To żadna nowość. Chińczycy często ustawiają mecze między sobą, aby wybić nowego zawodnika. Przy najbliższej okazji zobaczcie jaką chęć do gry będzie miał Wang Liquin albo Hao Shuai w starciu z Yan Anem czy Fang Bo. Skoro już zajrzałem do tematu to myślę, że warto poruszyć kwestię zaczynających się jutro Mistrzostw Świata! 10 lat po najlepszym WTTC w historii wracamy do Paryża. Miałem nawet jechać na tydzień po atrakcyjnej cenie, ale się nie załapałem :sad: Zaglądam na bwin i leżę ze śmiechu. Do obstawienia kilkanaście meczy w Challengerach, a na MŚ tylko ogólnie na zwycięzcę. Buki najbardziej faworyzują (co nie jest dziwne) Ma Longa, ZJK, Xu Xina i ... Wang Hao. Myślę, że finalista sprzed dwóch lat już raczej nic nie pogra, a po tym sezonie może zająć się trenerką (podobnie jak Ma Lin). Wśród faworytów bukmacher stawia młodego Yan Ana, który jak na moje oko może być czarnym koniem zawodów. A teraz ciekawa część czyli szanse Europejczyków. Na Bolla i Owczarowa kurs jest 21. I tu ukłon w stronę buków, że docenili świetnie grającego ostatnio Owczarowa i postawili go na równi z Bollem, który ostanio nie błyszczy. Ale jak wiadomo Timo nadal jest niekwestionowanym numerem 1 w Europie. Zresztą obu panów będziemy mieli okazję oglądać w przyszłym sezonie Chińskiej Super Ligi co bardzo mnie cieszy ???? Samsonov i Mizutani po kursie 31. Także po 31 jest kolejny młody Chińczyk Fang Zhendong. Dalej nie będę się rozpisywał, ale powiem, że jeżeli ktoś liczy na magię Paryża i powtórkę sprzed 10 lat to na kurs na 41-letniego dziś Schlagera wynosi 126. Moim zdaniem w grę wchodzą tylko dwie opcje. Pierwsza to Ma Long - wielki geniusz, który jak na razie na wielkiej imprezie nie ma znaczących wyników w singlu (tylko brąz przed dwoma laty). Xu Xin w ciągu ostatniego roku zrobił wielki postęp i przebojem zrównał się poziomem z Ma Longiem i ZJK. Nie ma opcji, żeby ZJK wygrał w tym roku. A czemu tak sądzę? Pisałem na początku posta. Może być w świetnej formie, ale prawdopodobnie po wygranej dwa lata temu i rok temu igrzysk w Londynie dostanie polecenie z góry, aby to ktoś inny wygrałem teraz. I Ma Long i Xu Xin to prawdopodobne opcje. Yan An chyba jeszcze za młody, przyjdzie czas na niego. A i dodam jeszcze, że warto szukać oferty
live na bwin gdyż jest ona bardzo bogata. Czemu nie mają takiej oferty przed meczem?
Zachęcam gorąco do dyskusji !
Moje typy:
Ma Long wygra WTTC 2013 3/10 3.0
Werner Schlager wygra WTTC 2013 0.5/10 126.0 (tak dla zabawy)