>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Turnieje z cyklu ITF (kobiece ITF-y oraz męskie futuresy)

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
De Vroome Indy - Adriana Perez Przegrać wygrany mecz????
Typ:1
Kurs:1.66 bet365

Ostatnio śledziłem mecze Indy i widze że dziewczyna bardzo dobrej formie wczoraj miała ciężki mecz z Amerykanką Kiick która też nie grzeszy formą. Poradziła sobie w trzech setach i przeszła dalej do finału. Dzisiaj spokojnie powinna sobie poradzić z Perez i dlatego grubiej zagram kurs już spadł na 1.66

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Poznikhirenko - Kan⛔
Typ: 1
Kurs: 4.50 bet365
ITF Ankara

Znalazłem myśle ciekawe spotkanie bo kurs naprawde zacny. Rosjanka Victoria Kan oczywiście wyżej w rankingu i bilans też robi wrażenie ale na cegle natomiast turniej rozgrywany jest w hali a tutaj u rosjanki już tak nie jest różowo. Od 2011 roku rozegrała 6 meczy w tym jeden wygrała. Natomiast Ukrainka teraz bez większych problemów przeszła kwale więc dla takiego kursu warto spróbować

Otrzymane punkty reputacji: +14
mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
???? Mestach A.S. @ Moore T.
1,59 Pinnacle

Pojedynek dwóch zawodniczek młodego pokolenia, typuję tutaj na zwycięstwo młodszej Belgijki. Obie zawodniczki wracają do gry po prawie dwumiesięcznym urlopie, turniej w Ankarze bardzo dobrze obsadzony, dużo zawodniczek z drugiej setki rankingu. W swoich pierwszych meczach obie zawodniczki bez problemu. Tara podejmowała Włoszkę Barbieri a Sophie 14-sto letnią zawodniczkę z Turcji - obie zawodniczki nie sprawiły problemów. Typuję tutaj zwycięstwo Mestach, jednak wcale nie oczekuję łatwego meczu. W tym roku zawodniczki spotykały się juz dwa razy w hali, oba spotkania były bardzo wyrównane i kończyły się w trzech setach ( w jednym z meczów krecz Moore w trzecim secie). Ogólnie mówiąc to Tara według mnie już tego poziomu gry nie przeskoczy, jak dla mnie to będzie solidna zawodniczka na ITF-y, jednak nic więcej. Przed Mestach stoi wielka kariera, prognozuję, że przyszły sezon zakończy w pierwszej setce i zamiesza kilka razy w mniejszych turniejach rangi WTA. Dzisiejszy mecz można już zaliczać do nowego sezonu, zobaczymy jak przepracowała te wolne dwa miesiące.

Otrzymane punkty reputacji: +1
siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Amandine Hesse- Vitalia Diatchenko
Typ: 1
Kurs: 1.83 bet365
ITF Ankara

Mam nadzieje że ten typ przełamie moją złą passe. Hesse już mi dała dużo zarobić. Dziewczyna jest w bardzo dobrej formie chociażby wygrany turniej w Equeurdreville Francja ,całkiem dobry też występ w Championnat de France. Ostatnie 16 meczy tylko 1 przegrana więc progres formy jest. Jeśli chodzi o Rosjanke no to duży znak zapytania. Dziewczyna po opercji i na dodatek cały okres leczenia się wydłużył w tym roku rozegrane tylko 2 mecze oczywiście w singlu natomiast w deblu rozegrała mecze w październiku i listopadzie i ma na koncie wygraną w Dubaju

jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Magda Linette - Tara Moore✅✅
Typ 1
Kurs 1.59
Pinnacle

Gram tutaj na nasza Polke. Poki co ta pokazuje sie w tym turnieju bardzo fajnie. Dotychczas rozegrala dwa mecze - w pierwszym zmiazdzyla dziewczyna spoza pierwszego 1000, w drugim odprawila juz duzo bardziej doswiadczona Danilidou. Magda sama mowi, ze dobrze sie czuje na podobnych nawierzchniach. Caly rok miala naprawde udany, wystarczy popatrzyc na ktorym miejscu zakonczyla sezon - a dodatkowo na hali w tym roku odprawila takie zawodniczki jak Feuerstein czy Arvidsson - a to juz o czyms swiadczy. Moore mnie nie przekonuje - ot gra bo gra, nic specjalnego, poziom nie jest niesamowity. Jesli Magda sie skoncentruje to jest w stanie to spokojnie wygrac, a kurs zacheca.

Otrzymane punkty reputacji: +30
jasmin_bogow 37,9K

jasmin_bogow

Użytkownik
Marta Sirotkina - Naomi Broady✅✅
Typ 1
Kurs 1.24
Sportbet

Kurs niski, ale dosc pewny. Sirotkina na mniejszych turniejach na hali zazwyczaj jest jedna z faworytek. Niedawno np wygrala turniej w Barnstaple, gdzie pokonala m.in Alison Riske, Pliskova, Majeric czy Konte. Na tym turnieju tez dotychczas nie stracila nawet seta w trzech ostatnich meczach. Widac ze jest w formie i ze jej sie chce. Broady nie gra zle, radzi sobie nawet calkiem niezle, wyeliminowala nawet tutaj Krunic...ale wystarczy tego szczescia. Sirotkina jest po prostu duzo lepsza zawodniczka i kazdy wynik inny od jej wygranej bedzie bardzo duza niespodzianka. Raz jeszcze - kurs niski, ale jako lokata albo do dubla powinien sie swietnie sprawic.

A i PS: h2h jest 3:0, choc sprzed 2-3 lat.

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 52

d0ri3nt3s

Użytkownik
ITF MERIDA WD - Finał

Evtimova/Hsu - Bonic/Melander @ 2,75 3:6, 5:7 ✅
g. 3:30

Widzę, że kurs wzrósł z 2,37 i dobrze. Ja stawiam na dogów! Evtimova ogólnie jest słaba i sądzę, że to bardziej Hsu zaprowadziła ją do finału, który zresztą już jeden w Meridzie wygrała, ale z inną partnerką. Za to dziewczyny naprzeciwko jadą przez turniej jak walec, ale także mają za sobą więcej doświadczeń deblowych. Polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 52

d0ri3nt3s

Użytkownik
ITF Ankara - Finał
Diatchenko - Sirotkina @ 1,66 6:7, 6:4, 6:4 ✅
Zazwyczaj nie gram kursów poniżej 2, ale ten jest tak pewny, że mogę go znieść. H2H na korzyść. Poza tym Diatchenko wydaje się kontrolować wszystkie spotkania: szybki brejk na początku spotkania, potem utrzymanie podania i dobicie w postaci podwójnego brejka. Jak na kobiety - ładnie trzyma serwis. Meczów nie możemy oglądać, ale czuję, że jest mega rozpędzona po kontuzji i chce udowodnić, że może zgarnąć tu tytuł. Mecz może być 3 setowy, ale zauważcie, że Sirotkina już dzisiaj była na wylocie, w 3 cim secie przegrywała z Broday *4-3, ale Naomi nie wytrzymała psychika.
edit: życie zweryfikowało. I to by było tyle w tym Kontekście ;) :zoltakartka:

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Zazwyczaj nie gram kursów poniżej 2, ale ten jest tak pewny, że mogę go znieść. H2H na korzyść. Poza tym Diatchenko wydaje się kontrolować wszystkie spotkania: szybki brejk na początku spotkania, potem utrzymanie podania i dobicie w postaci podwójnego brejka. Jak na kobiety - ładnie trzyma serwis.
Moze i wnioski wysuwane w przepaść, ale po takiej analize to przebiegu spotkania raczej też nie oglądasz. Nie mówiąc o sprawdzeniu go.
Takze od poczatku:
szybki brejk na początku spotkania, potem utrzymanie podania i dobicie w postaci podwójnego brejka.
szybki brejk na poczatku spotkania, bo Magda nie zdobyła punkty przy swoim serwisie do 3ciego swojego gema. A sama Diatchenko swój pewny gem zaczynała od 0:30 i przy 40:30 nie ugrała już punkty, sytuacja nie z come-becku, ale bardzo zbliżone w 1wszym, 2gim i 3cim gemie serwisowym Diatchenko. Z tym, że właśnie ten raz więcej udało się utrzymać i potem zakończyć na 5:2 w 1secie.
Jak na kobiety - ładnie trzyma serwis
Także ja tutaj bym był innego zdania..
że Sirotkina już dzisiaj była na wylocie, w 3 cim secie przegrywała z Broday *4-3, ale Naomi nie wytrzymała psychika.
A to bym potraktował jako plus, bo Broady to nie byle kto i tłumaczenie głowa przy stanie 4:3 jest troszkę denne. Bo to jest tyle co jedno przełamanie i właśnie te przełamania w WTA nic nie znaczą. Jest to raczej plus, ze Sirotkina miała 3:4 i zamknęła spotkanie 6:4.
Zazwyczaj nie gram kursów poniżej 2, ale ten jest tak pewny, że mogę go znieść.
Wczoraj można by było zagrać ten typ po 1.80, dzisiaj te 1.66 jest sporo zaniżone. A 2.37 na Sirotkine to za dużo.
Reasumując, Magda w wszystkich swoich spotkania zaczynała od straty podania, więc dla mnie nie było nowością, że będzie/będą przełamania. Sirotkina ma równiejszy serwis i miała bardziej równe przeciwniczki. Diatchenko dla mnie prócz Kan nie pokonała nikogo &#39;specjalnego&#39; i stąd ten post, bo nie widzę sensu grania jej po 1.66.

Ja tego spotkania nie gram, ale niech ludzie mają jakiś obraz rzeczywistości.

Przyjąłem do wiadomości Twoje słowa, ale szkoda mi czasu na tłumaczenie ci czegokolwiek. Wesołych Świąt
Argumenty można i tak uargumentować. Spotkanie wszystko zweryfikuję. I Tobie wesołych ????.

Otrzymane punkty reputacji: +1
rumak57 271

rumak57

Coach
ITF Ankara - Finał
Diatchenko - Sirotkina @ 1,66
Zazwyczaj nie gram kursów poniżej 2, ale ten jest tak pewny, że mogę go znieść. H2H na korzyść. Poza tym Diatchenko wydaje się kontrolować wszystkie spotkania: szybki brejk na początku spotkania, potem utrzymanie podania i dobicie w postaci podwójnego brejka. Jak na kobiety - ładnie trzyma serwis. Meczów nie możemy oglądać, ale czuję, że jest mega rozpędzona po kontuzji i chce udowodnić, że może zgarnąć tu tytuł. Mecz może być 3 setowy, ale zauważcie, że Sirotkina już dzisiaj była na wylocie, w 3 cim secie przegrywała z Broday *4-3, ale Naomi nie wytrzymała psychika.
Broady wczoraj dala ciala na calej lini ale tez dala zarobic :p

Moze za wiele to nie jest ale dobra kontra i intuicja daly dwie stowki na czysto :p
przez wiekszosc meczu doskonaly serwis 10 asow serwisowyuch dopiero bodajze w ostatnim secie 2 DF Sirotkina nic specjalnego nie grala w pierwszym secie Broady miala pilki na odlamanie lecz sie nie udalo w drugim jak wpadla w sirotkine to myslalem ze ja rozjedzie ale w 3 juz chyba nie wytrzymala presji za blisko bylo zwyciestwo :p Jak zobaczylem kurs na Diatchenko 2,5 bo po takim zlapalem to spadlem z krzesla bardzo pewne zwyciestwo z nasza Magda Linette 6-3,6-2 i to ona w moich oczach powinna byc stawiana w roli faworytki.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Tomljanovic A. - Kiick A. 1.34 bet365⛔⛔

Ostatni bet z tenisa w tym roku, wiec po prostu nie może być lipy ???? Nie ukrywam, że Tomljanovic to jedna z moich ulubionych zawodniczek w turze. Dosić szybko odkryłem jej talent i dała nie raz zarobić, chociażby na trawie w tym roku. Mam nadzieje, że zakończy sezon z wygranym turniejem. Są na to duże szane, bo wczoraj pokonał chyba grozniejsza rywalke- Peterson, która grała fantastycznie w ostatnim czasie. Wygrała 4 turnieje pod rząd! W tym dwa własnie tutaj w Merida. Wiec twierdze, że prawdziwy finał odbył się dzisiaj...

A dzisiejszy mecz powinien być bez wiekszej historii, jak ich stracie w tym sezonie na cegle gdzie Ajla wygrała 7:6 6:0. Kiick ma finał, super wynik, pokonała tych co pokonać powinna, z rywalkami z okolic 70 miejsca w rankingu nie gra za czesto, nie bez powodu ???? Powinna dostać dzisiaj lekcje tenisa...

Edit: Godzina do meczu, kurs spadł na 1,22. Niezle

Otrzymane punkty reputacji: +8
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Coric Borna 1,30✅

Niby nowy sezon się już zaczłą a nas czeka jeszcze ostatni finał ITF starego sezonu ???? Stawiam zdecydowanie na nadzieje Serbskiego tenisa, jednego z najlepszych juniorów na świcie i naprawdę świetnie zapowiadającego Corica. Chorwat już trenuje z najlepszymi zawodnikami na świecie jak Nadal, a to o czymś świadczy. Junior a naprawdę dobre wyniki na poziomie ITF. Przeciwnik o 10 lat starszy i pierwszy finał ITF w karierze, wiec potecjału nie ma nawet co porównywać. Jak Chorwat chce już od nowego roku podbijac zawodnowe korty musi takie mecze wygrywać...

K 203

krolwta

Użytkownik
Cos tam napisze.
Vero Beach 16:00
Zhuravleva - Kuhlman
Typ: Kuhlman ✅ 7:6 6:3
Kurs: 1,44 bet365
Dawno nie patrzylem na itf. Dzis zaczynaja sie kwale do turnieju w usa. zagraja ze soba 18 letnia rosjanka z 19 letnia amerykanka. Mimo, ze staram sie nie grac niskich kursow to imo tu mozna do jakiegos doubla dostawic. Turniej grany na ziemi. Amerykanka duzo wyzej klasyfikowana jako juniorka, bardziej ograna. Seniorsko lepszy bilans, wiecej gier. Mysle, ze powinna ogarnac. GL
Mathis-Abaza jeszcze za grosze po kursie 7. Moze przypadkiem sie uda. GL
⛔ 1:6 3:6

K 203

krolwta

Użytkownik
Vero Beach 18:00
Kiick - Pera
typ: pera ⛔ 3:6 6:7 // :zoltakartka: za 2 seta
kurs: 3,25 bet365
dwie mlode amerykanki. pera jako juniorka byla 43 kiick 192. obecnie kiick wyzej jako seniorka. pera imo bardziej ziemianka a kiick hard. pera leworeczna i wygrala w tym roku 4 turnieje na ziemi (3 singlowo 1 w deblu) do 1 turnieju na ziemi kiick i 1 na hardzie deblowego. generalnie to taki kurs imo ma pewne value. GL
Carter - Luca
typ: Luca ✅ 6:2 6:3 // przed meczem spadlo do 1,25. zgodnie z planem
kurs 1,5
tak patrze i wszystko mi mowi, ze luca wygra. nie wiem czemu taki wysoki kurs. luca 249 rakieta swiata, amerykanka 773. wegierka na ziemi ograna bardzo mocno bo bilans 214/90 mimo ze ma dopiero 23 lata + 8 tytulow w samym 2013 roku i wszystkie na ziemi. amerykanka zawodowo bilans 11/9 i juniorka nie byla wybitna bo klasyfikowana na 540. dziwne ale chyba warto sprawdzic po takim kursie. GL

madman 1,9K

madman

Użytkownik
Kutrovsky - Martin 2.05 2 5/10 ✅

Śmieszna sytuacja bo buki nie wiedzą jak ten mecz określić kursowo. Niby 50 na 50, bet365 faworyzuje Martina, kursy spadają, Sporting Bet Kutrovskiego, gdzie kurs na niego to tylko 1.65.
Tak więc dla mnie to okazja, żeby złapać ciekawy kurs ponad 2.00 na Francuza Martina. Kolejny z tych wysokich Francuzów, coś jak De Schepper, Ouanna i resta ofensywnych serwisantów, którzy atakują, raczej mają problemy większe z defensywą, a jeśli mają dzień konia, to potrafią zagrozić każdemu. Martina obserwuję od kilku lat i tamten rok totalnie nieudany, przespał, w 2012 miał lepsze wyniki był w TOP300 i tak myślałem, że powoli zacznie punktować i na stałe zawita do 2 setki rankingu. Nie wyszło jednak, a tutaj pojawia się szansa, bo Kutrovsky o ile mój szacunek ma, bo to taki trochę podobny do Martina gracz, który również ma dobry serwis, fh, to myślę, że nie jest tak na dywanie przyzwyczajony grać. Martin kocha szybkie nawierzchnie gdzie 1 serwis stoi zazwyczaj na wysokim poziomie, waląc praktycznie co serwis asa za asem. To myślę, że zadecyduje przy ewentualnym TB, a i jeśli Martin złamie Bułgara, który na Carpetach mnie grał niż Martin, to jestem spokojny.
Mało tego, rok temu Fabrice Martin zaliczył tutaj finał, dokładnie w tym samym jakoś okresie, warto punktować więc i budować ranking jak najszybciej, tym bardziej, że tutaj dla mnie jakoś wszystko kieruje się w jego stronę.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Jans-Ignacik / Zanevska wygrają @ 1,95 Sportingbet ⛔

Ryzykuję bardzo podając ten typ, jednak wydaje mi się, że po takim dobrym kursie trzeba spróbować. Klaudia Jans-Ignacik po urlopie macierzyńskim wraca do gry, nasza najlepsza deblistka w swojej karierze zagrała bardzo dużo spotkań w grze podwójnej, jest najlepszą z tej czwórki bezsprzecznie. Mimo ujemnego bilansu w deblu, wystarczy spojrzeć, że 3/4 z ostatnich jej spotkań to turnieje rangi WTA, a tam nie ma łatwych rywalek, mimo to w 2011 roku i 2012 potrafiła kilkukrotnie meldować się w finałach turniejów najwyższej rangi. W tym przypadku bilans może nas bardzo zmylić. Popatrzmy na przykład na Szwajcarkę Timeę Bacsinszky, świetny bilans, wygrane turnieje, jednak to wszystko nie jest miarodajne. Na poziomie ITF bardzo ciężko o stałe pary deblowe i tutaj wystarczy być dobrą singlistką aby pokonać pary, które się zgłaszają tylko i wyłącznie, żeby więcej pograć - a może coś namieszamy.

Dla pary Bacsinszky/Barrois jest to trzeci wspólny turniej, pierwsze dwa wygrane, tutaj kłopoty zaczną się w pólfinale. Nie będę przytaczać wyników podczas tych turniejów, które Panie wygrały bo połowy z przeciwniczek nie znam (!). Tutaj we Francji na inaugurację zagrały z dwoma Francuzkimi 18-sto latkami. Było bardzo blisko blamażum, po przegranym pierwszym secie 26, pojawiły się kłopoty, prawie do końca drugiego seta młode Francuzki utrzymywały tempo, wystarczyło jedno przełamanie i wszystko się posypało. To powinna być przestroga dla Niemki i Węgierki, skoro taka para sprawia duże problemy, to dzisiaj muszą się bardzo skupić. Maryna z Klaudią bardzo dobrze się wpasowały do wspólnej gry, w pierwszym spotkaniu były małe kłopoty ale jest to oczywiste skoro dziewczyny grały ze sobą pierwszy raz. Drugi mecz to już zdecydowane zwycięstwo w dwóch setach.

Bukmacherzy boją się zaufać Polce i Ukraince i na każde ich spotkanie kursy są dla mnie niezrozumiałe, dzisiaj Panie występują nawet w postaci under doga, co trzeba wykorzystać. Jak dla mnie na tą chwilę jest to mecz z serii 50/50, więc trzeba zagrać większy kurs bo większy potencjał drzemie w Klaudii Jans-Ignacik i Marynie Zanevskiej.

Savinykh wygra @ 1,75 Sportingbet ✅

Turniej rangi Futures w Sunderlandzie, druga runda zmagań kobiet. Zdziwił mnie lekko kurs wystawiony na Ukrainkę. Owszem ostatnie dwa sezony fatalne, jednak tutaj w pierwszym meczu trafiła na trudną rywalkę, Czeszkę Renatę Voracovą - niespodziewanie po trzech setach triumfowała Valeria Savinykh. Jade Windley miała wczoraj masę szczęścia, trafiła na kontuzjowaną Brytyjkę Kontę, która nie zdołała skończyć meczu i zdecydowała się poddać na początku drugiego seta.

Pomimo dwóch fatalnych sezonów Valerii w których zalicza kolejno 1/5 i 2/6 w hali jej bilans wygląda nadal świetnie. Pięćdziesiąt zwycięstw, trzydzieści osiem porażek. Valeria to typ zawodniczki, która może przebijać do woli, taki styl gry na pewno będzie sprawiać kłopoty starszej o rok rywalce. Jade Windley bardzo mało znana tenisistka, średnie wyniki halowe, najlepiej się czuję na kortach ziemnych, jeśli musi się z mierzyć z zawodniczką z trzeciej, czwartej setki rankingu WTA, to zaczynają się kłopoty i jej szanse są bardzo małe. To jest dla Niej poziom nie do przeskoczenia.

Valeria chciała się dobrze przygotować do turniejów halowych, od listopada nie gra, odpuściła wylot na Australian Open, coś z tego musi wyjść. Kurs bardzo przyjemny, nie byłbym sobą gdybym tego nie polecił!

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Mertens wygra @ 1,29 Bet365 ✅
Ćwierćfinał Futuresa w Sunderlandzie, pojedynek Yannicka Mertensa z rodakiem, Julienem Cagnina, który gra na poziomie Futures, w najmniej opłacalnych turniejach czyt. mało prestiżowych. Yannick przechodzi przez ten turniej jak burza, dziś powinno być podobnie, rywal z szóstej setki rankingu ATP, w hali mało rozegranych spotkań, swoje pierwsze dwa spotkania w których był faworytem wygrał dość łatwo. Mertens podejmował rywali z miejsc podobnych do Cagniny, jednak o wiele bardziej doświadczonych. Udało mu się wygrać oba mecze bardzo spokojnie, a w ostatnim meczu ze Szwedem Adaktussonem stracił tylko trzy gemy.
Mertens to zdecydowanie wyższy poziom gracza, w hali radzi sobie bardzo dobrze, falstartem rozpoczął ten sezon, od porażki w Futuresie we Francji, dzisiaj miejsca już nie ma na niespodziankę, Ivanov niczym mnie nie przekonuje w tym meczu. W hali pokazuje się rzadko i z bardzo ale to bardzo przeciętnym skutkiem. Kurs 1,36 wydaje się na tą chwilę niesamowitą pomyłką bukmacherów, jednak czy faktycznie tak było przekonamy się po meczu.
Sądzę, że sytuacja z kursem dzisiaj jest podobna, również lekko zawyżony, młody Belg może mieć duże kłopoty aby utrzymać tempo gry swojego starszego rodaka. Yannick pewnie dąży tutaj po końcowe zwycięstwo i Cagnina nie powinien być większą przeszkodą.

N 269

nalewka-babuni

Użytkownik
Ipek Soylu v Ling Zhang 1 2.1 bet365 6-3 4-6 5-7
godz. 8.30 Egipt
Gram na względu na dość wysoki kurs.
Turczynka 17 lat. Gra bardzo często w ITF na terenie Egiptu. Biorąc pod uwagę 2014 i 2013 rok to już 7 turniej w Sharm El Sheikh. Ostatnie 3 turnieje egipcie to 16 zw i tylko 1 porażka. Na uwagę zasługują statystyki tiebrejków 5-0. Na rozkładzie zawodniczki które bardziej cenię niż reprezentantka honkongu jak 2 razy Conny Perrin czy Despina Papamichail.
Na przeciw niej stanie Ling Zhang, 24 lata. ponad 100 miejsc wyżej w rankingu od Turczynki. Ranking nabity przede wszystkim turniejami w Azji, bardzo słabo obsadzonymi. Punkty zdobywała głównie na hali. Azjatka jest bardzo wysoka i jak na tenisistkę dobrze zbudowana. Na li to przy niej chucherko. Stawiam na znacznie bardzie utalentowaną Turczynkę.
Tydzień temu obie panie spotkały się ze sobą i wygrała pewnie w 2 setach Turczynka 6-2 7-6.

mad3rs 2,6K

mad3rs

Użytkownik
Valeria Savinykh wygra @ 3,75 Bet365 ⛔
Półfinał dośc dobrze obsadzonego turnieju rangi ITF w Sunderlandzie, ja po raz kolejny kieruję się w stronę Valerii Savinykh, która na prawdę wybiegała ten półfinał, trzy mecze, trzy razy musiała rozgrywać trzysetówki, dwa mecze kończone tiebreakami, jeden 75. Na prawdę bardzo dużo się napracowała Ukrainka zanim zameldowała się w półfinale tego turnieju. Wydaje mi się, że po tych trudnych meczach dzisiaj zobaczymy u Niej świeżość.
Pomimo dwóch fatalnych sezonów Valerii w których zalicza kolejno 1/5 i 2/6 w hali jej bilans wygląda nadal świetnie. Pięćdziesiąt zwycięstw, trzydzieści osiem porażek. Valeria to typ zawodniczki, która może przebijać do woli, taki styl gry na pewno będzie sprawiać kłopoty starszej o rok rywalce. Jade Windley bardzo mało znana tenisistka, średnie wyniki halowe, najlepiej się czuję na kortach ziemnych, jeśli musi się z mierzyć z zawodniczką z trzeciej, czwartej setki rankingu WTA, to zaczynają się kłopoty i jej szanse są bardzo małe. To jest dla Niej poziom nie do przeskoczenia.
Valeria chciała się dobrze przygotować do turniejów halowych, od listopada nie gra, odpuściła wylot na Australian Open, coś z tego musi wyjść. Kurs bardzo przyjemny, nie byłbym sobą gdybym tego nie polecił!
Tak pisałem w pierwszej rundzie, podtrzymuję te słowa, pierwszy mecz był dość trudny, długi tiebreak jednak udało się wygrać, potem pojedynek z Turczynką Buyukakcay, tutaj w końcówce Valeria panowała nad przebiegiem meczu, jednak nie potrafiła utrzymać swojego podania i ostatecznie triumfowała po rozgrywce tiebreakowej.
Rywalka Golubić miała bardzo prostą drogę do półfinału, wszystkie trzy mecze wygrane w dwóch setach, rywalki daleko w rankingu WTA. Victorija w hali gra całkiem nieźle, jednak w tym sezonie nie wiem co o Niej myśleć, nie przeszła jeszcze prawdziwego testu w Sunderlandzie i kursy na Savinykh to jakaś kpina. Valeria się solidnie przygotowała do sezonu na kortach w hali, przeszła trzy trudne spotkania i dzisiaj wyjdzie niesamowicie zmotywowana.

Do góry Bottom