Na każdą linię prawdopodobnie ok 500zł, ale można było połączyć z czymś innym no i limit był tylko przy danym kursie, a codziennie był zmieniany. Do tego jak by pograć jeszcze w totolotku to i za 10 k można by było zagrać łącznie, ale zabrakło mi odwagi, żeby aż za tyle, ale i tak jak na siebie ostro przygrzałem.U mnie w gminie (ok. 10 tys) frekwencja wyniosłą 6,64%. Ładne kursy ustrzeliliście ???? Jakie limity były w STSie na te linie?
Brawo Bronek !! Przynajmniej nam zwyklym ludziom dales zarobicJak dla mnie linia na Jowy jest za wysoka i nie bedzie az 83 %
Tutaj sklaniam sie ku underowi @1,80 79%
Finansowanie partii linia 89%
Hmmm. tutaj jest ciezki orzech do zgryzienie, niby logika mowi, ze powinni to spokojnie zrobic, ale czy tak bedzie ? Uwazam, ze do niektorych ludzi przemawiaja argumenty, o tym ze wtedy prywatne firmy beda za darmo lobbowaly w sejmie, no ale czy ci ludzie pojda na referendum ? Ciezko powiedziec.
Na korzysc podatnika 98%
Niby powinno byc 100%, ale dla mnie to jest pulapka, linia jest strasznie wysoka i nie uwazam by zostala spelniona, jak dla mnie bedzie max 95% , ano dlatego , ze bedzie duzo glosow niewaznych w tym pytaniu, bo ludzie ktorzy sie bardziej interesuja wiedza , ze te pytanie jest juz niewazne i albo nie oddadza glosu, albo obie kratki zakresla. Tutaj sklaniam sie tez ku underowi. @1,80
94%
Frekwencje sa dobrze wystawione i tutaj raczej no bety.
Sam uwazam , ze na 100% nie bedzie najwiekszej frekwencji w mazowieckim i granie tego po @2,10 nie ma najmniejszego sensu.
Niech robią takie referendum co tydzień :grin:Raczej peffką jest to @1,16 że ludzie zagłosują przeciw finansowania partii z budżetu. Wiadomo jaka jest mentalność ludzi "TE ZŁODZIEJE JESZCZE Z MOICH PININDZY MAJĄ DOSTAWAĆ?" nie ma na to mojej zgody ???? a że nie ma zgody na brak zgody to oczywiste.
Pomijam fakt że ludzie nie ogarniają że jakby nie było finansowania z budżetu to byłoby prawie tak wesoło jak na Ukrainie czy Białorusi i takie PO po 8 latach nigdy by już władzy nie oddało. Ale to nie jest ważne.
A zakład na frekwencję ponownie wycofany ????
Tak jak pisałem, jak ktoś zdążył to kasa leżała na ulicy po prostu do wzięcia. Linie były ustawione 2 razy za dużo. Widać, że na sporcie to oni się znają, ale speców od polityki nie mają. Niestety wydarzenia polityczne to promil w porównaniu ze sportem.REFERENDUM:
Frekwencja ogólnopolska 24% - mniej/więcej kurs 1,80 buk: STS WYSOKA STAWKA
Frekwencja ogólnopolska 22% - mniej/więcej kurs 2,10 buk: STS WYSOKA STAWKA
Postanowiłem jeszcze dodatkowo w to wejść.
Gorąco polecam granie na KAŻDĄ linię wystawioną przez buki na under frekwencji. Macie jeszcze tylko ok 50 min. bo jest cisza wyborcza i mogą zdjąć te zakłady o północy. Przed chwilą przeczytałem "rekomendacje" różnych osób publicznych i wiele w ogóle na nie nie idzie. Wałęsa nie idzie np., ale też z PiSu nie idą. Jeśli w Polsce w normalnej sytuacji nie mamy za dużej frekwencji to co będzie teraz ? Nikt o tym nie mówi, nic się nie dzieje - kompletna CISZA. W 2014 do europarlamentu gdzie był 100 razy większy szum medialny było 22,3%.
Ludzie - kasa leży na ulicy, trzeba ją tylko wziąć co ja już zrobiłem, bardzo grubo.
i to też naReferendum 2015 - pytanie 2.(utrzymanie finansowania partii) Ponad 85% głosów przeciw - tak/nie NIE kurs: 2,15 buk: STS WYSOKA STAWKA
Uważam, że linie zostały ustawione za wysoko. 85% to jest bardzo dużo. Głównie zagrałem tak, dlatego, że PiS jest przeciwko temu więc nawet jak ostro nie będą brali udziału w kampanii referendalnej to część ich wyznawców może pójść tylko żeby zagłosować na NIE, a to już może wystarczyć do 15%. Finansowanie partii nie jest tak łatwą sprawą. Tak naprawdę dla budżetu to nie jest duży wydatek, natomiast pokusa kolesiostwa i układów w państwie gdzie i tak jest tego pełno; olbrzymia. Osobiście zgadzam się wyjątkowo w tej kwestii z PiS. Lepiej żeby zostało jak jest. To jest czysto populistyczne pytanie i wstyd mi, że mój Prezydent zrobił referendum z takim pytaniem. Populistyczne dlatego, że baba z rynku nienawidzi polityków, ale nie zastanawia się nad tym, że finansowanie partii z budżetu to wydatek ok 9zł rocznie na głowę każdego Polaka. Mogę dać tyle i mieć pewność, że byle mafiozo albo bankier nie przekupi posłów. We wszystkich środowiskach od PO i SLD do PSL są różne głosy w tej sprawie. Tylko kukizowcy tu tak będą głosowali, ale moim zdaniem nie pokryją linii 85% nawet biorąc pod uwagę, że pójdą w większości oni.
W sondażu Millward Brown dla "Faktów" TVN i TVN 24 z 24.08.2015 r. na to pytanie przeciw finansowaniu było 75%,, 6% nie wiedziało, a 19% było za dotychczasowym systemem. Więc nawet jak by policzyć niezdecydowanych w całości mamy 81% na TAK i cały czas linia jest pokryta.
edit// widzę, że kurs już spadł do 1,80 i powstała nowa linia 81%. Znowu przeze mnie ? Może mnie STS weźmie do konsultacji w sprawie zakładów politycznych ? :smile:
Dwa bety na plus, reszta w grze, ponadto na singlach frekwencja under oraz poniżej 98% na korzyść podatnika na plus, to samo co blady9mks, który podał i zagrał to wcześniej.Zresztą ja postanowiłem zagrać mini tasiemkę w Millenium połączoną z wyborami, więc i tak poczekam do 25X:
Frekwencja poniżej 25,5%
Pytanie drugie o finansowanie partii - ponad 81,5% przeciw utrzymaniu -
PO poniżej 26,5% - w grze
SLD więcej niż PSL - w grze
Razem z tego ako 6,88 po odjęciu podatku 6,05.