>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Polski mężczyzn 2012

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Turniej finałowy odbędzie się 21-22.01 w Rzeszowie.

Więcej informacji na:
Oficjalna strona Pucharu Polski
PZPS

Tak do tej pory wyglądają wyniki Pucharu Polski mężczyzn:

I runda:
Pronar Parkiet Hajnówka – KS Camper Wyszków 1:3 (17:25, 22:25, 26:24)
Stowarzyszenie Sportowe MOSiW Międzyrzecz – Krispol Września 0:3 (22:25, 23:25, 20:25)
Cotnimax MOSiR Bochnia – ASPS Avia Świdnik 1:3 (29:27, 20:25, 22:25, 23:25)
LKS Czarni Wirex Rząśnia – wolny los

II runda:
Pekpol Ostrołęka – Ślepsk Suwałki 3:2 (25:18, 18:25, 25:17, 18:25, 15:7)
KS Camper Wyszków – KPS Jadar Siedlce 3:2 (18:25, 25:21, 23:25, 26:24, 15:12)
MKS Cuprum Mundo Lubin – Rajbud Meprozet GTPS Gorzów 0:3 (18:25, 22:25, 23:25)
Krispol Września – MUKS Joker Rodło Piła 3:2 (22:25, 26:24, 25:17, 20:25, 15:10)
MCKiS Energetyk Jaworzno – BBTS Bielsko-Biała 1:3 (21:25, 22:25, 27:25, 20:25)
KA Wanda Instal Kraków – ASPS Avia Świdnik 3:0 (25:20, 25:19, 25:21)
LKS Czarni Wirex Rząśnia – Siatkarz Wieluń 0:3 (19:25, 17:25, 21:25)
MKS MOS Intepromex Będzin – AZS Stal Nysa 3:1 (25:16, 26:24, 20:25, 25:21)

III runda:
KS Camper Wyszków – Pekpol Ostrołęka 0:3 (22:25, 21:25, 20:25)
Krispol Września – Rajbud Meprozet GTPS Gorzów 3:1 (25:18, 17:25, 25:23, 25:18)
KA Wanda Instal Kraków – BBTS Bielsko-Biała 3:0 (25:23, 25:21, 25:23)
MKS MOS Interpromex Będzin – Siatkarz Wieluń 3:2 (21:25, 25:16, 25:18, 22:25, 16:14)

IV runda:
Krispol Września – Pekpol Ostrołęka 1:3 (27:29, 18:25, 25:21, 23:25)
KA Wanda Instal Kraków – MKS MOS Interpromex Będzin 1:3 (25:21, 19:25, 23:25, 19:25)

Przed nami 1/8 finału PP, więc zaczynają się emocje związane z występami zespołów z PlusLigi.

Program spotkań 1/8 finału:

środa 21 grudnia
Pekpol Ostrołęka – Delecta Bydgoszcz 18.00
MKS MOS Interpromex Będzin – Fart Kielce 18.00
LOTOS Trefl Gdańsk – Tytan AZS Częstochowa 19.00

czwartek 22 grudnia
Indykpol AZS Olsztyn – AZS Politechnika Warszawska 18.00 Nidzica

Zestaw par 1/4 finału
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Pekpol Ostrołęka/Delecta Bydgoszcz
PGE Skra Bełchatów - MKS MOS Będzin/Fart Kielce
Asseco Resovia Rzeszów - Indykpol AZS Olsztyn/AZS Politechnika Warszawska
Jastrzębski Węgiel - LOTOS Trefl Gdańsk/Tytan AZS Częstochowa​

Ćwierćfinałowe mecze (pierwsze spotkanie i rewanż) zaplanowane zostały na 4 i 7 stycznia.

Co sądzicie o parach 1/8 finału ? Kto ma największe szanse na zwycięstwo w tegorocznej edycji Pucharu Polski, a kto będzie &quot;czarnym koniem&quot; ? Zapraszam do dyskusji !​

nocnybelt 57

nocnybelt

Użytkownik
Moim zdaniem warto popatrzeć na takie drużyny jak:
Będzin oraz Ostrołękę. Rok temu pierwsza z wymienionych drużyn spisywała się bardzo dobrze w Pucharze Polski i pokonała nawet w 1/8 Częstochowę, ale później w starciu z Zaksa nie mieli szans i ulegli 3:0 albo 3:1 nie jestem pewien. Dużo tutaj zależy od mobilizacji. Chyba o faworytów nie trzeba pytać moim zdaniem to czwórka do zdobycia PP to Skra,JSW, ZAKSA i Reska. Fajnie jak by padała jakaś niespodzianka, ale oceniając pary 1/4 raczej niespodzianki nie będzie. Czas pokaże, a na pewno emocji nie zabraknie. Teraz Skra jest w dołku może i tu chyba jest możliwa jakaś niespodzianka, bo kto wie pojedynek Fart vs. Skra może zapowiadać emocje po tym co zdarzyło się w lidze:grin:

