K
0
kamil-benio
Użytkownik
witam, pytanie trochę z innej beczki: jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć ile czeka się na publikacje nowego tematu, powinien pojawić się od razu czy trzeba trochę poczekać?
Cała filozofia polega na tym aby grać zdarzenia w których szansa "wejścia" jest większa niż ocenia to bukmacher. Najlepiej single (szczególnie jak zaczynasz) bo żeby ako było opłacalne musisz znaleźć więcej niż jedno takich "opłacalnych" zdarzeń.witam. w bukmacherke nigdy nie bawiłem się na poważnie, a jedynie raz na jakiś czas kilka dubli i trebli+weekendowy tasiemiec na farta.
Chciałbym się teraz zaczac zajmować tym bardziej powaznie i pierwszym pytaniem jest wybór miedzy singlami, a ako. Wszędzie doradzają single, a moje pytanie brzmi dlaczego skoro w singlach potrzebujemy dużo wiekszej skutecznosci typow?
Nie jest tak, że ako 1.3*1.3 'oplacalnych zdarzen' będzie miało większe szanse wejścia niż jeden typ 1.7?Cała filozofia polega na tym aby grać zdarzenia w których szansa "wejścia" jest większa niż ocenia to bukmacher. Najlepiej single (szczególnie jak zaczynasz) bo żeby ako było opłacalne musisz znaleźć więcej niż jedno takich "opłacalnych" zdarzeń.
PS piachu01-poker?
Zauważ jednak, że biorąc pod uwagę podział budżetu 100j. na stawki i kurs @2 - to trafiając go na 1. oraz 2. poziomie - nie musisz trafić go 2 razy pod rząd, gdyż:Więc wygląda to tak: mamy 6 poziomów, gdzie pulę dzielimy nastepująco: 7, 10, 13, 17, 23 i 30% odpowiednio dla każdego poziomu.
Trafienie dwa razy pod rząd zdarzenia z kursem 2 lub 3 razy zdarzenia z kursem 1,6, nie ważne na którym poziomie da nam około 20% zysku.
Problemem jest że musimy trafić pod rząd i zastanawiam się czy można to jakoś wyeliminować lub zwiększyć prawdopodobieństwo że będziemy na i co lepiej grać dwa razy dwa czy trzy razy 1,6?
Tak. Ja mam taki urzeczywistniony pomysł w ostatnim moim programie bukmacherskim. Opcja ta jest jednak ukryta.[...] Druga sprawa to my sami powinniśmy obliczyć procentowo szanse na dane zdarzenie. Tu właśnie jest moje pytanie bo szukam inspiracji jak coś takiego można stworzyć, aby mieć wyliczone procentowo, która drużyna wygra/przegra/ewentualnie zremisuje.
[...] Nie mam natomiast pomysłu jak inaczej można tę wartość wyliczyć. Także może ktoś ma jakieś wskazówki?