>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Roland Garros 2016 -turniej główny

Status
Zamknięty.
nynek92 121,2K

nynek92

Użytkownik
A ja mam pytanie odnośnie spotkania Zverev - Herbert.
Jest to moje ostatnie spotkanie na kuponie. Śledziłem wynik i po 3 setach widziałem, że Herbert prowadzi 2:1 (7:5 w tie breaku). Później rzuciło mi się w oczy, że jest 2:1 dla Zvereva. Wie ktoś może co się w tym trzecim secie wydarzyło?

marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Jest to moje ostatnie spotkanie na kuponie. Śledziłem wynik i po 3 setach widziałem, że Herbert prowadzi 2:1 (7:5 w tie breaku). Później rzuciło mi się w oczy, że jest 2:1 dla Zvereva. Wie ktoś może co się w tym trzecim secie wydarzyło?
Przy meczowej Herberta w taju pieprznal w linie , i na poczatku komputery musialy zaliczyc juz set Herbertovi , Zverev zareklamowal pilke , sedzia zobaczyl slad stwierdzil aut i grali dalej , Niemiec wygrak dwie nastepne pilki i w tb 8-6.

Otrzymane punkty reputacji: +7
typereks 866

typereks

Użytkownik
Po prostu bet365 się machnęło i tyle ;)

uskok 90

uskok

Użytkownik
nynek92
Bylo juz 7-5 w tb i Herbert nawet poszedł juz na ławkę ciesząc się ze wygrał seta ale po proteście zviereva sędzia wywołał aut i zmienił wynik na 6-6, Herbert się zagotowal i popłynął dwoma kolejnymi błędami i przegrał wygrany set, kuriozum

galica13 522

galica13

Użytkownik
Panowie a co myślicie żeby zagrać na overy w spotkaniach Isnera i Karlovicia? Chciałem grać na servebot-ów czysto, ale przekonaliście mnie, że to nie ma sensu, a kursy na overy dużo lepsze niż na dwumetrowców ;) w meczu Ivo mam over 41.5 za 1.66, a w meczu Johna over 42.5 za 1.75 na bahu. grać?

realadi 241

realadi

Użytkownik
Witam,od razu przepraszam ze wlasciwie nie napisze typu ale mam tylko jedno pytanie. Widze ze rozgorzała dyskusja o Ivo i wielu z Was uwaza ze nie skonczy się tu 3-0,a niektórzy nawet wątpia ze w ogóle wygra. Stąd moje pytanie,czy Wy piszecie to na serio czy po to żeby sie wykrzyczeć? bo kurs na over 3.5 seta bardzo przydalby mi sie do dubla i chcialbym żeby wypowiedział sie ktoś nie uwikłany w ten spór nie mam na celu nikogo obrażać panowie,ale tak bez spin czy te 4 sety prawdopodobne bo naprawde chodzi mi tylko o kurs. z góry dzięki i sory za brak typu ale tenis stawiam okazjonalnie po jakiejś tam powierzchownej analizie i nie znam wszystkich zagrań danego gracza wiec wśród Waszych analiz wygladalbym jak glupi dzieciak bez argumentów pozdro

W 66

warchlak

Użytkownik
Witam,od razu przepraszam ze wlasciwie nie napisze typu ale mam tylko jedno pytanie. Widze ze rozgorzała dyskusja o Ivo i wielu z Was uwaza ze nie skonczy się tu 3-0,a niektórzy nawet wątpia ze w ogóle wygra. Stąd moje pytanie,czy Wy piszecie to na serio czy po to żeby sie wykrzyczeć? bo kurs na over 3.5 seta bardzo przydalby mi sie do dubla i chcialbym żeby wypowiedział sie ktoś nie uwikłany w ten spór nie mam na celu nikogo obrażać panowie,ale tak bez spin czy te 4 sety prawdopodobne bo naprawde chodzi mi tylko o kurs. z góry dzięki i sory za brak typu ale tenis stawiam okazjonalnie po jakiejś tam powierzchownej analizie i nie znam wszystkich zagrań danego gracza wiec wśród Waszych analiz wygladalbym jak glupi dzieciak bez argumentów pozdro
Bardziej chodzi o to, że wygrana Karlovica 3-0 jest bardziej życzeniowa niż realna. Ivo jest chyba największym drewnem z top100 rankingu. Jeśli nie trafi serwisem i dochodzi do wymiany to jego szanse na punkt są zazwyczaj niewielkie. Jeszcze na szybkich kortach wyglądałoby to trochę inaczej, ale na mączce jakaś chwilowa niedyspozycja serwisowa i gem ucieka co przy jego niewielkich szansach na przełamania jest równoznaczne ze stratą seta. Mi się kompletnie nie widzi Karlovic wygrywającu tutaj 3-0 ???? Chociaż jak chcesz coś dorzucać do dubla, to możesz próbować jakiegoś overa 35,5, który nawet przy wyniku 7-6,7-6,6-4 będzie skuteczny. Sądzę, że to nawet lepsza opcja niż over setowy ;p

