Mam nadzieję, że ktoś skorzystał.Kto śledzi Championship i League One, Two oraz niższe ligi angielskie, to wie co i jak. Dla innych będę wrzucał w miarę możliwości typy tutaj:
Peterborough - Southampton -> over 3.5 @ 2.5 1-3
Bristol City - West Ham -> West Ham -1 @ 2.15 1-1
Cardiff - Derby
Gospodarze ostatnio potracili sporo punktów na remisach z teoretycznie słabszymi drużynami. Teraz zmierzą się z Derby, które zapewniło sobie spokojny ligowy byt na przyszły sezon i na playoffy nie ma praktycznie żadnych szans. Do Cardiff przyjeżdża jednak w pełnym składzie i z pewnością nie składa broni, bo jak zaznaczył Nigel Clough, chciałby skończyć sezon w końcu w górnej połówce tabeli, co nie udało się im odkąd spadli z Premiership. Cardiff zagra prawdopodobnie bez napastnika Rudiego Gestede (30/3) i na 100% bez pomocnika Craiga Conwaya (39/5). Niemniej mają lepszy skład niż goście i większą motywację, bo przy porażkach playoffy mogą uciec. Wprawdzie Middlesbrough ma trudniejsze mecze przed sobą niż Cardiff, ale po co ryzykować. Stawiam 2-0. 2-0 FT
Cardiff @ 1.66
Cardiff -1 @ 2
under 2,5 @ 2
Do tego:
Ipswich - Birmingham X @ 3.40 1-1
Middlesbrough - Doncaster -> Doncaster +1.5 @ 1.625 0-0
A w League Two trzy mecze:
Crawley - Northampton
Gospodarze wciąż walczą o bezpośredni awans do League One i mają całkiem spore szanse. Jeśli wygrają z Northapmton to na 3 kolejki przed końcem zrównają się punktami z Torquay, a bilans bramek mają zdecydowanie lepszy. Tym bardziej, że po ostatniej wpadce z Wimbledonem, nie mogą sobie pozwolić na inne pomyłki. Do składu powracają obrońcy Kyle McFadzean (41/3) i Claude Davis (29/3). Zagra pewnie też Charlie Wassmer (16/1). Crawley nie przegrało ostatnich 11 meczy i z pewnością w najbliższym przedłuży tę serię. W drużynie gości może nie zagrać pomocnik Ben Harding (29/0). W pierwszym meczu obu drużyn Crawley wygrało 1-0 i podobnie powinno być teraz. Northampton potrzebuje 2 punktów aby się utrzymać, ale raczej uda im się to w następnej kolejce z Hereford, bo teraz nie mają czego szukać.
Crawley @ 1.50 3-1
Crawley -1 @ 1.80
Shrewsbury - Port Vale
Opisywałem ten mecz 27.03, kiedy został przerwany w 64 minucie przez pożar generatora prądu. Gospodarze mają już niemal w garści awans do League One i zaczną prawdopodobnie tym samym składem co ostatnio. U siebie nie przegrali jeszcze meczu i chociaż menadżer gości Micky Adams mówi, że wiedzą jak grają ich przeciwnicy, to nie oszukujmy się. Niespodzianki nie będzie.
Shrewsbury @ 1.61 1-0
Shrewsbury -1 @ 2.075 zwrot
Aldershot - Swindon .. tu mi śmierdzi niespodzianką i remisem. Nie stawiam. //2-1 FT mowiłem, ale zapomniałem dodać "co najmniej remisem".
Barnet zagrało słabiej niż się spodziewałem.Southend - Barnet
Gospodarze zapewnili sobie już praktycznie playoffy, ale wciąż walczą o utrzymanie 5 miejsca, bo o awansie na 4 raczej nie ma mowy. W najbliższym meczu do składu powróci napastnik Freddy Eastwood (9/2), który nie zagrał w ostatnim bezbramkowym meczu zmagając się z kontuzją kolana. Treningi wznowili: obrońcy Ryan Leonard (22/1) i Luke Prosser (25/1) oraz napastnik Anto Flood (1/0), ale nie ma jeszcze raczej szans by wystąpili w najbliższym meczu. Gospodarze grają w kratkę. Przez pewien czas liderowali nawet League Two, ale ostatnio zniżyli loty i pozostały im play offy. W drużynie gości pojawił się stary/nowy trener Martin Allen, który do Barnet podchodzi trzeci raz. I trzeba powiedzieć, że wie jak robić swoją robotę, co pewnie zobaczymy na boisku już w piątek, a do tego nie ma żadnych nowych zmartwień jeśli chodzi o kontuzje. Normalnie stawiałbym under i łatwą wygraną Southend, ale w okolicznościach j/w dam:
BTS @ 1.83
over 2,5 @ 2 3-0 32minuta
niezle. Mam nadzieje, ze ktos skorzystal.Będzie na szybko, bo zaraz zaczyna się dla mnie mały maraton weekendowy i niestety nie mam zbyt wiele czasu na analizy, więc będzie nietypowo. Szkoda, że tylko dwie kolejki do końca zostały.
