Stoch K. 1-3 @1,6 fortuna
Po znakomitym otwarciu turnieju przez Kamila również w drugim konkursie liczę na jego dobrą dyspozycję, może nie uda mu się powtórzyć wyczynu z pierwszego konkursu, ale na podium uważam, że powinien stanąć, a kurs na to całkiem fajny.
Kobayashi J. 1-6 @1,75 fortuna
Podobnie jak w pierwszym konkursie tak i tu proponuję typ na Japończyka, od początku sezonu cały czas jest w czołówce, na podium może i nie stanie, ale w czołowej szóstce powinien się zameldować , podobnie jak to uczynił w pierwszym konkursie.
Tande D.A. 1-10 @1,75 fortuna
Szczerze mówiąc więcej się po nim spodziewał, liczyłem, że będzie w czołowej 5-6, a pierwszy
konkurs skończył zamykając dopiero drugą dziesiątkę, dzisiaj liczę na jego rehabilitację i że co najmniej uda mu się wskoczyć do czołowej dziesiątki
Zyla P. - Takeuchi T. 1 @1,5 fortuna
Piotrek skacze bardzo nierówno, jednak liczę, że dobre wyniki innych Polaków zmobilizują go bardziej i odda dwa dobre skoki, które wystarczą na przeciętnego Japończyka. Uważam, że Żyła powinien wskoczyć do drugiej dziesiątki turnieju, nie jest to jego szczyt marzeń, ale na chwilę obecną chyba na wiele więcej nie ma co liczyć, obym się jednak mylił.
Forfang J.A. - Kubacki D. 2 @2,31 fortuna
Najbardziej ryzykowny typ w moim zestawieniu, tutaj najbardziej liczę, że postawę Dawida, który świetnie wszedł ten turniej, pewnie ciężko będzie powtórzyć wyczyn z inaugurującego konkursu, ale wszystko w nogach i przede wszystkim głowie Polaka, ja na niego liczę.
Kraft S. - Wellinger A. 1 @1,7 fortuna
Jak już pisałem przy okazji pierwszego konkursu Kraft jest dla mnie jednym z faworytów turnieju, w pierwszym konkursie znalazł się tuż za podium i dzisiaj będzie chciał udowodnić, że zasługuje na więcej, tym bardziej, że zawody kończące turniej będą u niego w ojczyznie i tam na pewno będzie chciał powalczyć o końcowy triumf.