Z porannych meczy juz dwa odjechały
Ja jednak bede gral chyba najtrudniejsze spotkanie dzis
Avangard Omsk - CSKA Moskwa
Mecz na szczycie, kto wie, moze i taki bedzie skład finału, wszystko możliwe. Dzis zetrze sie ze soba mega ofensywny styl z mega defensywnym, fantazja z chłodną kalkulacją. Oba zespoły naszpikowane gwiazdami i talentami, którymi mozna by obdzielic kilka zespołów
KHL.( wiele razy juz tutaj opisywane). Oba zespoły na ścieżce zwycięstw od ośmiu spotkań. Dzisiaj pewnie beda hokejowe szach, bo wątpie by Jastrzebie az tak bardzo przeszły do frontalnej ofensywy wiedzac ze po drugiej stronie moga nadziac sie na kontre. W ostatnich trzech spotkaniach miedzy soba górą byli wojskowi. Ostatni ich mecz ze zmotywowanym Sibirem byc dosc wyrównany, z kolei Omsk miał łatwiejszego( moze bardziej nie na tekim głodzie wygranej) rywala gdzie kontrolował spotkanie, mimo dwóch bramkowych wpadek. Dzis bedzie walka o kazdy centymetr lodu, o kazdy krążek, kazdy z zespołów bedzie chciał pokazać moc. Ja ide w kierunku gospodarzy, którzy wg mnie sa teraz w troche lepszej formie, u siebie beda dodatkowo zmotywowani.
Omsk ml kurs 1,92
Omsk 60' kurs 2,6
oba
fortuna
Z pozostałych meczy mysle za Avto jeszcze dzis nie przegra , to nie ten rywal
. Zgadzam sie z wisla9110 odnosnie typu na Sybir
Juz z CSKA mozna było zauważyć dobra gre Nowosybirska.( Ryga wraca na swoje tory ale chyba jeszcze nie wygra), Astana tez sobie powinna poradzić
, tu z kolei dwa style nastawione na atak i bedziej niz czystej jedynki ( bo kurs jakis taki słaby) to poszukałbym over na bramki.