskudna kontuzja. Proza życia sportowca. Cóż, mam głęboką nadzieje, że się odbuduje bo dziewczyna potrafi grać. Pokonała w tym turnieju Duval i Oprandi. To nie są wielkie wyniki oczywiście ale pokazujące że ranking nie jest adekwatny do jej możliwości. Będzie grać z Serbką Dolonc. Niczego nie ujmując jej umiejętnością - to mimo wszystko tenisistka jakich wiele. Nie widzę w niej żadnych fenomenalnych atutów. Ot, pewna siebie mocno grająca zawodniczka. Dlatego to Kazaszka pochodzenia Rosyjskiego powinna wygrać.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Urszula Radwańska wygra @ 1,50 WilliamHill ⛔
Ćwierćfinał turnieju ITF W Midland, spotkanie Urszuli Radwańskiej z Kanadyjką Sharon Fichman zaplanowane na mecz wieczoru. Trzeci mecz Urszuli po powrocie po kontuzji barku, można powiedzieć, że z każdym meczem poziom rywalki wzrastał. Dzisiejsza rywalka Fichman na podobnym poziomie co Siniakova, nawet powiedziałbym, że w hali zdecydowanie lepiej radzi sobie reprezentantka Czech.
Ula wczoraj tak jak przypuszczałem po trudnym pierwszym secie weszła na właściwe tory i w kolejnych dwóch setach nie dała najmniejszych szans młodej Czeszce.
Dwa dni temu bardzo dokładnie opisywałem Urszulę Radwańską, dzisiaj pozwolę sobie przytoczyć te słowa, Dodać chciałbym tylko, że w swoim pierwszym meczu po powrocie Urszula pokonała młodą Vickery w dwóch setach 64, 75. Jak widać łatwe spotkanie to nie było, jednak czego się spodziewać w pierwszym meczu po czteromiesięcznym rozbracie z tenisem.
Urszula Radwańska w październiku przeszła operację kontuzjowanego, prawego barku. Rehabilitację Ula przechodziła w Krakowie, od początku stycznia trenuje na korcie z nowym trenerem, Martinem Fassatim. Od 20 stycznia, przez dwa tygodnie Urszula trenowała w Los Angeles, siódmego lutego zameldowała się już w Midland. Jak widzimy nie jest to nieprzemyślany powrót do powaznej gry, wszystko jest ustalone dokładnie, nic nie robione na tzw.hura. Ula od początku rehabilitacji przygotowuje się aby na tym turnieju dobrze się zaprezentować. W Midland turniej będzie odbywał się w hali, gdzie Ula gra bardzo przeciętnie.
Sharon Fichman, niska i krępa tenisistka, słabo poruszająca się po korcie, styl gry Dominiki Cibulkovej, gra siłowa, jednak bez jakiejkolwiek pomocy serwisem. Najlepiej czuję się na kortach ziemnych, w hali występuje bardzo rzadko. W Midland brakuje jej regularności, bardzo zróżnicowana gra. Przykład - ostatni meccz z Foretz Gacon - pierwszy set wygrany 60, drugi przegrany 16, trzeci wygrany 62. Radwańska to półka wyżej niż pierwsze dwie rywalki Kanadyjki w Midland i na rozluźnienie miejsca nie będzie.
Tak jak pisałem w poprzednich analizach, Urszula rozkręca się z każdym meczem. W pierwszych meczach po kontuzji trzeba uważać na pierwsze gemy w wykonaniu Uli Radwańskiej, więc znów może się powtórzyć sytuacja z trudnym pierwszym setem.

