Tenis by Dawid
Znawca - Tenis
16.05. (wtorek) 
 Coric wygra @1,45 (vs. Marozsan)
 Coric wygra @1,45 (vs. Marozsan)  forBET. Doświadczenie mnie nauczyło, że zazwyczaj po genialnym meczu i ograniu wyraźnego faworyta, przychodzi szybka porażka z kimś teoretycznie słabszym. Taką sytuację mamy teraz, bo Węgier ograł Alcaraza, a teraz powinien mieć teoretycznie łatwiej, bo gra z Coriciem, lecz niestety tenis nie jest tak prosty i zerojedynkowy. Marozsan zagrał dobrze z Hiszpanem, ale to Carlitos sporo pomógł i mógł być nieco zmęczony ostatnimi startami. Może podświadomie chciał nieco odpocząć przed RG, a może zwyczajnie to nie był jego dzień, a u rywala wręcz na odwrót. Pamiętajcie, że w tenisie decydują detale i nie ma ogromnej różnicy między graczami z szerokiej czołówki, a tymi co grają na co dzień w challengerach. Nie jest to oczywiste dla wszystkich, a myślę, że warto to sobie przyswoić. Coric to gracz solidny, który będzie grać cierpliwie i głęboko w defensywie. Nie wiem czy stać Marozsana na kolejny tak dobry mecz. Wielki test przed nim.
 forBET. Doświadczenie mnie nauczyło, że zazwyczaj po genialnym meczu i ograniu wyraźnego faworyta, przychodzi szybka porażka z kimś teoretycznie słabszym. Taką sytuację mamy teraz, bo Węgier ograł Alcaraza, a teraz powinien mieć teoretycznie łatwiej, bo gra z Coriciem, lecz niestety tenis nie jest tak prosty i zerojedynkowy. Marozsan zagrał dobrze z Hiszpanem, ale to Carlitos sporo pomógł i mógł być nieco zmęczony ostatnimi startami. Może podświadomie chciał nieco odpocząć przed RG, a może zwyczajnie to nie był jego dzień, a u rywala wręcz na odwrót. Pamiętajcie, że w tenisie decydują detale i nie ma ogromnej różnicy między graczami z szerokiej czołówki, a tymi co grają na co dzień w challengerach. Nie jest to oczywiste dla wszystkich, a myślę, że warto to sobie przyswoić. Coric to gracz solidny, który będzie grać cierpliwie i głęboko w defensywie. Nie wiem czy stać Marozsana na kolejny tak dobry mecz. Wielki test przed nim.
 Kalinina wygra seta @1,5 (vs. Haddad Maia)
 Kalinina wygra seta @1,5 (vs. Haddad Maia)  forBET. Brazylijka wygrywa wszystkie spotkania do zera, a nie jestem przekonany czy jej forma jest adekwatna do wyników. Na swoim rozkładzie ma Ruse, Linette i Osorio czyli zawodniczki, które mają swoje braki w repertuarze, formie czy też mentalne. Z kolei Ukrainka gra jakiś czas dobry, solidny tenis, szczególnie z głębi kortu. W poprzedniej rundzie w trzech setach pokonała Keys, a wcześniej Kenin czy Blinkovą czyli też zawodniczki, które są niezłe, ale mające swoje braki, szczególnie w grze na mączce. Dla Kalininy będzie to najtrudniejszy test tego turnieju i spodziewam się trudnej przeprawy. H2H ubogie, lecz korzystne dla Ukrainki. Szuka przełamania serii, bo ostatnie siedem spotkań Brazylijki to brak trzysetówki.
 forBET. Brazylijka wygrywa wszystkie spotkania do zera, a nie jestem przekonany czy jej forma jest adekwatna do wyników. Na swoim rozkładzie ma Ruse, Linette i Osorio czyli zawodniczki, które mają swoje braki w repertuarze, formie czy też mentalne. Z kolei Ukrainka gra jakiś czas dobry, solidny tenis, szczególnie z głębi kortu. W poprzedniej rundzie w trzech setach pokonała Keys, a wcześniej Kenin czy Blinkovą czyli też zawodniczki, które są niezłe, ale mające swoje braki, szczególnie w grze na mączce. Dla Kalininy będzie to najtrudniejszy test tego turnieju i spodziewam się trudnej przeprawy. H2H ubogie, lecz korzystne dla Ukrainki. Szuka przełamania serii, bo ostatnie siedem spotkań Brazylijki to brak trzysetówki.
 Tabilo vs. Marterer powyżej 19,5 gemów @1,42
 Tabilo vs. Marterer powyżej 19,5 gemów @1,42  forBET. Chilijczyk ma za sobą genialny turniej we Francavilli, którego wygrał bez straty seta, choć nie miał zbyt poważnych rywali, a w finale ograł Paire. Marterer może być trudniejszym wyzwaniem, ale co ważne to fakt, że Tabilo musiał przenieść się z Włoch do Francji i na pewno stracił trochę na świeżości. Granie turnieju po finale jest zawsze wyzwaniem nawet dla zawodowca. Szukam przełamania serii i problemów Tabilo. Nie mówię, że przegra, bo forma jest wysoka, ale Niemca stać na pokrycie overa, tym bardziej, że ostatnio nie grał źle.
 forBET. Chilijczyk ma za sobą genialny turniej we Francavilli, którego wygrał bez straty seta, choć nie miał zbyt poważnych rywali, a w finale ograł Paire. Marterer może być trudniejszym wyzwaniem, ale co ważne to fakt, że Tabilo musiał przenieść się z Włoch do Francji i na pewno stracił trochę na świeżości. Granie turnieju po finale jest zawsze wyzwaniem nawet dla zawodowca. Szukam przełamania serii i problemów Tabilo. Nie mówię, że przegra, bo forma jest wysoka, ale Niemca stać na pokrycie overa, tym bardziej, że ostatnio nie grał źle.
Edit: piękne tankowanie Tabilo i mogę tylko sobie pluć w brodę dlaczego zmieniłem set na over.
Na stronie znajdziecie zapowiedź Damiana na mecz Djokovic vs. Norrie TUTAJ .
.

Coric wygra @1,45 (vs. Marozsan)
 Coric wygra @1,45 (vs. Marozsan)  forBET. Doświadczenie mnie nauczyło, że zazwyczaj po genialnym meczu i ograniu wyraźnego faworyta, przychodzi szybka porażka z kimś teoretycznie słabszym. Taką sytuację mamy teraz, bo Węgier ograł Alcaraza, a teraz powinien mieć teoretycznie łatwiej, bo gra z Coriciem, lecz niestety tenis nie jest tak prosty i zerojedynkowy. Marozsan zagrał dobrze z Hiszpanem, ale to Carlitos sporo pomógł i mógł być nieco zmęczony ostatnimi startami. Może podświadomie chciał nieco odpocząć przed RG, a może zwyczajnie to nie był jego dzień, a u rywala wręcz na odwrót. Pamiętajcie, że w tenisie decydują detale i nie ma ogromnej różnicy między graczami z szerokiej czołówki, a tymi co grają na co dzień w challengerach. Nie jest to oczywiste dla wszystkich, a myślę, że warto to sobie przyswoić. Coric to gracz solidny, który będzie grać cierpliwie i głęboko w defensywie. Nie wiem czy stać Marozsana na kolejny tak dobry mecz. Wielki test przed nim.
 forBET. Doświadczenie mnie nauczyło, że zazwyczaj po genialnym meczu i ograniu wyraźnego faworyta, przychodzi szybka porażka z kimś teoretycznie słabszym. Taką sytuację mamy teraz, bo Węgier ograł Alcaraza, a teraz powinien mieć teoretycznie łatwiej, bo gra z Coriciem, lecz niestety tenis nie jest tak prosty i zerojedynkowy. Marozsan zagrał dobrze z Hiszpanem, ale to Carlitos sporo pomógł i mógł być nieco zmęczony ostatnimi startami. Może podświadomie chciał nieco odpocząć przed RG, a może zwyczajnie to nie był jego dzień, a u rywala wręcz na odwrót. Pamiętajcie, że w tenisie decydują detale i nie ma ogromnej różnicy między graczami z szerokiej czołówki, a tymi co grają na co dzień w challengerach. Nie jest to oczywiste dla wszystkich, a myślę, że warto to sobie przyswoić. Coric to gracz solidny, który będzie grać cierpliwie i głęboko w defensywie. Nie wiem czy stać Marozsana na kolejny tak dobry mecz. Wielki test przed nim. Kalinina wygra seta @1,5 (vs. Haddad Maia)
 Kalinina wygra seta @1,5 (vs. Haddad Maia)  forBET. Brazylijka wygrywa wszystkie spotkania do zera, a nie jestem przekonany czy jej forma jest adekwatna do wyników. Na swoim rozkładzie ma Ruse, Linette i Osorio czyli zawodniczki, które mają swoje braki w repertuarze, formie czy też mentalne. Z kolei Ukrainka gra jakiś czas dobry, solidny tenis, szczególnie z głębi kortu. W poprzedniej rundzie w trzech setach pokonała Keys, a wcześniej Kenin czy Blinkovą czyli też zawodniczki, które są niezłe, ale mające swoje braki, szczególnie w grze na mączce. Dla Kalininy będzie to najtrudniejszy test tego turnieju i spodziewam się trudnej przeprawy. H2H ubogie, lecz korzystne dla Ukrainki. Szuka przełamania serii, bo ostatnie siedem spotkań Brazylijki to brak trzysetówki.
 forBET. Brazylijka wygrywa wszystkie spotkania do zera, a nie jestem przekonany czy jej forma jest adekwatna do wyników. Na swoim rozkładzie ma Ruse, Linette i Osorio czyli zawodniczki, które mają swoje braki w repertuarze, formie czy też mentalne. Z kolei Ukrainka gra jakiś czas dobry, solidny tenis, szczególnie z głębi kortu. W poprzedniej rundzie w trzech setach pokonała Keys, a wcześniej Kenin czy Blinkovą czyli też zawodniczki, które są niezłe, ale mające swoje braki, szczególnie w grze na mączce. Dla Kalininy będzie to najtrudniejszy test tego turnieju i spodziewam się trudnej przeprawy. H2H ubogie, lecz korzystne dla Ukrainki. Szuka przełamania serii, bo ostatnie siedem spotkań Brazylijki to brak trzysetówki. Tabilo vs. Marterer powyżej 19,5 gemów @1,42
 Tabilo vs. Marterer powyżej 19,5 gemów @1,42  forBET. Chilijczyk ma za sobą genialny turniej we Francavilli, którego wygrał bez straty seta, choć nie miał zbyt poważnych rywali, a w finale ograł Paire. Marterer może być trudniejszym wyzwaniem, ale co ważne to fakt, że Tabilo musiał przenieść się z Włoch do Francji i na pewno stracił trochę na świeżości. Granie turnieju po finale jest zawsze wyzwaniem nawet dla zawodowca. Szukam przełamania serii i problemów Tabilo. Nie mówię, że przegra, bo forma jest wysoka, ale Niemca stać na pokrycie overa, tym bardziej, że ostatnio nie grał źle.
 forBET. Chilijczyk ma za sobą genialny turniej we Francavilli, którego wygrał bez straty seta, choć nie miał zbyt poważnych rywali, a w finale ograł Paire. Marterer może być trudniejszym wyzwaniem, ale co ważne to fakt, że Tabilo musiał przenieść się z Włoch do Francji i na pewno stracił trochę na świeżości. Granie turnieju po finale jest zawsze wyzwaniem nawet dla zawodowca. Szukam przełamania serii i problemów Tabilo. Nie mówię, że przegra, bo forma jest wysoka, ale Niemca stać na pokrycie overa, tym bardziej, że ostatnio nie grał źle.Edit: piękne tankowanie Tabilo i mogę tylko sobie pluć w brodę dlaczego zmieniłem set na over.
Na stronie znajdziecie zapowiedź Damiana na mecz Djokovic vs. Norrie TUTAJ
 .
.

Ostatnia edycja: 

Struff vs. Moutet powyżej 19,5 gemów @1,51
 Struff vs. Moutet powyżej 19,5 gemów @1,51  ZWROT
 ZWROT W piątek o 19.00 odbędzie się transmisja na żywo z omówieniem kobiecej drabinki Roland Garros, a was zachęcam do aktywnego udziału i zadawania pytań. W sobotę z kolei o panach o godzinie 20.00! Pod poniższym linkiem możecie ustawić sobie przypomnienie
W piątek o 19.00 odbędzie się transmisja na żywo z omówieniem kobiecej drabinki Roland Garros, a was zachęcam do aktywnego udziału i zadawania pytań. W sobotę z kolei o panach o godzinie 20.00! Pod poniższym linkiem możecie ustawić sobie przypomnienie