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Wyniki 1/8 finału

Pekpol Ostrołęka - Delecta Bydgoszcz 0:3 (20:25, 19:25, 15:25)
MKS MOS Interpromex Będzin – Fart Kielce 3:0 (30:28, 25:20, 25:19)
LOTOS Trefl Gdańsk – Tytan AZS Częstochowa 0:3 (21:25, 22:25, 13:25)
Indykpol AZS Olsztyn – AZS Politechnika Warszawska 3:0 (25:20, 25:23, 25:17)

W Ostrołęce obyło się bez emocji. Podopieczni Trenera Makowskiego podeszli do rywalizacji bardzo poważnie i pewnie zwyciężyli po 3 setach. Tym razem spotkanie w kwadracie dla rezerwowych spędził Stephane Antiga, a od początku meczu kibice mogli oglądać Fina Anttiego Siltale.

Po raz kolejny ekipa z Będzina niespodziewanie wyrzuca z Pucharu Polski faworyzowany zespół z PlusLigi. I ligowy zespół sprawił fajny prezent swoim kibicom, do Będzina w nagrodę przyjedzie Skra Bełchatów. Ciekawostką jest to, że Fart rozpoczął spotkanie mocnym składem z Pujolem, Nilssonem, Kapferem czy Buszkiem.

Starcie Gdańska z Częstochową zupełnie rozczarowało. Trener Ryś desygnował do gry m.in. Ratajczaka, Szczurka, Wilka czy Serafina. Łomacz w ogóle nie pojawił się na parkiecie, a Oivanen wszedł dopiero w środku 3 seta. Szacunek dla Częstochowy, która przejechała pół Polski i potraktowała to spotkanie poważnie. Generalnie emocje jak na grzybach, około 100-150 osób w ERGO Arenie. Ciekawostką jest to, że w tym spotkaniu nie było przerw technicznych po 8 i 16 punkcie. Nie wiem czy tak było też na innych parkietach.

Rezlutat spotkania rozgrywanego w Nidzicy pomiędzy Olsztynem a Warszawą był łatwy do przewidzenia. Politechnika dzień wcześniej grała ciężki mecz w Challenge Cup (Zwycięstwo z Metallurgiem Żłobin dopiero po pięciu setach.). Podopieczni Trenera Panasa wyszli w składzie: Gałązka, Gorzkiewicz, Krzywiecki, Szymański, Zajder, Jakopin, Olenderek (L).

Zestaw par 1/4 finału:

ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Delecta Bydgoszcz
PGE Skra Bełchatów - MKS MOS Będzin
Asseco Resovia Rzeszów - Indykpol AZS Olsztyn
Jastrzębski Węgiel - Tytan AZS Częstochowa

Ćwierćfinałowe mecze (pierwsze spotkanie i rewanż) zaplanowane zostały na 4 i 7 stycznia.

Fragment z regulaminu PP:
Gospodarze pierwszych meczów zostaną wyłonieni drogą losowania.

