Francja -
Polska @
Over 3.5 1.47 Óni
Niemcy -
Rosja @
Over 3.5 1.42 Óni
AKO : 2.09
Widzę, że kursy już mimo wszystko trochę pospadały, ale dla mnie takie kursy na te chwilę to naprawdę dobra propozycja. Rzadko się zdarza żeby w dziale wszyscy mówili jednym głosem, ale dzisiaj nie mam zamiaru się również wyłamywać i twierdze tak jak wszyscy. Przede wszystkim te spotkania dla KAŻDEJ z reprezentacji nie będą proste i naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić tutaj przegraną 3:0 którejkolwiek z drużyn.
Po pierwsze
Polska jest zdecydowanie niedoceniana.
Francja aktualnie gra zdecydowanie najlepszą siatkówkę, ale w takich pojedynkach jak ten decyduje dyspozycja dnia, bo światowa elita to z pewnością na ten moment i
Francja i
Polska. Wczorajsza przegrana na dobrą sprawę nie mówi nic o naszej reprezentacji, każdy spodziewał się zaciętego meczu, jeden i drugi trener rotował składem i wyszło jak wyszło,
Niemcy to nie są chłopcy do bicia i wczoraj to udowodnili. Nie sądzę żeby czy
Polska czy to
Francja nie uzyskały przynajmniej seta, bo mają takie indywidualności, które spokojnie są w stanie pociągnąć grę. Dodatkowo chciałem posłużyć się grafiką, która obrazuje jak wyglądają mecze Polaków z Francuzami w ostatnim czasie :
Jak widać w przeciągu ostatnich lat nasze pojedynki z Francuzami są wręcz dramatyczne. Jeśli miałbym skłaniać się ku komuś po kursach to brałbym Polaków, bo zwyczajnie 1.35 na Francję to jest śmiech na sali nawet jeśli to spotkanie wygrają. Granie +2,5 seta na Polaków też ma mniejszy sens niż Over 3.5 seta chociaż jest opcją bezpieczniejszą. Ciężko sobie wyobrażać, że Francuzi nie wygrają tutaj ani jednego seta.
Jeśli chodzi o Niemców z Rosjanami to ja tych pierwszych z całą pewnością nie skreślam. Pokazali w tym turnieju naprawdę dobrą formę. Serbie po prostu ośmieszyli, a Grozer ich rozstrzelał. Z Belgią również zagrali w miarę dobre spotkanie chociaż nie tak dobre jak z Serbami. Z Polską wygrali, a to naprawdę duże osiągnięcie chociaż wiadomo jaki to był rodzaj meczu i co tam się działo.
Rosja jest słabsza niż w ostatnich latach, może pomału wychodzą ze swojego kryzysu i pewnie są dzisiaj faworytami, bo to w końcu obrońcy złotego krążka Igrzysk Olimpijskich. Są osłabieni brakiem Musera, ale ciągle mają dobrych zawodników.
Niemcy posiadają również indywidualności w osobie Grozera, który jeśli ma dzień to po prostu potrafi wygrać samodzielnie mecz, Kampa na rozegraniu to naprawdę dobry sypacz. Ciężko mi sobie również wyobrazić, że
Rosja i
Niemcy nie zdobędą przynajmniej jednego seta. Warto podkreślić, że ich dotychczasowe pojedynki również skłaniają ku grze na Over 3.5 seta i tutaj też posłużę się grafiką na koniec swojej wypowiedzi.