Czołem miłośnicy Speedwaya. Bardzo miło mi widzieć zarówno nowe "twarze", jak i starych wyjadaczy naszego konkursu. Cieszy mnie, że w edycji 2021 weźmie udział praktycznie cała czołowa dziesiątka z roku poprzedniego. To gwarantuje nam wysoki poziom, dobrą zabawę, jak i kulturalną atmosferę przez cały sezon. Choć przyznam, iż liczę że ktoś trochę namiesza w czołówce.
Rozlosowałem już grupy na I etap. Myślę, że jest najsprawiedliwiej, jak się dało, część grup jest czteroosobowa, a część pięcio. I etap jak zawsze służy głównie "odstrzeleniu" najmniej aktywnych, których mam nadzieję w tym roku nie będzie.
Pewnie, jak zwróciliście uwagę zmieniły się trochę zasady przyznawania nagród. Z racji, że zazwyczaj pierwsze etapy dla niektórych były tylko formalnością i w większości grup już po 5-6 kolejkach było wiadomo, kto awansuje postanowiliśmy, że w tym roku nagrodzimy najlepszych uczestników po każdym etapie, co zapewni emocje do końca.
Z racji, że w tym roku posty będą ukrywane już od początku konkursu to zmieni się trochę forma typowania. W zeszłych latach w I i II etapie oddawaliście typy w swoich grupach przez cały czas trwania etapu. Teraz od samego początku do każdego dnia (zazwyczaj piątek, niedziela) będzie tworzony nowy temat w którym wszyscy podajecie swoje typy. Czyli dokładnie tak, jak odbywało się to w finałach zeszłych edycji. Obowiązuje jednak podział na grupy, bo wydaje mi się, że to rozwiązanie trochę dodaje emocji.
Co ważne i będę o tym przypominał w tematach. Typy muszą być ukryte i każdy może podać w jednym temacie tylko jeden post. Tylko pierwszy post napisany przez konkursowicza X w temacie Y będzie brany pod uwagę. Oczywiście pierwsze 2-3 kolejki nie będziemy od razu karać, jak komuś się poślizgnie noga, czy jak nie ukryje typów, ale od 4-5 kolejki będę już chciał, aby każdy dodawał posty, tak jak należy.
To pewnie jeszcze nie wszystko, na bieżąco będziemy dyskutować o sprawach bieżących. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, wątpliwości to ten temat jest od ich rozwiewania.
Wszystkim życzę powodzenia i przede wszystkim miłej i kulturalnej zabawy.
kacper091097 ,
L
lucaxx95 ,
chamberlain ,
@Hiroo ,
Z
zwyciestwo1960 ,
successful ,
kartonik ,
marqs3lby ,
G
gregosw ,