Innsbruck kto lepszy
J. Kobayashi - S. Kraft 1 1.65
Pierwsza para na dzisiejszy
konkurs. Kobayashi bardzo regularny przez cały sezon, jego forma wydaje się iść nadal w górę. Aktualnie Japończyk na 4. miejscu w generalce
TCS i miejsce na podium ma na wyciągnięcie ręki. Myślę, że z jego powtarzalnością spokojnie wskoczy na podium. Kraft po wpadce w Ga-Pa odpadł z rywalizacji
TCS. Widać, że przeżywa lekki kryzys jak wszyscy Austriacy co nie zmienia faktu, że nadal jest liderem tej kadry. Niby teraz skacze przed własną publicznością, ale wielkiej formy wyczarować w sekundę nie można. Idę w stronę Japończyka, który dziś zapewne powalczy o podium a nawet i zwycięstwo.
M. Eisenbichler - S. Hula 1 1.7
Stefan i Dawid wciąż nie przestają pozytywnie zaskakiwać, a ja wciąż nie mogę się do nic przekonać. Po bardzo dobrym występie w Obersdorfie przyszedł słabszy
konkurs w Ga-Pa. Który
konkurs odzwierciedla obecną formę Stefana? Myślę, że ten drugi. Nie wierzę w to, że Stefan jest w stanie oddać dwa dobre skoki i zagościć dziś w "10". Traktuję pojedynczy skoki uli ardziej jako przebłyski. Eisenbichler przez cały sezon kręci się gdzieś w okolicach dziesiątki oddając jeden bardzo dobry skok i jeden poniżej oczekiwań. W kwalach Niemiec okazał sę lepszy od Polaka, myślę, że sytuacja dwukrotnie powtórzy się w konkursie.
A.Wellinger - T. Bartol 2 1.96
Po Wellingerze spodziewaliśmy się więcej. Dobry początek sezonu, natomiast
TCS bardzo przeciętny, gdzieś zagubił swoją formę, wygląda bardzo chimerycznie. Nie potrafi oddać dwóch dobrych skoków w konkursie, a pojedyncze przebłyski to za mało na ten
konkurs. Po drugiej stronie młody Słoweniec, który jak cała kadra Słowenii powoli budzi się ze snu zimowego. Bartol, lider kadry na chwilę obecną na 9. miejscu w generalce
TCS tracący tylko kilka punktów do Wellingera zdaje się być w lepszej formie niż Niemiec. Pokazał się z dobrej strony w Ga-Pa (2. miejsce po 1. serii), również w Innsbrucku skacze bardzo dobrze i jest zwyczajnie lepszy od Wellingera z którym wygrał choćby wczorajsze kwalifikacje.