>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Toto-mix - gra przez Internet i inne problemy

jose7 40

jose7

Użytkownik
Fakt, oferta sporo uboższa. Ja też nie jestem żadnym adwokatem Fortuny, po prostu przedstawiam pogląd, że znajdzie się sporo chętnych do gry u nich nawet mimo mniejszego wyboru spotkań. Dla jednych ważna jest gra zgodnie z prawem (są sektory, w ktorych zatrudnieni nie mogą sobie pozwolić na jakiekolwiek ryzyko; są osoby chcące po prostu pograć dla zabawy lub dla wygrania nawet małych sum i którym też ryzyko się nie uśmiecha) a dla drugich liczy się jak najwyższy zysk(chcący zarobić jak najwięcej; prawdziwi hazardziści olewający ryzyko lub po prostu wybierający zagranicznych bukmacherów z powodu oferty , kursów i najróżniejszych przekonań). Obie grupy będę liczne , ze wskazaniem jednak na tych drugich. Co nie zmienia faktu, że dla Fortuny działalność w Polsce via Internet się z pewnością opłaci. I nie podlega to wcale rygorystycznemu monitoringowi ze strony skarbówki - oni swoje wpływy notują 12% przy każdym zakładzie ????
Ale może wątek Fortuny przenieśmy do odpowiedniego działu żeby tu nie odbiegać od tematu jakim jest mimo wszystko inny bukmacher ????

P 10

petepistol

Użytkownik
Jose, pisząc o niższych kursach miałem na myśli kursy na overy bramkowe w piłce nożnej, a tam kursy są rzeczywiście niższe w większości przypadków. Przy moim stawkowaniu i graniu tego typu zdarzeń tracę średnio na kuponie 100-150 zł. Co do monitoringu to skarbówka nie monitoruje przecież tylko pod kątem grania i tego ile kto wygrał w fortunie. Jakby tak było to po co by buki miały przekazywać dane o grających ? Wiadomo, że płacą podatek 12%. Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
[...] Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.
Zgadza się. Dobry pretekst w państwie o zakusach totalitarnych nie jest zły :grin:.
Dlatego utrzymujcie w &quot;czystości&quot; swoje rachunki bankowe ;). I będzie ok.

P 10

petepistol

Użytkownik
Gra w necie u jakiegokolwiek buka naziemnego w necie miałaby jakikolwiek sens gdyby mieli choćby takie same kursy. Ba, wg mnie powinni starać się mieć jak najlepsze kursy i jak najlepszą ofertę żeby walczyć o klienta, wiedząc, że mają balast w postaci podatku. Oni na swoje i tak wyjdą, ale graczom nie pozwalają więcej wygrać.

jose7 40

jose7

Użytkownik
Mając dostęp do tego kto gra mogą taką osobę sprawdzić pod innym kątem. Zrozumcie to wreszcie. Chcą po prostu mieć narzędzie, a bardziej pretekst do inwigilacji.
Tu się zgodzę. Jednak, zgodnie z moim założeniem, że określone grupy osób nie mogą sobie pozwolić na wpadki, jeśli konto będzie &quot;czyste&quot; to tyle im z inwigilacji wyniknie co i bez niej ???? Ja nie mam nic do ukrycia, na szczęście. Dlatego spokojnie gram w Fortunie.

yar000 9,6K

yar000

Użytkownik
Gra w necie u jakiegokolwiek buka naziemnego w necie miałaby jakikolwiek sens gdyby mieli choćby takie same kursy. Ba, wg mnie powinni starać się mieć jak najlepsze kursy i jak najlepszą ofertę żeby walczyć o klienta, wiedząc, że mają balast w postaci podatku. Oni na swoje i tak wyjdą, ale graczom nie pozwalają więcej wygrać.
Logicznie rzecz biorąc tak powinni robić ale jest jeden problem ..
Np. w przypadku (znów) Fortuny (bo to ona otrzymała na razie Zezwolenie ...)
podatki w Czechach, na Słowacji, na Malcie i w Polsce różnią się.
O ile podatek więc nie dotyka tak bardzo graczy z tamtych państw to dla żyjących w PL jest to jakiś problem ..
Myślę, że trudno &quot;wypośrodkować&quot; taki kurs aby był optymalny dla grających, uwzględniając te ww. różnice podatkowe. No ale to nie sprawa dla mnie tylko dla określonych buków ...
Edit:
Ogólnie mogę powiedzieć, że za syfek panujący w Polsce odpowiadają sami obywatele Rzeczypospolitej, bo chyba nie krasnale?
Następujące po sobie Rządy same się nie wybierały ... Podatki takie czy inne są konsekwencją naszych wyborów i tyle.

G 0

gollob

Użytkownik
PetePistol masz absolutna racje,wlasnie to staralem sie przekazac wszystkim przez calutki dzien......I niezrozumiale jest dla mnie okreslone stwierdzenie zaklady legalne i nielegalne....W Polsce prawa nie ma....Prawo jest tylko dla bogatych,a biedni zawsze dostaja po czterech literach...

G 0

gollob

Użytkownik
Jose7 co do Twojego wpisu odnosnie zony,rodziny i.t.p to napisalem to poniewaz znam kilku takich co tak robi,Niektorzy grali naprawde grubo,ale to nie moje zmartwienie tylko ich i bukmacherow...Ich poniewaz zrezygnuja z grania u nich,a bukow poniewaz straca klientow.....

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Czyli jeżeli wypłace jednorazowo na konto bezpośrednio z bet365 kase (wpłacałem przez paysafecard więc tylko taka opcja istnieje) to lepiej nie zakładać konta w naziemnym?

