usmialem sie do lez tymi bzdurami, wielkie dzieki naleza sie uzytkownikowi Brylantowi, dzieki kolego.
Skoro już jesteś wykreślony, to chyba generalnie możesz mieć to w nosie.Tydzień temu zostałem wykreślony z listy studentów, wczoraj przyszło mi pismo oraz karta obiegowa. Czy jest jakiś termin w którym muszę oddać tą karte obiegową czy moge sobie poczekać do końca ważności legitymacji?
Nie ma za co ????usmialem sie do lez tymi bzdurami, wielkie dzieki naleza sie uzytkownikowi Brylantowi, dzieki kolego.
Studiowałem jeden z tych kierunków na PP. Minąłem się jednak z powołaniem i zostałem wyrzucony, ale tak naprawdę zrezygnowałem już po miesiącu. Mam też znajomych na pozostałych wymienionych kierunkach. Jakby co to uderz na PW ????Mam pytanko, obecny jest tutaj jakiś student z Polibudy Warszawskiej/ Wrocławskiej/ Poznańskiej? Chodzi mi konkretnie o kierunki: Budownictwo, Automatyka i Robotyka,Telekomunikacj.
Najpierw zastanów się co chcesz w życiu robić. Jak widzę pytania "co mogę robić po studiach" to krew mnie zalewa. SAME STUDIA PRACY NIE DAJĄ. Chcesz być trenerem to wiadome jest, że musisz zrobić kursy trenerskie, które studiów wymagają. Jeśli chcesz wiedzieć jakich, to wejdź na stronę związku i się dowiedz. Dziennikarzem jesteś albo nie, tego nikt Cię nie nauczy. Podałem to tylko jako przykład, ale najpierw powiedz co chcesz w życiu robić. "Uwielbiam sport", określ się. Lubisz go uprawiać, mówić o nim, podrzucać bakcyla młodym czy co ? :razz: Sorry, że tak emocjonalnie, ale łatwiej jest wtedy wbić to do głowy.Może ktoś coś powiedzieć o AWF-ie? Ogólnie uwielbiam sport i chciałbym pójść w tym kierunku, ale ponoć jest tam dużo biologii, czego ja nie lubię. Czytałem też, że można na AWF robić kursy np. na dziennikarstwo sportowe czy trenera. Ogólnie proszę o jak najwięcej opinii na temat tej uczelni, czego się tam uczy, czym po studiach można się zająć?
OK, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Co do postu Ramzesa, to fakt myślałem o dziennikarstwie sportowym jak i o trenerce, bo z mojej "kariery" piłkarza raczej do pierwszego nie starczy ???? z tym że nie jestem jeszcze na sto procent zdecydowany. Wiem też, że jest szkoła dziennikarstwa sportowego we Wrocławiu, ale w moim przypadku nie ma wielkiego sensu wyjeżdżać z Krakowa na studia, dodatkowo najprawdopodobniej płatne. Powiem tak - jeśli ktoś w wieku 18 lat wie konkretnie co chce robić to jest szczęściarzem ???? tak czy siak dzięki za opinieNajpierw zastanów się co chcesz w życiu robić. Jak widzę pytania "co mogę robić po studiach" to krew mnie zalewa. SAME STUDIA PRACY NIE DAJĄ. Chcesz być trenerem to wiadome jest, że musisz zrobić kursy trenerskie, które studiów wymagają. Jeśli chcesz wiedzieć jakich, to wejdź na stronę związku i się dowiedz. Dziennikarzem jesteś albo nie, tego nikt Cię nie nauczy. Podałem to tylko jako przykład, ale najpierw powiedz co chcesz w życiu robić. "Uwielbiam sport", określ się. Lubisz go uprawiać, mówić o nim, podrzucać bakcyla młodym czy co ? :razz: Sorry, że tak emocjonalnie, ale łatwiej jest wtedy wbić to do głowy.
Ogólnie mogę Ci opowiedzieć trochę o samych studiach, bo jak z pracą po nich to zależy jednak od Ciebie samego. Z dostaniem się na studia (mówię o PP) jest najtrudniej na Budownictwo trzeba mieć dobre wyniki, bo jest mały przydział na studia, a nawet jak się dostaniesz to trzeba być bardzo dobrym z matematyki i innych technicznych o rysunku technicznym już nie mówię , na AiR i Telekomunikacje nie jest trudno się dostać, jednak telekomunikacja to jest jeden z trudniejszych kierunków, kumple opowiadali, że z początku było coś około 250 osób, a po pierwszym roku zostało 100 osób, ciężki kierunek, ale za to dobrą można mieć pracę. Nie wiem jak z AiR, jednak mam tam kumpla i sobie radzi, jak się człowiek przykłada wszędzie sobie da radę, ale trzeba się przyłożyć i nie bimbać i nie imprezować. No chyba, że pójdziesz na jakieś zarządzanie.. PozdroMam pytanko, obecny jest tutaj jakiś student z Polibudy Warszawskiej/ Wrocławskiej/ Poznańskiej? Chodzi mi konkretnie o kierunki: Budownictwo, Automatyka i Robotyka,Telekomunikacj.
co prawda przypadek nie PP, ale znam kolesia co "konczyl" 2 uczelnie. Na obu musial zalatwiac wszystko mimo ze nie mieszkal w akademiku.Czy skoro nie mieszkałem w DSie to musze tam iść?
Ramzesa oczywiście mówi o Wrocławiu, Toruń się w tej nierównej walce nie liczy ????Gdzie świeżo upieczeni maturzyści wybierają się na studia ?
Na mojej mapie jest Toruń i Wrocław (dziennikarstwo i PR)