>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

sezon 2012/13 - ciekawostki, kontuzje, pytania i rozmowy na temat NBA

Status
Zamknięty.
hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Rubio set to return from knee injury vs. Mavs

The Minnesota Timberwolves announced that Rubio has been cleared to make his season debut against the Dallas Mavericks on Saturday night. It will be Rubio&#39;s first game since he tore the ACL and LCL in his left knee last March.
The slick-passing point guard has been practicing with the team for nearly two weeks to make sure his knee was ready.
The Wolves have sorely missed Rubio. They&#39;ve struggled with injuries to many of their key players and starter Luke Ridnour hasn&#39;t been able to get the offense moving as crisply as Rubio did last season.
Rubio says in a statement that he&#39;s excited to hit the court for the first time this season.

źródło: NBA.com

ważna i długo oczekiwana informacja dla drużyny Minnesoty i ich fanów, nareszcie powrót Rickyego ;)

V 0

vergin

Użytkownik
E-NBA.PL
&quot;Nie jest znana dokładna data powrotu do gry Johna Walla, natomiast sam zawodnik oznajmił w wywiadzie dla Yahoo Sport, że nastąpi to w styczniu. Przyznał on, że nie odczuwa już bólu, nawet po 3 dniowym treningu. Jednak powrócić do gry chce dopiero, gdy będzie miał 100 procent pewności, że będzie tak samo sprawny jak przed kontuzją.&quot;
bedzie mozna pokombinowac z typami na Wizards, bo pewnie odbija sie lekko od dna.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Dla tych co lubią rekordy:
Nikola Vucevic pobił Franchise record Orlando w zbiórkach . Poprzedni należał do Shaqa (28 zbiórek) . Vucevic zebrał 29 (11 na atakowanej desce) .
Od sezonu 2001-2002 tylko jeden zawodnik zebrał więcej - Kevin Love (31)
Jak oglądałem ten mecz to wyglądało to jakby Bosh bym przykuty łańcuchem do parkietu i nie mógł skakać ???? żadnej walki nie podjął tylko się przyglądał ????
http://www.youtube.com/watch?v=6BLhm7auk-k
Warto jeszcze dodac, ze ten Vucevic ma tylko 22 czy 23 lata i jeszcze rok temu mial rece niewiele grubsze od Stephena Curry...
A 76ers zostali z Bynumem i jego zajebistą fryzurką a teraz Vucevic by im się przydał ???? Bosh w Raptors to był ktoś , lubiłem go . Teraz to straszny przydupas się z niego zrobił.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Zal było patrzec jak Bosh jest dymany na deskach, lubiłem bardzo goscia za czasów jego gry w Raptors i jakoś tak mi zostało, poza tym mam go w fantasy. Przy tak małym składzie on po prostu musi walczyc o zbiorki. Po swietnym początku sezonu liczyłem, ze wyjdzie z cienia Jamesa i Wade i bedzie mozna z pełnym przekonaniem mówić o big 3 ale tak się nie dzieje. Bosh ma opinie soft gościa i to sie potwierdza po raz kolejny w ostatnich tygodniach a w nocy była kulminacja tej nieporadności. Nie potrafi walczyć na maxa przez caly mecz zarówno w obronie jak i w ataku i to nie jest raczej spowodowane kiepska kondycja, nawet jak mu rzut siedzi i rzuci z 25 punktów to prawie zawsze wtedy ma malutko zbiorek i bloków. Warto jeszcze dodac, ze ten Vucevic ma tylko 22 czy 23 lata i jeszcze rok temu mial rece niewiele grubsze od Stephena Curry...

toudi 715

toudi

Użytkownik
http://www.nba.com/2013/news/01/03/all-star-ballot-update-3/index.html?ls=iref:nbahpts

Najnowsze wyniki głosowania do All Star Game, największe perełki przedstawię niżej:

Shane Battier 107 tysięcy :?
Jeff Green 62 tysiące :?
Omer Asik 160 tysięcy :?
Jeremy Lin 605 tysięcy :?