Otrzymane punkty reputacji: +9
U 0

Usunięty użytkownik 132728

Gość
Mecz ciężki do typowania, Ivo z Montanesem ponad 90%pierwszego serwisu, wszystko będzie zależało dzisiaj od tego, ponieważ Ivo poza nim jest wolny jak mucha w mazi, Thompson dość mobilny zawodnik co będzie się starał wykorzystać. Mi się wydaje, że over 3.5 seta gładko że wskazaniem na Thompsona.

U 89

user18

Użytkownik
Isner - Edmund powyżej 42,5 gema 1,8 - liczę tutaj na conajmniej 4 sety i 2-3 tie-breaki. Widzę tutaj podobny scenariusz jak w meczu Isnera z Millmanem. Obaj panowie potrafią dobrze zaserwować i trzymać swoje podanie. Over bardzo prawdopodobny.⛔

Karlovic - Thompson powyżej 41,5 gema 1,83 - podobnie jak w spotkaniu wyżej widzę tutaj tie-breaki i myślę, że co najmniej jeden padnie łupem Thompsona. Przy założeniu, że Ivo też swoje ugra, over wydaje się wielce prawdopodobny. OBaj dobrze trzymają swój serwis, obaj oddali tylko po 1 swoim podaniu w poprzedniej rundzie.✅
Do tego w singlu dokładam jeszcze Tie break w 1 secie. - 2,25.✅

Troicki 1,36 - spotkanie dwóch Serbów, bez zbędnego kombinowania idę tutaj w stronę tego bardziej doświadczonego. Victor potrafi się zmobilizować na te ważne spotkania i liczę tutaj właśnie na jego doświadczenie. Wygrana z Dimitrovem powinna dodać mu skrzydeł. Lajovic w poprzedniej rundzie bardzo pewnie odprawił Kudlę, niewygodnego przeciwnika, natomiast Victor to za wysoki pułap moim zdaniem, max. 1 set powinnien ugrać, ale cały mecz dla Troickiego.

Delbonis/Molteni 1,36 - zacznę od tego, że Delbonis odpadł z singla, więc będzie chciał pewnie zabawić w Paryżu troszkę dłużej, szansa na to jest spora bo jego partnerem będzie doświadczony deblista Molteni. Grali razem w Buenos Aires, więc jakieś tam przetarcie razem mają. Ich rywale to typowa sklejka turniejowa, o ile Skupski pogrywa w debla bardzo często ze swoim bratem, o tyle Millmana nie kojarzę zupełnie z meczy deblowych. Liczę tutaj na argentyński team-spirit i awans do kolejnej rundy.✅

Z niższych kursów polecam Cuevas/Granollers 1,12✅ Pouille 1,14⛔
B365

Uważałbym z graniem na Matowski/Paes. Pachnie mi tu niespodzianką, Paes już swoje lata na karku ma, a Istomin/Bury kilkanaście meczy razem mają ze sobą rozegranych.

