No ja oczywiście za najłatwiejszy uznaję mecz
Wisły Kraków z Podbeskidziem. Prezentują się nieźle w lidze, fakt, ich gra nie wygląda rewelacyjnie, niektóre zwycięstwa "wymęczone" dopiero pod koniec spotkania, no ale jak to się mówi - liczy się wynik. Mecz Lechii Gdańsk z
Jagiellonią również powinien być ciekawym widowiskiem. Wszystko będzie zależało od tego, czy obydwie "jedenastki" wystawią swoje najmocniejsze składy. O ile spokojnym można być o drużynę z Gdańska, nie można tego powiedzieć o Jagiellonii. Priorytetem dla "Jagi" jest oczywiście
Ekstraklasa, jednak mam nadzieję, że tutaj również przyłożą się do spotkania.
Lech Poznań powoli zaczyna grać "swoją" piłkę. Oczywiście, wyniki w polskiej lidze nie są rewelacyjne, jednak zaczynają nabierać kolorytu. Dla nich ten mecz będzie szczególnie ważny, bo o zwycięstwo w
Ekstraklasie będzie niezwykle ciężko, a gdyby udało się wygrać
Puchar Polski, to drzwi do Europejskich Pucharów w przyszłym sezonie stoją przed nimi otworem.
Pojedynek Ruchu Chorzów z
Legią Warszawa będzie dla mnie osobiście ważnym meczem, bo nie ukrywam, że kibicuję Warszawskiej drużynie nie od dziś. Łatwo można dostrzec, że obydwie drużyny nie spisują się jeszcze tak, jak powinny, ale gra Legionistów z czasem może się podobać. Zarówno Ruch jak i Legia prezentują czasami znaczne wahania formy, więc to spotkanie powinno być wyrównane. Jednak jak już wyżej napisałem, jestem kibicem Legii, więc muszę w nich wierzyć. ????