>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

sezon 2012/13 - ciekawostki, kontuzje, pytania i rozmowy na temat NBA

Status
Zamknięty.
cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Stali bywalcy już pewnie widzieli, ale polecam Bulls - Nets (G.4 ) do obejrzenia. Jak ktoś ma mało czasu, to może zacząc od 3:14 do końca gdy było -14..... Duch Jordana ewidentnie wszedł w Robinsona, bo to co ten koleś zrobił w IV kwarcie to jest niesamowite. Ten mecz to było NBA w najleszym wydania. Rewelka - polecam.

Otrzymane punkty reputacji: +11
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Nie no seweryn bez przesady, że absencja Westbrooka ma być finalnie wzmocnieniem. W tym wypadku Spurs mają dużo większą szansę na finał a Heat na majstra.
Z tym dużo to bym nie przesadzał. Ja typowałem zwycięstwo w konferencji OCT po kursie 2,20 jak Westbrook był cały i zdrowy. Teraz kurs jest niecałe 2,40 i minimalnym faworytem jest SAS. Jak widać bukmacherzy ocenili, że strata Westbrooka praktycznie nic nie znaczy i takie są fakty. Brak Westbrooka=dużo więcej Duranta, a Durant to o kilka klas lepszy koszykarz... Podejrzewam, że wzrost kursu na OCT to obawa o to, że w przypadku kontuzji Duranta(odpukać...) będzie pozamiatane. Gdyby dać bukmacherom pewność, że Durant nie złapie kontuzji, to na 99,99% Oklahoma by była faworytem, a nie SAS.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
prawda jest taka, że Oklahoma nawet z Westbrookiem nie miała szans z Heat w ewentualnym finale. Natomiast zastanówcie się jaki finał będzie najbardziej elektryzujacy? Oczywiście Spurs-Heat...wszystko przez regular season i to wzajemne sadzanie zawodników kluczowych w meczach między tymi drużynami. Natomiast nie sadzę, że bukmacherzy wystawiaja kursy biorac pod uwagę ewentualność kontuzji zawodnika. To jak oceniaja Westbrooka widać na przykładzie kursów OKC-Rockets..Oklahoma była 12ptk faworytem u siebie, a tylko 1 ptk na wyjeździe. Żadna hala nie daje 11 ptk przewagi gospodarzowi, góra 3, więc linia z Westbrookiem na mecze w Houston wynosiłaby 7-8ptk, bez Westbrooka 1. Sam Durant może wygrać kilka meczów w pojedynkę, ale mistrzostwa ligi czy konferencji nie wygra. Inna sprawa, że Thunder z tego roku sa znacznie słabsi niż Thunder z zeszłego roku, wszystko przez to, że Harden jest o kilka klas lepszym graczem niż Martin. Martin kilka punktów dorzuci owszem, ale nie jest w stanie ciagnac drużyny. Gra Thunder w tym roku skończy się na Memphis (większe prawdopodobieństwo) lub Clippers (mniejsze prawdopodobieństwo).

Otrzymane punkty reputacji: +1
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
OK - zatem Westbrook to nic nie znaczący koszykarz, którego strata nic nie zmienia, ba polepsza sytuację Thunder ! Moje pytanie zatem jest takie - szefostwo i ludzie odpowiedzialni za transfery to idioci i samobójcy, ze trzymają Westbrooka w zespole skoro bez niego Thunder są lepsi ? Litości...
ed:// To nie było do Ciebie tylko do tych którzy twierdzą, że Thunder są teraz lepsi po kontuzji Westbrooka niż byli przed. I że ta kontuzja wyjdzie im na dobre. A paru takich delikwentów tu jest.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Nie wiem do kogo ten post, ale jeśli do mnie, to ja nigdzie nie napisałem, że bez Westbrooka Oklahoma jest lepsza. Zreszta widać to najlepiej na przykładzie asyst w drużynie, na których ostatnio sporo zarabiaja niektórzy tutejsi gracze. Piłka nie chodzi, co tu dużo mówić. Na długoterminówkach nie ocenia się ile warty jest dany koszykarz dla drużyny. Dla mnie bez Westbrooka Oklahoma jest średniakiem na poziomie Rockets. Z Westbrookiem jest lepsza drużyna, co jest chyba oczywiste. Z nim czy bez niego, nie jest to drużyna na finał NBA. A 7-8 ptk na linii to jest bardzo dużo i tyle warty jest Westbrook.
J.R Smith dzisiaj out vs. Cs??