O awansie decyduje:
1. Liczba wygranych meczów.
2. Lepszy (wyższy) stosunek setów wygranych do przegranych.
3. Lepszy (wyższy) stosunek małych punktów zdobytych do straconych z poszczególnych meczów.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Porażki, kontuzje podstawowych zawodników, wyjątkowo trudne spotkania - dla Tytana AZS-u końcówka starego i początek nowego roku to okres pełen wyzwań i problemów. Tymczasem przed nimi pojedynki nie tylko w PlusLidze i Pucharze Polski.
Częstochowianom nie wiedzie się w obecnym sezonie. W lidze z trudem zdobyli 10 punktów, wygrywając tylko trzy z dziesięciu meczów. Ostatnio, grając bez kontuzjowanego Fabiana Drzyzgi, doznali klęski w Jastrzębiu. Wcześniej w podobnym stylu przegrali w Bydgoszczy z Delectą. Jest źle i na to, że szybko będzie lepiej, niestety się nie zanosi.
W najbliższych dniach drużynę czeka pucharowy dwumecz z Jastrzębskim Węglem (drużyny zagrają w środę o godz. 18:00 w Jastrzębiu i w sobotę o 15:00 w hali Polonia). Okazuje się, że najprawdopodobniej w obu spotkaniach zespół będzie sobie musiał radzić nie tylko bez Drzyzgi, ale również bez dwóch innych podstawowych graczy. Dawid Murek wczoraj podczas porannego treningu poczuł ból w okolicach przyczepu mięśnia dwugłowego uda i na jakiś czas musi zrezygnować z grania. - Myślałem, że to drobiazg, poszedłem na siłownię, ale niestety nie wyglądało to dobrze. Ze Zbyszkiem [Sznoberem, trenerem odnowy biologicznej - przyp. red.] zrobiliśmy mały zabieg i zobaczę, jak będę się czuł - mówi kapitan Tytana.
W środę w Jastrzębiu nie wystąpi również Łukasz Wiśniewski. Dlaczego? - Przyjechał z kontuzją z kadry, to nie jest nic poważnego, ale po konsultacji z lekarzem uznałem, że lepiej dać mu sześć, siedem dni wolnego teraz - tłumaczy trener Marek Kardos. - On mógłby zagrać w takim stanie cały sezon i pewnie nic gorszego by się nie stało, ale niech dojdzie do siebie, żeby był gotowy do gry na europejskie puchary i kolejne trudne mecze w lidze. Odpocznie, a ja w tym czasie sprawdzę Adriana Hunka.
W Jastrzębiu Kardos z konieczności, ale jak twierdzi nie tylko, da szansę rezerwowym. - Z różnych powodów wystawimy inny skład niż zwykle. Młodzież też musi kiedyś pograć. Będziemy sprawdzać różne systemy i robić dużo zmian - wyjaśnia trener Tytana. - W sobotę w rewanżu będę chciał wrócić do podstawowego składu. Po to m.in., żeby zawodnicy przypomnieli sobie pewne zagrania przed wyjazdem do Portugalii.
Kardos nie ukrywa, że jest rozczarowany postawą zespołu. - Mówię przede wszystkim o stylu gry. W Jastrzębiu było dobrze, ale tylko do pewnego momentu. Gdy straciliśmy dwa, trzy punkty z rzędu, poszła antyseria i wszystko się rozpadło. Jesteśmy w trudnej sytuacji i jak się pozbieramy musimy szybko coś wygrać. Prawda jest taka, że łatwiejszą drogę mamy w Pucharze Europy niż w Pucharze Polski. Wygrać dwa razy z Portugalczykami na pewno będzie dużo łatwiej niż z Jastrzębiem, chociaż nie mówię, że łatwo.
Akademicy szukali wczoraj formy w siłowni i w terenie. - Biegaliśmy, ale to nie była żadna kara. O tym, że ktoś przytył, nie ma mowy, chłopcy się pilnują, wiedzą, na co sobie mogą pozwolić. Chodziło mi o to, żeby popracowali nad koordynacją ruchów. Taki szybki spacer połączony z bieganiem to najprostszy sposób na poprawienie sprawności.
Źródło: http://aktualnosci.siatka.org/pokaz/2012-01-03-w-czestochowie-problem-goni-problem-a-grac-trzeba
Znając Lorenzo Bernardiego - to ten jednak nie zniży się do poziomu przyjezdnych Częstochowy i raczej wystawi podstawowy skład - z Brianem Thorntonem na rozegraniu, który zastępuje kontuzjowanego Raphaela Margarido. Niestety kursów na to spotkanie w bukmacherze internetowym jeszcze nie widziałem, jednak w Totolotku nie są one jakieś za ciekawe.
Za wytypowanie Dokładnego Wyniku 3:0 dla JW, Totolotek przemnaża nasz kapitał x 1.60. Kurs adekwatny do ryzyka, ale info wklejam - bo szykuje się powtórka z rozrywki i szybka egzekucja.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Indykpol AZS Olsztyn - Asseco Resovia Rzeszów​

Olsztyn cały czas z problemami kadrowymi. W ostanim spotkaniu znowu zabrakło Piotrka Haina. Na razie do składu nie wróci również Igor Yudin. O Ananievie nawet nie warto wspominać, bo przed nim jeszcze długa rehabilitacja.

Obecnie Olsztynowi zdecydowanie brakuje siły ognia. Bartosz Krzysiek zagrał świetnie w meczu z ZAKSĄ, ale to kolejne spotkania zweryfikują jego możliwości. Potencjał jest, ale jest to młody zawodnik i jeszcze sporo się musi nauczyć. Para Ferens - Siezieniewski wygląda słabo. Ferens podobnie jak Krzysiek cały czas się uczy (Fajnie, że mają okazję występować w spotkaniach od początku.). Siezieniewski swoje najlepsze lata ma już za sobą i raczej nie weźmie ciężaru gry na swoje barki. Środek z Gunią i Kadziewiczem w sumie wygląda nieźle. Guillermo Hernan kilka razy pokazał, że przy dobrym przyjęciu potrafi rozgrywać szybko i efektywnie. Przy dobrym przyjęciu...

