prosze o wklejenie mojego typu do tematu w dniu jutrzejszym, gdy tylko taki powstanie
Tenis, US Open Kwalifikacje, 0:05
Marius Copil - Gianluca Naso
typ: 1
1,75
Expekt
Analiza
Dzis rozpoczely sie kwalifikacje do ostatniego turnieju wielkoszlemowego w tym roku, Us Open. W jednym ze spotkan dzisiejszej nocy Rumun, Marius Copil spotka sie z Wlochem Gianlucą Naso. Nie wiem dlaczego bukmacherzy widza w tym spotkaniu tak wyrownane szanse na zwyciestwo. Dla mnie zdecydowanym faworytem pojedynku wydaje sie byc zawodnik z Rumunii. Gianluca Naso coz to za zawodnik? Wloch zupelnie nie dorasta poziomem na kortach twardych nawet do poziomu challengerowego. Gra praktycznie wszystko na swoich ulubionych kortach ziemnych. Probowal swoich sil we Wloszech, miesiac temu i co? Przegral w I rundzie z Chorwatem, Draganja, ktory przegral w swoim kolejnym spotkaniu w turnieju. Dodac warto, ze poprzedni turniej na korcie twardym gral ... w styczniu. Strona atptennis podaje, ze Wloch na poziomie
ATP w turniejach glownych nie wygral zadnego spotkania na hardzie, a na poziomie challengerowym bylo to zaledwie jedno spotkanie. To chyba dobitnie pokazuja jak bardzo nie lezy ta nawierzchnia Wlochowi. Rumun rowniez do wirtuozow gry na hardzie nie nalezy. Jednak posiada jedno zwyciestwo w takim turnieju na poziomie challengerowym, co przy rekordzie Wlocha robi niebagatalne wrazenie. Copil duzo lepiej serwuje, gra bardziej ofensywny
tenis. Czesciej probuje swoich sil w turniejach na kortach twardych. Sadze, ze jest w tym spotkaniu zdecydowanym faworytem i bedzie sie dzis cieszyc ze zwyciestwa.