Typy
SHL 8/11 skuteczność 72 %
XII
Farjestad vs Linkopings
Typ poniżej 5 @ 1,68 lvbet
Gospodarze mają fatalną serię. Największym mankamentem jest brak bramek. Dzisiaj z pewnością będą szukać przełamania i nie zdziwiłbym sie gdyby przyszło na tak silnym rywale, ale... Nie zakładam ofensywnego scenariusza.Po pierwsze: BK ma poważny problem w bramce. Do tej pory niekwestionowana 1 Svensson doznał kontuzji ręki w ostatnim meczu i z osttanich informacji nie wykuruje się na dzisiejszy mecz. W jego miejsce wejdzie Werner. Młody 21-letni golkiper, który ma całkiem niezłe papiery na grę - był między innymi draftowany przez Colorado ( 5 runda, ale zawsze). Nie postrzegałbym jego występu jako dużego osłabienia. Raczej mam tutaj na myśli fakt, że BK będzie musiało grać bardzo twardo i agresywnie w obronie, żeby jak najlepiej zabezpieczyć swoje tyły. Dodatkowo dochodzi fakt, że po stronie przeciwników równiez mamy wybitnego specjalistę z doświadczeniem w
NHL. Co prawda Gustavsson puścił 4 gole przeciwko Mora, ale myślę, że będzie chciał sie zrehabilitować, bo ten ostatni występ był mega słaby. Staty ma wręcz rewelacyjne od początku sezonu więc zakładam, że wróci do dobrej postawy. Nadmienić trzeba, że miesjcowi mają jutro jakiś otwarty dzień dla promocji hokeja, więc hala będzie pełna i myślę, że determinacji im nie braknie, żeby zrobić dobry wynik.
XIII
Orebro vs Malmo
Typ zwycięstwo gospodarzy @ 1,81 lvbet
Tutaj krótko... Orebro zrobiło sporo w przerwie letniej, żeby poprawić wyniki z ubiegłego sezonu. Wygrana z Vaxjo, Linkopings tylko to potwierdzają. Dzisiaj przyjeżdża już opisywane przeze mnie Malmo. Nie mam najlepszego zdania o nich. Dodatkowo dochodzi fakt, że goście mają duże problemy w obronie. Ostatni mecz kończyli na 5 defensorów. Sytuacja jest na tyle poważna, że z Arboga ściągnięto dwóch chłopaków, którzy uzupełnią linię na dzisiaj. Na tak trudnym terenie będzie ciężko o punkty.