Niesamowite..
Jako, że pierwsza runda dobiega końca ośmielę się napisać dwa zdania..Temat dotyczy pytań, propozycji, niezgodności - czyli jest to właściwe miejsce..
Konkurs wedle założenia miał :
3. Celem turnieju jest wyłonienie znawców hokeja.
Cel ambitny i szczytny..Zabawa długoterminowa..Rywalizacja w parach i systemem pucharowym..Udało się pozyskać porządnego sponsora..Jedną z wiodących firm bukmacherskich, która do tematu przystąpiła poważnie z całkiem pokaźnymi nagrodami..
Bądź co bądź:
Z poważaniem, administracja forum
Organizator: WilliamHill
14 listopada rozpoczęły się zapisy..Planowano 128 uzytkowników, w związku nie uzyskaniem wymagającej liczby zapisy zostały przedłużone o kilka dni..Udało się..Było nas 128 graczy..Gotowych na dobrą zabawę i rywalizację..
Wydawało nam sie, ze to będzie rywalizacja sportowa..No i mielismy rację..
Wydawało nam się..
Wg. regulaminu i założeń miała byc runda pierwsza..No i faktycznie była..Tylko w jaki sposób została przeprowadzona..Aż ciężko uwierzyć by największe
forum bukmacherskie w Polsce tak skopało tak dobry pomysł..
Pierwsza runda zaczęła się nagle w piatek wieczorem..Bez ostrzeżenia..
Zaczynamy od jutra. Temat już powstał. Powysyłam jeszcze PW do wszystkich użytkowników biorących udział w konkursie.
Nigdy do mnie nie dotarło..
Rano został umieszczony temat do podawania pierwszych typów..Pora całkiem znosna..Sporo osób to zauważyło..Miało czas by przeanalizować ofertę na dzień następny..I podać przed pólnocą..Bo nie ukrywajmy, ze największym zainteresowaniem cieszy się amerykańskie
NHL..
Odpowiedziało 109 osób..Czyli 17 nie zdążyło..I już na dzień dobry maja lekko pozamiatane..
No i w sobotę od rana wyglądałem (wyglądalismy) jakiegoś info co dalej..
Nic nie było..Aż do 22.45 gdy nagle ni z gruchy ni z pietruchy pojawia sie temat na dzień kolejny..W sobotę o 22.45..Na Boga kto z normalnych ludzi siedzi w sobotni wieczór i czeka na coś co nie wiadomo czy sie wydarzy..
Jesteśmy ludźmi..Mamy rodziny, lubimy sie gdzies wyrwać ze znajomymi..tudzież ich odwiedzić lub zostać odwiedzonym..
Konkurs ma na celu wyłonienie znawców hokeja..Znawcy hokeja w mojej opinii to są ludzie którzy w tym sporcie siedza dłuższy czas niz pól roku czy rok..Poważni i dojrzali..I w sporej mierze dorośli..Czyli mężowie, ojcowie..Sobotni wieczór spędzają w pracy, czy jak już wspomniałem z rodziną lub gdzies na imprezach..
Kto siedzi przed kompem?..Ten kto nie ma gdzie się ruszyć?..Lub ten, który nie chce się nigdzie ruszyć..
Z żalem stwierdzam, że na mój gust jest to bardziej
konkurs dla zakompleksionych nastolatków, rozgoryczonych mężów, którzy uciekają przed żonami do komputera..bądź nałogowych hazardzistów, którzy każdą chwile spędzają na portalach bukmacherskich i tu na forum..(Nie mam intencji nikogo tutaj urazić)..Po prostu chcę uświadomić fakt, ze nie wszyscy mogli być tu w sobotni wieczór..I to nie ich wina..
W porządku ktoś może powiedzieć że temat został założony do typów na dzień nastepny..OK..
Ale co z tymi, którzy interesuja sie tylko
NHL (wśród nich jestem i ja)..
Przegięcie w tym konkursie 2 dzień eliminacji i założyli temat o 22:45 ;/ Szkoda bo
NHL by się potypowało a tak to nie zauważyłem...
Przecież ja ani słowa nie napisałem o tym że temat powstał o godzinie 22, czy to źle czy dobrze, odniosłem się jedynie do początkowej fazy na którą tak narzekacie. Ja nie zajmuje się organizacją, ale ten turniej ma taką formułę od lat czy to się komuś podoba czy nie, a jeśli ktoś chce wygrać ten turniej tylko typami z
nhl, to na wstępie mówię wam że to niemożliwe
No i tu jest pełna racja, Juan raczej to był krok trochę bezsensowny i tego nie możesz zanegować. Nie każdy jest uzależniony od forum i niektórzy w sobote wieczorem wychodzą z domu, a jak Rambo np. typuje tylko
NHL to względem niego to nie jest fair, temat powinien być od rana.
itd itd..
Postów tego typu było dużo więcej..
Mało tego..Większość spośród nas prędzej czy później ma styk z forumowym cieniem..Jakim jest admin Vader..Ja tą znajomość zacząłem od ostrzeżenia
Nie wiem na ile znacie tego Pana..Ale zaręczam Wam, ze jest to jeden z lepszych znawców ligi
NHL..Rzadko sie wypowiada w dziale ale zaręczam, że to prawda..
Pozwolę sobie przytoczyć typy na 1 dzień..Oddany o godz. 15.55
30. Obserwator (M) – Vader
1 03.12.2011 16:00 Lulea HF - Djurgardens IF 1 @1,95
2 03.12.2011 16:00 Linkopings HC - HV 71 1 @2,20
3 03.12.2011 16:00 Frolunda HC - Vaxjo over 5,5 @2,35
4 03.12.2011 18:30 MODO
Hockey - Farjestad BK over 5,5 @2,25
5 03.12.2011 18:30 Timra IK - Brynas IF over 5,5 @2,20
ako: 49,90
WilliamHill
Trafione AKO: 5,29
A oto typy na dzień drugi:
30. Obserwator (M) – Vader
1. 04.12.11 18:10 Trinec - Kometa 1 @1.75
2. 04.12.11 18:30 Adler Mannheim - Augsburger Panther 1 @1.75
3. 04.12.11 19:05 Iserlohn Roosters - ERC Ingolstadt X @4.20
4. 04.12.11 19:00 Edinburgh - Coventry X @5.50
5. 04.12.11 19:00 Cardiff - Belfast X @4.40
AKO: @311.27
Bukmacher: WilliamHill
Trafione AKO: 16,84
Ten drugi post zamykał listę postów na dzień drugi i został oddany o godz. 18.00..
Czy cos tutaj nie zastanawia?..Dlaczego ktoś mający taka wiedzę o
NHL ani razu nie spróbował?...
Odpowiedź jest prosta..Nie zdążył...Domyślam się, że ostatnimi czasy ma inne pilniejsze obowiązki..Jego aktywność na forum zmalała..I najnormalniej w świecie nie wszedł na forum między godz. 22.45 a 1.05, by zatypować na
NHL..Przebrał w tych śmieciach co zostały na ten dzień..
Takich jak on i ja jest dużo dużo więcej..Ten kto miał szczęście i oddał trzy razy typy w conajmniej 50 % przypadków awansował do nastepnej rundy bez względu na to co wytypował, bo przeciwnik dostał walkower..
W sobotę typy oddało 109 osób..Całkiem nieźle prawda?..A kto wie ile zdążyło zatypować
NHL z pełnej oferty przed rozpoczęciem pierwszego meczu?..
17..Mnie nie było wśród tych szczęśliwców, gdyż od godziny 18.45 byłem w pracy..
A teraz co do wyłonienia znawców..
Od razu zaznaczam, ze nie mam absolutnie żadnych obiekcji do mojego przeciwnika..Nie jest to żadna zawiść..Ani wyśmiewanie..
Nasza pierwsza runda wyglądała tak..
W drugiej rundzie przeciwnik trafił jeden mecz po kursie 1,61, a Funt jak już wiemy nie zdążył zatypować..I automatycznie robi się 1:1 w rywalizacji..Czas na dzień trzeci..I tu kolejna niespodzianka..Bo to niedzielna noc, gdy odbywają sie zaledwie 3 mecze
NHL..A typujemy pięć..O europejskim hokeju podobnie jak Rambo nie mam bladego pojęcia..Jako, że juz wychodziłem do pracy, a tematu na dzień trzeci wciąż nie było, na szybko wrzuciłem to co było plus jakieś najniższe kursy z Rosji bodajże do tematu dnia drugiego..
Aż dziw, że nie dostałem minusa za
ZŁE DATY
I druga sprawa..Jak chcecie tutaj wyłonić znawców hokeja skoro wolno podawać nawet pięć remisów na jednym kuponie?..Jeśli ktoś trafi dwa..To jest spora szansa że wygra rundę..
A to było tak proste..Wydawało mi się jedynym logicznym rozwiązaniem przeprowadzenie pierwszej rundy na przestrzeni tygodnia..
Założenie trzech tematów...
1 kolejka..
2 kolejka..
3 kolejka..
W ciągu tych siedmiu dni każdy po kolei podałby po 5 typów w każdym..W dzień w którym mu oferta meczy odpowiada..na spokojnie i bez stresu..
Mało tego, zyskałby na tym nasz sponsor, który jak wiemy oferuje podwojenia nagród za obroty na kontach..Wtedy przez ten tydzień te osoby miałyby czas blizej poznać tego bukmachera, który w sumie od niedawna posiada polski support i jest wciąz niedoceniany na polskim rynku..Za to w końcu ufundował te nagrody..Po zaledwie dwóch dniach część z tych osób, które wciąż tam miały jakieś środki a odpadły z konkursu zapewne dokonają wypłaty i pójdą gdzie indziej..
Ja jestem z WHillem juz od ładnych kilku lat, więc mnie to nie tyczy..Ale są inni, którzy mogli sie przekonać, że WHill jest o niebo ciekawszy niż konkurencja ( której tu nie wymienię z wiadomych względów)..
Wypada tylko pogratulować..Skopać taki konkurs..
Tyle osób miało z nim związane nadzieje na fajna zabawę..
Jeśli ktoś myśli, ze przemawia przeze mnie złość, że odpadłem..Nie..Baa nawet nie wiadomo czy odpadnę..Ale to bez znaczenia, bo
przy takiej formule tej zabawy nie byłbym w stanie i nie chciałbym uczestniczyc dalej...Jest grudzień..Święta..Nie mamy czasu ślęczeć i czekać kiedy wreszcie coś napiszą o kolejnym dniu..
Wielce rozczarowany Funt..
Pozdrawiam wszystkich..
I byłbym wdzięczny za pozostawienie tego postu, a nie usuwanie jak to ma się w zwyczaju..Może inni sie wypowiedzą..W szczególnosci liczę na opinie w tej sprawie Administracji czyli Marcina i Vadera..