No i dzisiaj czekają nas rewanżowe starcia o finał w polskiej Ekstralidze.
Ja mam takie typy:
Falubaz - Unia Tarnów +10,5 -2 @ 1,85
Klub z grodu Bachusa przegrał pierwsze starcie tych drużyn, ale zaledwie czterema punktami, co sprawia, że są faworytem do wywalczenia awansu.
Ostatni pojedynek tych drużyn w Zielonej Górze skończył się pogromem Tarnowian 54-36.
Skład gospodarzy jest oparty na najlepszym zawodnikiem polskich rozgrywek, aktualnym vice liderem
GP Jarsoławie Hampelu. Dwucyfrówkę powinien zrobić kapitan Protasiewicz, "Jabol" może, także zaskoczyć. Dudek ma świetny sezon, co potwierdza wczorajszy tryumf w MIMP. Nie zbyt dobrą formę prezentuję natomiast dwójka Szwedów . Davidsson od początku sezonu mocnooo zawodzi oczekiwania kibiców, zdobywając nikłe punkty, natomiast Jonsson nie wrócił najsilniejszy po kontuzji. Lider "Moto Mysz" ma wiele wpadek, czy to w Szwecji,
GP, czy w ostatnim pojedynku tych drużyn na tarnowskim owalu. Skład uzupełnia Adamczewski, który powinien co najwyżej pokonywać Borowicza\ Kozę .
Skład gości nie ma pewnego lidera, ale ostatnio świetną formę prezentuje Kołodziej, jeśli nie podpuści się Jarkowi, to zakręci się z taktyczną koło 15 pkt. Drugim zawodnikiem, który ustabilizował formę jest Maciej Janowski. "Magic" nie odczuł przejścia w wiek seniora i jest bardzo solidną 2 linią, a ostatnio nawet potrafi liderować "Jaskółkom". 2 linię tworzy Leon Madsen nie prezentujący w tym sezonie najwyższej formy. Liczę na ok. 7 pkt tego zawodnika. Na lidera w przekroju sezonu wyrósł Artiom Laguta. Rosjanin w ostatnim spotkaniu zdobył 13 pkt, będac najlepszym zawodnikiem gości. Ostatnio złapał lekką zadyszkę, ale gdy się spasuję, to powinna być dycha. Ostatnim seniorem w tali Marka Cieślaka jest zawodzący ostro w tym sezonie Vaculik. Juniorską parę tworzą Kacper Gomólski, który może zaskoczyć i Mateusz Borowicz lub Ernest Koza. Jeden z dwóch ostatnim zawodników powinien być, tylko tłem dla rywali.
Reasumując, myślę że Janowski i Koldi pociągną ten zespół, dobry występ zaliczy Laguta. Gomóła jest w stanie pokonać "JD" i Adameczewskiego .
Darcy Ward - Rune Holta 2 @ 2,75
Moim zdaniem bardzo zawyżony kurs. "Holtański" przeżywa w Częstochowie renesans formy i jest szczególnie u siebie bardzo silnym ogniwem. 1,915, to jego śr. u siebie.
"Darky" jest ostatnio bardzo chimerycznym zawodnikiem szczególnie w rozgrywkach ligowych, gdzie jest jednego dnia liderem , drugiego dnia natomiast zalicza słaby mecz(vide półfinał z Elit Vetlandą). Austalijczyk ponad, to będzie dojeżdżał z Krsko .
Silniejszych partnerów ma Darcy, który będzie startował z Z\Z, a to daje możliwość jazdy z Gollobem, Miedziakiem, Przedpełskim i Brzózką lub Pulczasem. Dużo słabszego kolegę z pary ma Rune, a jest nim Rafał Szombierski.
Michael - Jepsen Jensen - Adrian Miedziński 1 @1 ,75
Miedziak nie wrócił w najlepszej dyspozycji po kontuzji. Przed kontuzji na MotoArenie miażdżył rywali, a na wyjazdach zdobywał dobre punkty. Jesnen natomiast złapał dobrą formę na końcówkę rozgrywek, a praktycznie za każdym razem na Olsztyńskiej był silnym ogniwem. Niby słabszego partnera ma Miedziak, ale ma silniejszych rywali moim zdaniem.