G 0

gollob

Użytkownik
Danny1992 jezeli grasz u bukow zagranicznych,to czasem nie zakladaj konta u ziemniakow....Bedziesz spalony i ugotowany...Pozdro

G 48

grozer9

Użytkownik
o jakiej wy inwigilacji mowicie?? przeciez wszystko jest zgodne z prawem , podatek placony przy zawieraniu transakcji wiec nikt ani nic nie moze sie do nikogo doczepic!!!!!!!!!!!!!! chyba logiczne jest ze lepiej grac na buku ktory ma licencje, kazdy ma swoj poglad i ten poglad wypowiada sa kudzie zakochani z internetowych bukach a jest i na odwrot...

K 33

kovalem

Użytkownik
Bo niektórzy sądzą, że zaczną sprawdzać, czy grałeś na internetowym.
Równie dobrze mogą Ci zrobić nalot, nawet jeżeli nie rejestrowałeś się w ziemniaku.
Niektórzy sieją napinkę, mądrują się i tyle, ot co.

arespl 63

arespl

Użytkownik
o jakiej wy inwigilacji mowicie?? przeciez wszystko jest zgodne z prawem , podatek placony przy zawieraniu transakcji wiec nikt ani nic nie moze sie do nikogo doczepic!!!!!!!!!!!!!! chyba logiczne jest ze lepiej grac na buku ktory ma licencje, kazdy ma swoj poglad i ten poglad wypowiada sa kudzie zakochani z internetowych bukach a jest i na odwrot...
Kolegom wyżej chodzi nie o to, ze coś Ci &quot;grozi&quot; za grę u polskich internetowych &lt; czyli w tej chwili tylko Fortunie&gt;, ale o to, ze grą u polskich internetowych możesz zwrócić na siebie uwagę niektórych organów :razz: Jak z tym jest do końca sam nie wiem, ale patrząc na to, co sie ostatnio u nas dzieje &lt; ACTA, allegro &gt;, to byłbym skłonny przychylić się do tej opinii :razz: Widać, ze szukają pretekstów, żeby się dorwać do wszelkich możliwych danych, wiec istnieje prawdopodobieństwo, że skorzystają i z tej sposobności :razz: Ale to moje prywatne zdanie :razz:

e: nigdy nie grałem u zagranicznych internetowych, a planuje spróbować w Fortunie ;)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Panowie proszę trzymać się założeń tego tematu.
Przypomnę że temat dotyczy &quot;Gry przez Internet w Totomixie&quot; dyskusja na temat Fortuny powinna się przenieść TU.
Dyskusja na temat oferty powinna być w temacie Toto-Mix - opinie
Ewentualnie można użyć opcji Szukaj i sprawdzić czy dyskusja nie była już kiedyś poruszana.

G 0

gollob

Użytkownik
Grozer9 widze,ze ty dalej nie rozumiesz tematu...Tu nie chodzi o zaklady....Majac Twoje dane moga Cie inwigilowac pod innym katem..Nie rozumiesz tego???Danny1992 a Ty jezeli zalozysz konto u ziemniaka to ulatwisz im robote bo oni odrazu beda widzieli,ze grasz rowniez u zagranicznych,a oni tylko na to czekaja...Oni wlasnie czekaja az ktos popelni taki blad.....

Kovalem i tu sie mylisz nie moga Ci zrobic nalotu na chate bezpodstawnie.....

Kovalem przeciez o to wlasnie chodzi....Celnicy beda rowniez mieli wglad w konta bankowe i beda tylko zacierac rece na tych ktorzy graja w buku zagranicznym i ziemniaku...Swoja droga jezeli ktos wpadnie w ten sposob to tylko przez swoja glupote.

// kukla:
Używaj opcji edytuj!

G 48

grozer9

Użytkownik
jezeli ktos gral na necie kiedys a teraz by chcial grac na legalnym buku to co w tym zlego?? przyjmujac ze nie wyplacaj pieniedzy od buka internetowego, i nie chce miec nic z takimi bukmacherami wspolnego ,

G 0

gollob

Użytkownik
Grozer9 pomysl troche to nie boli..Jezeli dojda do tego ze grales kiedys to lamales prawo,wiec dowala Ci taka kare,ze z krzesla spadniesz.....A jak juz wczesniej pisalem to w Polsce prawo jest tylko dla bogatych,a biedny zawsze dostanie po du...

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Nie sprawdziłem wcześniej, że jedyną opcja wypłaty przy wpłacie paysafecard jest bezpośrednia wypłata na konto bankowe. Mam nadzieję że jedna jedyna wypłata nie zrobi mi problemów

G 0

gollob

Użytkownik
Witam czy wym rowniez macie problem z wejsciem w dana dyscypline na stronie internetowej totolotka?Od 3 dni nie wyswietla sie zadna dyscyplina.Wyglada na to,ze cos dzialaja...Swoja droga ciekawe,ze tylko Fortuna dostala zgode narazie,a u reszty ziemniakow cisza...Juz 2 tygodnie Fortuna dziala,a u reszty cisza.:cool:Pozdro

arespl 63

arespl

Użytkownik
Witam czy wym rowniez macie problem z wejsciem w dana dyscypline na stronie internetowej totolotka?Od 3 dni nie wyswietla sie zadna dyscyplina.Wyglada na to,ze cos dzialaja...Swoja droga ciekawe,ze tylko Fortuna dostala zgode narazie,a u reszty ziemniakow cisza...Juz 2 tygodnie Fortuna dziala,a u reszty cisza.:cool:Pozdro
Potwierdzam, u mnie tez całkowicie nieczytelna kolumna z wyborem dyscyplin :razz:

Do góry Bottom