Steve Darcis - Santiago Giraldo 1 1.80 expekt
Fajny kurs na wygraną Belga, dla mnie jest on tutaj zdecydowanym faworytem. W pierwszej rundzie uporał się z Berdychem, w całym spotkaniu tylko raz stracił swoje podanie. Jego serwis w premierowym spotkaniu na io wyglądał znakomicie i jeśli zagra dziś na podobnym poziomie, Giraldo nie będzie miał najmniejszych szans. Serwis Kolumbijczyka w meczu z Harrisonem nie był jego najmocniejszą stroną, wielokrotnie Amerykaninowi udawało się przełamywać Santiago, a jak wiemy świetne podanie jest niezbędne na kortach trawiastych. Giraldo to typowy gracz na clay court, Darcis lubi szybsze nawierzchnie. Santiago przegrał ostatnie cztery spotkania na trawie, nie licząc meczu z Ryanem, dzisiaj także nie powinien zejść z kortu jako zwycięzca. Steve w tym roku połówka w Eastbourne, dobry wynik.
Gilles Muller - Denis Istomin 2 1.65 expekt
Tutaj zdecydowanie bardziej przekonuje mnie Istomin, którego nie raz już oglądałem w starciu na trawie. Uzbek czuje się tu bardzo dobrze, w tym roku 4R Wimbledonu, odpadł po pięciosetówce z Youzhnym. Ograł tam Seppiego, Andreeva i Fallę. Wcześniej na turnieju w Eastbourne ograł Llodrę i Granollersa, a na pierwszym spotkaniu w Londynie nie dał ani razu się przełać Verdasco, duży plusik, pomimi tego że Fernando ostatnio pod formą. Muller podobnie jak Denis dysponuje dobrą zagrywką, jednak jego gra osobiście mniej mi się podoba. Często popełnia sporo niewymuszonych błędów, oglądałem mecz z Matosevicem w Atlancie i było sporo nieprzemyślanych zagrać po stronie Luksemburczyka. Gilles ostatnio porażka z Van Der Merwe w Newport, stawiam na solidniejszego Denisa.