Ostatnio Resovia swoją zagrywką po prostu zdemolowała zespół z Olsztyna. Właśnie dyspozycja w tym elemencie była decydująca i znacznie ułatwiła wykonanie zadania podopiecznym Trenera Kowala. Potencjał Resovii jest według mnie spory, ale na razie funkcjonuje to różnie. Przede wszystkim zawodzi troszkę Tichacek. Jest to świetny rozgrywający, ale chyba nie wytrzymuje presji. Cieszyć może powrót do dobrej formy Akhrema, który zgarnął statuetkę MVP w poprzednim starciu z Olsztynem. Wydaje mi się, że to właśnie Aleh jest kluczową postacią w układance Trenera Kowala.

Myślę, że dosyć ważną informacją jest to, że powoli do zespołu wraca środkowy Grzesiek Kosok. Ostatnio było sporo zamieszania z Marco Bojicem, z którym są problemy natury wychowawczej. Ostatecznie wszystko chyba zostało wyjaśnione i Marco został już ukarany. Do zespołu wróci na rewanżowy mecz z Indykpolem.

Resovia ma zdecydowaną przewagę na wszystkich pozycjach. W tym sezonie zespoły spotkały się już ze sobą dwukrotnie. Oba spotkania zakończyły się szybkimi zwycięstwami Resovii. Teraz powinno być podobnie. Myślę, że Olsztyn decydując się na grę w Pucharze Polski w Nidzicy liczył się z tym, że straci swój jedyny atut, kibiców.

Typ:
Resovia Rzeszów 3:0 AZS Olsztyn @ 2.08 STS ⛔

3:1 szkoda...

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
KS Jastrzębski Węgiel S.A. -2,5 - Tytan AZS Częstochowa 1 @ 1,61 Pinnacle ⛔ 3-1 szkoda
Zdaje się że mało kto pobiera moje typy a szkoda bo dla siebie tego tematu nie prowadzę. Gram jeszcze kilka typów na dzisiaj ale nie chce mi się wszystkich opisywać a suchych typów w tym dziale nie podaję, więc wybrałem tylko jeden mecz który wydaje mi się najpewniejszy, a mianowicie spotkanie pomiędzy Jastrzębskim Węglem a AZS-em Częstochowa. Częstochowianie na ćwierćfinał pucharu Polski do Jastrzębia pojechali bez Drzyzgi, Murka i Wiśniewskiego czyli najlepszych zawodników tego sezonu w drużynie z Częstochowy. Straty olbrzymie i podejrzewam że dzisiaj będzie łomot jakich mało. Jastrzębski zagra co prawda bez pierwszego rozgrywającego Raphaela jednak zastąpi go niedoceniany przeze mnie Brian Thorthon który w ostatnim meczu bardzo przyjemnie prowadził grę JSW. Wygranym notabene z Częstochową 3-0, która grała w tamtym meczu tylko bez Drzyzgi. Grali słabo i bez przekonania we własne umiejętności. Graczem tamtego meczu został uznany Michał Lasko który moim zdaniem i tak grał gorzej niż drugi Michał czyli Kubiak. Lorenzo Bernardi zapowiada że nie ma odpuszczania i chcą wygrać to spotkanie 3-0. Kurs na ten typ warty ryzyka i bardzo polecam.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
1 mecze ćwierćfinałowe:
MKS MOS Interpromex Będzin – PGE Skra Bełchatów 0:3 (18:25, 22:25, 23:25) // Rewanż 06.01
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Delecta Bydgoszcz 3:1 (20:25, 25:18, 30:28, 25:18) // Rewanż 07.01
Jastrzębski Węgiel - Tytan AZS Częstochowa 3:1 (25:21, 30:32, 25:22, 25:18) // Rewanż 07.01
Indykpol AZS Olsztyn - Asseco Resovia Rzeszów 1:3 (25:23, 19:25, 25:27, 18:25) //Rewanż 07.01

Krótki komentarz.

Wygrali wszyscy faworyci, więc nie było niespodzianek.
Zaskoczyły mnie troszkę mecze Jastrzębskiego i Resovii. Spodziewałem się łatwych przepraw, bo obecnie Częstochowa i Olsztyn mają sporo problemów kadrowych i po prostu na tle swoich rywali wypadają blado. Ekipa z Rzeszowa rewanż gra na własnym parkiecie i nie powinno być żadnych problemów z wywalczeniem awansu. Częstochowa raczej musi się skupić na PlusLidze. Na własnym parkiecie pewnie podejmą walkę, ale Jastrzębski na pewno ugra 2 sety i zaklepie sobie udział w turnieju finałowym.
Skra zrobiła to co do nich należało. Przez całe spotkanie kontrolowała przebieg gry i wygrała bez straty seta. Rewanż w Bełchatowie jest tylko formalnością.
Myślę, że emocje mogą być w Bydgoszczy. ZAKSA na własnym parkiecie osiągnęła dobry wynik, ale Delecta w tym sezonie pokazywała już kilka razy, że gra całkiem nieźle.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Delecta Bydgoszcz - ZAKSA Kędzierzyn Koźle Over 3,5 seta @ 1,505 Pinnacle ✅ 1-3 i jak tu nie kochać siatkówki :cool:
Jeden typ z Pucharu Polski w siatkówce. Spotkanie pomiędzy Delectą Bydgoszcz a Zaksą Kędzierzyn Koźle. W pierwszym spotkaniu padł wynik 3-1 dla Zaksy. Co oznacza że Zaksa musi dzisiaj ugrać tylko dwa sety w Bydgoszczy by wywalczyć awans. A gdy już ugrają ewentualnie te dwa sety to mogą czasami wprowadzić rezerwowych. Delecta potrafi grać w siatkówkę mają bardzo fajny skład i co ważniejsze nie tylko pierwszą 6 ale też rezerwowych. W tym roku obie drużyny grały w Łuczniczce wtedy górą była Zaksa wygrała 3-1 i dzisiaj nie mam nic przeciwko aby ten wynik się powtórzył. Over 3,5 seta w tym meczu to moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie. Zważywszy na to ile wystarczy do awansu Zaksie oraz jaki potencjał mają obie drużyny.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
II mecze ćwierćfinałowe:
PGE Skra Bełchatów - MKS MOS Interpromex Będzin 3:0 (25:14, 25:17, 25:14)
Awans: PGE Skra Bełchatów
Delecta Bydgoszcz - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle 1:3 (24:26, 25:18, 23:25, 14:25)
Awans: ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
Tytan AZS Częstochowa - Jastrzębski Węgiel 0:3 (21:25, 20:25, 19:25)
Awans: Jastrzębski Węgiel
Asseco Resovia Rzeszów - Indykpol AZS Olsztyn 3:1 (25:23, 22:25, 25:17, 25:20)
Awans: Asseco Resovia Rzeszów

Program Final Four:​

21.01

Półfinały:
14:30, ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Jastrzębski Węgiel
18:00, Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów

22.01

FINAŁ
14:30, ZAKSA Kędzierzyn-Koźle/Jastrzębski Węgiel - Asseco Resovia Rzeszów/PGE Skra Bełchatów

Kursy:

K 32

kefol

Użytkownik
To może ja zacznę póki kursy są jeszcze w miarę wysokie na Skrę. Ostatni mecz ewidentnie Pszczołom nie wyszedł. Zagrali wszystkim co mieli najlepsze, ale i tak nie potrafili przeciwstawić się dobrze grającemu Tours. Wygląda tak trochę, jakby Nawrocki poszedł z chłopakami na siłownię, aby złapać szczyt na PP licząc, że z Tours się jakoś uda (no chyba, że znowu zobaczymy FF w Łodzi). Winiarski gorzej niż z żabami zagrać nie może, Falasca mam nadzieję też (chociaż tu nie wiadomo:p). Kurek i Wlazł powinni trzymać atak, natomiast Winiar z Zatorem przyjęcie.
Co do Resovii, to za bardzo w ważnych meczach ze Skrą grać nie potrafią. Do tego mają jeszcze jedną wielką dziurę w ataku - Lotmana, co świetnie grająca taktycznie Skra na pewno wykorzysta. Najmocniejsza strona Resovii, czyli środek na przeciw tym razem napotka godnych rywali. Zapewne wyjdą Pliński i Możdżon, którzy raczej są środkowymi defensywnymi z lepszym blokiem niż atakiem, przez co Nowakowski i Kosok (?) nie powinni stwarzać zbytniego zagrożenia.
W ataku widać względną równowagę, jednak ja wyżej cenię umiejętności MW niż GG.
Tak naprawdę jedynymi argumentami za Resovią jest własne boisko i rozgrywający (chociaż Tichacek mocno obniżył loty w porównaniu do gry z Fryderyków).
Moje typy na ten mecz:
Skra 1.5 (10/10) Unibet
Skra (-1.5) (7/10) Unibet

T 27,3K

tadzin

Użytkownik
Moje typy na ten mecz:
Skra 1.5 (10/10) Unibet
Skra (-1.5) (7/10) Unibet
Te stawki to żart ?
Resovia u siebie jest niesamowicie silna, choćby ostatni mecz ligowy przeciwko bełtowi, który grali w niesamowitym osłabieniu potrafili wygrać (Skra grała tam najsilniejszym składem z Winiarskim ze złamanym palcem i zajeżdżonym Kurkiem, Resovia zaś bez Akhrema i Kosoka).
Wygrać z Miką i Lotmanem na przyjęciu przeciwko Skrze to nie lada sztuka a teraz Resovia jest zdecydowanie silniejsza, wydaje się że zaufanie trenera zdobył Bojic, po kontuzji wrócił Akhrem, zaś Kosoka świetnie zastępuję Grzyb (możliwe jest że wygryzie on Kosoka ze pierwszej szóstki).
Skra cały czas szuka formy, Puchar Świata zdemolował niezłe zgranie jakie Skra osiągneła po bardzo słabym początku i pytanie brzmi czy w końcu odnajdą się jako zespół. Mecz z Tours udowodnił że nie ale czy taka wpadka zdarza się 2 razy ?
Na tę chwilę, czyli przed meczem z Zaksą kurs 1.5 na Skrę na wyjeździe przeciwko Resovii uważam za niezły żart.

K 32

kefol

Użytkownik
Te stawki to żart ?
Resovia u siebie jest niesamowicie silna, choćby ostatni mecz ligowy przeciwko bełtowi, który grali w niesamowitym osłabieniu potrafili wygrać (Skra grała tam najsilniejszym składem z Winiarskim ze złamanym palcem i zajeżdżonym Kurkiem, Resovia zaś bez Akhrema i Kosoka).
Wygrać z Miką i Lotmanem na przyjęciu przeciwko Skrze to nie lada sztuka a teraz Resovia jest zdecydowanie silniejsza, wydaje się że zaufanie trenera zdobył Bojic, po kontuzji wrócił Akhrem, zaś Kosoka świetnie zastępuję Grzyb (możliwe jest że wygryzie on Kosoka ze pierwszej szóstki).
Skra cały czas szuka formy, Puchar Świata zdemolował niezłe zgranie jakie Skra osiągneła po bardzo słabym początku i pytanie brzmi czy w końcu odnajdą się jako zespół. Mecz z Tours udowodnił że nie ale czy taka wpadka zdarza się 2 razy ?
Na tę chwilę, czyli przed meczem z Zaksą kurs 1.5 na Skrę na wyjeździe przeciwko Resovii uważam za niezły żart.
Tak naprawdę to te pierwsze kolejki PL można o kant d... rozbić (w zeszłym sezonie był taki sam scenariusz, że Skra przegrała w rundzie zasadniczej kilka meczów). Nie przypominam sobie meczu o stawkę, który Resovia wygrała z Bełkiem. Tak naprawdę prawdziwe granie w tym sezonie zaczyna się na PP, a w Polsce wiadomo gdzie zaczyna się poważne granie tam Skra pokazuje kto tak naprawdę rządzi.

T 27,3K

tadzin

Użytkownik
Tak naprawdę to te pierwsze kolejki PL można o kant d... rozbić (w zeszłym sezonie był taki sam scenariusz, że Skra przegrała w rundzie zasadniczej kilka meczów). Nie przypominam sobie meczu o stawkę, który Resovia wygrała z Bełkiem. Tak naprawdę prawdziwe granie w tym sezonie zaczyna się na PP, a w Polsce wiadomo gdzie zaczyna się poważne granie tam Skra pokazuje kto tak naprawdę rządzi.
W tamtym sezonie Skra RAZ przegrała na wyjeździe przeciwko Resovii, a następnie po paru tygodniach osiągnęła ogromną formę i kosiła niemiłosiernie wszystko (nie wiem ile trwała ta passa ale to bylo parenaście wygraych jesli chodzi o PLS i LM w tym demolka Trento 3-0 u siebie).
Teraz o takiej sytuacji Skra może tylko POMARZYĆ.
Ten rok a tamten to NIEBO, A ZIEMIA.

