Jutro kilka ciekawych meczy. Przeciwko sobie zagrają Stal Sanok i Stal Stalowa Wola. Mecz zapowiada się ciekawie bo oba zespoły są silnie ukierunkowane na PP. Stal Sanok to już niemal weteran w odprawianiu z kwitkiem 'o niebo' lepszych zespołów choć Stalowa Wola również niejednokrotnie nas zaskakiwała. Ciężko mi wytypować faworyta. Niby goście grają w I lidze a Sanok w III jednak ta rozbierzność słabo uwidacznie się na boisku. Ja osobiście odpuszczam ten mecz lecz jeśli miałbym coś zagrać to chyba 1 ze względu na kurs po stawce 1/10...
Jednak mnie zdecydowanie bardziej interesuje mecz wojskowych. Zmierzą się jutro na Ł3 z Jagą. Przeciwnik nalezy do słabiaków naszej ligii choć przyznać trzeba że ostatnio chyba maja jakąś mobilizację bo dostrzegalne są postępy w ich grze. Jednak szans im nie daję. Mało tego, typuję śmiało 1[-1,5] po kursie około 1.8 O słuszności tego typu przekonała mnie dzisiejsza wypowiedź Urbana. Zapowiada on pełną mobilizację na środowy mecz i wystawienie mocnego składu.
Najprawdopodobniejsza 18 to: Jan Mucha, Wojciech Skaba, Jakub Rzeźniczak, Dickson Choto, Jakub Wawrzyniak, Inaki Astiz, Tomasz Kiełbowicz, Marcin Smoliński, Maciej Rybus, Tito, Roger, Piotr Giza, Aleksandar Vuković, Maciej Iwański, Martins Ekwueme, Piotr Rocki, Bartłomiej Grzelak, Mikel Arruabarrena.
Brakuje mi tam tylko Chinyamy i Rado ale mają swoich zmienników, którzy też potrafią graś w piłkę. A Urban im raczej nie odpuści, zwłaszcza że niedzielny triumf nad Wisłą wcale go nie oczarował. Jak dla mnie pewna wygrana Legii.
I trzeci meczyk który wzbudzi chyba najwięcej emocji to oczywiście Wisła - Górnik. Górnik pod wodzą nowego trenera wyraźnie złapał wiatr w żagle. Zauważalne są postępy w ich grze i poprawiła się skuteczność. Wiślacy natomiast choć są zdecydowanymi faworytami to jednak dostali wciry w Wawie i ostatnio coś im się ta gra nie klei. Byłem na tym meczu i szczerze mówiąć pierwszą połowę zagrali bardzo ostrożnie i z wielkim respektem do przeciwnika. Wydaje mi się ze maszyna się powoli zatrzymuje... a w kazdym razie dzieje sie coś niepokojącego. Z uwagi na niepewną sytuację stołkową Skorża zapowiada wystawienie mocnego składu jednak Górnik zapewne też nie wybiegnie rezerwami. Pojedynek trenerów będzie bardzo prestiżowy. Zastanawia mnie typ na 2[+1,5] po kursie 1.75. Myślę że Górnik okaże się trudnym przeciwnikiem.