M 127

matand

Użytkownik
Jeszcze co do meczu Ivo vs. Thompson. Ja przeglądając ofertę na ten mecz zaciekawiłem się kursem na zakład Jordan Thompson over 5,5 asa (1.90) ✅ . W pierwszej rundzie przeciwko Serbowi Djere Jordan zaserwował 6 asów, a więc linię wystawioną przez buka by pokrył. Warto zaznaczyć, że zrobił to w 3 setach, a dzisiaj są przesłanki że zobaczymy tych setów więcej, a więc i okazji na zdobycie asa będzie miał więcej. Karlović raczej jest średnio mobilny (to i tak łagodnie powiedziane), a młody Kangur śle dość mocne piłki. Żaden to pewniak, ale przy większej ilości setów niż 3 typ wydaje się być mocno prawdopodobny przy dużo wyższym kursie niż na wspomniany over setowy.

Bardzo fajne kursy mamy w pierwszych meczach u Pań: - minimum set dla Osaki po 1,95 ✅ wydaje się być fajnym zakładem, - handicap gemowy na Diyas +6,5 po 1,95 ✅ czy - minimum set dla Buyukakcay po 1,65. ✅
Podając kurs podajemy również bukmachera./Macko18
@LUDY
betano ;) E. 4/4, świetnie.

piotrex007 114,3K

piotrex007

Użytkownik
Co powiecie na zaklad: ponizej 58,5 gema , czyli nie bedzie w calym turnieju meczu z wieksza ilscia gemow.
Tutaj trzebaby 4 tiebreaki lub zaciety 5 set...
@1.85
Byłem ciekaw, czy taki mecz się zdarzy i nie trzeba było długo czekać - Karlovic z Thompsonem pograją co najmniej 60 gemów ;) więc za niska się okazała ta linia do gry, bo już w drugiej rundzie zdarzył się taki mecz ;)

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Jak na razie z tego, co widzę, to gracze z mocnym serwisem radzą sobie bardzo dobrze i ta podobno bardzo wolna nawierzchnia nie ma tu żadnego znaczenia. Isner wg niektórych miał już być w domu, tymczasem zgnoił przeciętniaka Edmunda. Karlovic w bólach, ale na przekór metryczce wygrał po długim boju. Kyrgios zmiótł Holendra z kortu. Wg mnie Kolejny gracz ze świetnym serwisem, czyli Raonic nie będzie miał dziś żadnego kłopotu z Mannarino. Francuz to taki grajek na 1, góra 2 rundę poważniejszych turniejów ATP, więc norma już wyrobiona. Nie ma co sie tu rozpisywać na jego temat, bo to nie on będzie dziś decydował o przebiegu meczu. Jeśli Raonic nie będzie miał takiego przestoju, jak pod koniec poprzedniego meczu, to raczej widzę tu szybkie 3-0 i odpoczynek przed poważniejszymi przeciwnikami.
Raonic - Mannarino 3-0 1.57 Unibet✅

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Vesley vs Almagro
Almagro -1.5 |1,81| Unibet
PLUS !!
Będę w szoku jeśli ktoś się z tym typem nie zgodzi bo to jest bet jutrzejszego dnia bez dwóch zdań. Almagro czyli dla mnie taki mały król mączki. Świetny turniej w Argentynie w jego wykonaniu, gdzie pokonał min. Delbonisa, Tsongę i Ferrera, aby ostatecznie przegrać w finale z Thiemem 1:2 bo świetnym widowisku. Przyszły dwa turnieje w Brazylii, gdzie się nie popisał chodź usprawiedliwieniem jest na pewno to, iż trafił na Nadala i przegrał 2:0. W Monte Carlo w pierwszej rundzie odpadł z Ryśkiem. W Barcelonie z Gabasvilim również w pierwszej rundzie i wydawało się, że ta forma gdzieś się ulotniła, ale turniej w Portugalii wygrał turniej pokonując w finale Carreno a wcześniej Kyrgiosa. W Madrycie odpadł z Coricem. Wczoraj świetny mecz z Kohlschreiberem i zwycięstwo 3:1 a jutro na pewno Czech nie będzie lerpszym przeciwnikiem niż Niemiec. Czech gra przeciętny sezon i głównie na pewno pamiętają wszyscy jego spotkanie z Djoko, które oczywiście wygrał po niesamowicie dużej ilości niewymuszonych błędów Serba. Wczoraj pokonał Rama, który wiadomo że skupia się zdecydowanie na deblu. Czech może seta ugra jakimś cudem, ale o niczym więcej mowy nie ma. POLECAM!

Otrzymane punkty reputacji: +4
roxed94 308

roxed94

Użytkownik
Joao Sousa vs Ernest Gulbis
Joao Sousa 1,80 Unibet

Portugalczyk w ostatnim czasie jest w na prawde dobrej dyspozycji, wygrywa co trzeba a przegrywa tylko z takimi zawodnikami jak Thiem Nadal czy Zverev. Ich h2h jest na korzysc Ernesta, jednak oba spotkania byly na hardzie ktory lepiej lezy Gulbisowi, druga sprawa mialy one miejsce w 2014 roku, kiedy jeszcze Ernest mial ochote do gry i forme. W ostatnim czasie przegral on chodzby z Dodigiem ktory jest slabym zawodnikiem na clayu czy Fuscoviciem. Nie sprostal rowniez Ciliciowi ktorego typowalem ostatnio ze z nim wygra a ktory przegral z zawodnikiem z poza top 100. Ernest potrafi grac na ziemi tak jak i Joao jednak forma jest po stronie Sousy, kort jest wolny co mysle bedzie atutem dla Portugalczyka ktory tutaj mysle siegnie po zwyciestwo.

Otrzymane punkty reputacji: +4
weedplaja 152

weedplaja

Użytkownik
David Ferrer vs Juan Monaco over 3,5 1.61 @b365 ✅✅✅

Po za pewniaczkami typu 1.14 ;) wydaje mi sie to byc fajnym betem na dzisiejszy dzien, Monaco wraca donformy po kontuzji kwiecien i maj bardzo przyzwoity w jego wykonaniu, natomiast Ferrer ciagle kiepsko jak na siebie inie ma co tu patrzec na ostatni mecz 3:0 ze sredniakiem Donskoyem.
Ost spotkanie dosc zaciete. Mysle ze handi zostanie bez problemu pokryte.

ludy 59

ludy

Użytkownik
Joao Sousa vs Ernest Gulbis
Joao Sousa 1,80 Unibet

Portugalczyk w ostatnim czasie jest w na prawde dobrej dyspozycji, wygrywa co trzeba a przegrywa tylko z takimi zawodnikami jak Thiem Nadal czy Zverev. Ich h2h jest na korzysc Ernesta, jednak oba spotkania byly na hardzie ktory lepiej lezy Gulbisowi, druga sprawa mialy one miejsce w 2014 roku, kiedy jeszcze Ernest mial ochote do gry i forme. W ostatnim czasie przegral on chodzby z Dodigiem ktory jest slabym zawodnikiem na clayu czy Fuscoviciem. Nie sprostal rowniez Ciliciowi ktorego typowalem ostatnio ze z nim wygra a ktory przegral z zawodnikiem z poza top 100. Ernest potrafi grac na ziemi tak jak i Joao jednak forma jest po stronie Sousy, kort jest wolny co mysle bedzie atutem dla Portugalczyka ktory tutaj mysle siegnie po zwyciestwo.
Joao Sousa vs Ernest Gulbis over 3,5 1.44 @B365

Souza ostatnio gubi sporo setów. Męczył się z Dżumurem. Prowadził 5-1(albo5-2) w secie, aby ostatecznie go wygrać 7-6 ... Gulba powoli sie odbudowuje.

Tomic-Coric
Tomić +2,5 seta @1.63 Pinnacle
Tomic serwuje bardzo dobrze. W TB ma duże szanse.

Coś więcej? Jedno zdanie to za mało, by przeanalizować typ i pokazać, że naprawdę warto go zagrać./Macko18

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Witam wszystkich kolejny dzień turnieju więc kilka analiz odemnie:

Jao Sousa - Ernests Gulbis 1,97 eFortuna ✅✅✅
Tutaj raczej nie mam wątpliwości, w sumie Łotysz pokonał króla uderzeń w siatkę totalnego padalca czyli Seppiego jednak mecz w 3 secie stał na bardzo wysokim poziomie, przede wszystkim u Gulbisa powrócił serwis, w wymianach wyglądał bardzo pewnie, widać zalążki dobrej formy już od meczu w Genewie z Cilicem, Jao Sousa wg mojej opinii najlepiej czuje się w hali i tam gra swój najlepszy tenis, na mączce nie jest taki mocny, w pierwszej rundzie pokonał Dzumhura lecz Bośniak prezentuje poziom challenger, Portugalczyk prowadził w drugim secie 5-2 40-0 by roztrwonić przewagę i cudem wygrać w tie breaku po wielkim frajerstwie i niefrasobliwościach Dzumhura, mecz ogólnie stał na słabym poziomie i myślę że jeśli Bośniak wygrałby drugiego seta to on dzisiaj grałby z Łotyszem, przede wszystkim u Gulbisa powrócił serwis i ciężko będzie go złamać, h2h na jego korzyść nic tylko grać na niego, minusy tego typu to gorąca głowa Ernestsa ale myślę że jeśli mecz na początku ułoży się pod niego to go wygra

Mathieu- Bautista-Agut - Over 3,5 seta 1,85 eFortuna⛔⛔⛔Francuz niezle ale Hiszpan zagrał dzisiaj lepiej, ogólnie mecz na wysokim poziomie przez pierwsze dwie partie

W tym spotkaniu szczerze spodziewałem się kursu coś w granicach 1,30 na Hiszpana a tu 1,16 i to jeszcze bardziej mnie utwierdza w przekonaniu że ten typ siądzie, Mathieu gra u siebie i jest to solidny zawodnik w tym sezonie, Hiszpan wg mnie najlepiej gra na hardzie i na mączce nie jest za mocny, w Rzymie porażka z Chardym który w tym sezonie strasznie słabo sobie radzi i przegrany set z F.Lopezem który na mączce nie bryluje, te wszystkie argumenty i kurs wyjściowy podpowiadają mi że będzie to bardzo zacięty mecz, h2h na korzyść Mathieu i myślę że seta tutaj ugra luźno a kto wie może nawet wygra
Zverev- Robert over 3,5 seta 1,65 eFortuna✅✅✅

Tutaj również nie mam wątpliwości, Robert zagrał super spotkanie z Andersonem i jego zwycięstwo nawet na chwilę nie było zagrożone, ostatnio jest w bardzo dobrej formie zagrał świetny mecz z Djokovicem w Rzymie i z meczu na mecz powinien wyglądać coraz lepiej, Zverev na dobrą sprawę jeśli przegrałby 3 set z Herbertem to czuję że wypadłby z turnieju, Francuz pomylił się o zaledwie milimetr choć ja mam wątpliwości co do tej piłki moim zdaniem była ona prawidłowa lecz sędzia uznał punkt Niemcowi po czym Herbert się zagotował i przegrał seta, Niemiec rozgrywa ostatnio bardzo dużo spotkań kilka 3 setowych i długich spotkań w Niecei i nie jest to regularny gracz często ma przestoje w grze i tak doświadczony gracz jak Robert skrzetnie to wykorzysta, kurs fajny na overek nic tylko grać ????

Mladenovic K./Herbert P.H. - Parra Santonja A./Pavic M. 1,34
Wydaje mi się że to jest darmowy bet, para francuska to świetni debliści, Mladenovic wygrywała już bodajże miksta w parze z Nestorem na tym turnieju, Herbert na fali w tym sezonie praktycznie nie traci swojego podania, co można powiedzieć o drugiej parze, no cóż mate Pavic w tym sezonie 3 tytuły rani ATP 250 lecz nie sądzę by tutaj w parze z Hiszpanką mogli wygrać ze świetną francuską parą jeszcze w ich rodzimym kraju

Do tego bez analiz:
Cuevas 1,15✅✅✅
Carreno-Busta 1,25⛔⛔⛔
Ferrer 1,32✅✅✅
(Wszystkie kursy eFortuna)
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych!

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Garcia-Lopez G. - Thiem D.
Garcia-Lopez G. +2,5 seta ::: 1,71 ::: 1/3 Pinek ⛔
Jak wyglądał Thiem od tournee na mączce? Strata seta ze Struffem, Taro Danielem, 2 z Nadalem, później w Monachium wygrał 2:0 z Giraldo i w kolejnych 3 spotkaniach stracił po secie, w finale 2 z &quot;Kolbą&quot; w meczu na styku. Potem Madryt Masters i porażka 0:2 z JMDP, w Rzymie 2 sety urwał mu Nishikori i jeden Dolgopolov, Austriak wygrał 2:0 z Federerem i nieobliczalnym Sousą. W Nicei to już lepiej wszystko wyglądało, ale w finale 19-letni fenomenalny Zverev urwał mu set, tak samo jak w 1 rundzie French Open w niezwykle zaciętym meczu z Cervantesem i kto wie czy nie doszłoby do stanu 2:1 w setach dla Hiszpana.
GGL wiadomo w tym roku wygląda kiepsko w porównaniu, jednak lubi grać na mączce, lepsze spotkania przeplata tymi gorszymi i jakoś to wygląda. Moim zdaniem jak najbardziej stać go na seta bo Thiem ma często przestoje w swoich meczach, przynajmniej w mojej opinii tak to widzę.
Wynik: 5:7 4:6 (3)6:7
???? Ferrer D. - Monaco J.
Monaco J. +2,5 seta ::: 1,53 ::: 2/3 Pinek ✅
H2H 4:4 z lat 2004-2015, dwóch facetów grubo po 30, obaj świetnie czują się na nawierzchni ziemnej i zapewne żaden z nich w tym meczu nie odpuści. Ferrer jednak w porównaniu z poprzednim rokiem w 2016 gra niezwykle przeciętnie, mnóstwo porażek i to jeszcze jakich. Często też zaczął tracić sety, a tutaj gramy przecież do 3 wygranych więc mocno wątpię w pełną koncentrację przez tak długi okres.
Monaco wrócił po kontuzji i to z całkiem niezłym rezultatem bo wygrał turniej w Houston po niezwykle dobrej grze z jego strony. W Rzymie ograł nawet Wawrinkę, więc to również budzi szacunek. Obaj Panowie nie mieli tak naprawdę większych kłopotów z wygraniem swoich meczów w 1 rundzie.
Wynik: (4)6:7 6:3 6:4 6:2

Otrzymane punkty reputacji: +12
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Ostatnio stawiałem na wygraną Djoko + poniżej 24,5 gema w meczu. Nie pomyliłem się, chociaż było gorąco do ostatniego punktu. Dzisiaj zaufam znowu Novakowi, który zagra z Darcia. Rywal znowu z dużo niższej półki niż pierwsza rakieta rankingu ATP. Zawodnicy mierzyli się ze sobą już dwa razy:
- Rzym 2008 rok - wygrana Djoko 2:0 (6:4 ; 6:0);
- Miami 2015 rok - wygrana Djoko 2:0 (6:0 ; 7:5).
Jak widać czy na clayu czy na hardzie belgijski tenisista nie ma nic do powiedzenia przeciwko Serbowi. Steve przechodził przez kwalifikacje, gdzie stracił 1 seta, a w 1. rundzie turnieju zwyciężył 3:0 przeciwko Ilhanowi, który jest od niego niżej notowany, jak i nawierzchnia ziemna nie jest jego mocną stroną. Dzisiaj zapewne Belg będzie żegnał się z French Open, ale teraz pozostaje pytanie w jakim stylu? Ja myślę, że będzie to szybki i jednostronny mecz. Mam nadzieję, że Novak zagra na takim poziomie jak drugi i trzeci set z Lu, gdzie nie zostawił mu cienia wątpliwości kto jest najlepszym tenisista na świecie. Dzisiaj teoretycznie trudniejsze zadanie, bo Darcia grywa na clayu, ale też limit błędu większy dla Serba. Z Tajwańczykiem mógł stracić maksymalnie 6 gemów i to zrobił na styk, mimo, że w 1. secie stracił już 4, a dzisiaj linia trochę wyższa bo może stracić maksymalnie 7 gemów. Myślę, że wyniki pokroju 6:3, 6:2, 6:2 bardzo realne. Szybkie zakończenie meczu przez Djoko da mu więcej odpoczynku, co w tego typu turniejach jest ważne, tym bardziej na tym etapie, który nie jest jeszcze zbyt wymagający dla tego typu zawodników.

Djokovic + under 25,5 gema w meczu @1,72 Fortuna ⛔

Brak mi słów..

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom