miałem brać roczną funkcjonariusz celny, ale Pani w sekretariacie mi odradzila, bo nie dostaje jakiegos państwowego papierka, a gdy zapytałem co mi doradza, to wymieniła kilka i ja wybrałem te BHP. Coś słyszałem że teraz w każdej firmie powyzej 100 osob przyda się taki ktosa dlaczego na szybko, profil BHP ?
ciekawy jestem jak? Każe Ci przynieść indeks? Nię mówię, że tak się nie może wydarzyć, ale to się przytrafia osobom które prosto po studiach aspirują na naprawdę wysokie stanowiska, reszta pracodawców myślę ok 85 % nie ma pojęcia czy studiowałeś zaocznie czy dziennie (jeśli przykładałeś się do nauki) i nie pyta o to.- no i napewno przyszly pracodawca może zwrócić uwagę czy uczyłeś się dziennie, czy zaocznie
a co to za problem zapytac sie aspirującego pracownika jaki rodzaj studiow konczyl?ciekawy jestem jak? Każe Ci przynieść indeks? Nię mówię, że tak się nie może wydarzyć, ale to się przytrafia osobom które prosto po studiach aspirują na naprawdę wysokie stanowiska, reszta pracodawców myślę ok 85 % nie ma pojęcia czy studiowałeś zaocznie czy dziennie (jeśli przykładałeś się do nauki) i nie pyta o to.
Na Ekonomicznym w Pzn. z tego co wiem nie ma gosp. przestrzennej.
jak dla mnie to cos Ci sie pomylilo. wlasie czesciej to na dziennych studach sa tacy ktorzy maja bogatych rodzicow i nie musza sie martwic o oplacenie szkoly. na zaocznych czesto sie spotyka takich, ktorzy wlasnie wybrali ten sposob nauki, aby moc sie uczyc w ogole.Idz śmiało na dzienne.Życie towarzyskie znajomi dzienny system nauki cały czas na bieżąco etc.:spokodfhgfh:same plusy żyć nie umierać...jak pójdziesz na zaoczne to napewno będziesz musiał tyrać cały tydzień by na te studia zarobic chyba ze masz bogatych rodziców to sie nie przejmujesz...jedziesz na ten zjazd i zwyczajnie Ci sie nie chce.Czasami jest tak że cały tydzień tyrasz i czasami albo nie ma czasu na nauke albo Ci sie nie chce i pod koniec tygodnia starasz sie ogarnąć w 3 godziny tone materiału.Studiowałem na zaoczynch teraz jestem na dziennych.Nie polecam zaocznych
To zależy od uczelni i kierunku studiów, ja jestem na takim, że po jego skończeniu można iść do wszystkich organizacji państwowych, zarowno w kierunku pracownika państwowego w administracji, jak i w kierunku bezpieczeństwa i porządku publicznego (bor,cba,abw,wywiad), a teraz istnieje także możliwość odbywania praktyk w Wawce w Biurze Bezpieczeństwa Narodowego, więc jak widzisz czasem rodzaj studiów może się okazać "bardziej prestiżowy", tymbardziej że o ile się nie mylę, to zaoczni takiej możliwości mieć nie będą.My chyba nie mówimy o tych samych "wysokich" stanowiskach, gdzie np. na mojej uczelni widziałem plakat na najlepszą pracę magisterską plus dobre (pewnie pojęcie względne) wyniki w indeksie za okazaniem i to zapewniało staż czy tam praktykę bodajże roczną w Ministerstwie Finansów, lecz samo to doświadczenie stawia przed młodym człowiekiem szerokie możliwości.