Dwaj ostatni wiadomo skąd otrzymali 99% głosów ale na Battiera czy Greena bym nie zagłosował nawet gdybym miał pościel albo majtki z logiem Heat/Celtics. Wymagany do tego poziom hardkorowego fanatyzmu przekracza granice mojej wyobraźni.

Nie wiem co musiałby zrobić David Lee żeby w ogóle być wśród wymienionych w wynikach jeżeli 20.2 PPG, 11.1 RPG, 3.7 ASP, 54% FG% i znacznie lepsza obrona niż w przeszłości nie wystarcza... ???? Top 3 podkoszowych w tym sezonie.

Tylko minimalnie lepiej wygląda sytuacja Stephena Curry&#39;ego, który ma zaledwie 97 tysięcy głosów :zoltakartka:

Ja staram się głosować na najlepszych i mi wyszło coś takiego:

Wschód
Rondo, Irving, Josh Smith, Melo, LeBron

Zachód
Paul, Curry, Durant, David Lee, Duncan

Kobiego hejtuje i z tego powodu nie głosuję na niego, bez owijania w bawełnę :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +12
maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Tylko minimalnie lepiej wygląda sytuacja Stephena Curry&#39;ego, który ma zaledwie 97 tysięcy głosów :zoltakartka:
David Lee i Stefan to chyba najbardziej trafne przykłady , te całe głosowanie jest tak idiotyczne że szkoda gadać .
Deron Williams (BKN) 350,618 HAHA to po prostu mnie rozwala , ten gość powinien być nawet nie brany pod uwagę do głosowania . Lee podobnie jak Aldridge rok wcześniej mimo że wymiatał to nie dostanie się pewnie do All stars bo jakiś mądry trener wybierze na ławke Deandre Jordana czy innego ,,dobrego&#39;&#39; ???? .
Sorry ale Gasol młodszy ma 2 razy mniej głosów od Pau ? On najbardziej zasługuje na gre ze wszystkich środkowych , Ibaka też a może sobie pomarzyć .

Nash który zagrał 5 razy ma ponad 2 razy więcej głosów od Currego co jest parodią .
Andrew Bynym 97 tysięcy głosów ? :grin:
Amare ponad 100 tysięcy ;)
Rubio 112
Dirk 112
Patologia ????
Ten cały all star game to jedna wielka pomyłka i mecz celebrytów i zamiast grać powinni się zjechać , porobić zdjęcia dla ,,fanów&#39;&#39; i wrócić do domu . Fajnie byłoby zrobić akcje społeczną i wybrać Kwame Browna albo Jasona Collinsa , to byłoby coś ????

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Fajnie byłoby zrobić akcje społeczną i wybrać Kwame Browna albo Jasona Collinsa , to byłoby coś
Być może taka akcja dałaby do myślenia władzom NBA...Tyle tylko, że Amerykanie lubią show i celebrytów, więc im to chyba nie przeszkadza...

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Co w tym dziwnego że ludzie głosują na tych zawodników których lubią? To że Chińczyki głosowały na Minga jakby był jakimś Bogiem (właściwie to tam jest tak traktowany) to ja się nie dziwie bo jakich oni innych koszykarzy znali? Większość oglądała NBA tylko dla niego. ????
Wschód:
Melo, Lopez, LBJ, Rondo, Wade

Zachód:

Durant, Griffin, Howard, Bryant, Parker

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ale Yao był w zdecydowanej czołówce centrów tak czy siak w tym czasie jak grał.
A taki Lin obecnie jest zwykłym szarakiem.
Już nie mówiąc ile w tym sezonie zrobił Bynum czy Amare.

K 195

kosmos111

Użytkownik
To w tym dziwnego, że all star ma być meczem najlepszych a nie najbardziej lubianych...
No w zasadzie dosłownie biorąc to ma być mecz gwiazd, a podejrzewam, że dla zwykłych kibiców w Azji to Lin jest Bogiem, wystarczy zresztą zobaczyć, co się działo jak był tam latem z Davidem Lee, tłumy waliły takie, że szkoda gadać. Dziwnie to zabrzmi, ale pamiętając historie Yao (a on był chyba wybierany do s5 nawet jak było out for season) to spodziewałem się, że Lin będzie w s5 Zachodu (nawet się o to założyłem z kolegą). A że nie zasługuje, bądźmy szczerzy, to wie chyba każdy.
A co do dyskusji kogo mi najbardziej brakuje to jak co roku powiem, że Josha Smitha, KG ten sezon ma póki co przeciętny i mówię to jako kibic Zielonych.
A na Zachodzie, co jak co, ale patrząc na cyferki to ja bym widział Duncana w ASG, kręci cyfry niesamowite i ogólnie przeżywa ch.. wie którą młodość:razz: No i Stefcia szkoda, ale Oakland nie wydaje mi się specjalnie dobrym rynkiem dla niego pod tym kątem, w Kaliforniie jednak jest kult Kobasa i CP3, czuć to w powietrzu...

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Griffin jest zbędny, jego dunki i srające minki działają mi już na nerwach.Ale ma być szow więc będą mieli szow, SDC zgodnie z tradycją będzie jeszcze gorszy niż rok temu.Kto wie może Obama wejdzie na parkiet i będą nad nim skakać.Marnowanie czasu na All Star w tych czasach....

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
R 190

rednee

Użytkownik
Mapa NBA
Witam wszystkich,
Zrobiłem rozmieszczenie zespołów, które grają w lidze NBA na mapie USA (Google Earth). Chciałbym się nimi z Wami podzielić. Jest to proste rozwiązanie, ale może się komuś się przydać.
Umieszczam również l ink do pliku , który możesz zaimportować do Google Earth i będziesz w stanie bliżej się przyjrzeć zaznaczonym punktom na mapie. Niektóre stadiony możemy obejrzeć w 3D .

LINK : Plik z zaznaczonymi punktami do Google Earth
Mapy w lepsz ej jakości w linku poniżej : LINK: Mapy w lepszej jakości
1. Podział na Konferencję Wschodnią (Ciemy czerwony) i Zachodnią (Jasno zielony).

2. Podział na Dywizję Atlantycką (Biały), Centralą (Jasny niebieski), Południowo-zachodnią (Pomarańczowy), Południowo-wschodnią (Czerwony)
.

3. Podział na Dywizję Północno-zachodnią (Jasny różowy), Pacyfic (Ciemy różowy).

Otrzymane punkty reputacji: +82
andrewo8 49

andrewo8

Użytkownik
Jestem pod wrażeniem głównie dlatego że ci się chciało
zawsze lubiłem geografie i mapy ktoś może będzie zwracał uwagę ile trwa podróż i jak daleko drużyny lecą w jakimś tam b2b co może miec wpływ na wynik ..
a jeśli nie to na pewno rodzaj ciekawostki dla niektórych za co + bo czegos takiego na forum to jeszcze nie widziałem ...

R 190

rednee

Użytkownik
Jestem pod wrażeniem głównie dlatego że ci się chciało
zawsze lubiłem geografie i mapy ktoś może będzie zwracał uwagę ile trwa podróż i jak daleko drużyny lecą w jakimś tam b2b co może miec wpływ na wynik ..
a jeśli nie to na pewno rodzaj ciekawostki dla niektórych za co + bo czegos takiego na forum to jeszcze nie widziałem ...
Dzięki za słowa uznania, właśnie dzięki tej mapce można stwierdzić jakie odległości pokonują zespoły z dnia na dzień, co jest wg. mnie bardzo ważne. Byłem w zeszłe wakacje w Bostonie, dlatego troszkę się zainteresowałem NBA i ogólnie USA. Byłem w hali TD Garden gdzie gra Boston Celtic, jednakże to był początek września i jeszcze nie grali meczy, akurat wtedy co byłem grała Madonna co nie pozwoliło mi wejść na parkiet, bo nie stać mnie było na bilet ;) .
Poniżej mały film (38 sec.) ze środka (co prawda mało co widać) i tam parę fotek.
LINK FILMIK
Zdjęcia:
1
2
3
4
5
6

Dla zainteresowanych mogę też wrzucić fotki ze stadionu Boston Red Sox w Baseball, z niego mam mnóstwo zdjęć oraz filmik w którym gościu oprowadzał po stadionie. ????
1

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom