Co wy tutaj wogóle wygadujecie ze się ta walka nie odbędzie???Najśmieszniejsza rzecz jaką ostatnio słyszałem.
Ale nie o tym tutaj.Według mnie nie stawiał bym na straconej pozycji Marcina Najmana.
Wielu ludzi z którymi rozmawiam na temat tego pojedynku i tacy którzy mniej interesuja sie
MMA czy
UFC wypowiada sie jednogłosnie ze zwyciezca zostanie
Pudzianowski.Szkoda tylko że oprócz tego ze mówia ze jest silniejszy nie potrafia uzasadnic swojej decyzji co do zwycięstwa Pudziana.
Sporty walki a w szczególnosci
MMA czy
UFC nie opieraja sie na statystykach bo co poniektórzy wydaje mi sie kieruja sie tym ze
Pudzian byl najslilniejszym czlowiekiem swiata a Najman dostał po ryjku od Wawrzyka.Czy w
KSW Najman jest na straconej pozycji???Dla mnie nie.Jesli zacznie pojedynek z głową i każe za soba Pudzianowi biegac złapie przewage.Jesli pujdzie na wymiane i da sie złapac Pudzianowi moze byc cięzko.
Ja jednak postawie pare groszy na Najmana(kurs dzisiaj ok 3,5-3,6) i mysle ze Marcin udowodni czym rózni sie uprawianie sportu i bycie zawodnikiem
KSW od hodowania organizmu i przerzucania worków z ziemniakami ????
Co ciekawe Najman podpisal kontrakt z
KSW na 4 walki na zasadach
MMA jednak jego debiut na
KSW XI został odwołany z powodu kontuzji.Jego debiut nastapi własnie z Pudzianem.
Podam jeszcze bilans walk zawodowych Najmana.
Na 17 pojedynków wygrał 13 z czego 9 przez nokaut.Zanotował 4 porażki.
A cos o Mariuszu.Ano kazdy wie ze jest "DOMINATOREM" w swojej dyscyplinie.Szacunek mu za zdobyte mistrzostwa puchary itd.
Ćwiczył gdzieś tam "AMATORSKO" karate kyokushin i
boks no ale karate kyokushin to i ja ćwiczyłem co nie znaczy że wykorzystał bym to w zawodowej walce ????
I co najwazniejsze podobno
Pudzian planuje zmniejszyc swoja mase do 125 kg zeby stac sie szybszym oraz planuje wykorzystac swoja sile w walce w parterze ????
Czy mu sie uda????Zmniejszyc masę może i tak ale wygrac ten pojedynek ??Nie sądze.