Diethart-Miejsce w konkursie 1-3?TAK kurs:2,15
Tomek jutro prawdopodobnie wygra
TCS.Ma lekką przewagę nad Morgim i Simonem.Uważam,że tego nie zmarnuje,jest mocny psychicznie,bo inaczej spaliłby się bo konkursie,góra dwóch,a tu świetne dwa występy w Engelbergu,potem trzy bdb miejsca w
TCS.Ostatnio na podium się nie załapał ale to ten
konkurs był jedną wielką loterią.Tu w Bischofshofen w treningach dwa razy trzeci,w kwalifikacjach ustąpił tylko Prevcovi.Cały czas równe i dalekie skoki na tej skoczni.Kto może mu przeszkodzić w tym aby nie zakończył tego konkursu na pudle?Na pewno Morgenstern i Ammann.Ewentualnie Jacobsen i Prevc.Myślę,że przynajmniej dwóch z tych czterech wymienionych skoczków jest w stanie pokonać.Jak będzie zobaczymy.Wierze w młodego,do tej pory skacze genialnie.Jutro liczę na przypieczętowanie triumfu w całym turnieju i miejsce na pudle w całym konkursie.
Cały
konkurs:
Freund vs Koivuranta |2| kurs:2,40
Niemiec faworytem w tej parze?A to dobre:grin:Zwycięstwo Fina w loteryjnych zawodach to moim zdaniem udział szczęścia ale i też potwierdzenie bdb formy.Bo przecież to,że się trafia na dobre warunki nie znaczy od razu,że potrafi się je wykorzystać.Koivuranta to zrobił,wygrał.W poprzednim konkursie też było widać,że Fin wraca na dobre.Freund cały turniej przeciętny,spisuje się poniżej oczekiwań.Nie osiąga dobrych rezultatów,skacze w prawdzie równo ale kompletnie bez błysku.Koivuranta w kwalifikacjach dołożył mu 9 metrów.W treningu raz lepszy Fin raz Niemiec.Nie wiem czym sugerują się buki wystawiając taki kurs ale mnie to nie martwi.Ja mam na ten temat inną opinie i stawiam na reprezentanta Finlandii.Z tego co widziałem betsson miał na to zdarzenie kurs tylko 2,05,tym bardziej warto spróbować.
Ito vs Kofler |1| kurs:1,60
Ten typ już się pojawił na forum,ja również popieram i polecam.Kofi nie skacze wcale źle w tym
TCS ale jest to tylko średni występ.Austriak jest bez błysku,dużo brakuje mu do kolegów z kadry którzy w większości skaczą od niego lepiej.Ito zachwycać to raczej też nie zachwyca,jest na poziomie Koflera jeśli chodzi o dyspozycję.Na tej skoczni jednak różnica między nimi jest spora na korzyść Ito.W każdej z trzech prób Japończyk był lepszy.Nie wierzę w to,że nagle jutro Kofler odpali.Stawiam na Ito.
Kraft vs Kraus |1| kurs:1,75
Dziś dzięki Sztefanowi udało się ustrzelić wysoki kurs w parze z Loitzlem.Ta skocznia to jego świat,tu czuje się jak ryba w wodzie.Austriak regularnie skacze powyżej 130 metrów.Krausowi wyszedł jeden skok w kwalifikacjach i od razu stawiany jest równo z Kraftem.Sztefan w treningach był sporo lepszy.Czy Niemiec jest w stanie skoczyć dwa razy tak jak miało to miejsce w dzisiejszych kwalach?Nie sądzę.Austriak z pewnością jest w stanie tego dokonać.Dlatego też typuje Krafta jako zwycięzce tej rywalizacji.
Bukmacher:Unibet
Cały
konkurs:
Freund vs Loitzl |2| kurs:1,57
Loitzl to co pisałem już wcześniej.Powolutku z konkursu na
konkurs jego forma jest coraz lepsza.Tutaj wygląda na prawdę bdb.Freund to co wyżej,przeciętny.W treningach raz lepszy Niemiec raz Austriak.W kwalifikacjach jednak Loitzl zdemolował Freunda.12,5 metra różnicy co nie pozostawia wątpliwości.Stawiam na Austriaka.
Kraft vs Velta |1| kurs:1,30
Pewniak.Stefka opisałem wyżej.Velta skacze tu dobrze ale z Austriakiem wyraźnie przegrywa.Trzy próby i w każdej lepszy Kraft.Norweg uplasuje się pewnie w drugiej dziesiątce.Krafta stać na pewno na coś więcej.Typuje,więc wygraną w tej parze Austriaka.
Prevc vs Fannemel |1| kurs:1,40
Słoweniec w bdb formie,będzie tu wysoko.STS wystawił mu za rywala zawodnika jednego skoku.Norweg nieregularny,w słabszej formie.Myślę,że Peter poradzi sobie bez problemu.W każdym skoku tutaj lepszy od Norwega.
Jacobsen vs Wellinger |1| kurs:1,40
Anders tą skocznie lubi i pokazuje to w każdym skoku.Regularnie skacze tu ponad 130,w każdej z trzech prób lepszy od Niemca.Wellinger w lepszej formie niż na początku turnieju ale z tak skaczącym w Bischofshofen Norwegiem większych szans mu nie daje.
Bukmacher:STS
Jak jeszcze coś ciekawego wychwycę to napiszę później w nowym poście.Powodzenia