>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pytania, niejasności

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
W tym tygodniu od poniedziałku byłem w Zakopanem i nie miałem dostępu do neta, więc poprosiłem moderatora mojej ligi SimonS&#39;a aby poda moje typy na kolejkę 12 i 13, mimo to moje typy nie zostały podane i zapewne dostanę za to pkt minusowe.. Mogę liczyć na jakieś wyjaśnienie?
//PW

N 0

niegramubukow

Użytkownik
W tym tygodniu od poniedziałku byłem w Zakopanem i nie miałem dostępu do neta, więc poprosiłem moderatora mojej ligi SimonS&#39;a aby poda moje typy na kolejkę 12 i 13, mimo to moje typy nie zostały podane i zapewne dostanę za to pkt minusowe.. Mogę liczyć na jakieś wyjaśnienie?
//PW
Nie chcę odpowiadać za moderatorów ale to niejako Twoja wina. Trzeba było nie jechać, a zamiast tego typować... Ja miałem podobną sytuację, z tym, że byłem chory, leżałem w łóżku z gorączką, nie mogłem się ruszyć i nie było mowy o necie... Ale kogo to obchodzi, i w myśl ducha sportu... to słuszne. Jak w tenisie rywal skreczuje, to co, drugi powinien się nad nim ulitować ? :razz: Głupie ale de facto sprawiedliwe. Zaakceptowałeś regulamin więc teraz nie płacz. A poza tym jak chcesz, to przewiń parę stron w tył i zapoznaj się ze sprawą princeAS-a.
Life is brutal, sorry :p

P 95

piotrek_

Forum VIP
Prosze o usuniecie jednego typowania gdzie podalem ze to bedzie pojedynek 13 kolejki a oczywiscie jest 14 i pod spodem juz jest prawidlowy typ.Mysle ze niebedzie z tym problemu
Myślę, że będzie. Przykro mi. Pierwszy typ się liczy. W ten sposób reszta by nas posądziła o to, że można błędy poprawiać wklejając po prostu kolejny ten sam post ale poprawiony i wyszłoby na to samo. Rozumiem , że błąd jak błąd ale wszystkich traktujemy na równi.

D 0

darecki522

Użytkownik
Niebardzo rozumiem argumentacji ,przeciesz chodzilo tylklo o poprawienie numeru kolejki a wsystko pozostale sie zgadzalo z poprzednim typem.Prosze to jeszcze raz przemyslec poniwaz przez takie decyzje wypacza sie wyniki konkursu .Pozdrawiam i czekam na przychylne potraktowanie sprawy.

martinho19 8,4K

martinho19

Użytkownik
Juz ktos dostal chyba podobna kare za niepodanie poprawnej kolejki, wiec w twoim przypadku wyjatku zapewne nie ebdzie. Choc nie ukrywam ze bezsensowne to jest.

simons 646

simons

Forum VIP
Nie chcę odpowiadać za moderatorów ale to niejako Twoja wina. Trzeba było nie jechać, a zamiast tego typować... Ja miałem podobną sytuację, z tym, że byłem chory, leżałem w łóżku z gorączką, nie mogłem się ruszyć i nie było mowy o necie... Ale kogo to obchodzi, i w myśl ducha sportu... to słuszne. Jak w tenisie rywal skreczuje, to co, drugi powinien się nad nim ulitować ? :razz: Głupie ale de facto sprawiedliwe. Zaakceptowałeś regulamin więc teraz nie płacz. A poza tym jak chcesz, to przewiń parę stron w tył i zapoznaj się ze sprawą princeAS-a.
Szkoda, ze nie mozecie zrozumiec, ze Modzi sa tak samo ludzmi jak WY i tak samo jak WAM moze sie trafic wyjazd, mozecie z roznych powodow nie miec/stracic internet, rozchorowac sie, tak samo w NASZYM zyciu takie przypadki sie zdarzaja ...
koniec tematu :]
@darecki - rozumiem ze mozesz byc zly, ale jak jzu to na samego siebie. Od poczatku konkursu NICZEGO nie poprawiamy w postach, gdybysmy teraz Tobie poprawili wiele osob mialoby sluszne pretensje. BYly podobne do Twojej sytuacje i zostaly tak samo rozpatrzone jak i w Twoim przypadku - liczy się pierwszy post. Niestety będzie 0 pkt po prostu ... no chyba że remis

yaro8 21

yaro8

Użytkownik
Ja nie płaczę, znam regulamin, liczyłem jedynie na to że można się bawić po koleżeńsku, sprawę wyjaśniam przez PW więc Twój post jest zbyteczny.

N 0

niegramubukow

Użytkownik
Więc Twój pierwszy tutaj tym bardziej. I też myślałem, że można wyjaśnić po koleżeńsku ale cóż... Ale to mimo wszystko się chwali, że są twarde zasady i są one respektowane. Tak powinno być, a nie, że każdy robi co chce i w konsekwencji i tak mu to ujdzie na sucho.
Szkoda, ze nie mozecie zrozumiec, ze Modzi sa tak samo ludzmi jak WY i tak samo jak WAM moze sie trafic wyjazd, mozecie z roznych powodow nie miec/stracic internet, rozchorowac sie, tak samo w NASZYM zyciu takie przypadki sie zdarzaja ...
koniec tematu :]
Zgadzam się i popieram w stu procentach. Z tym, że koniec tematu- też.

arni 0

arni

Użytkownik
Mała aktualizacja! Osoby wyrzucone z konkursu, stracą oczywiście też swoją pozycję a ich wszystkie pojedynki zostaną anulowane. Pomoże nam to uniknąć niesprawiedliwego układu, w którym część zawodników rywalizuje ze zniechęconym ale jednak typującym uczestnikiem a reszta dostaje walkower.

Oczywiście AKO z pojedynków ze &quot;zbanowanymi: nadal się liczy w końcowej tabeli!
A czy sprawiedliwe jest by za przegrany pojedynek przyznawać 3 pkt? Popełniłeś mały błąd przy pisaniu postu, co wypaczyło wynik spotkania bo twoje typy nie zostały uznane. Trudno ! Przeciwnik z którym przegrałeś olał turniej i inni teraz korzystają. Trudno !

P 95

piotrek_

Forum VIP
Ludzie przestańcie o wszystko obwiniać modów i innych skoro sami nie potraficie dopilnować prostej rzeczy. Przepisujecie, kopiujecie bezmyślnie numer kolejki , która jest już za wami. Jak to możliwe ja się pytam. Czy to moja wina , że nawet nie popatrzyliście na pierwszą stronę poprawnie gdzie nawet POGRUBIONĄ czcionką jest napisane która kolejka i kto z kim rywalizuje. Wnioskuję poniekąd, że niektórzy przepisali bezmyślnie bo nie popatrzyli, że poprzednia kolejka np. nie została przez moda edytowana na pierwszej stronie i posłużyli się nieedytowaną kolejką jako kolejką bieżącą i stąd ten błąd albo są bez urazy po prostu ślepi. Na dodatek niektórzy nawet kopiowali swoich poprzednich rywali do kolejnej kolejki. Tego już w ogóle nie rozumiem , pomijając , że to było wszystko chyba nawet na tej samej stronie.
To ze strony niektórych userów wychodzi niedbałość, niekompetencja i niechlujność i niedopatrzenie.
Rozumiem , że czasami jest mało czasu ale jeżeli mam mało czasu to albo robię to wtedy kiedy mam czas i poświęcam te 10min na dobór typów i np. wklejam do notatnika albo MS Worda , zapisuję i wklejam wtedy kiedy jest to wskazane bez szaleństwa , że zaraz koniec a ja nie mam typów. A jeżeli nie możecie znaleźć czasu to nie trzeba było akceptować regulaminu albo przestać typować w trakcie i by było po sprawie a nie pieprzyć o duchu gry skoro niektórym nawet się nie chcę poprawnie numeru kolejki wpisać lub wkleić bo przecież za dużo roboty przy napisaniu kilku wyrazów będzie.
Wykażcie trochę więcej samodyscypliny i chęci do poprawnego typowania i znalezienia kilku minut czasu a nie zalewajcie tego tematu wielkim żalem , że źle jest coś w waszym poście.

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
A ja mam pytanie, wydaje mi się że rozsądne i logiczne... Jako że zbliża się koniec rozgrywek zapytam co będzie decydować o miejscu w tabeli ligi w przypadku gdy dwóch (lub więcej ) graczy będzie miało taką samą ilość punktów? Suma AKO czy bezpośredni bilans z danym graczem? A może jeszcze co innego?

snajp 992,1K

snajp

Użytkownik
Panowie,ja żeby obstawić 11 i 12 kolejkę przerąbałem w ORANGE ze 120 PLN bo byłem zmuszony korzystać z usług tego debilnego operatora.Ale nie o to chodzi,dla mnie jest to zabawa i przede wszystkim zawsze staram się nie olać konkursu, w którym zdecydowałem się uczestniczyć.
Teraz prośba z mojej strony,za chwilę wyruszam do roboty i nawet laptop mi nie pomoże żeby obstawić ostatnią kolejkę.Wyślę PW do moderatora z prośbą o wklejenie moich typów ale w razie czego podam je też tu jakby Simons nie mógł ich dzisiaj podać po godz.8:00
DZIĘKI ????
15 kolejka ( 03.10.2010 )
mati89 - snajp

Kerkyra - Iraklis Thessaloniki obie strzelą TAK @ 2.10
Chivas Guadalajara - Atlas 1 @ 1.85
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1 @ 1.80
IFK Göteborg - Mjällby AIF 1 @ 1.75
Manchester City - Newcastle United Drużyna Gości Zdobędzie Gola NIE @ 2.00
ako:24.47
Unibet

G 35

gesio

Użytkownik
mam pytanko w sprawie końcowych tabel,
Jak będą liczone punkty? chodzi mi tu o mecze z graczami co z początku typowali a w połowie im się znudziło ? będą poprostu zdyskwalifikowani ?
bo chyba tak powinno być, ponieważ jedni z nimi stracili punkty a gracze co grali z nimi w końcowych kolejkach mieli już punkty za Free więc proszę o odp. ????

wujamarcin 0

wujamarcin

Użytkownik
mam pytanko w sprawie końcowych tabel,
Jak będą liczone punkty? chodzi mi tu o mecze z graczami co z początku typowali a w połowie im się znudziło ? będą poprostu zdyskwalifikowani ?
bo chyba tak powinno być, ponieważ jedni z nimi stracili punkty a gracze co grali z nimi w końcowych kolejkach mieli już punkty za Free więc proszę o odp. ????
patrz regulamin nizej a raczej poprawka do niego

Chciałbym przypomnieć WSZYSTKIM o obowiązku podawania typów.
Jeśli już się zgłosiliście i chcieliście się bawić z nami, to wypadałoby potraktować to na poważnie.

&quot;Olewanie&quot; całego konkursu czy nawet opuszczenie kilku kolejek może mocno wypaczyć wyniki w grupach a tym samym uniemożliwić uczciwą rywalizację.

W związku z tym postanowiliśmy iż:

Osoby, który nie podadzą typów (nie musi być trafione żadne AKO) w więcej niż połowie kolejek, zostaną dożywotnio pozbawione możliwości, uczestnictwa w kolejnych edycjach Uczty.
Dodatkowo użytkownicy, którzy opuszczą 3 z 5 ostatnich kolejek (kluczowy etap rywalizacji), będą karani takim samym wykluczeniem a być może pomyślimy o innych sankcjach.

Nikt nikogo nie zmusza, to ma być zabawa... ale nawet jeśli nie macie szans na awans, powinniście uczciwie walczyć do końca.

3 pierwsze miejsca w grupie dają korzyści finansowe, kolejnych 5 awans do dalszej rywalizacji... minęła dopiero połowa konkursu więc wszystko się może zdarzyć!

Powodzenia!

Edit:

Mała aktualizacja!

Osoby wyrzucone z konkursu, stracą oczywiście też swoją pozycję a ich wszystkie pojedynki zostaną anulowane.
Pomoże nam to uniknąć niesprawiedliwego układu, w którym część zawodników rywalizuje ze zniechęconym ale jednak typującym uczestnikiem a reszta dostaje walkower.

Oczywiście AKO z pojedynków ze &quot;zbanowanymi: nadal się liczy w końcowej tabeli!

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Bardzo proszę o szybką odpowiedź ???? Rywal zagrał na 1 w meczu X vs Y - czy mogę zagrać na 1 do przerwy albo trzydrogowe handi -1?
//// do przerwy Nie. ale handi możesz.

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Tak teraz popatrzyłem na sytuację w kilku grupach i okazuje się że &quot;Mała aktualizacja&quot; podana wyżej, wypatrzy wynik w kilku ligach. Tabele które niejako pokazywały nam aktualną (bądź mniej aktualną) sytuację w grupach i pozwalające na przyjęcie jakiegoś stylu grania odwrócą się do góry nogami bo np user A miał 6 pkt przewagi nad userem B. Z ligi wykluczonych jest 3 zawodnikow (nie podali typow w 3 ostatnich kolejkach) z którymi user B przegrał a user A wygrał. I co? Czary mary, user B dostaje 9 punktów i wyprzedza usera A. Przypominam sobie realne sytuacje, gdzie w czasie sezonu zespół został zawieszony, ale poprzednie pojedynki nie zostały wtedy anulowane i przydzielone punkty przegranym. Przegrali i trudno - strata punktów. No cóż, to i tak łabędzi śpiew, bo decydujący głos mają modzi, ale warto pomyśleć przy następnej edycji czy ten punkt ma sens...
Pozdrawiam ;)

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Tak teraz popatrzyłem na sytuację w kilku grupach i okazuje się że &quot;Mała aktualizacja&quot; podana wyżej, wypatrzy wynik w kilku ligach. Tabele które niejako pokazywały nam aktualną (bądź mniej aktualną) sytuację w grupach i pozwalające na przyjęcie jakiegoś stylu grania odwrócą się do góry nogami bo np user A miał 6 pkt przewagi nad userem B. Z ligi wykluczonych jest 3 zawodnikow (nie podali typow w 3 ostatnich kolejkach) z którymi user B przegrał a user A wygrał. I co? Czary mary, user B dostaje 9 punktów i wyprzedza usera A. Przypominam sobie realne sytuacje, gdzie w czasie sezonu zespół został zawieszony, ale poprzednie pojedynki nie zostały wtedy anulowane i przydzielone punkty przegranym. Przegrali i trudno - strata punktów. No cóż, to i tak łabędzi śpiew, bo decydujący głos mają modzi, ale warto pomyśleć przy następnej edycji czy ten punkt ma sens...
Pozdrawiam ;)
User B nie dostaje punktów ???? po prostu userowi A odejmuje sie po -3 od każdego zwycięstwa ze zdyskwalifikowanym ????

Do góry Bottom