Dzis niestety sam sie jak poczatkujacy gracz władowąłem na mine z Torpedo i to po takim kursie ze zal pisac.
Jutro znacznie wiecej meczy i znacznie ciekawsze o nawet sporym ciezarze gatunkowym a ja pisze dzis kilka spostrzezen bo jutro w trasie bede i nic nie naskrobie. Tak rozkminiałem tabele obu konferencji gry poszczegolnych zespołów i doszedłem do ciekawych wnioskow, a bedzie sie jeszcze działo, ale co do meczy
Avto - Traktor 3-0 Eh Traktoryści słabizna , chyba ze sie podłożyli ale czy a teoria ma sen, chyba tylko za nasza wschodną granicą
Tak wczoraj patrzyłem na te kursy ( 1,3 na A-8,2 na T) i tak sobie mysle kto i dlaczego je tak wystawil, dzis sa juz mniejsze na gosci. Ale do rzeczy Avto czy jest az w takiej formie? nie sadze, owszem graja solidnie ale nie widze tego błysku, nawet Kovar w bramce jakby nie był tym sprzed kontuzji, obrona tez nie pomaga, w ataku jest moc ale i taka ofensywa jest do zatrzymania. Traktor kilka solidnych meczy i co wazne pewnie wygranych, na trudnych terenach Rygi i pewnie z dobra gra u siebie z Torpedo, ktore chwile wczeniej ograło dzisiejszych gospodarzy, oba zespolu spotkaly sie przed swietami mimo ze forma tez była moze inna niz teraz to Avto o malo nie wypuscilo wygranej a słupek po objechaniu bramki Kowara mógl byc zamieniony na bramke i bylby remis. Mimo ze na stronach kibicow NN doczytalem dyskusje jak to bylo by dobrze zeby Torpedo z 8 miejsca trafilo na Avto to jak patrze na uklad meczy , rywali i forme to jestem w stanie zaryzykowac stwierdzenie ze Avto straci pozycje lidera na wschodzie przed PO. Jutrzejszy mecz moze byc takim wstepem do PO bo te zespolu moga ze soba zagrac w pierwszej rundzie. Mysle ze Traktor moze nie wypasc z osemki ale trzeba sie pinowac. Jutro spodziewam sie meczu na styku, bo z calym szacunkiem to nie Amur czy Admirał zeby taki kurs walnac, ( zreszta sukcesywnie spada i jutro pewnie bedzie kolo 6), ja jutro napewno zagram w strone gosci bo formacje obronne solidnie sie prezentuja a i Demczenko wyglada dobrze i przypomina tego bramkarza z przed roku
solo Traktor z x kurs 3,25
do ako Traktor plus 2,5 kurs 1,56
Magnitka-Barys (1-3)
Ciezki mecz do wytypowania. Goscie caly czas poprawiali gre w defensywe i mysle ze juz wyglada to dobrze, z Ufa na zero z tyłu i to juz sukces, ofensywa Kazachow bije az miło ale nie wpada, oddaja okolo 40-50 strzalow ostatnio ale troche brak skutecznosci ( ostatnio na drodze stanął Metsola bedacy obecnie w bardzo dobrej formie), mysle ze jutro strzela co nieco bo sytuacje sa i obroa kreca. Magnitka, solidna( mecz z CSKA mimo ze przegrany to wiele pozytywow w grze, pozniej Ryga i gra spokojna i mimo narzuconego stylu gry Dynama dowiezienie wygranej do konca, choc niewiele bylo do remisu zabrakło) Jutro jednak przeciwnik zaczynajacy grac tak jak na poczatku i w pelnym skladzie. Mimo ze gospodarze faworytem to Astana nie da za wygrana , ( maja cos do udowonienia, bo rok temu w PO 0-4 i wakacje) ale w tym sezonie to inna Astana, spodziewam sie zacietego pojedynku a zawodnicy Astany chciali by zrobic prezent trenerowi Skabelce z okazji 48 urodzin , zreszta samemu zainteresowanemu poswiecona sporo czasu antenowego w lokalne
TV i prezent w postaci dobrego meczu mile widziany. Nie lekcewaze Magnitki bo tez mysle ze sa faworytem i moga to wygrac ale latwo nie bedzie. Probuje
Astana z x kurs 1,82
do ako Astana plus 1,5 kurs 1,45
Amur-Sibir (2-4)
Goscie jeszcze walcza bo szansa , Sibir w ostatnich meczach dobra gra za która poszly dobre wyniki, jezeli TNN bedzie sie tak marnie prezentowalo to kto wie( Galimowv znow nabawil sie kontuzji a to było jego pierwszy mecz po porzedniej, drugi bramkarz bida z nędzą , Sam Niemirowski przyznaje ze zespol jest w trudnej sytuacji i gra nie wyglada najlepiej) wiec roznie moze byc/ . Jutro ciezki teren na wschodzie , Amur grozny w swojej hali dla najlpeszych od dawna juz nie wygral, ale mysle ze jutro wiecej motywacji bedzie po stronie gosci i nie daja sie ograc w RT
Sibir z x kurs 1,61
Kunlun-Ufa (2-2)
Oba zespoły ostatnio poniosly po trzy porazki ale lepiej prezentowali sie w nich goscie, w ich bramce na dobre obroty wszegł Metsola i mysle ze jutro pomoze, calosc wg to wiekszy monolit niz gospodarze, ktorzym mimo matematycznych szans na PO ciezko bedzie wg jutro wyrwac pełna pule w RT
Ufa z x kurs 1,43
Admirał - Omsk 4-1 ktory to juz raz Omsk zawala
Gospodarze w Fetisow arenie zadziwiaja i udaje im sie pokonac mocniejsze zespoly jak chociazby Jokerit ale tez trzeba przyznac ze szczescie sprzyja, jest walecznosc i forcheking ale jutro ciezki rywal ktory po ostatniej porazce u siebie musi zbierac punkty i wygrywac ( przy zlych wiatrach moga nawet zaczynac PO z 5 miejsca), u Jastrzebi mnostwo talentu, jakosci i doswiadczenia i mysle ze to pomoze w zwycistwie, mysle ze powinni to zrobic w RT ale do ako
Omsk win ml kurs 1,34
Ryga-Slovan 3-2
Musze powiedzic ze mimo ze Ryga solidniejsza to Slovan moze napsuc krwi jutro. Gospodarze w ostatnich 4 meczach 3 pkt ale tez rywale mocni( Ufa, traktor, Avto, Magnitka) wiec jutro wypada wziac 2 pkt bo kiedy jak nie z takim rywalam a matematyka pokazuje ze swiatelko jeszcze sie tli
Ryga win kurs 1,35
Loko-CSKA ( 2-1)
EDIT: Brawo chłopaki, tak trzymać, kawał dobrego solidnego hokeja
Dla mnie to jutro wisienka na torcie, chłopaki z Loko bardzo dobrze sie prezentuja , bramka ok, obrona pomaga po obu stronach lodu( oby tylko nikt nie podkupił Elesina bo chłopak ma talent i juz kreca sie tam skauci z bogatych klubow) w aktaku tez to wyglada składnie i co wazniejsze maja patent na wojskowych w tym sezonie ( oby tak w PO ???? . Jednak CSKA jest zadni rewanzu i jutro beda cisneli( a jakosci i talentu tam nie brak) ale nie bedzie latwo, tego typu nie proponuje, po prosu z racji kibicowskiehj sympatii go zagram, liczac ze Loko nie da sie ograc w RT
Loko z x kurs 2,08
Po namysle skladam takie ako
Omsk win ml, Sibir z x, Ufa z x ( do poludnia) kurs 3,11
fortuna
i
Traktor plus 2,5, Astana plus 1,5 , Ryga win kurs 3,05
fortuna
EDIT : Niestety pary źle dobrane
Powodzenia i oby sie udało ????