>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

sezon 2012/13 - ciekawostki, kontuzje, pytania i rozmowy na temat NBA

Status
Zamknięty.
dwill 620

dwill

Użytkownik
Może dla Ciebie czynniki psychologiczne nie mają znaczenia, ale dla mnie przy typowaniu mają i to bardzo duże znaczenie. Napisałem po prostu to co myślę, co było kluczowe do tego że podałe akurat ten typ a nie inny. Zwykle podpieram się statystykami, ale akurat w tej analizie ich nie podawałem, bo jaki to ma sens skoro w ogóle nie brałem tego pod uwagę przy typowaniu? Dla mnie kluczowy był pierwszy mecz, który według mnie zadecyduje o losach drugiego meczu, że GSW nie ma szans na odniesienie zwycięstwa. Handicap -17,5 jest bardzo duży i różnie może być, ale z odniesieniem przekonującego zwycięstwa Spurs nie będą mieli kłopotów, takie jest moje zdanie. Czy mam rację, to się okaże. Może GSW wyjdą dużo bardziej zmobilizowani, zagrają jeszcze lepiej i rozniosą Spurs? Ja w to w każdym razie zupełnie nie wierzę, no ale wszystko jest możliwe.
Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Chyba po to jest forum dyskusyjne, żeby się wymieniać poglądami na dany temat, więc skąd taki chamski ton z Twojej strony to nie wiem...
Wszystko zostało opisane. W dziale NBA wypowiadają się osoby, które analizują spotkaina, taktyki. I jeśli ktoś wyskakuje, że są podłamani po porażce i niemalże nie widzą sensu dalej grania?
To są play-off! Gra się do 4 zwycięstwa ,a nie 1 czy 2, żeby płakać w kącie po przegranym meczu. Rolą trenerów jest , by wyciągać wnioski z błędów popełnionych w poprzednim meczu. Coach GSW nie jest może doświadczonym trenerem, ale potrafi wyciągnąc maxa z tego zespołu.
Heat przegrali G1 i też miało być gorąco w szatni? W RS te same zespoły też przegrywały, ze słabszymi drużynami.
Po prostu nie toleruję, gdy ktoś pisze analizy typowo pod siebie. A ta ewidentnie taka była. To była ironia, byś zrozumiał sens pisania porządnych analiz. Piszesz pod kursy, bo udzielasz się w typach dnia. Swoją droga, czy zniesiono obowiązek wklejania analiz do działu tematycznego? Kiedyś chyba był taki zapis, że najpierw musi być umieszczony w adekwatnym dziale.
Jeśli ktoś obserwuje ligę, w tym zachowania zawodników, trenerów, nie dziw się frustracji po takim beznadziejnym wpisie. Forum jest od wypowiadania swoich spostrzeżeń - jak najbardziej. Jednak jeśli popełniasz błąd, musisz również być nastawiony na krytykę. Krytyka, w tym przypadku nie była bezpodstawna.
Teraz kolej na GSW -10? Bo Spurs podłamani przed wyjazdem do Golden State? Litości.
Czasami trzeba napisać coś dosadnie, by adresat odebrał to przesłanie w 100%.
Śmieszy mnie żerowanie i pisanie analiz na oślep w typach dnia, kreując wizję pod siebie i swój własny typ, a w rzeczywistości zupełnie nie ma to odzwierciedlenia.
Co do dalszej rywalizacji GSW -SA. GSW mają teraz mecze u siebie. Zauważ, że w G1 mieli już sporą przewagę, a Manu wygrał mecz. Swoją drogą, taktyka nie była ustawiona na jego rzut, decyzją trenera nie on miał odddawać rzut, choć akcja tak wyglądała. Trener nie wyznaczył jego do tego rzutu, bo miał fatalną skuteczność z dystansu tamtego dnia.
Spurs nie mieli okazji udowodnić swojej siły, bo z rywalem z Los Angeles, przy ich problemach z kontuzjami, to i Kings powalczyliby w PO.
Sprawdzian dla Spurs. Dla Spurs wg. mnie najbardziej odpowiednim zespołem, byłaby ekipa, która gra wolniejsze akcje. GSW to jest potwór i demon szybkości w akcjach. Bogut zdrowy, to spokojnie poziomem dorównuje TD. Jeśli GSW wygra G3, to upatruje wielkich szans na finał Memphis - GSW.

Otrzymane punkty reputacji: +3
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Napisałem tak jak myślałem, a że tym razem nie wyszło to trudno. Nie mam zamiaru pisać w analizie czegoś co nie ma wpływu przy wyborze typu.
Piszę na oślep w typach dnia? Czyli według Ciebie moja taktyka jest taka, że wybieram losowo pierwszy napotkany typ z kursem ~5 i pod to piszę analizę:grin:? Zabawne... W takim razie wielki znawco to musi być dla Ciebie upokorzenie, że typy kogoś takiego są dużo bardziej dochodowe niż Twoje, wielkiego analityka;). Jak nie wierzysz to przelicz yield z Twoich i moich typów począwszy od lutego.
Jest w tym dziale wiele osób, z którymi da się normalnie podyskutować, ale niestety nie brakuje też takich sflustrowanych prowokatorów jak Ty którzy mają się za wielkich znawców i jadą po każdym kto śmie mieć inne zdanie... Niestety właśnie tacy jak Ty zniechęcają do dyskusji.
O ile mi wiadomo, to nie trzeba wklejać analiz do działów tematycznych, więc macie spokój ze mną.
Jeszcze tylko parę słów i też jestem za tym, by zakończyć dyskusję.
Z Twoich postów wynika o wiele więcej jadu, niż z moich. Dlatego dla mnie, dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie potrafisz przyjąć krytyki, jak człowiek - to mówi wszystko.
A co byś zrobił na moim miejscu? Wklejam analizę na którą jednak trochę czasu poświęciłem, a tu nagle wyjeżdzasz z takim chamskim tekstem. To była moja analiza, moje przemyślenia, miałem prawo napisać to co myślę, więc w czym problem? Można z czymś się nie zgodzić, ale w kulturalny sposób, niestety Twój post z kulturą nie miał wiele wspólnego. Dla Ciebie ta analiza mogła być głupia, a dla kogoś innego logiczna. Każdy ma swój rozum, potrafi myśleć. Ja się nie zgadzam z wieloma Twoimi wpisami ale szanuję Twoje zdanie. Szkoda, że w drugą stronę to nie działa... Nie wiem więc skąd te zdziwienie, że w moim poście było dużo jadu. Nie jestem człowiekiem konfliktowym, ale też nie jestem osobą, którą można obrażać bez powodu, stąd moja reakcja.
Podobnych do Ciebie jest tutaj więcej. Niedawno zjechaliście równo kogoś kto śmiał się z wami nie zgodzić odnośnie Randolpha, tylko z tego co pamiętam tam chyba leciały jeszcze jakieś epitety pod jego adresem. Jak w takiej sytuacji dyskutować jak niektórzy tylko czekają aż się znajdzie powód do zaczepki? Podejrzewam, że gdyby nie częste konflikty, to w dziale by się udzielało więcej osób i pewnie niejedna z nich wiedzą/intuicją by wam nie ustępowała.
Chcesz zakończyć dyskusję, to nie odpowiadaj na tego posta, zresztą wszystko już chyba zostało powiedziane.

dwill 620

dwill

Użytkownik
Z Twoich postów wynika o wiele więcej jadu, niż z moich. Dlatego dla mnie, dalsza dyskusja z Tobą nie ma sensu. Nie potrafisz przyjąć krytyki, jak człowiek - to mówi wszystko.
udzielam się na stronie,gdzie yield i zysk sam się wylicza, więc możesz oddychać spokojnie. I jest na zielono, czyli też zarabiam. Cieszy mnie, gdy ktoś odnosi się zyski, ale mimo że plujesz mega jadem, nadal Ci życzę powodzenia i zysków.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Dobra Panowie, nie usuwałem tej Waszej dyskusji ale to nie znaczy że możesz offtopować bez końca. Nie dojdziecie do porozumienie, więc proszę skończyć sprzeczanie się i skupić się na tym co w tym temacie jest ważne.
Pozdr.

M 32

molpl

Użytkownik
Hejka jako, ze nie gram koszykowki mam takie nietypowe pytanie. Czy da się na zywo gdzies śledzić ile dany zawodnik ma punktow, asyst, zbiorek zdobytych?

