flamaster
Forum VIP
Cracovia Kraków - Lech Poznań
1:4
1:4
Jutro czekają nas dwa spotkania w ramach pucharu Polski. Ja spróbuję się trochę przyjrzeć spotkaniu Cracovii z Lechem Poznań. Bardzo ładnie na temat tego pojedynku napisał już Horus więc za dużo dodać już nie można. Oczywiście popieram jego propozycję. Na sam mecz próbuję patrzeć tylko oceniając sytuację w klubach i ich ewentualne podejście do Pucharu więc moja ocena jest czystą spekulacją. Jednak uważam, że ten tok myślenia może być także poprawny w przypadku Pucharu. Pasy w lidze walczą o utrzymanie. Zajmują ostatnie miejsce i muszą w końcu zacząć gromadzić punkty. Trener Ulatowski myśli już nad ucieczką z tonącego okrętu i jeśli Cracovia nie zapunktuje w najbliższym spotkaniu to najprawdopodobniej pożegnamy obecnego szkoleniowca. Moim zdaniem dla drużyny z Krakowa priorytetem jest liga. Władze klubu zdają sobie sprawę, że nie mogą grać na dwa fronty w tej sytuacji bo jeśli zakończą rundę jesienną na ostatniej pozycji to w następnej mogą już się nie dźwignąć.
Także sytuacja w Lechu jest patowa. Mistrz Polski zajmuje miejsce tuż nad strefą spadkową. Nikt przed startem ligi o tym na pewno nie myślał. Co dziwne i ciekawe ta sama drużyna potrafi prezentować się z dobrej strony z bardzo mocnymi przeciwnikami w LE natomiast grając z przeciętniakami w Ekstraklasie nie są w stanie wygrywać. Wydaje mi się, że tutaj jest może wina nie tyle samego trenera co zawodników, którzy mecze w lidze traktują jak zło konieczne natomiast w LE zostawiają płuca na boisku by się jak najlepiej zaprezentować i liczyć na ciekawe propozycje w okienku transferowym. Jednak nie mogą już teraz opuszczać drużyny. Dlatego liczę, że ich zaangażowanie w jutrzejszym spotkaniu powinno być większe. Tym bardziej, że dla nich puchar może być jedyną możliwością dostania się do przyszłej edycji europejskich pucharów i na pewno piłkarze zdają sobie z tego świetnie sprawę i nie będzie tutaj mowy o odpuszczaniu tego meczu. Warto również przypomnieć wynik ostatniego pojedynku między tymi drużynami kiedy Lech rozbił Pasy 5:0. Wydaje mi się, że jutro obrońcom Cracovii może to nie pomagać w pewnej postawie na murawie.
Cóż, decyduje się proponować typy na Kolejorza. Opieram się głównie na domyśle jak obie ekipy potraktują to spotkanie. Pod względem formy obie drużyny prezentują się fatalnie i dlatego patrząc tylko na sportowe aspekty ciężko przewidzieć rezultat tego meczu.
Moje propozycje:
Lech (około 2.05)
Lech dnb (około 1.50)