>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Reprezentacja Polski - ważne informacje, wydarzenia, dyskusje.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Nawałka jest świetnym trenerem, ale klubowym, niezwykle pracowity i solidny, w kadrze się zmarnuje, bo tam wiele nie popracuje nad nimi, mając ich kilka razy na rundę. To że powinien być trener, który powinien zmobilizować piłkarzy do walki, jest dla mnie śmieszne, jak można zachęcać to gryzienia trawy reprezentując swój kraj?! Niestety komercja i kasa robi swoje. Przyszły trener powinien potrafić wyselekcjonować piłkarzy i wdrażać określoną taktykę na zgrupowaniach łącząc je z rolami w klubie. Fajnie gdyby mielibyśmy pare stoperów z jednego klubu, ofensywę również budować na bazie 3 zawodników z jednego klubu. Obecnie jedynym takim możliwym klubem jest Legia, lecz gracze Ci reprezentują młodszą kadrę, lecz i tak warto byłoby na nich postawić. Innym sposobem jest branie piłkarzy, którzy są obecnie w formie, lecz tak właśnie robił moim zdaniem Fornalik, opierał graczy na zagranicznych klubach, którzy coś grają i nie zawsze to skutkowało. Opcji jest wiele, ważne by znaleźć złoty środek i tego oczekuje od przyszłego trenera. Z drugiej str z pustego to i Salomon nie naleje, obronę mamy jaką mamy niestety i trudno ją złożyć, bo wyboru za wielkiego nie mamy.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Mateusz Borek @BorekMati 14 h
Jestem w Zabrzu.Popytalem, poweszylem.Dzis w klubie byl Artur Platek. Pozostali kandydaci:R. Wieczorek,T. Hajto i najmocniejszy W. Fornalik.
Mateusz Borek @BorekMati 15 h
Adamowi Nawalce zostało jeszcze 3 mecze na lawce Gornika. Dzis ze Śląskiem, za tydzien z Jaga i w nastepny poniedziałek u siebie z Cracovia.

Borek to wiarygodne źródło. Jestem niemal pewny że Nawałka zostanie trenerem kadry. Zresztą sam Boniek mówił że na 90% wiemy kto zostanie trenerem a temat Advocaata ucichł, jest tylko Nawałka.

W 606

wanderlei

Użytkownik
Mateusz Borek @BorekMati 14 h
Jestem w Zabrzu.Popytalem, poweszylem.Dzis w klubie byl Artur Platek. Pozostali kandydaci:R. Wieczorek,T. Hajto i najmocniejszy W. Fornalik.
Mateusz Borek @BorekMati 15 h
Adamowi Nawalce zostało jeszcze 3 mecze na lawce Gornika. Dzis ze Śląskiem, za tydzien z Jaga i w nastepny poniedziałek u siebie z Cracovia.

Borek to wiarygodne źródło. Jestem niemal pewny że Nawałka zostanie trenerem kadry. Zresztą sam Boniek mówił że na 90% wiemy kto zostanie trenerem a temat Advocaata ucichł, jest tylko Nawałka.
Jak tak się stanie to nie musimy czekać nawet do lutego na losowanie eliminacji bo już dzisiaj można uznać je za przegrane....
Dla czego boimy sie zaryzykowac zagranicznego trenera ??
Bo nie bedzie szedł na przekręty i układy jakie panuja w naszym kochanym PZPN-ie ???

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dla czego boimy sie zaryzykowac zagranicznego trenera ??
Bo nie bedzie szedł na przekręty i układy jakie panuja w naszym kochanym PZPN-ie ???
Wydaje mi się, że przekaz był dość jasny. Boniek nie zapłaci zagranicznemu trenerowi 3 mln za rok, bo wcale nie oznaczałoby to że osiągnęlibyśmy jakiś progres – czysto piłkarsko, awans na Euro w krótkiej perspektywy nie jest istotny. Zatem pieniądze jakie PZPN oszczędzi przekaże na szkolenie młodzieży. A o awansie na Euro ma zdecydować postawa zawodników, a nie szkoleniowiec który awansuje i odpadnie z grupy. Sam zaś awans wobec poszerzenia składu do 24 drużyn wydaje się być prawdopodobny nawet bez trenera, o ile trafimy do dobrej grupy w eliminacjach.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Taki wybór to postój w miejscu po Fornaliku, kolejny gościu który coś tam odnosi wyniki w lidze i zacznie nagle zarabiać 5x więcej niż do tej pory tym samym gubiąc priorytety po co w ogóle objął tą reprezentacje, nie mówiąc o kurczowym trzymaniu się stanowiska słodko wymawiając słowo Lewandowski.
Jak lubię Nawałkę kadra to nie jest miejsce dla niego, i mu nie życzę bo to go zepsuje jako trenera.

W 606

wanderlei

Użytkownik
. Zatem pieniądze jakie PZPN oszczędzi przekaże na szkolenie młodzieży..
Pieniądze pójdą do kieszonek działaczy z PZPN-u a nie na szkolenie młodzieży.... trener zagraniczny nie zagwarantuje nam mistrzostw europy ale Polski trener zagwarantuje nam przegrane eliminacje zanim one wejda w decydujaca fazę...

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Nie no, dajcie spokój, 40 tys miesiecznie,co to za oszczedności,co to za kasa którą moża przytulić,bez przesady.&quot;Prawdziwe pieniądze zarabia się na drogich, słomianych inwestycjach&quot; co udowodnił Grzesio L. podczas EURO 2012,lepszego wałka na nowym treneiro nie da się skręcić.
Gdyby Boniek chciał zaoszczędzić na pensji trenera mógłby równie dobrze wziąść kogoś z tego forum lub jakiegokolwiek innego niż Fornalik nauczyciela w-fu za darmo a i tak awans(na EURO 2016) nie byłby mniej prawdopodobny.
Boniek na pewno chce i lubi być gwiazdą, i chce pozostawac najważniejszą osobą w polskiej piłce,gdyby przyszedl Guardiola straciłby tą pozycję,ale Boniek może chcieć wyłuskać jakąś taką hmm trochę drugoplanową ale jednak gwiazdę,coś ala Nowak lub Warzycha - w miare młody charyzmatyczny,głodny sukcesów,lub co bardziej prawdopodobne jakiś taki Jurgen Klopp sprzed lat 5ciu,nieco niedoceniany trener z dobrym warsztatem,pomysłami i jeszcze większą ambicją.
Boniek mógłby za parę lat powiedzieć - &quot;To ja go odkryłem&quot;.
Pozatym jeśli to miałby być Nawałka to na co jeszcze czekamy?
Negocjują wysokość zarobków?
Bardziej bym stawiał na to ,że Zibi zmylił trop aby dziennikarze nie węszyli i nie przeszkadzali.
Ja zagrałem w STS - &quot;inny trener&quot; nawet gdy kurs był jeszcze niższy niż obecne 3,75.

pilkarskipoker 13

pilkarskipoker

Użytkownik
Boniek to taka osobowość, że numerem jeden w PZPN-ie jest on Prezes, więc nie zatrudni trenera, który byłby większą gwiazdą od niego.

I jeszcze jedna teza i spojrzenie. A może obecne pokolenie piłkarzy to zbieranina ludzi, dla których gra z orłem na piersi nie ma większego znaczenia. Znak czasów, słabe pokolenie które nie walczy o swoje.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
A może obecne pokolenie piłkarzy to zbieranina ludzi, dla których gra z orłem na piersi nie ma większego znaczenia. Znak czasów, słabe pokolenie które nie walczy o swoje.
Jak czytam argumenty typu, że Polacy na kadre sobie przyjeżdżają dla relaksu i odpocząć to krew mnie zalewa. Ludzie skąd wy bierzecie takie argumenty?
Lewandowski w klubie tyle nie tyra co w reprezentacji. A że nie strzela? To już jest osobna sprawa. Benzema w kadrze też nie strzela. Biega, walczy, cofa się po piłkę, często w pojedynkę idzie jak czołg między 2-3 obrońców, często faulowany, kopany po goleniach. Boniek ostatnio w jednym programie fajnie powiedział, że jakby Lewandowski miał gdzieś reprezentacje, to już dawno powinien się na nią wypiąć bo to co media wypisywały ostatnio na jego temat to już była przesada. To chyba od Lewego się wzięło to, że piłkarze kładą lachę na kadre i ta łatka przylgnęła do wszystkich. Żeby nie było, że bronie Lewandowskiego, bo z Ukrainą czy z Anglią mógł śmiało strzelić po 2 gole, nawet Boniek otwarcie o tym mówił. Fornalik odwalił całkiem fajną robotę, mamy młody zespół, który pokazał w meczach, z Anglią,Ukrainą w Charkowie, Czarnogórą że potrafią sklecić kilka fajnych akcji. Ale 2 meczach z Mołdawią czy Ukrainą w Warszawie to dali dupy po całości. Problemem co nie jest tajemnicą jest defensywa bo każda akcja rywali robi popłoch i nie potrafimy skutecznie rozbijać akcji.
Może i nie jestem zbytnio obiektywny, bo kibicuje tej reprezentacji już kilkanaście lat, ale niektórzy chcąc być fajnym wypisują takie dyrdymały jak te powyżej.
Co do trenera. Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony uważam, że potrzebny jest nam ktoś z zachodnią myślą szkoleniową, charyzmą i pomysłem. Ktoś kto większość tych głupot, które wypisują media będzie miał gdzieś bo najnormalniej w świecie nie będzie znał języka. Z drugiej strony Polski trenejro lepiej zna polski rynek, mamy ciekawą kadrę młodzieżową i tych młodzieżowców z czasem trzeba wprowadzać do kadry A. Nawałka/Skorża/Kasperczak etc itp itd mięli by to spory handicap nad zagranicznym trenerem.

G 35

grabektyper

Użytkownik
potrzebny selekcjoner a nie trener i najlepiej ktoś z górnej półki.W Polsce raczej nie znajdziemy takiego szukałbym bym w Holandii lub Niemcy ktoś kto pracował już z reprezentacjami i odnosił sukcesy.

pilkarskipoker 13

pilkarskipoker

Użytkownik
Kibicuję tej reprezentacji tylko nie naiwnie a racjonalnie. Chcę dla niej jak najlepiej, naiwnie na polską piłkę patrzyłem kilka, kilkanaście lat temu. teraz nie kupuję tłumaczenia Błaszczykowskiego czy Lewandowskiego, bo doskonale pamiętam co obiecywali po przegranym Euro pod Pałacem Kultury. Teraz znowu zaczynają się obietnice. Zrobimy wszystko, damy z siebie wszystko, tylko nie widzę tej zmiany na boisku. Trzeba powiedzieć wprost panowie zawiedliście, zawiedliście nie pierwszy raz. Młody perspektywiczny zespół, chyba już też słyszałem taki argument w przeszłości. Nie chce obietnic bez pokrycia i opowieści o młodym i perspektywicznym zespole tylko chciałbym zobaczyć umiejętności i walkę na boisku. A na razie to mam wrażenie, że niektórzy piłkarze mają problem ze swobodnym wypowiadaniem się przed kamerą, więc na jakiej podstawie mam oczekiwać by potrafili wziąć odpowiedzialność za drużynę w kluczowych momentach eliminacji lub w meczu. Lewandowski gdyby oficjalnie wypiął się na reprezentację, to zrobiłby sobie krzywdę. Kadra Fornalika przerosła, a jego praca to stracone 463 dni. Kilka fajnych akcji w meczu to za mało. Piłkarze z wyjątkami nie odgrywają wiodących ról w swoich klubach. I nie mówmy o dobrym meczu, gdy po stronie strzelonych bramek jest zero. Bośnia awansowała do pierwszego koszyka a 300 tys. Islandia gra w barażach. Piłkarski świat nam odjechał.

W 606

wanderlei

Użytkownik
zamienił stryjek siekierkę na kijek ????
Kolejny WF-ista na trenerskim stołku reprezentacji , kolejny solidny ligowy klub będzie się toczył w połowie ligowej tabeli , kolejny turniej eliminacyjny do mistrzowskiego turnieju zostanie przegrany zanim się jeszcze rozpocznie.
W listopadzie zagramy dwa mecze , dwa odważnie z nowymi postaciami w kadrze i ustawieniami , przy ewentualnych niepowodzeniach wrócimy szybciutko do starego systemu ...systemu nędzy i rozpaczy ????

S 20

sensimila

Użytkownik
jesli faktycznie Nawałka to facet który nie da sobie wejść na głowę, a wybryki i słabą postawę piłkarzy bedzie karał ich niepowoływaniem na kolejne zgrupowanie to wróżę mu sukces awansu, szczególnie, że na ME we Francji w nowej formule jest bardzo łatwo się zakwalifikować!

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Brawo dla PZPN,o Euro 2016 możemy zapomnieć.Wiedziałem że jego wybór jest bardzo możliwy,ale liczyłem że to nie nastąpi.Człowiek który nic nie osiągnął a jedyne doświadczenie na arenie międzynarodowej jakie ma to chyba miejsce w sztabie Benhakera.W Wiśle też sobie nie dał rady i on ma poradzić sobie z reprezentacją.Już sto razy wolałbym Skorżę ktory także był w sztabie tylko że Janasa,grał w pucharach z Wisłą i Legią zdobywał mistrzostwa a ostatnio zaliczył nawet Azjatycką Ligę Mistrzów.To jest jakiś wpis w CV a nie 4 czy tam 5 miejsce z Górnikiem i z reguły dobra jesień.Może by zrobić ogólnokrajowe referendum na trenera ? ,referenda ostatnio modne więc czas zbierać podpisy ????

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Cale te wybory selekcjonera to jedna wielka szopka a Boniek, to zwykly czlowiek ktory pokazuje jak malo ma honoru. Nie chodzi juz o ty kto zostal selekcjonerem, bo to wiadomo bylo juz tydzien temu, ale o sposob wyboru. Jak sie cos powie to trzeba dotrzymac slowa a tu co chwile zmienianie zdania, mowienie polprawdy, oglaszanie czegos a po chwili wycofywanie sie z tego. Prawda jest taka, ze Nawalka byl umowiony z Bonkiem jeszcze gdy Fornalik byl na stanowisku a potem tylko zamydlanie oczu ludziom, twierdzac, ze jest sie honorowym i nie szukalo sie selencjonera wczesniej, mowiac, ze na to potrzeba czasu. A koncowe frajerstwo ktore tylko potwierdza to wszystko to fakt, ze Boniek mowi, ze selekcjonera poznamy we wtorek a potem oglaszaja to w sobote...i jak tu takiemu czlowiekowi ufac skoro mowi jedno a robi drugie...
Co do Nawalki to zapewne zalapie sie na EURO, bo kto sie nie zalapie? San Marino, Andora i Luksemburg w nowej formule...i beda go okrzykiwac zbawca Polskiej Pilki ...a dopiero na EURO dostaniemy baty.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Same słowa krytyki. Jakaś paranoja wszystkich ogarnia. Już na starcie skreślanie szans. Może Nawałka z Bonkiem podobnie jak kiedyś w reprezentacji pociągną nasz zespół do wyników na miarę naszych oczekiwań, Był już na wielkiej imprezie u boku trenera Beenhakera więc aż takim nowicjuszem nie jest. Wiadomo że słynie z intensywnej pracy na treningach. Wyróżnia go także charyzma w kontakcie z mediami i piłkarzami. Może warto dać mu szansę a nie skreślać odrazu.

Do góry Bottom