M 32

molpl

Użytkownik
a mógłbys mi na szybko przetłumaczyc ktora statystyka co oznacza
FG REB PF bo rozumiem ze as to asysty;)

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
FG - field goals - rzuty | masz rozdziałkę na rzuty za 2, za 3 oraz osobiste (trafione - oddane)
REB - Rebounds - zbiórki | podział na ofensywne i defensywne oraz total
PF - faule

Otrzymane punkty reputacji: +1
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Czy ja wiem czy nieuniknione, widać było że wykonuje dobrą robotę w LA, Clippers mieli ogromny potencjał, a to że nie przeszli znowu pierwszej rundy PO to nie znaczy że trzeba go było od razu zwalniać. Jakby nie patrzeć to on zbudował ten zespół i to w dość krótkim czasie, w niektórych meczach naprawdę imponowali wiec nie rozumiem tego ruchu ze strony LAC, ciekawe kogo lepszego znajdą ma jego miejsce...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Nie no dawid z tym składem to to jest obowiązek przejść 1wszą rundę PO. OK - trafili na mocnych Grizzlies, ale mogli zająć 2 czy 3 miejsce a nie 4 na Zachodzie. Nie było moim zdaniem innej opcji niż zmiana trenera biorąc pod uwagę jakim dysponował składem. A czy znajdą lepszego no to już inne pytanie...

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
ale ten Dwight Howard to dziecko...ja pierdole..Jason Collins przetarł mu drogę, bo wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że Dwight jest gejem - parę bloków wsadzi, ale twardości w grze zero..pusiak jakich mało..koleś jest skończony w NBA, watpię, żeby Lakers chcieli wyłożyć $$ które mu się zwyczajnie nie należa i pieprzyć się przez ileś sezonów z jego chłopięcym umysłem..szkoda tylko, że Mark Cuban nie będzie żałował kasy na niego, o czym już zdołał poinformować..akurat Mavsów i Cubana lubię
co do Del Negro...miał 2 sezony, żeby się wykazać...sezon regularny nie ma znaczenia, to co się liczy to wynik w playoffach - dwa razy go nie było, więc nie ma sensu go trzymać
Trzecia rzecz - jak widzę Matta Bonnera grajacego w koszykówkę to mam ochotę się rozczłonkować...totalne beztalencie..trójkę trafi raz na 5 razy, ale jego ruchome zasłony mnie rozpieprzaja..rozumiem, że można nie gwizdnac raz czy dwa razy, ale kiedyś trzeba coś takiego odgwizdać bo zgroza..dupa wypięta do tyłu jakby czekał na doggystyle, nogi-kolana do środka, jakby już był po ostrym doggystyle, biała skóra jakby w texasie nie było słońca od roku i rudy beret..i cała zasłona w ruchu...myślałem, że nie da się gorzej wygladać od chodzącego Kevina McHale&#39;a, który na sidelinie wygląda jakby cała drużyna miała na nim jakiś rytualny gwałt przed meczem, ale Bonner przebił nawet to.

Otrzymane punkty reputacji: +13
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Trzecia rzecz - jak widzę Matta Bonnera grajacego w koszykówkę to mam ochotę się rozczłonkować...totalne beztalencie..trójkę trafi raz na 5 razy, ale jego ruchome zasłony mnie rozpieprzaja..rozumiem, że można nie gwizdnac raz czy dwa razy, ale kiedyś trzeba coś takiego odgwizdać bo zgroza..dupa wypięta do tyłu jakby czekał na doggystyle, nogi-kolana do środka, jakby już był po ostrym doggystyle, biała skóra jakby w texasie nie było słońca od roku i rudy beret..i cała zasłona w ruchu...myślałem, że nie da się gorzej wygladać od chodzącego Kevina McHale&#39;a, który na sidelinie wygląda jakby cała drużyna miała na nim jakiś rytualny gwałt przed meczem, ale Bonner przebił nawet to.
troszkę żenujący tekst na temat Bonner&#39;a...
Rozumiem, że można kogoś nie lubieć, itp...Ale trochę szacunku wypada jednak mieć. Ten rudy doggy style Bonner wygrał parę spotkań Spursom i to dość ważnych. Styl gry ma jaki ma, ale bywa skuteczny - wyluzuj...

Otrzymane punkty reputacji: +12
kostuch 142

kostuch

Użytkownik
gdybyś przeszedł to co Matt by dostać się do NBA może byś zmienił zdanie. Ruchome zasłony? O Boże...

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom