suomi
Znawca - Hokej
A jutro do Finlandii zawitają Jets. Myślę, że sporo osób przybędzie z Tappary dla Patricka Laine ????Karpat mocne co roku , dobra szkółka hokejowa z wieloma talentami i dobry skauting.
A jutro do Finlandii zawitają Jets. Myślę, że sporo osób przybędzie z Tappary dla Patricka Laine ????Karpat mocne co roku , dobra szkółka hokejowa z wieloma talentami i dobry skauting.
Bilety były w kosmicznych cenach bo zastanawiałem się nad wyjazdem , jednak pojechałem do Kolonii bo było zdecydowanie taniej :dntlck:A jutro do Finlandii zawitają Jets. Myślę, że sporo osób przybędzie z Tappary dla Patricka Laine ????
Jak ja sie zainteresowałem tematem, czyli gdzieś koło początku maja, to była już musztarda po obiedzie. Zostały tylko pojedyncze wejściówki VIP - 1500 zł + :/Apropos wyjazdów to ja jestem jak najbardziej chętny
Bilety były w kosmicznych cenach bo zastanawiałem się nad wyjazdem , jednak pojechałem do Kolonii bo było zdecydowanie taniej :dntlck:
W ogóle to jak funkcjonuje ten klub w sensie organizacji, to majstersztyk.Karpat mocne co roku , dobra szkółka hokejowa z wieloma talentami i dobry skauting.
Nie jestem specem od szwedziej, dobrze w niej czuje sie kolega SHL i pewnie mógłby co nieco napisac o tych meczach ja po namysle widze to takJak ja sie zainteresowałem tematem, czyli gdzieś koło początku maja, to była już musztarda po obiedzie. Zostały tylko pojedyncze wejściówki VIP - 1500 zł + :/
W ogóle to jak funkcjonuje ten klub w sensie organizacji, to majstersztyk.
Jutro my na groby bliskich, a w SHL ciekawa kolejka ????
Ktoś z Was się przymierza do tych meczów ?
Djurgardens vs Linkopings
Farjestad vs Skelleftea
Frolunda vs Malmo
Rogle vs Vaxjo
Lulea vs Timra
Orebro vs HV 71
Ja chyba trochę odważniej w stronę Djurgardens, a trochę ostrożniej w stronę Vaxjo, którzy mają problem ze zdobywaniem bramek, a Rogle u siebie czasem potrafi coś odpalić. Niedawno chyba ograli Linkopings.Idac za ciosem z Liigi jutro tak to widze
Saipa - TPS Turku
Chłopaki z Saipy dzis ciezki mecz w Lahti mieli, jutro podejmują mocne w tym sezonie Turku, które ostatnio przejechało sie jak walec po bardzo mocnych Tapparze i Helsinkach, i dobrej druzynie Rysiów z Tampere. Dobrze sie oglada gre, Fillipuli, Wirtanena, Budisha, Bjokstranda, Palve. Turku jest na fali i mysle ze jutro hala w Lapenranta zostanie zdobyta. typy
TPS 60' kurs 2,22
TPS win ml kurs 1,74
fortuna
Nie jestem specem od szwedziej, dobrze w niej czuje sie kolega SHL i pewnie mógłby co nieco napisac o tych meczach ja po namysle widze to tak
Djurgardens vs Linkopings 1x
Farjestad vs Skelleftea 1x
Frolunda vs Malmo 1x
Rogle vs Vaxjo x2
Lulea vs Timra 1 win
Orebro vs HV 71 1x
Można też pomyśleć o overze lub handi -1,5. SaIPa potrafi strzelać bramki i myślę, że bardzo dziurawa defensywa gości może być wodą na młyn ???? dla atakujących ( Tanus, Nikko, Morley, czy Oksanen) z Lappeenranta.SaIPa - KalPA
Typ 1 z dogrywką @1.55
Typ 1x @ 1.32
Typ 1 @ 1.90
Gospodarze znajdują się w lepszej dyspozycji od swoich rywali. Zajmują siódme miejsce, ale strata do trzeciej drużyny to tylko dwa oczka. Ten mecz rozegrają na własnej hali, gdzie regularnie wygrywają, sześć wygranych, dwie po dogrywce i zaledwie jedna przegrana. Wynik kapitalny. Hokeiści KalPy mają problemy z punktowaniem na własnym lodowisku, a co dopiero mówić na wjeździe, gdzie notują porażkę, za porażką. Brak żadnej wygranej w regulaminowym czasie gry, zaledwie dwie po dogrywce i łącznie osiem porażek.
Po kilku przeciętnych pojedynkach zespół SaiPY zagrał znowu dobry mecz pokonując IFK. Owszem wcześniej ponosili porażki, ale grali z mocniejszymi rywalami. Jednak hokeiści KaLpy nawet nie ograli Assat (ostatniej drużyny w tabeli). Kadrowo również lepiej wygląda gospodarze, którzy mają w swoim zespole, m.in. Morleya, który powinien poprawić swoją drużynę tutaj do wygranej.
Oj tak popsula nam Frolunda a myslalem ze ogarna jak doszli. Jeden glupi blad i klopsPosypie głowę popiołem za tą Frolunde..
To jest to, co pisał Mark. Gra się do końca, a nie czeka na dogrywkę. Inna sprawa, że w ogóle nie powinni dopuścić do stanu 0:2, ale wczoraj lepiej dysponowana była SkellaOj tak popsula nam Frolunda a myslalem ze ogarna jak doszli. Jeden glupi blad i klops