oldhand 266

oldhand

Użytkownik
Sharon Fichman, niska i krępa tenisistka, słabo poruszająca się po korcie, styl gry Dominiki Cibulkovej, gra siłowa, jednak bez jakiejkolwiek pomocy serwisem. Najlepiej czuję się na kortach ziemnych, w hali występuje bardzo rzadko. W Midland brakuje jej regularności, bardzo zróżnicowana gra. Przykład - ostatni meccz z Foretz Gacon - pierwszy set wygrany 60, drugi przegrany 16, trzeci wygrany 62. Radwańska to półka wyżej niż pierwsze dwie rywalki Kanadyjki w Midland i na rozluźnienie miejsca nie będzie.
Styl Fichaman porównać do stylu Cibulkovej? Dobre sobie! Według Ciebie słabo się porusza, ale najlepiej czuje się na korcie ziemnym. To bardzo ciekawe i wyjątkowe... Akurat poruszanie się i obrona, to największe atuty Kanadyjki. W twoim opisie zgadza się jedynie to, że jest niska i krępa, ale to nic nie wnosi. Mogłeś równie dobrze napisać, że jest blondynką. Na pewno będzie to największy sprawdzian Uli po kontuzji, a kurs najniższy na tym turnieju. Widać buki dały się przekonać. Według mnie będzie ciężko, a ten kurs jest zupełnie nieopłacalny, ale powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +4
madman 1,9K

madman

Użytkownik
Ignatik - Grabul 1 1.22 bet365 10/10 63 46 64 ✅

Zawodnik który ma wszystko by zdobywać sukcesy na poziomie ITF/Challenger - Ignatik kontra Grabul, który chyba nigdy nic wielkiego nie osiągnie.

Dla mnie pewniak 100% jutro. Tyle w temacie.

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Ignatik - Grabul 1 1.22 bet365 10/10

Zawodnik który ma wszystko by zdobywać sukcesy na poziomie ITF/Challenger - Ignatik kontra Grabul, który chyba nigdy nic wielkiego nie osiągnie.

Dla mnie pewniak 100% jutro. Tyle w temacie.
Nie neguję typu, ale jednak nie zgodzę się z pierwszym zdaniem. Ignatik nie ma szans na osiągnięcie sukcesów w Challengerach. Co facet ma do zaoferowania? Nie jest uniwersalny, lubi grać tylko na szybkich nawierzchniach. Jest wysoki, z niezłym serwisem jak na poziom CH, ale i tak nie jednym z najlepszych, po prostu niezłym, bez rewelacji. Oprócz tego co? Ani się nie porusza dobrze po korcie, ani oprócz forehandu i znośnego woleja, który przy tym wzroście powinien być zdecydowanie lepszy, nie posiada nic co mogło by go wyróżnić z tej ogromnej ilości zawodników grających w Challengerach. Jeden z wielu, który sukcesów się nie doczeka i tyle. Przeciętniak. Zawodnikami, których można nazwać, że rzeczywiście mogą, osiągali sukcesy w Challengerach (już grają, będą grać w ATP) to w ostatnim roku na pewno Carreno-Busta i Klahn. Jest kilku, który predysponują do tego miana, ale jak widać ten poziom jest taki nieprzewidywalny i ciężki, że trzeba na nich czekać.

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Zgodzę się po części Jasper. Ignatik sporo czasu swojej kariery zwyczajnie przespał, zresztą wg. mnie on powinien mijać szerokim łukiem nawierzchnie ziemne, a tylko (jak sam napisałeś bo wiesz, że lubi) powinien grać na kortach twardych/halach gdzie tam wyraźnie widać jego przewagę silnego serwisu i nie złego forehandu.
Jak powiedziałem na Challengery to wg. mnie materiał ok, żeby osiągać jakieś sukcesy. Nie wspomniałem natomiast nic, że on zdobędzie cokolwiek na poziomie ATP, bo jego sukcesem będzie utrzymanie się w TOP200.
Busta, Klah, Bedene... to tylko przykłady tych, co może coś zdziałają....

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Ignatik jest po jakies dluższej kontuzji przeciez. Nie wiem co mu było itp bo nie mam skad miec takich info, ale z 2,3 lata to tylu to byl wyozniajaca sie postacia na challangerach. Podczas DC z Polska sie bardzo dobrze zaprezentował, na hali jak w byl w swojej optymalnej formie to mogl z kazdym powalczy z poziomu challi. Teraz wraca wraca i w ITF jakos mu tam idzie, niedlugo go na pewno zobaczymy na poziomie chall ???? Kupe czasu chłopak stracil no ale trudno ???? mozna go grac w tych itf tam czesto ogrywa takich jankow jak dzisiaj bez starty seta ????

Do góry Bottom