Omijam faworytów dziś, bo Reading już awansował, a do tego zagra bez kilku podstawowych, więc mogą chłopaki olać, Świętych zagrałbym X2, bo M'boro jest słabe, a gościom potrzeba właściwie tylko remisu (no.. 2 punktów żeby być pewnym na 100%), a West Ham z Leicester raczej nie wygra (BTS bym stawiał i over - ale ten mecz dopiero w poniedziałek). Na teraz:
Bristol City - Barnsley
Mecz w dole tabeli. Gospodarze w ostatnich dwóch meczach muszą zdobyć 2 punkty, aby być pewnym utrzymania. W ostatniej kolejce grają na wyjeździe z Burnley, a że nie będzie to łatwy mecz, więc najlepsza okazja nadarza się już w sobotę, aby zainkasować trzy punkty i mieć praktycznie wakacje. Nie zagra napastnik Brett Pitman (36/7), który w spotkaniu z Coventry 9 kwietnia dostał czerwoną kartkę i będzie pauzował ostatni mecz. Poza tym nieobecni do końca sezonu wciąż pozostają pomocnik Marvin Elliott (28/2) i napastnik David Clarkson (10/1). Treningi wznowili obrońcy Lewin Nyatanga (31/0) i James Wilson (23/0), ale jest mało prawdopodobne, że jutro zagrają. Bristol nie przegrało ostatnich 6 meczy, a w ostatnich 10 zanotowało 3 zwycięstwa, 5 remisów i 2 porażki i właściwie (niemal) zapewniło sobie utrzymanie rzutem na taśmę. W pierwszym meczu tych drużyn Bristol wygrał 2-1. Goście przyjeżdżają pewni utrzymania na kolejny sezon, ale przegrana z Bristol zamieni ich z nimi miejscami, bowiem różnica wynosi tylko 2 punkty. Keith Hill nie ma żadnych nowych zmartwień, jeśli chodzi o graczy, ale prawdopodobnie poeksperymentuje trochę ze składem i da szansę pograć innym graczom. Ich końcówka sezonu wygląda bardzo słabo z bilansem (1/1/8) plasują się na niemal ostatnim miejscu jeśli chodzi o formę. Jeśli chodzi o staty, to na ostatnich 8 meczy Barnsley wygrało tylko raz. Jak dla mnie motywacja i zaangażowanie będzie po stronie gospodarzy i tak też stawiam:
Bristol City @ 1.75 2-0
Bristol City -1 @ 2.35
Peterborough - Watford
Drugi mecz wieczoru na tapecie. Mecz o nic, mecz o pietruszkę i czapkę śliwek. Gospodarze u siebie grają całkiem nieźle - potrafili wygrać z Reading 3-1 albo rozgromić Ipswich 7-1. Tym razem nie zagra doświadczony obrońca Gabriel Zakuani (42/1) oraz prawdopodobnie pomocnik Tommy Rowe (44/4), który w ostatnim spotkaniu z Southampton załamał nos. Goście zagrają natomiast w niemal optymalnym składzie, bo powraca obrońca Adrian Mariappa (41/1). Trzeba przyznać, że końcówkę sezonu mają niezwykle udaną z bilansem 4/5/1. Ciekaw jestem czy uda im się zatrzymać Kuszczaka. Stawiam na otwartą grę i sporo goli.
over 2.5 @ 1.66 2-2
BTS @ 1.53
i dla odważnych ???? : Watford -1 @ 4.8 // szkoda bo Watford powinien to wygrac
Generalnie bym uważał w tych dwóch ostatnich kolejkach, szczególnie jeśli zespoły grają o nic. No ale to wiadome jest. GL