Po wczorajszych emocjach w Rosji czas na chwilę relaksu w Finlandii. Dzisiaj gramy bezpieczne ako (na moje oko :dntlck ???? i szukamy niespodzianki w meczu mistrza.
Assat - IFK Helsinki 2 OT @ 1,62
Rónica klas obu ekip. Assat jest czerwoną latarnią ligi od startu sezonu. Najgorzej grająca drużyna u siebie tylko 4 pkt, bez zwycięstwa w 60". IFK niestety odpadły z CLM kosztem Bolzano, nie pomogli Tyszanie choć udało się wygrać na ciężkim terenie Skelleftei. Mogą się skupić już na lidze, w której i tak radzą sobie nieźle 21 pkt w 11 meczach. Powinno być zwycięstwo w 60 ale gramy bezpieczniej.
Sport - Saipa 2 handi +0,5 @ 1,63Z 4:0 Na 4:4 :sweat:
Sport jest po 3 druzgocących porażkach 5:1, 5:0, 8:3. I dzisiaj stoją przed mega trudnym zadaniem. Saipa prezentuję się nadzwyczajnie dobrze i razem z Ilves zaskakują na plus na początku sezonu. Sport poległ z słabiutkim jak dla mnie Lukko aż 5:1 2 dni temu a Saipa regeneruje się juz od 13 , mam nadzieje ze nie zardzewieli i dzisiaj wygrają choć remis też nas zadowoli.
Kalpa - Karpat 1st period 1 @3,95 był kontakt przy 2:2 Ale 3 tercja gładko przegrana
Kalpa mocno poniżej oczekiwań porażki z pomarańczowymi czy innymi ogórkami pokroju Kokoo tej drużynie po prostu nie przystoją, może to kwestia motywacji. Dzisiaj ta motywacja na pewno będzie. Do Kuopio przyjeżdża mistrz kraju, który w środę grał swoje ostatnie spotkanie w fazie grupowej CLM. Oglądałem ten mecz i chłopaki kompletnie oddali pole gry w pierwszej tercji a zwłaszcza w pierwszych 10 min, można to tłumaczyć oczywiście kwestią pewności awansu do następnej rundy ale widać było, że to nie ten Karpat.
Kalpa świetnie gra u siebie 14 pkt w 7 meczach stawia ją w czołówce tego zestawienia. Karpat wiadomo przewodzi w lidze. Tak czy siak nie widzę tu łatwej przeprawy mistrza kraju. Handi też do gry. Jaki będzie końcowy rezultat? Dowiemy się wieczorkiem. Powodzenia! :
hokej:
I jeszcze punkcik Kantoli. 10 pkt w dorobku. 3 gole 7 asyst.
Kai Kantola over 0,5 @2,30