K 32

kefol

Użytkownik
Tadzin może i Skra była w lepszej dyspozycji sezon temu, chociaż to też nie jest takie jednoznaczne, ponieważ Skra nie przegrała w PL od 3 kolejki kiedy to uleglii 3:2 w Rzeszowie, a gdyby nie porażka w Tours to sezon miałby identyczny scenariusz.. Jestem przekonany, że Skra poradzi sobie z Resovią. Co sezon jest to samo, wszyscy się napalają, że przerwą hegemonię Skry, a później przychodzą najważniejsze mecze i wielki zawód, bo Skra znowu świetnie zagrała.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
a ja tutaj chętnie poruszył bym wątek 1 meczu bo jest on bardzo ciekawy. Jedynym atutem Zaksy jest fakt, że do skłądu JW prawdopodobnie nie wróci Vinhedo i na rozegraniu z Gumą mogą mieć niemałą przewagę. Na środku lekka przewaga JW w ofensywie, w def względna równowaga. W bloku świetny Czarnowski, Bontje również nie odstaje, Holmes cudowna dynamika i świetny floot, Gladyr dobry atak siła i niezła mocna zagrywka, Na ataku lekka przewaga JW jeśli chodzi o formę, Łasko to ostoja tego zespołu, na przyjęciu równowaga lub lekka przewaga Zaksy. Ruciak w cudownej formie jest w tym roku. Samica to bardzo doświadczony zawodnik. Natomiast Bartman i Kubiak nie mogą dobrej formy złapać od PŚ. To tak na przwdę będzie pojedynek rozgrywających. Jak wyjdzie Tiago Violas i będzie rozgrywałna swoim wysokim poziomie, oraz jeżeli pozna trochę swoich zawodników to mecz będzie na prawdę na wysokim poziomie i uważam nawet że wtedy jastrzębski powinien sobie poradzić bo w ataku ma chyba lekką przewagę, a Thorton marnuje potencjał tego zespołu. Natomiast z Thortonem nie mają czego szukać PP. Ciężko wskazać tutaj faworyta i uważam że buki powinny dać kursy po 1.85 w tym meczu, Zaksa dostała tutaj przewagę chyba tylko ze względu na pozycje w Pluslidze.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Są gdzieś kursy na Końcowe Zwycięstwo w Pucharze Polski? - Albo mi się przewidziało, albo taka opcja była dostępna w Unibet? - Jak ktoś znajdzie taką opcję u któregokolwiek z bukmacherów internetowych - proszę o podzielenie się tą informacją z resztą społeczeństwa Forum ;)

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Są gdzieś kursy na Końcowe Zwycięstwo w Pucharze Polski? - Albo mi się przewidziało, albo taka opcja była dostępna w Unibet? - Jak ktoś znajdzie taką opcję u któregokolwiek z bukmacherów internetowych - proszę o podzielenie się tą informacją z resztą społeczeństwa Forum ;)
Jest taka opcja w Unibet.
Konkretnie w &quot;Zakłady na sezon&quot; ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
assassin84 119

assassin84

Użytkownik

Myślę, że ostatnia kolejka PlusLigi pokazała nam dyspozycję poszczególnych zespołów.
Spodziewałbym się finału powtórki z rozrywki z ostatniej kolejki ZAKSA - Skra. Lubię JSW, ale oni grają na początku każdego meczu tak, że myślą, że mecz wygra się sam i dopiero w połowie zaczynają grać pełną parą.
Może to kwestia mobilizacji, ale w ostatniej kolejce moim zdaniem ZAKSA wypadła lepiej niż JSW i na pewno bardzo im zależy na możliwości rewanżu przeciwko Skrze. Szkoda Resovii, ale z siłą rażenia Skry nie mają szans na wygraną.

ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
- Jastrzębski Węgiel @1,72 5j (edit: dzięki za podanie na forum info o braku &quot;Samika&quot; dzięki czemu odpuściłem ten bet)
Asseco Resovia Rzeszów - PGE Skra Bełchatów @1,45 10j

Kto wygra PP tu zagram surebeta (moim zdaniem surebeta, bo finał upatruje ZAKSA-Skra):
PGE Skra @2,25 załóżmy 200 zł (PW 250 zł)
ZAKSA @3,5 przy założonym 200 zł na Skrę 128,57 zł (PW 321,43 zł)

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Puchar Polski w siatkówce mężczyzn zwycięzca? Skra Bełchatów @ 2,25 Unibet
Pierwszy typ na zwycięzcę pucharu Polski. Po meczu Skry we Francji byłem bardzo niepewny dyspozycji podopiecznych Jacka Nawrockiego. Nie wiedziałem jak przyjąć tą porażkę, czy był to wypadek przy pracy, czy może też obniżka formy mistrzów Polski. Jednak mecz Plus Ligi pomiędzy ZAKSA a Skrą rozwiał moje wątpliwości. Na dzień dzisiejszy w Polsce nie ma zespołu który gra na poziome Skry. Co prawda czołówka ligi bardzo mocno się zbliżyła jednak nie sądzę aby któraś z drużyn grających w półfinałach pucharu Polski była w stanie z nimi wygrać. Ale po kolei. Pierwszy półfinał pomiędzy Zaksą a Jastrzębskim opiszę niżej. Jednak faworytem tego pojedynku niewątpliwie są podopieczni Krzyśka Stelmacha. Drugi półfinał Resovia - Skra. Pomimo tego że finały PP rozgrywane są w Rzeszowie, to nie sądzę by Resovia była w stanie wyeliminować Bełchatowian. Na mecz półfinałowy Skry z Resovią bukmacherzy płacą 1,5, w finale jeśli Skra zagra z Zaksą moim zdaniem będzie coś ok 1,4 w stronę Bełchatowian. Więc kurs na ogólne zwycięstwo jest zadowalający. Problemem Skry jest rozgrywający Falasca, w meczu we Francji grał patologię, tak samo grał w pierwszym secie przeciwko Zaksie w Plus Lidze. Niedokładne piłki, jakieś cudowanie i wystawy sposobem dolnym. W kolejnych setach nastąpiła metamorfoza, Hiszpan grał tak jak za najlepszych lat, kapitalnie poprowadził grę swojej drużyny. W końcówkach setów nie pękał co często mu się zdarza, grał rozważnie, sporo środkiem i umiejętnie szydłami. Bardzo dobrze prezentowała się para przyjmujących Kurek i Winiarski. Wlazły jak zwykle na swoim wysokim poziomie do tego atomowa zagrywka. Środkowi jak już wcześniej wspomniałem dostawali sporo piłek i spisywali się bardzo dobrze. Zatorski też po reprymendzie ze strony Nawrockiego stał się jakby innym zawodnikiem. Skra potrafi w trudnych, krytycznych momentach się spiąć. Dal mnie jest to najlepsza drużyna w Polsce i myślę że swoją dominację potwierdzą w Rzeszowie w finałach Pucharu Polski.
Zaksa Kędzierzyn Koźle - Jastrzębski Węgiel 1 @ 1,72 Unibet
Pierwsze spotkanie półfinału Pucharu Polski pomiędzy Zaksą Kędzierzyn Koźle a Jastrzębskim Węglem. Faworytem tego meczu jest Zaksa. W ostatniej kolejce podopieczni Krzyśka Stelmacha przegrali ze Skrą 3-1, zostawili jednak pozytywne wrażenie i można z pełnym przekonaniem i świadomością stwierdzić że jest to druga siła polskiej ligi. Dobre spotkanie przeciwko Bełchatowianom rozegrał Rouzier. Widać że rozumie się z Pawłem Zagumnym od którego dostaje bardzo dużo piłek, jest zdecydowanie pierwszą opcją w ataku. Mecz ze Skrą nie do końca wyszedł obu przyjmującym. Samica pomimo tego że miał 60% w ataku trochę się męczył, w pamięci mam 3 czapy pod rząd w drugim secie. Przyjęcie też kulało ze strony Samika, ale jest to na tyle dobry zawodnik że takie problemy ma raz na jakiś czas. Ruciak z kolei słabo w ataku, ale kapitalnie w przyjęciu. Dobre spotkanie grał Gladyr który skończył chyba wszystkie piłki które dostał od Zagumnego. Pozytywnie Kaźmierczak, chociaż męczył się trochę w ataku, za to w bloku bardzo dobrze. Jastrzębski Węgiel w weekend grał z Politechniką z Warszawy. Kolejny mecz w którym podopieczni Bernardiego mnie nie przekonali. Brak podstawowego rozgrywającego Raphalea Vinhedo w trudnych meczach rzuca się w oczy. Brian Thorthon sobie kompletnie nie radzi z presją, jeśli zawodnicy mu kończą ataki na pozytywnym poziomie to jest ok. ale jeśli ktoś gra słabo w ataku to zawodnik USA kompletnie nie wie komu grac. Bardzo słabo w meczu z Politechniką grali Bartman i Kubiak może statystyki tego nie do końca odwzorowują ale obaj strasznie się męczyli w ataku a i z przyjęciem mieli sporo kłopotów. Na środku kontuzjowanego Bjonte zastąpił Gawryszewski. W bloku zagrał fantastycznie bo aż 7 razy dał czapę rywalom jednak w ataku tylko 30% jak na środkowego to trochę mało. Pozytywnie Misiek Lasko ale i on miewa czasami zastoje jak to miało miejsce w 2 i 4 secie z Politechniką. Moim zdaniem brak dwóch istotnych zawodników czyli Bjonte (występ z Zaksą niepewny, ale nie wykluczony) i Vinhedo sprawiają że JSW nie jest według mnie w stanie powalczyć z tak dobrze funkcjonującą Zaksą. Kurs na zwycięstwo zawodników z Kędzierzyna mnie zadowala więc na nich gram.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Też zdecydowałem się zagrać na ZAKSĘ. Pomimo tego iż przegrali ostatnio u siebie ze Skrą to pozostawili po sobie bardzo dobre wrażenie. Ostatnio jakoś nie oglądałem meczy JSW i za bardzo nie wiem co tam słychać u nich.
Głównie swój typ opieram na pozycji rozgrywającego w obu zespołach. Jeśli zagra Thornton to chyba musiałby mecz życia zagrać żeby jego zespół to wygrał. W dodatku jeżeli chodzi o odbiór zagrywki to lepsze wrażenie w tym elemencie sprawiają gracze z Kędzierzyna.
Typ ZAKSA 1.741 Pinnacle

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom