Elitserien, godz. 19.00
Rozpoczynamy rundę finałową w drugiej najmocniejszej lidze świata - jednak dzisiejsze pojedynki zapowiadają się fascynująco. Pogoda w Szwecji dzisiaj pewna więc można spokojnie przejść do analizy - ten fakt również cieszy gospodarzy dzisiejszych spotkań.
1. Dackarna : Piraterna, BET 365, @ 1.75
za 50 j.
37,5 j ????
52:38. Świetne spotkanie Dackarny i bezbłędny Patryk Dudek. Wszyscy zrobili swoje, każdy zawodnik. Mają równy team. W rewanżu utrzymają to prowadzenie
Wybiegam w tym typie poza racjonalne podchodzenie do stawek. Można to nazwać zlotym strzałem bądź innym występiem od reguły. Gram grubo.
To jest mój
typ dnia. Dackarna po wjechaniu do rundy PO może się tylko napędzać. Pojedynki tych zespołów w tym sezonie dwukrotnie rozstrzygały się w biegu 15 - i w ramach ciekawostek Piraterna wygrała w Malilli, natomiast Dackarna w Motali. Warto zaznaczyć jednak, że w pojedynku z II kolejki zPiraterna wygrała korzystając w dużym stopniu z braku Holty ( za niego jechał M.J.J. który nie zrobił żadnego punktu). Jak jeździ Holta obecnie? moim zdaniem solidnie i pewnie. Jak mówiłem tor nie zaskoczy dzisiaj gospodarzy i taki doświadczony zawodnik powinien bez problemu pojechać swoje. Dodatkowo atut w postaci Patryk Dudka wydaje się ogromny. Ile razy on przesądzał wyniki spotkań w tym roku ? Czy to
Szwecja, czy
Polska? jedzie kozacko. Warto wspomnieć, iż Duzer's od rana jest na miejscu i odbył już dzisiaj trening na torze, wraz z ... kolegą Gomólskim, który będzie języczkiem uwagi. Mam nadzieje, że dzisiaj zaskoczy - jak to zaskakiwał ostatnimi czasy ???? Janowski ? kiedy jak nie teraz? Ljung u siebie jedzie solidnie (1,9 pkt/bieg), a taki Max potrafi wygrywać nawet z liderami przeciwników na swoim torze (1,5 pkt/bieg).
Jak już mówiłem - goście również potrafią jechać na torze w Malilli a szczególnie Greg Hancock, który praktycznie zawsze ciągnie wynik tego zespołu. Do tego dołączamy Piotrka Pawlickiego i mamy dwójkę liderów. Kildemand? no cóż - może pojechać dobrze ale nie musi. Tak czy siak 2 linia zespołu jest słabsza i bardziej nieobliczalna: Miśkowiak, Engman, Palovara, Davidsson. Nie można tutaj powiedzieć, że są pewnymi ogniwami. Miśkowiak odjechał dla Piraterny tylko 2 spotkania - fakt, w miarę dobre. Ale to nie jest jakiś większy wyznacznik.[/quote]
Bogdanovs (+1) : Thorssell (-1), Bet.365, @ 1,72
za 10j
1:6
7,2 j
Maxim Bodganovs jechał już 4 mecze dla Indian, wszystkie na własnym obiekcie (średnia 2 pkt/bieg). Jednak warto przeglądnąć jego występy gdzie notuje 5 zwycięstw biegowych jak i 5 porażek (2x2 pozycja/ 2x3pozycja). Wniosek - jedzie mało stabilnie i równie dobrze może położyć zawody - tak bardzo ważne zawody. Thorssell natomiast to stały filar drużyny Rospiggarny, gdzie w 7 wyjazdowych spotkaniach przywiozł średnią (1.6 pkt/bieg).
Maxim pierwsze dwa biegu z pola 3 i 4, i to silnie obsadzonego, gdzie będzie mu strasznie ciężko o jakieś punkty.
BIEG:3. Lindgren, Jonsson, Bogdanovs, Thorsell
BIEG:6. Fricke, Lindgren, Doyle, Bogdanovs
Liczę tutaj na postawę pewniejszego według mnie Thorsella.