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
O ile Knicks moga wygrać w Bostonie, bo coś graja, o tyle Thunder z taka gra nie będa w stanie wygrać żadnego meczu, a Rockets już czuja krew. Szkoda, bo zanosiło się na piękny kurs przeciwko OKC na serię prawdopodobnie z Memphis.
No to po co masz czekać na ładny kurs na serię z Memphis jak możesz zagrać na to, że Rockets ich wyeliminują po kursie 9,00 w Bet365 czy też włożyć pieniądze na &quot;lokatę&quot; 38% w Unibet, że Oklahoma nie wygra zachodu.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
No to po co masz czekać na ładny kurs na serię z Memphis jak możesz zagrać na to, że Rockets ich wyeliminują po kursie 9,00 w Bet365 czy też włożyć pieniądze na &quot;lokatę&quot; 38% w Unibet, że Oklahoma nie wygra zachodu.
Odpowiedź jest prosta..nie wykłada się pieniędzy na drużynę, która nie gra żadnej defensywy, jakkolwiek beznadziejnie wyglada przeciwnik. W tym momencie są to dwie średnie drużyny, z których każda może wygrać mecz w zależności od tego kto ma lepszy dzień, lepszy humor, etc. Zbyt dużo przypadku może decydować o awansie w momencie gdy wszystko sprowadza się do jednego meczu. Natomiast kurs 1.38 na niewygranie Konferencji Zachodniej jak na długoterminówkę jest beznadziejny - żeby zarobić trzeba wyłożyć dużą kwotę i ją zamrozić na dłuższy czas, a grając Memphis przeciwko OKC z Westbrookiem czy bez niego (wolę z, bo kurs będzie o niebo lepszy) będę miał A) lepszy kurs, B) krótszy czas do wygranej, C) mniejsze pieniądze do zainwestowania i D) potencjalnie większe do wyjęcia.

Ktoś wie w jakim buku można zagrać, że w finale Konf Zachodniej będą grać konkretnie Spurs i Grizzlies?

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Odpowiedź jest prosta..nie wykłada się pieniędzy na drużynę, która nie gra żadnej defensywy, jakkolwiek beznadziejnie wyglada przeciwnik. W tym momencie są to dwie średnie drużyny, z których każda może wygrać mecz w zależności od tego kto ma lepszy dzień, lepszy humor, etc.
No cóż, to mamy odmienne zdania na temat Oklahomy. Jak dla mnie to w dalszym ciągu jest świetna drużyna, która ma spore szanse na wygranie zachodu. Teraz grają słabo, bo nie są przyzwyczajeni do gry bez Westbrooka. To, że nie wygrali serii w czterech meczach z Houston jeszcze może im wyjść na dobre, bo trochę bardziej się zgrają przed serią z Grizzlies czy z Clippers.
Może się mylę, ale moim zdaniem osoby, które szukają niespodzianki w postaci tego, że Oklahoma nie dotrze do finału konferencji będą niemile zaskoczeni. W zeszłym sezonie rozpędzeni Spurs też mieli zmieść Oklahomę, a jak było wszyscy widzieli. Bukmacherzy też wiedzą co robią, że nie dają wysokiego kursu na wygraną Thunder na zachodzie. Najważniejsze, by Durant był zdrowy i w pełni sił, wtedy Thunder pokażą co potrafią, takie jest moje zdanie.

A kto z nas będzie miał rację? Niebawem się dowiemy.

cibeles 969

cibeles

Użytkownik
Warriors - Nugets, kwintesencja NBA :). 17 punktów przewagi na bodajże 6 minut do końca, i ledwie wyciągają + 4 :). Jackson to chyba będzie miał reanimacje w szatni. A 3 straty Warriors w 5 sekund mogły robić wrażenie :). Oj widać brak ogrania tych młodych chłopaków, ale są niesamowici i teraz czas na Spurs :). Polecam do obejrzenia, można zacząć od 4 kwarty, wcześniej było fajnie, ale napięcie rosło jak u Alfreda ;-).
PS. No i w końcu odpalił Bogut - pierwszy jego taki mecz w GSW !! ( 14 OCZEK, 21 ZBIÓREK )

t3jlor 77

t3jlor

Użytkownik
PS. No i w końcu odpalił Bogut - pierwszy jego taki mecz w GSW !! ( 14 OCZEK, 21 ZBIÓREK )
Bogut to w całej tej serii odwala kawał dobrej roboty, zbiera, blokuje, walczy o każde piłki, nawet te stracone ???? Tak powinien właśnie grać środkowy

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Obawiam się, że Spurs w serii z GSW stracą maksymalnie jeden mecz, a nie zdziwi mnie tutaj 4:0. Po takiej przegranej GSW może już się nie podnieść.

krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
A może ma ktoś jakąś informację, bądź oglądał (bo ja urywkowo oglądałem tylko pierwszą kwartę) ze spotkania Memphis - Oklahoma? Chodzi mi o statystykę skuteczności rzutów... czuję, że mecz potoczy się dynamieczniej niż pierwsze spotkanie... i chciałbym pobrać któryś z najwyższych dodatkowych OVERów punktowych obu drużyn wystawiony przez bet365...

bej 178

bej

Użytkownik
Nowy GM w Suns
http://www.nba.com/suns/suns-name-mcdonough-general-manager
młodziak, ciekawe jak sobie poradzi
McDonough played a prominent role in the front office of a club that has kept a veteran-led roster in the playoffs the last six consecutive seasons thanks to an infusion of young talent acquired through quality late first-round draft picks and trades. Included in that list are the draft-day acquisition of four-time All-Star Rajon Rondo in 2006, and the 2010 selection of Avery Bradley, who was one of the NBA’s most improved players in 2012-13.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Powinieneś pisać horrory. Analiza pisana bezczelnie pod siebie, byleby ubarwić typ... Zastanawiałeś się nad pisaniem scenariuszy do horroru? Uwzględniłeś, czy Curry wparował do szatni pałując swoich kolegów z pół obrotu, czy użył przyrządów, w stylu kija golfowego?!
Pozwolę sobie odpowiedzieć na tą prowokację w tym temacie, żeby nie zaśmiecać tamtego.

Co to znaczy analiza pisana bezczelnie pod siebie?

Może dla Ciebie czynniki psychologiczne nie mają znaczenia, ale dla mnie przy typowaniu mają i to bardzo duże znaczenie. Napisałem po prostu to co myślę, co było kluczowe do tego że podałe akurat ten typ a nie inny. Zwykle podpieram się statystykami, ale akurat w tej analizie ich nie podawałem, bo jaki to ma sens skoro w ogóle nie brałem tego pod uwagę przy typowaniu? Dla mnie kluczowy był pierwszy mecz, który według mnie zadecyduje o losach drugiego meczu, że GSW nie ma szans na odniesienie zwycięstwa. Handicap -17,5 jest bardzo duży i różnie może być, ale z odniesieniem przekonującego zwycięstwa Spurs nie będą mieli kłopotów, takie jest moje zdanie. Czy mam rację, to się okaże. Może GSW wyjdą dużo bardziej zmobilizowani, zagrają jeszcze lepiej i rozniosą Spurs? Ja w to w każdym razie zupełnie nie wierzę, no ale wszystko jest możliwe.

Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Chyba po to jest forum dyskusyjne, żeby się wymieniać poglądami na dany temat, więc skąd taki chamski ton z Twojej strony to nie wiem...

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
To i ja Tobie coś napiszę ;)
Twoje typy i analizy są umieszczane i pisane tylko w kontekście Typów Dnia. Z rzetelnością nie mają nic wspólnego, liczy się tylko ładne opakowanie + najwyższy kurs, żebyś mógł umieścić to w konkursie.
Kładziesz nacisk tylko na aspekt psychologiczny, który swoją drogą jest ważny ale pomijasz kwestie czysto sportowe. Myślisz, że Parker i spółka podejdą przed meczem i powiedzą to chłopakom z Warriors, że skoro nie wykorzystali swojej okazji w G1 to są niczym i zmiotą ich dziś z parkietu? Skoro są tak podłamani to po co grają dziś?
To są profesjonaliści i skoro byli tak blisko wyrwania meczu w San Antonio, teraz też powalczą. Bo potrafią. Potem mają 2 mecze u siebie, więc to dałoby im super pozycję wyjściową to wyeliminowania Spurs. A jeśli sami do tego nie dojdą to wierz mi ale od takich rzeczy jest sztab psychologów... A więc więcej faktów przemawiających za typem, a nie bajkopisarstwo. Może to przejdzie pod nosem moderów z konkursu ale w dziale nikt głupot nie chce czytać ;)
Bo dla mnie wygląda to trochę jak to :p
No i powodzenia w Typach Dnia ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom