pytam dla pewności, zeby potem uniknąć kasowanie temtayów z typami? Czy typujemy wszystkie zawdoy Biathlonu w najblizszym czasie w Oslo? Jesli nie to napiszcie których nie.
Ja za jakieś kilka dni podliczę pozostałe konkursy. Będę miał wolne od szkoły bo będą rekolekcje (14-16 marca), więc myślę, że w tych dniach zamieszczę tutaj tabele ze skoków i biathlonu.
Podliczam klasyfikację generalną skoków, ale nie wiem kilku rzeczy, ponieważ nie są jasno określone w regulaminie. Czy w drużynówce w skokach też jest tak, że jak wytypujemy np. 8 zespołów to otrzymujemy 30 pkt? I drugie pytanie: Czy jeżeli mamy MŚ w skokach - konkurs drużynowy to za zajęcie np. 1. miejsca dajemy 100 pkt:2x2=100 pkt
Z tego co widze to w regulaminie nic nie pisze o trafianiu ilości państw więc nie ma zato pkt.
O druzynowym tez nie piszę więc jest podlicznae normalnie. Sorawdź jak podliczali wcześniej inni.
Nie uzyskałem odpowiedzi na swoje pytanie. Czy jak 100 pkt. za zwycięstwo mnożę razy dwa, to dzielę je przez 2, bo to konkurs drużynowy. Proszę o dopowiedź, bo zostały mi tylko skoki narciarskie do podliczenia (biathlon już zrobiłem, a w skokach jestem już blisko końca).
Za kilka dni podam oficjalnie wyniki. Biathlon mam już podliczony, ale chcę wszystkie wyniki umieścić razem. Zostały mi jeszcze do podliczenia skoki (około 10-12 konkursów).l