Najwiekszym przegranym jest Girrardi . Jak można zacząc Ibanezem który jest HOT+ dobre numerki vs Saunders. Później sytuacja o której pisałeś , 2 i 3 baza , 1 aut - odbija Rodriguez , powinien wejść Ibanez .sedziow nie znam, wiec nie mam jako takiego punktu odniesienia. Tego zapamietam, bo za przeproszeniem...takiego darcia ryja przy strike jeszcze nie slyszalem ???? padaka straszna taki mecz sie naprawde zle oglada, wczorajsza noc spedzilem przy yankesach i takich cudow nie widzialem...
oglądam jednocześnie Detroit i Yankesów...o ile Tigres zaczęli bardzo dobrze i teraz już wszystko w rękach Verlandera, o tyle NY jak to przegra to A-Roda zlinczują ???? Właściwie to nabawił się już nowego pseudonimu... K-Rod ???? to co wyczynia w tej serii jest wielkim nieporozumieniem, zresztą Granderson jest tylko minimalnie lepszy, bo nie wiem czy dobrze pamiętam, ale tak wczoraj jak i dziś SO rozdaje na zawołanie. 2 i 3 baza zajęta, 1out, wchodzi A-Rod i oczywiście łapie K...Yankesi tą serie na mega farcie jadą i jakoś się trzymają tylko dzięki Ibanezowi. Może przesadziłem bo na kopcu idzie im całkiem nieźle, ale nie zmienia to faktu, że ofensywa mocno zawodzi, mimo wszystko
http://cs4360.userapi.com/u23818/docs/e39030035af9/Moneyball_Art_Of_Winning_An_Unfair_Game.pdfA Teraz ja dam nietypowo pytanie.
Potrzebuje rozdziału książki Moneyball po angielsku.
Dokładnie chodzi o rozdział , gdzie jest opisany zawodnik Chad Bradford.
Książkę mam po polsku , ale nie mam pojęcia co tłumacz miał w paru miejscach na myśli.
Dzięki za info. Sezon, że się zaczyna to wiedziałem. Tylko mam jeszcze pytanie może głupie, ale czemu zespoły aż 162 spotkania w sezonie zasadniczym rozgrywają? NBA i NHL po 82, a tu aż taka różnica.Sezon sie zaczyna 1 Kwietnia meczem Rangers@Houston
Spring sie nie oplaca grać , trenerzy testują rożne zagrywki , ustawienia line-upu etc. , wiec ciężko przewidzieć.
Takie Kansas zaczelo Spring 11-0 , a w zasadniczym zrobi max 70 wygranych.
W sezonie kazda ekipa gra 162 spotkania.
Kursy różnia sie w zależności kto zaczyna.
Tutaj tego nie przewidzisz , bo dane podawane sa max. dzien przed gra , w zasadniczym z 4-5 dni wcześniej wiadomo kto zacznie spotkanie.