>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 23 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 23 - zawalcz o PPV od Betclic!
    Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

stopniowe powiększanie budzetu

pluszowymis 27

pluszowymis

Użytkownik
To Wy nie rozumiecie ????
Ostatni argument.

Jesteśmy w przedziale tygodnia.

Jest sroda i gramy, bo w końcu i tak mamy takie samo prawdopodobieństwo wygranej.
We wrorki, środy i czwartki grają same ligi underowe i więcej w tych dniach 0:0. Ale Wy gracie, bo to nie ma znaczenia.
A nie lepiej poczekać, aż będzie piątek np. gdzie będzie championchips,, albo 2 holenderska? Zagrać jeden gdy współczynnik wyników 0:0 jest mniejszy i dostępne są ligi overowe?.
Grając tak, łatwiej wygramy np. 20 pod rząd, niż grając codziennie i zmuszając się do grania nie overowych lig.
Szansę na wygraną rosną, dzięki takiemu zabiegowi.

Nadal uważam, ze granie jednego na tydzień jest lepsze niż codzienna gra. Choćby dlatego, ze mamy dostęp zawsze do wszystkich lig świata. Tych overowych jak i underowych. Każdy kupon który gramy.

Dlatego łatwiej wybrać 20 meczy pod rząd.

A jakie zamierzasz dawać stawki procentowo do kapitału ?

M 53

marekz

Użytkownik
@Sylwek - zakładam przegraną. Nie o tym jest mowa, tylko o tym, ze granie codzienne to to samo co raz w tygodniu. Z czym się nie zgadzam.

@Pluszowymiś - Płaska stawka. Zawsze taka sama.
Na chwilę obecną jest to 1000 zł, ale docelowo 5000 funtów.

Nie przekonacie mnie, ze granie codzienne co to samo co raz w tygodniu.
Swoje zdanie mam poparte doświadczeniem.

Zacząłem grać dawno temu. Graliśmy z kolegami codziennie.Już po pewnym czasie dostrzegłem,, ze granie codzienne to największy błąd graczy, bo ograniczają się do danych meczy z dnia.
Koledzy dalej grali codziennie, a ja tylko w weekendy gdy były wielkie ligi.
Wychodziłem lepiej niż kumple.

Po pewnym czasie stwierdziłem, ze to tez nie jest dobre, bo ograniczam się tak samo, tylko do bardziej pewniejszych meczy.
I zacząłem grać kolejami, a ze kolejka to tydzień, to dlatego jego wymieniam w overach.

Dzięki temu, ze gram kolejami, mam dostęp do wszystkich lig i całej kolejki. Mogę wybrać to co chce, a nie z góry narzucone przez przypadek, bo danego dnia takie mecze.
Więc nie mówcie ze nie ma znaczenia czy gramy codziennie czy raz w tygodniu, bo wprowadzacie ludzi w błąd.

Przykład z weekendu.
Seria A.
Gdybym Was słuchał i zagrał w sobotę, bo przecież takie samo prawdopodobieństwo, to musiałbym wybrać z meczy które w tej kolejce kompletnie się nie nadawały, bo mogły się skończyć różnymi wynikami, to bym przegrał. Ale, ze gram kolejami/tydzień, to mogłem wybrać z całej kolejki i sobotnie mecze od razu odrzuciłem.
Zagrałem na zwycięstwo Romy i Milanu + over 0.5 gola w meczu Romy,żebym miał do mojej zabawy overami.

Gdyby grał tak jak mówicie, to byłbym na minusie,ale i tak dla Was to bez znaczenia kiedy i ile razy gramy.

Dziś nowy tydzień i mam dostępne wszystkie mecze z tego tygodnia. Nie muszę grać dziś, choc over zagram, bo jest 2 holenderska. Ale gdyby nie było to bym nie grał, tylko czekał na lepsze ligi.

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
karmienie trolla jest naprawde komiczne, ciekawe jakie to znowu madrosci zostana przez niego splodzone, caly temat sie nadaje do lapu-capu,jak to jeden kretyn co zagral 15(?) zakladow poucza ludzi co graja od 5 lat ???? (z pareanscie tys betow by sie uzbieralo)
co szanowny troll ma jeszcze ciekawego do powiedzenia? moze jakis zespol kabaretowy bedzie mogl na podstawie tych madrosci stworzyc jakas zacna sztuke ? ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
B 30

banglard00

Użytkownik
Grając więcej zdarzeń w tygodniu masz większą szansę na wybranie niespodzianki. Dzięki graniu mniej masz łatwiej wygrać więcej kuponów. Z tym, ze trwa trochę dłużej,, ale łatwiej, bo trudniej trafić w niespodziankę min.
Jesli masz 10 meczow z value x% w danym tygodniu to kazdy z tych meczow ma TAKIE SAME prawdopodobienstwo bycia niespodzianka.

Tydzien 1 i masz 1000 meczow. Odrzucasz wszystkie mecze co moga byc undery i zostaje ci 4 mecze.
Okazuje 4 mecze ktore maja TAKIE SAME value i jest to value ktore pasuej do twojego systemu, zalozmy ze jest to 10%
mecz XX z EV=10%
mecz YY z EV=10%
mecz ZZ z EV=10%
mecz PP z EV=10%

I teraz musisz wybrac jedny z tych czterech.

Jesli wybierzesz mecz XX zarobisz 10%, jesli mecz YY zarobisz 10%, jesli ZZ zarobisz 10%, jesli PP zarobisz 10%.
Wiec nie waznie ktory mecz wybierasz, na kazdym zarabiasz tyle samo.

Nawet jak w jakims sie trafi niespodzianka to i tak ten kupon byl ev+ i ty jestes pod ev i musisz teraz czekac az wariancja to wyrowna i zrownasz sie z twoim ev.
Co sie tak boisz trafic niespodzianke? Nawet jak trafisz 3 razy z rzedu niespodzianke to i tak na tych niespodziankach zarabiasz bo kupon z niespodzianka byl ev+.

cruelo 0

cruelo

Użytkownik
Banglard to fajnie przedstawił. Wyjaśnij nam czym się różni Twój tygodniowy bet na over 0,5 gola o kursie 1,05 spośród pozostałych gdzie kurs jest dokładnie ten sam? Jeśli stawiasz 100 typów i za każdym razem znajdujesz value w kursie 1,05 to gratulacje ???? Też mam wrażenie, że ten temat to marna prowokacja, albo po prostu czysty fart póki co zaślepia delikwenta.

S 440

straszaksam

Użytkownik
dajcie spokoj. Gość przekłada bezpośrednio liczby na sport z jakimiś swoimi założeniami z nikąd w stylu, że w tygodniu grają same underowe ligi.
Koleś nie jest w stanie pojąć tego, że w danym typie może być value i jest ono niezależne od czasu i ilości spotkań.
On uważa że czysto matematycznie, z 1000 spotkan moze wybrac wiecej wartościowych niż ze 100. Może na matematyce w liceum tak by było, ale jak ktoś ma cokolwiek oleju w głowie i rozsądek przez niego przemawia, to wie, że sport to nie tylko matematyka, ale też inne czynniki.
Niepotrzebna dyskusja i syf w temacie, gdzie ktoś zadał proste (poniekąd) pytanie o mnożenie kapitału.

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 53

marekz

Użytkownik
Jesli masz 10 meczow z value x% w danym tygodniu to kazdy z tych meczow ma TAKIE SAME prawdopodobienstwo bycia niespodzianka.

.
No tak, ale nie o tym jest mowa, tylko o tym,ze jak zagrasz wszystkie te 10 na raz, to masz większą szansę na trafienie niespodzianki niż gdy wybierzesz tylko jeden z nich.
Z tym się ze mną nie możecie zgodzić.

