GKS Katowice - Górnik Zabrze @ 2
Oczywiście wszyscy są pod wrażeniem postawy Górnika w
Ekstraklasie i już nawet Hajto stracił zapał do szukania spiskowców wśród sędziów... tylko warto się zastanowić skąd się bierze ich dramatyczna lokata w tabeli?
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
0:0
Arka Gdynia - Górnik Zabrze
1:0
Lech Poznań - Górnik Zabrze
3:0
Górnik Zabrze - Legia Warszawa
0:3
Górnik Zabrze - Piast Gliwice
1:0
Górnik Zabrze - Śląsk Wrocław
1:2
Oto ich dotychczasowe wyniki. I już nasuwa się spostrzeżenie że przegrane mecze notowali z liderami ligii [arka, lech, legia], ruch zatrzymali, piasta ograli i tylko mecz ze śląskiem wygląda uwłaczająco. Oczywiście nie mówię to że Górnik gra dobrą piłkę ale warto chyba uwzględnić z kim przegrywał. Teraz zmienili trenera na Henryka co obrazuje jak zarządowi zależy i że chce działać by poprawić sytuację. I choć w Zabrzu się dużo mówi, często nawet bez sensu [Hajto] a mniej działa to tym razem myślę że fakt derbów, gry o przełamanie przed kolejką
ekstraklasy i nowy trener dadzą pozytywny efekt.
GKS gra w I lidze w kratkę. Bo ostatni wynik 3:0 z Dolkanem moze i cieszy [choć raczej nie zaskakuje bo dolkan do potęg nie nalezy] to porażki z Turkiem czy Flotą już tylko śmieszą. Mo i masa remisów z słabymi zespołami i kilka z lepszymi. To żaden wynik, a napweno nie pozytywny. GKS raczej powinien się skupić na lidze bo te mgliste zapowiedzi walki o awans do
Ekstraklasy znowu spełzną na grach o pietruszkę w środku tabeli... A na puchary moim zdaniem to onie się nie nadają... na żadne puchary
A oto kadra Górnika na ten mecz:
. Sebastian Nowak
2. Michal Vaclavik
3. Willy Rivas
4. Marko Bajić
5. Maris Smirnovs
6. Adam Danch
7. Michał Pazdan
8. Tadas Papeckys
9. Mariusz Magiera
10. Tomasz Hajto
11. Grzegorz Bonin
12. Jerzy Brzęczek
13. Piotr Madejski
14. Dariusz Kołodziej
15. Piotr Malinowski
16. Tomasz Zahorski
17. Marcin Wodecki
18. Leo Markowski
Wisła Płock - Legia Warszawa @ 2
W tym meczu miałem grać hc-1 na Legię po kursie 2.9 i byłem tega typu całkiem przekonany... dopóki Urban nie zapowiedział zmien w składzie. W Płocku ma ponoć zagrać Kumbev i Grzelak ale coś mi się wydaje że to mogą nie być jedyne wygłupy Janka. Ten trener już taki jest, że jak gra puchary to maniakalnie musi kombinować. Czasem na dobre czasem kupa wstydu. Raczej sobie nie wyobrazam zeby już razpędzeni wojskowi mieli polec w Płocku lub męczyć się w dogrywce ale hc-1 przestało wyględać tak zachęcająco.
Wiślacy zapowiadają że dadzą z siebie dużo i walczyć będą, jednak zaraz dodają że są pełni obaw o swoją powolną obronę a Legię zatrzymać planują raczej wybijając ich z rytmu [jak to gdzieś czytałem grajac piłką
]. No i tu coś mi się to nie widzi... ani skuteczna gra Wisły piłką ani zatrzymanie napastników Legii. Byłbym skłonny za to postawić małe pieniądze, ale zawsze na to ze w meczu będzie karny. Wszyscy wiemy jak Rado lubi łapać gleby. Ostatnio co prawda się troszkę uspokoił i skupił raczej na kiwce ale pewnych nawyków wyzbyć się nie da. Jest szybki co nie ulega wątpliwości, lubi się pokiwać, obrona jest powolna i pewnie słabsza, wiec jak do tego dodamy te pady Radovica to karny jak ulał ????
Fakt ze Legia broni tytułu bym całkiem olał. Wisła powinna być bardziej zmobilizowana, jak to zazwyczaj bywa w takich meczach ale o Legii to świadczy tyle że jest dobra w PP. Jak dla mnie to Legia awans wywiezie juz po regulaminowym czasie gry.
Górnik Łęczna - Cracovia @ 1 awans
Cracovia gra fatalnie, Cabaj stał się pośmiewiskiem po swojej popisowej interwencji, Majewskiego kibice zaczynają gnoić a w zespole plaga kontuzji... po drugiej stronie frontu mamy beniaminka niższej klasy rozgrywkowej, który zagra bez publiki i... i to tyle. Poza tym Górnik spisuje się całkiem dobrze natując czasem wręcz imponujące rezultaty. Zdarzyły się i małe wpadki ale całokształt jest bardzo pozytywny.
Trener Majewski [jeszcze szczycący się poparciem u Filipiaka] zapowiada że żadnego meczu nie odpuszcza i do Łęcznej jedzie w najmocniejszym składzie, czyli bez Witkowskiego, Kostrubały, Majorosa, Arkadiusza Barana, Bartłomieja Dudzica i Semiona Milosevića :-D Za to z dwoma kopaczami Młodej
Ekstraklasy: Jakub Kaszuba i Dawid Dynarek :spokodfhgfh:
Trener się tym nie przejmuje i skupia raczej na pozycji bramkarza. No i trudno mu się dziwić bo wybór między Sławomirem Olszewskim a Cabajem do łatwych ostatnio nie należy ????
Ogólnie to mecz łatwy do wytypowania nie jest ale tak obserwójąc poczynania Cracovi to pokusiłbym się o typ na awans Górnika.