>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turnieje Dream Match Tennis Pro.

mroku 104

mroku

Użytkownik

Zdecydowałem, że pierwszy raz zagramy systemem pucharowym, kto przegra odpada, jeśli spotka się to z dezaprobatą ze strony userów &quot;tj gdy 2 userów nie może hostować i trzeba losować&quot; wymyślimy jakieś grupy, aby zminimalizować owy problem. Mecze należy rozegrać wg dat w zamieszczonych w tabeli. Jeśli czas minie i nikt nie wyśle wyników automatycznie przeciwnik dostanie wolny los w rundzie w której 2 userów nie mogło zagrać. Oczywiście mecze można rozegrać wcześniej, jest to tylko minimum(data) podana do zagrania meczu. Wyniki wpisujemy w temacie. W przypadku gdy ani Ty, ani przeciwnik nie może hostować, proszę o wyrozumiałość i zdanie się na los. Tabela podsumowana będzie w mej wolnej chwili. Zwycięzca meczu zobowiązany jest do podania wyniku w tym temacie. Z przeciwnikiem kontaktujemy się na PW!
GL &amp; HF.
nadal namawiam tych, którzy nie mogą hostować, o wypróbowanie sposobu z linku który wcześniej podałem lub sposobu Króla Juliana.

GRAMY NA NAWIERZCHNI HARD (do 2ch wygranych setów)!

norek89 0

norek89

Użytkownik
1 Para
Norek89 - Low. Ani ja ani low nie mozemy hostować. Cos tu chyba nie tak?:p
Nie lepiej tak zeby były 2 kosze jak juz ktos wczesniej pisał, jeden z host, drugi bez. Chyba jest po rowno?

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
1 Para
Norek89 - Low. Ani ja ani low nie mozemy hostować. Cos tu chyba nie tak?:p
Nie lepiej tak zeby były 2 kosze jak juz ktos wczesniej pisał, jeden z host, drugi bez. Chyba jest po rowno?
U mnie to samo. Ani ja, ani Dzidzok nie możemy postawić. Trochę lipa.

akselek 552

akselek

Użytkownik
Niestety ja ani Belchior nie możemy hostować, ja routera nie mam więc odblokowanie zapory nic nie da (zawsze i tak miałem odblokowaną).

norek89 0

norek89

Użytkownik
Znużony nauką chemii organicznej wymyśliłem bardziej sprawiedliwy &quot;sposób&quot; niż losowanie...otóż to:
Podam może lepiej na przykładzie, Low i ja nie możemy hostować. Inna para np Bam i Ste- hostować mogą oboje. Jeden z pary Bam/Ste odpada, przypuśćmy jest to STE. Ma jednak szanse na tzw &quot;baraże&quot;, tzn gra 2 mecze jeden ze mną , jeden z Low. Jeśli jeden z nas przegra a drugi wygra z STE to wygrany przechodzi dalej, jeżeli oboje przegramy mecze z STE, to STE wtedy przechodzi dalej (wykorzystał szanse), jeżeli oboje wygramy z STE przechodzi ten kto uzyskał lepszy wynik. Podstawą jest tu zaufanie do graczy, miejmy nadzieje ze nie będzie incydentów z ustawkami i przekupywaniem ;).
Wariant kolejny, jeżeli za mało bedzie przegranych którzy mogą hostować, na chętnych zgłaszać sie bedą Ci którzy przeszli dalej (2 mecze zagrane wiecej NA POWAŻNIE,zaznaczam:&gt; NA POWAZNIE, nie zaszkodzą a pomogą) - w tym przypadku pary nie-hostujące beda musiały poczekac aż rozegrana zostanie dostateczna ilośc meczy aby &quot;wyłowić&quot; hostujących.( chętnych, czy też przegranych)
Przykłady konkretne naszych dwóch par:
1.Przypuśćmy że: Bam wygrywa ze Ste. Ste gra mecz z Low i ze mną. Low przegrywa ze Ste, ale ja z nim wygrywam więc to ja przechodze dalej. (lub odwrotnie oczywiście logiczne, Low wygrywa ja przegrywam, Low przechodzi)
2.Przypuśćmy że: Bam wygrywa ze Ste. Ste gra mecz z Low i ze mną. Low wygrywa ze Ste 7-6 6-4, a ja wygrywam 6-3 , 6-3. Ja uzyskałem lepszy wynik więc przechodze dalej
3.Przypuśćmy że: Bam wygrywa ze Ste. Ste gra mecz z Low i ze mną. Ste ogrywa zarówno mnie jak i Low, więc to Ste przechodzi dalej.

Kwestia do przemyślenia musi być taka sytuacja:
Jest tylko jeden przegrany hostujący, sa 2 pary nie-hostujące. Teraz do dyskusji: jeżeli dobierzemy &quot;chętnego hostującego&quot;(oczywiście ilość chętnych bedzie zależna od potrzeb;)) ktory przeszedł dalej, i on ogra oboje zawodników z pary - mamy puste okienko, kims trzeba je zapełnić(chętny już jest przeciez w nastepnej rundzie). W takiej sytuacji myślę że najlepszym rozwiązaniem bedzie korzystniejszy wynik przegranego np. Low i ja, gramy z Hellraiserem który przeszedł dalej i zgłosił się jako chętny bo brakuje przegranych hostujących. Zarowno ja jak i Low przegrywamy mecze z Hellraiserem, jednak ja uzyskuje lepszy wynik - przegrywam 3-6 4-6 ( Low przegrał 1-6 2-6) W tej sytuacji ja przechodze dalej, a Hellraiser ma kolejne punkty doświadczenia i satysfakcje gratis ;)

co myślicie? Chyba jest to bardziej sprawiedliwe bo można wykazać sie umiejętnościami w grze, dodatkowo osoby mogące hostować w nagrode że maja taki przywilej otrzymuja dodatkową szanse w wypadku przegranej (ale musza wygrać oba mecze z nie-hostującymi) Jeżeli cos jest nie jasne to pytac bo mam w miare rozsądny obraz tej gry ????
Proponuje też aby Mrozu edytował tabele i w jakiś sposób zaznaczył osoby które mogą hostowac ( nie wiem na czerwono, pogrubionym czy cos) Może to wszystko nieco skomplikowane, ale wyjdzie w praniu co i jak, zobaczymy jak przebiegnie turniej i odpowiednio do sytuacji zastosujemy te punkty na bieżąco ????
Jeszcze tak w skrócie zasady:
---&gt;Pary &quot;nie-hostujące&quot; rozgrywają każdy z pary po jednym meczu z &quot;przegranym-hostującym&quot;. Jeden z pary wygrywa- przechodzi. Dwoje z pary wygrywa, liczy sie korzystniejszy wynik. Dwoje z pary przegrywa, hostujący przechodzi dalej.
---&gt;Jeżeli brak/za mało &quot;przegranych-hostujących&quot; ---&gt;Pary &quot;nie-hostujące&quot; mierzą się z dobranym &quot;chętnym-hostującym&quot; który jest już w następnej rundzie. Dwoje z pary wygrywa-korzystniejszy wynik. Jeden z pary wygrywa- przechodzi dalej. Oboje z pary przegrywają- przechodzi ten, który uzyskał korzystniejszy wynik przegranego meczu.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Moim zdaniem nie ma sensu aż takich kombinacji, poprostu podzielić ludzi na 2 koszyki czyli hostujących i nie i wtedy losować. Po meczach 1 rundy, znowu podzielić ludzi na hostujących i nie , i znowu losowanie i tak do finału. Zdecydowanie mniej kombinacji i prosto do zrobienia.
Teraz jest lipa , bo myslałem że trafi się jedna para ale widać że jest kilka par które wogóle nie mogą zagrać.
Mroku jak chcesz to ja wylosuje te pary i ci prześlę na PW. Daj znać.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Najprostszsym i najszybszym do wykonania oczywiscie jest losowanie hostow i niehostow az do konca, dopiero bedziemy martwic sie w finale jak bedzie dwoch niehostow.

A zeby turniej poszedl gladko i wyznaczonym czasie powinnismy losowac hosty vs. niehosty jak najszybciej no i jeszcze dzisiaj podać nową drabinkę i zagrac parę spotkań by jutro było już tego mniej i podawać wyniki i wylosować kolejne rundy na Srode.

@drago.

Dzieki za wpisowe bo jakbym dzis wrocil z roboty to widze EL closed.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Pary wylosowane , według tego co podawaliście podzielone na tych co mogą hostować i nie mogą. Wyślę na PW do Mroka i on zdecyduje czy zmieni swoje czy nie
Jest jeszcze możliwość, iż osoba mimo że hostuje to rywal nie będzie mógł się zalogować do niej. Wtedy zobaczymy ile będzie takich osób i najwyżej zrobimy podmiankę.

mroku 104

mroku

Użytkownik
Ale wy kombinujecie, ciężko to ogarnąć. Miało być bez płaczu, ale widać się nie da. Losowanie hostów i niehostów ???? przecież zaraz będą pretensje że to jest ustawione ???? Wina będzie po mojej stronie. Wygrają wszyscy niehostujący i macie ustawione aż do finału, tak ciężko to pojąć, na prawdę będzie troche tych turniejów, a to że raz nie zagracie tragedii nie czyni. Takie moje zdanie jak chcecie to wrzucę host v nie host ale w 2 rundzie do finału tak jak już wspominałem może być tylko niehostujący. A z tą zabawą norka, tu chyba liczy się wynik końcowy, a nie kto szybciej, łatwiej wygra. Początkujący z początkującym odpadają na starcie ????. Nie wiem jak chcecie, ja tu sensu nie widzę. Czekam na odp..

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Ja ze swojej strony zrobiłem pary jak chcieli pozostali. Są 32 osoby, nie mam pojęcia jak oni grają ponieważ miałem przyjemność zagrać chyba z 3-4 osobami. Nie bardzo rozumiem tylko argument ustawienia chyba że wy graliście już prawie każdy z każdym.
Dla mnie to ryba, nie bardzo tylko widze sens że ktoś nie zagra nawet 1 meczu. Skoro wiemy iż są osoby nie hostujący i hostujące to można wymyślić rozwiązanie najbardziej optymalne. Można się też zastanowić nad grupami. Hostujących jest więcej niż tych nie hostujących i dziwna opacja że 6-8 osób wogóle nie może zagrać gdzie nie hostujących jest 13 . To trochę wygląda jak ustawienie aby uniknąc problemu dalej ????
Jak większość uważa to niech tak będzie. Dla mnie nie problem bo hostować mogę ale fajnie jakby znaleść optymalne rozwiązanie. Ja jak coś to oczywiście mogę grać taką opcje jaką wymyślił Mroku.

H 0

haazard

Użytkownik
racje ma Mroku , to że ktoś niby nie moze hostować to jego problem, moze sie pobawic , coś pozmieniać, nie wiem, ip zmienić może akurat się uda, najlepiej powiedzieć że nie moge i mieć pretensje do wszystkich, a jak nie to trudno jak zdarzy sie tak ze jest 2 nie hostow to maja problem.. nie da sie tutaj nic KONKRetnego wymyślec...., zmieńcie internet heeee

gmark 765

gmark

Użytkownik
A ja bym był za pomysłem Króla Juliana - przynajmniej pierwsza runda by była ciekawa, rozegrało by się z 16 meczów tylko w 1 rundzie.. a potem by się zobaczyło.
A tak to nie wiemy czy rozegramy 10 meczów przez cały turniej ????
A jeśli ktoś będzie miał problem że ustawka, nie musi uczestniczyć w turnieju ???? jeśli chce wygrać to i tak i tak powinien być najlepszy i się nie martwić ustawkami ????

A Najlepiej by było zrobić turniej dla samych hostujących + 1 szczęściarza nie hostującego ????
Bo tak to IMHO Turniej jest bezsensu ????

prof 56,6K

prof

Użytkownik
A ja bym był za pomysłem Króla Juliana - przynajmniej pierwsza runda by była ciekawa.
A jeśli ktoś będzie miał problem że ustawka, nie musi uczestniczyć w turnieju ???? jeśli chce wygrać to i tak i tak powinien być najlepszy ????

A Najlepiej by było zrobić turniej dla samych hostujących + 1 szczęściarza nie hostującego ????
Mroku ma racje.Tak jak jest powinna zostac.Gmark mamy mecza wiec mozemy za kilka minut zagrac ????

Do góry Bottom