B 30

banglard00

Użytkownik
No z tym sie zgadzamy ale jaki to ma wplyw na twoje EV?
Jesli ja zagram 10 meczow z x% value w ciagu tygodnia a ty zagrasz 10 meczow w ciagu 10 tygodni z takim samym x% value to obaj mamy dokladnie TAKA SAMA szanse trafienia niespodzianki. Tylko najprawdopodobniej ja trafie na nia wczesniej a ty pozniej.
A zarobimy tyle samo tylko ja zarobie w tydzien tyle co ty zarobisz w 10 tygodni.
Tu masz przyklad prosty:
avg odd 1,2
avg stake 1000
probablity 90%
Obliczenia dla mnie:
9*(1000*1.2)-1*1000-9000=800
Obliczenia dla ciebie
9*(1000*1.2)-1*1000-9000=800
Jak widac obaj zarobilsmy tyle samo, ja w ciagu tygodnia, ty w ciagu 10 tygodni.
Wiec to nie ma znaczenia ile meczow grasz dziennie, tygodniowo tylko jakie value one maja.

M 53

marekz

Użytkownik
Ja mam łatwiej, bo suma niespodzianek się nie sumuje.
Grając raz na tydzień strzelam raz w niespodziankę, a Ty 10 razy w tyle samo niespodziankę.
W kolejnym tygodniu znów mam taką sama szansę, bo niespodzianki się nie sumuja.
Chodzi o łatwość. Trudniej strzelić 10 za jednym razem niz 10 razy odzielnie. Choćby dlatego, ze mam inne mecze i więcej. Mam za każdym razem dostęp do wszystkich meczy i muszę z nich wybrać jeden. Ty masz raz te mecze i z nich musisz wybrać 10.
Matematyka nie gra i Twoje obliczenia nie sprawdzą się.
Mając dostęp 10 razy do wszystkich meczy łatwiej wybrać po jednym.
W tygodniu masz np. 2 mecze 99%, ja mam większą szansę, bo mam dostęp do większej liczby lepszych meczy. I mogę na każdy kupon wybrać ten 99% skuteczności, a Ty tylko w dwóch meczach. 8 masz z gorszym prawdopodobieństwem. Ja ma 10 z Takim samym.

Nie chodzi o zysk, bo ten będzie taki sam, ale o łatwość. Łatwiej wybrać jeden z większej puli niż więcej z tej samej puli.
Powiedzmy ze w tygodniu jest 10 meczu 99%,Ty z 10 musisz wybrać 10. A ja ze 100 meczy 99% muszę wybrać 10. Trafienie niespodzianki mamy inne, bo się nie sumuja.

M 53

marekz

Użytkownik
Bo jesteś za głupi ????
Tak bo mając więcej meczy masz lepiej wybrać dobry, bo masz więcej lepszych.
Np. we wtorki często grają ligi underowe, w których mało pada goli i wyników 0:0 jest dużo.
Łatwiej masz wybrać jeden mecz z samego wtorku czy z całego tytgodnia, gdzie masz dostęp do lig overovych?.

cruelo 0

cruelo

Użytkownik
Głupotą wykazujesz się Ty. Skoro jest mecz underowy to nie ma na over 0.5 gola kursu 1.05 tylko większy, wiadoma sprawa. Natomiast z całej oferty jest spokojnie kilka/kilkanaście takich, które pasują do Twojego systemu. Więc jaka jest różnica czy zagrasz we wtorek czy sobotę, skoro prawdopodobieństwo jego trafienia jest takie same? Pomyśl, to nie boli.

M 53

marekz

Użytkownik
Nie jest takie samo!. Jeśli masz same ligi underowe, to nasz większą szansę na 0:0 i większą szansę na niespodziankę.
Większa szansa na wygraną jest w ligach overowy na wybranie o0.5. Nie grając underowych lig zmniejszasz ryzyko.
To tak jakbyś z meczy w których średnio pada 5 rogów chciał wybrać taki w którym padnie 15. Z nich wybierzesz mecz w którym może paść 15, ale masz mniejsze szansę, gdybyś wybierał z meczy gdzie średnio jest 20 rogów.
To jest po to by zmniejszyć ryzyko.
Tak samo jak odrzucasz mecze w których już były 0:0 w przeszłości.

To głupotę strzelił. Kursy nie grają. Podstawa. Gdybyś grał kursami, to daleko nie znajdziesz.
To, ze na jeden mecz jest 1.05, a na inny 1.07, bo takie są różnice, nie znaczy, ze ten pierwszy jest lepszy.

cruelo 0

cruelo

Użytkownik
Czyli prawdopodobieństwo przy kursie 1.05 we wtorek i 1.05 w sobotę nie jest takie same? Jeśli tak to ja nie mam więcej pytań ???? Skoro jest mecz underowy to kurs jest wyższy i automatycznie tego nie grasz. Twoja wyobraźnia i umiejętność logicznego myślenia są naprawdę ograniczone..

M 53

marekz

Użytkownik
Można ale grając cały tydzień, a nie codziennie.
Wy uważacie, ze nie ma znaczenia czy gramy codziennie czy ligi overowe czy underowe. Szansę są zawsze takie same.
I z tym się nie zgadzam cały czas.
Wtorek podałem jako przykład.
We wtorki grają same ligi underove więc gdybyśmy grali codziennie musielibyśmy zagrać mecz underowy na over. Co jest głupotą. Lepiej poczekać do soboty i zagrać over w lidze overowej.
Mamy większą szansę w sobotę, bo gramy overowa ligę. We wtorki tylko ligi underowe czyli gorsze dla nas.
Wtorek i sobota, to tylko przykład.
Kursu nie grają - trudne do zrozumienia?.
Kurs wyższy nie znaczy ze mecz jest underowy.
Gdyby grać tak jak mówisz, to należało by grać Chelsea,bo kurs był 1.03 czyli dużo niższy niż średnie 1.05.
W ciągu tygodnia masz dostęp do lig overowych, a grając codziennie nie masz.

A meczu Romy byśmy nie zagrali, bo kurs był 1.083 czy w Twoim świecie był to mecz underowy.
Kursy między overowym a underowym meczem są znikome.
Jeśli byłoby tak jak musisz, to po. co. analizy, jak można wybrać mecze z małym kursem i je zagrać w końcu kursy grają xD

_hank_ 1,1K

_hank_

Użytkownik
Kilka słusznych uwag przeplatasz z tyloma błędnymi że trzeba by było cały elaborat na ten temat napisać żeby wszystko Ci wytłumaczyć.
A jako typowo przedstawiciel polskiego społeczeństwa wolę się pośmiać niż wytłumaczyć ????
Załóż temat, graj to i udowodnij że chociaż zarabiasz na tym. A wróć, przecież próby już były...
Tak czy owak wrzucasz kolejny kamyczek do ogródka naszej wspaniałej polskiej edukacji ^^

Otrzymane punkty reputacji: +9
B 30

banglard00

Użytkownik
Ale nikt ci nie kaze grac codziennie, tylko skoro mozna znalesc wiecej niz jeden mecz z takim value to dlaczego z tego nie korzystasz?
Nic na sile.
Siadasz w poniedzialek i analizujesz mecze z calego tygodnia. Patrzysz poniedzialek nie ma nic, wtorek nie ma nic, sroda nie ma nic, czwartek nie ma nic, piatek jest 1 mecz, sobota jest 2 mecze, niedziela jest 1 mecz.
Wrzucasz te swoje mecze do obliczen dokladniejszych i okazuje sie ze 3 z nich spelniaja twoje kryterium co do value. Odrzucasz ten co nie spelnia i zostaja ci 3 mecze. I dlaczego grasz tlyko jeden a nie 3 mimo ze wszystkie maja taka sama wartosc ev?
Szansa trafienia niespodzianki jest taka sama i taka sama bedize w nastepnym tygodniu.

Do góry Bottom