dwill
Użytkownik
Wszystko zostało opisane. W dziale NBA wypowiadają się osoby, które analizują spotkaina, taktyki. I jeśli ktoś wyskakuje, że są podłamani po porażce i niemalże nie widzą sensu dalej grania?Może dla Ciebie czynniki psychologiczne nie mają znaczenia, ale dla mnie przy typowaniu mają i to bardzo duże znaczenie. Napisałem po prostu to co myślę, co było kluczowe do tego że podałe akurat ten typ a nie inny. Zwykle podpieram się statystykami, ale akurat w tej analizie ich nie podawałem, bo jaki to ma sens skoro w ogóle nie brałem tego pod uwagę przy typowaniu? Dla mnie kluczowy był pierwszy mecz, który według mnie zadecyduje o losach drugiego meczu, że GSW nie ma szans na odniesienie zwycięstwa. Handicap -17,5 jest bardzo duży i różnie może być, ale z odniesieniem przekonującego zwycięstwa Spurs nie będą mieli kłopotów, takie jest moje zdanie. Czy mam rację, to się okaże. Może GSW wyjdą dużo bardziej zmobilizowani, zagrają jeszcze lepiej i rozniosą Spurs? Ja w to w każdym razie zupełnie nie wierzę, no ale wszystko jest możliwe.
Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Chyba po to jest forum dyskusyjne, żeby się wymieniać poglądami na dany temat, więc skąd taki chamski ton z Twojej strony to nie wiem...
To są play-off! Gra się do 4 zwycięstwa ,a nie 1 czy 2, żeby płakać w kącie po przegranym meczu. Rolą trenerów jest , by wyciągać wnioski z błędów popełnionych w poprzednim meczu. Coach GSW nie jest może doświadczonym trenerem, ale potrafi wyciągnąc maxa z tego zespołu.
Heat przegrali G1 i też miało być gorąco w szatni? W RS te same zespoły też przegrywały, ze słabszymi drużynami.
Po prostu nie toleruję, gdy ktoś pisze analizy typowo pod siebie. A ta ewidentnie taka była. To była ironia, byś zrozumiał sens pisania porządnych analiz. Piszesz pod kursy, bo udzielasz się w typach dnia. Swoją droga, czy zniesiono obowiązek wklejania analiz do działu tematycznego? Kiedyś chyba był taki zapis, że najpierw musi być umieszczony w adekwatnym dziale.
Jeśli ktoś obserwuje ligę, w tym zachowania zawodników, trenerów, nie dziw się frustracji po takim beznadziejnym wpisie. Forum jest od wypowiadania swoich spostrzeżeń - jak najbardziej. Jednak jeśli popełniasz błąd, musisz również być nastawiony na krytykę. Krytyka, w tym przypadku nie była bezpodstawna.
Teraz kolej na GSW -10? Bo Spurs podłamani przed wyjazdem do Golden State? Litości.
Czasami trzeba napisać coś dosadnie, by adresat odebrał to przesłanie w 100%.
Śmieszy mnie żerowanie i pisanie analiz na oślep w typach dnia, kreując wizję pod siebie i swój własny typ, a w rzeczywistości zupełnie nie ma to odzwierciedlenia.
Co do dalszej rywalizacji GSW -SA. GSW mają teraz mecze u siebie. Zauważ, że w G1 mieli już sporą przewagę, a Manu wygrał mecz. Swoją drogą, taktyka nie była ustawiona na jego rzut, decyzją trenera nie on miał odddawać rzut, choć akcja tak wyglądała. Trener nie wyznaczył jego do tego rzutu, bo miał fatalną skuteczność z dystansu tamtego dnia.
Spurs nie mieli okazji udowodnić swojej siły, bo z rywalem z Los Angeles, przy ich problemach z kontuzjami, to i Kings powalczyliby w PO.
Sprawdzian dla Spurs. Dla Spurs wg. mnie najbardziej odpowiednim zespołem, byłaby ekipa, która gra wolniejsze akcje. GSW to jest potwór i demon szybkości w akcjach. Bogut zdrowy, to spokojnie poziomem dorównuje TD. Jeśli GSW wygra G3, to upatruje wielkich szans na finał Memphis - GSW.