>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Narodów Afryki

Status
Zamknięty.
roy. 187

roy.

Forum VIP
Moim zdaniem PNA wygra WKS. Maja wielu dobrych europejskich graczy w swojej kadrze takich jak bracia Toure, Drogba czy Eboue i wielu innych, ktorzy sa graczami doswiadczonymi. Jesli chodzi o Ghane to takze sadze, ze moga namieszac w tym turnieju. Pokazali kawal dobrej pilki na ostatnim mundialu a do tego atut wlasnego boiska na pewno duzo im da.

P 0

piotrek007

Użytkownik
hmmm, stawiam na Wybrzeże KS.
1. Chęć pomszczenie ubiegłorocznego finału.
2. Młodzi, utalentowani piłkarze.
3. Wysoka lokata w rankingu FIFA.

no i jestem ciekawy co gospodarze pokażą. to bardzo silna drużyna :spokodfhgfh:

Egiptowi pokazuję czerwnoną kartkę - bez własnej publiczności powinni byź bezradni ????

bakar 0

bakar

Użytkownik
Grupa A
20 stycznia
16:00 Ghana ? - ? Gwinea
21 stycznia
14:00 Namibia ? - ? Maroko
24 stycznia
16:00 Gwinea ? - ? Maroko
18:30 Ghana ? - ? Namibia
28 stycznia
16:00 Ghana ? - ? Maroko
16:00 Gwinea ? - ? Namibia
Puchar Narodów Afryki - Grupa B -&gt; Faza grupowa
21 stycznia
16:00 Nigeria ? - ? Wybrzeże K.S.
18:30 Mali ? - ? Benin
25 stycznia
16:00 Wybrzeże K.S. ? - ? Benin
18:30 Nigeria ? - ? Mali
29 stycznia
16:00 Nigeria ? - ? Benin
16:00 Wybrzeże K.S. ? - ? Mali
Puchar Narodów Afryki - Grupa C -&gt; Faza grupowa
22 stycznia
16:00 Egipt ? - ? Kamerun
18:30 Sudan ? - ? Zambia
26 stycznia
16:00 Kamerun ? - ? Zambia
18:30 Egipt ? - ? Sudan
30 stycznia
16:00 Egipt ? - ? Zambia
16:00 Kamerun ? - ? Sudan
grupa D
23 stycznia 2008 Angola vs Republika Południowej Afryki
23 stycznia 2008 Senegal vs Tunezja
27 stycznia 2008 Angola vs Senegal
27 stycznia 2008 Republika Południowej Afryki vs Tunezja
31 stycznia 2008 Angola vs Tunezja
31 stycznia 2008 Senegal vs Republika Południowej Afryki

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Grupa A
20.01 [Akra] Ghana - Gwinea
21.01 [Akra] Namibia - Maroko
24.01 [Akra] Gwinea - Maroko
24.01 [Akra] Ghana - Namibia
28.01 [Akra] Ghana - Maroko
28.01 [Sekondi-Takoradi] Gwinea - Namibia

Grupa B
21.01 [Sekondi-Takoradi] Nigeria - WKS
21.01 [Sekondi-Takoradi] Mali - Benin
25.01 [Sekondi-Takoradi] WKS - Benin
25.01 [Sekondi-Takoradi] Nigeria - Mali
29.01 [Sekondi-Takoradi] Nigeria - Benin
29.01 [Akra] WKS - Mali

Grupa C
22.01 [Kumasi] Egipt - Kamerun
22.01 [Kumasi] Sudan - Zambia
26.01 [Kumasi] Kamerun - Zambia
26.01 [Kumasi] Egipt - Sudan
30.01 [Tamale] Kamerun - Sudan
30.01 [Kumasi] Egipt - Zambia

Grupa D
23.01 [Tamale] Tunezja - Senegal
23.01 [Tamale] RPA - Angola
27.01 [Tamale] Senegal - Angola
27.01 [Tamale] Tunezja - RPA
31.01 [Kumasi] Senegal - RPA
31.01 [Tamale] Tunezja - Angola
Ćwierćfinał
03.02 [Akra] A1 - B2
03.02 [Sekondi] B1 - A2
04.02 [Tamale] D1 - C2
04.02 [Kumasi] C1 - D2

Półfinał
06.02 [Akra] A1/B2 - D1/C2
07.02 [Kumasi] B1/A2 - C1/D2

Mecz o 3 miesjce
09.02 [Kumasi] Przegrani 1/2

Finał
10.02 [Akra] Wygrani 1/2

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Pierwszy typ jaki mi sie rzucił w oko to :
Namibia - Maroko [1:0]
Maroko ✅ 1:5
2.15 @ Bwin

Maroko gra z tym najsłabszym zespołem grupy A.
W kwalifikacjach do PNA Namibia wygrała swą grupe , mając za przeciwników Kongo , Libie i Etiopie. Awans wywalczyli wyprzedzając o 1 punkt Kongo i o 2 Libie. Warto wspomnięc że awans wywalczono w ostatnim meczu wugranym z Etiopią 3-2.
Maroko grało w 3 osobowej grupie , mając za rywali Zibabwe i Malawi. Maroko strciło ledwo bramke , strzelając 6 w 4 meczach.
W skłądzie Maroka są zawdonicy grający w Europie , Katarze i u siebie w lidze. Skład jest średnio zaawansowy wiekowo , większośc jest w granicach 25-30 lat.
W Namibi wiekszosc zawadonikow gra u siebie w kraju lub w RPA , ledwie dwóch gra poza Afryką.
Co do zespołow , to w tym meczu faworytem bedzie Maroko , które jest zespołęm lepszym , ma bardziej znaych zawodników i jest zaliczany na Czarnego Konia tych Mistrzostw. W ostatnim czasie Maroko grało 4 mecze towarzyskie - wygrane 3-0 z Senegalem i 2-0 z ... własnie Namibia , zremisowany 2-2 mecz z Francją i przegrany 2-0 mecz z Ghaną.
Namibia grała 3 mecze towarzyskie ostatnio i wszytkie przegrała , kolejno z MArokiem , Arabią Saudysjską i Tunezją.
Wg mnie Maroko jak teraz niewygra bedzie mialo trudne zadanie , bo kolejny mecz będzie bardz ważny z Gwineą , który może zadecydować o awansie.

ansos 0

ansos

Użytkownik
Ja Ghanę sobię odpuszczę bo to mecz otwarcia więc wiadomo presje itd.
Na czernego konia zawodów (dziwnie to brzmi w przypadku PNA,hehe) typuję WKS a mój pierwszy typ to MAROKO - Nanibia [email protected] . Wystarczy spojrzeć na wyniki Maroka w meczach przygotowawyczych - są w formie! Nanibia to outsider grupy i myślę że w poniedziałek przegra. :-D

D 0

del-monte

Użytkownik
Aż dziw, że nikt jeszcze nie napisał o MALI. Diarra z Realu, Sissoko z Liverpoolu, gracz Sevilli Keita, który jest jedną z rewelacji tego sezonu w Primera Division. Bramki strzelać Frederic Kanoute. W obronie Adama Coulibaly (Lens) i Sammy Traore (AJ Auxerre). Trudna ich grupa fakt, ale w Afryce róznie sie dzieje ;)

drago 108

drago

Użytkownik
Aż dziw, że nikt jeszcze nie napisał o MALI. Diarra z Realu, Sissoko z Liverpoolu, gracz Sevilli Keita, który jest jedną z rewelacji tego sezonu w Primera Division. Bramki strzelać Frederic Kanoute. W obronie Adama Coulibaly (Lens) i Sammy Traore (AJ Auxerre). Trudna ich grupa fakt, ale w Afryce róznie sie dzieje ;)
Zgadza się. Mali ma fajny skład, ale jednak ich szanse są mniejsze na jakiekolwiek miejsce mając w grupie WKS i Nigerię. Szkoda mi naprawdę zespołu Mali, ale raczej będzie 3 miejsce. Będę dopingował tą repre w najważniejszym meczu z Nigerią.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Praktycznie każda drużyna posiada potencjalnych graczy każdy zespół może namieszać wiadomo jak to jest ja osobiście stawiam jutro na Ghane muszą wygrywać takie spotkania a tymbardziej że to pierwsze.

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Spotkanie: Ghana - Gwinea
Typ: 1
Kurs: 1.60
Bukmacher: Totomix

Analiza:

Spotkanie rozpoczynajace Puchar Narodow Afryki w ktorym zmierza sie gospodarz Ghana z zespolem Gwine`i. Nie bede sie tu za duzo rozpisywal w statystykoach obydwu zespolow ani nie bede tez pisal dotychczasowych dorobkow gdyz moim zdaniem jest to zbyteczne gdyz Ghana jest kadrowo o wiele silniejsza od Gwine`i i w dodatku gra u siebie w tym turnieju a jak pokazuje historia tego puchar zawsze gospodarze dochodzili daleko w turniej a czesto nawet je wygrywali dlatego tez kurs 1.60 co prawda nie jest za wysoki ale warto go zagrac w singlu za wieksza stawke.

POLECAM ????

2:1 ✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Spotkanie: Ghana – Gwinea
Typ: over 2,5 ✅
Kurs: 2,20
Bukmacher: Bwin
Stawka: 6/10

Analiza:

Niezwykle interesująco zapowiada się inauguracyjny mecz Pucharu Narodów Afryki pomiędzy gospodarzami turnieju Ghaną, a Gwineą. Ghana jako jeden z głównych faworytów całego turnieju zapewne już w pierwszym spotkaniu będzie chciała udowodnić, że jest bardzo dobrze przygotowana do tego turnieju, ale piłkarze z Gwinei na pewno nie padną przed nimi na kolana, bo sami także chcą coś ugrać w tych mistrzostwach. Obie drużyny mają silniejsze linie ofensywne niż defensywne, tak więc zapowiada się więc ciekawe spotkanie, które patrząc właśnie na składy obu drużyn może obfitować w sporą ilość bramek.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Kolejne propozycje na Puchar Narodów Afryki:

Spotkanie: Namibia - Maroko
Typ: Maroko ✅
Kurs: 1,45
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Piłkarze z Maroka noszący przydomek „Lwy Atlasu” do niemal każdej edycji Pucharu Narodów Afryki przystępują w roli jednego z faworytów do zwycięstwa. Co prawda przed tymi rozgrywkami może i najsilniejsi kadrowo nie są, ale mimo to większość expertów ustawia ich w roli faworytów. Pierwszym rywalem Marokańczyków będzie reprezentacja Namibii, której trzon tworzą piłkarze grający głównie w lidze krajowej oraz w lidze Republiki Południowej Afryki. Czego można się spodziewać po piłkarzach z Namibii? Na pewno walki, bo umiejętnościami technicznymi raczej Marokańczyków nie przewyższają, ale czy ta waleczność „Mężnych Wojowników” jak nazywani są gracze z Namibii wystarczy na urwanie choćby punktu „Lwom Atlasu”? Moim zdaniem nie, bo tacy piłkarze jak Chamakh czy Sektioui przynajmniej raz powinni przełamać linię defensywy Namibii co też powinno być równoznaczne ze zwycięstwem w całym meczu.

Spotkanie: Mali - Benin
Typ: Mali ✅
Kurs: 1,70
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Większość piłkarzy Mali zwanych „Orłami” jest już ograna na europejskich boiskach. Imponująco wygląda przede wszystkim linia pomocy, w której mogą zagrać tacy zawodnicy jak Mohamed Sissoko (Liverpool), Seydou Keita (Sevilla) czy też Mahamadou Diarra (Real Madryt). Prawdziwą gwiazdą zespołu jest jednak napastnik Fredrik Kanoute (Sevilla) na którego dobrą postawę reprezentacja Mali niemal zawsze może liczyć. Czy tak też będzie w poniedziałkowym spotkaniu? Rywalem jest zespół Beninu, który przed Pucharem Narodów Afryki borykał się z różnymi trudnościami m.in brakiem szerokiej kadry wobec czego na turniej powołany został weteran piłkarskich boisk 38-letni obrońca Gaspoz oraz absolutny debiutant w kadrze młody obrońca Rouga. Gwiazdą zespołu jest napastnik Szwedzkiego Helsingborgu Razak Omotyossi, ale czy w pojedynkę będzie wstanie coś ugrać w meczu z Mali? Szanse na strzelenie bramki ma, ale moim zdaniem to może nie wystarczyć, bo drużyna „Orłów” prezentuje się znacznie solidniej na tle... „Wiewiórek” z Beninu :wink:

M 0

mariosz

Użytkownik
Spotkanie: Mali - Benin
Przypominam tylko, że Mali i Benin grali razem w eliminacjach i obydwa mecze zakończyły się remisem, to jest afryka wszystko się może zdarzyć.

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Maroko - Namibia H (0-1,5) 1
Buk: TOTO-MIX
Kurs: 2.05

Dzisiaj drużyna Maroka podejmuje drużynę Namibii. Zacznijmy od tego, że sam udział Namibii w PNA jest dużym zaskoczeniem. Gdyby Katupose nie strzelił zwycięskiej bramki na 3-2 w Etiopii w ostatnim meczu, to tej drużyny nie oglądalibyśmy w obecnych rozgrywkach. Maroko chociaż miało tylko 2 przeciwników i to niezbyt klasowych: Zimbabwe i Malawi, to zremisowało tylko jeden mecz, a zawsze powtarzam, że ze słabszymi też trzeba umieć wygrywać! Nie oszukujmy się, że widoczna jest tu różnica co najmniej jednej klasy pomiędzy tymi zespołami i sądzę iż, Namibia będzie outsiderem tej grupy. W drużynie Namibii tylko 3 zawodników gra w Europie, a reszta w słabutkiej lidze rodzimej lub lidze Angoli też zapewne na kiepskim poziomie i może trochę mocniejszej lidze RPA, ale też dużo ustępującej ligom europejskim. Ja szczerzę mówiąc przed spojrzeniem na kadrę Namibii słyszałem tylko o Colinie Benjaminie. A teraz Maroko. El Karkouri, El Kaddouri, Y.Hadji, Safri, Sektioui, Zerka czy Chamakh to zawodnicy świetni znani fanom lig europejskich. I Ci zawodnicy gwarantują sukces. Przede wszystkim siła ofensywna składająca się z gwiazdy Chamakha, uzupełnionego solidnym Zerką z Nancy i wspomagającym ich Sektiouim gwaratnuję, że powinno wpaść kilka bramek. Namibia nie ma czym straszyć w ataku tacy zawodnicy jak Jacob, Kaimbi, Katupose czy Swartbooi to zawodnicy o których pierwszy raz słyszę. W dodatku solidna obrona marokańska nie powinna pozwolić na utratę bramek. Myślę, że będzie to mecz jednostronny i Maroko pokona Namibię co najmniej dwoma bramkami. Pozdrawiam ;)

johnnygangsta 68

johnnygangsta

Użytkownik
Ja bym tak nie przekreślał Namibia jest to dość młody zespół i bardzo nie obliczalny i myślę ze na mistrzostwach afryki zrobi jakoś niespodziankę może nie koniecznie w dzisiejszym meczu ale na pewno Maroko nie będzie miało łatwej przeprawy trzeba podkreślić ze Namibia w eliminacjach wyeliminowała bardzo silna reprezentacje Konga

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Wyeliminowała Kongo bo w ostatnim meczu wygrali a Kongo dało ciała i zremisowało , wiec fartem wjechali do PNA. Inny wynik i awans Konga.

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Maroko - Namibia H (0-1,5) 1
Buk: TOTO-MIX
Kurs: 2.05
5:1. Szkoda, że jednak dzisiaj nic nie obstawiałem, bo kurs 2.05 nie był ani przez chwilę zagrożony. Chociaż przez chwilę było 2:1 to Maroko się potem rozstrzelało. A mogłem napisać już, że typ się sprawdzi w przerwie meczu, gdy prowadzili 4:1 ✅✅✅

chery 0

chery

Użytkownik
Ja swój głos odam na Kamerun jestem calym sercem za nimi.Maja bardzo solidna obrone i bdb bramkarza,pomoc troche gorsza a z przodu Eto który może sam wygrać mecz.
Kamerun ma bardzo rowna kadre dawno nic nie wygrali zadnego turnieju a trzeba pamietac że nie tak dawno była to potęga piłki Afrykańskiej ????
Postawie mecz Egipt-Kamerun czysta 2 po ladnym kursie ????
Egipt bez Mido najlepszego swojego napastnika wiec mysle ze to odegra duza role.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Mała relacja z &quot;frontu&quot; i domysły co do dzisiejszych spotkań :]
Po pierwsze Maroko - Namibia ... Po 30 minucie gdy było już 3-1 po prostu skończyłem oglądać... Nie lubię jednostronnych meczy a ten właśnie taki był ;) Namibia grała fatalnie i jeśli zdobędą chociaż punkt to będzie sukces ... 0 dosłownie 0 współpracy w obronie... Gra obronna wyglądała u nich mniej więcej tak jak u mnie na placu ???? czyli mówiąc prościej ... Wcale jej nie było ...
Po małej przerwie oczekiwałem wielkiego meczu ... Mianowicie Nigeria - Wybrzeże ... Jednak na zapowiedziach się skończyło .... Drogba praktycznie niewidoczny ... Świetny mecz rozegrał Kalou a raczej 2 połowę bo w 1 -szej praktycznie zawodnicy grali bo musieli ;) Mecz najlepiej od razu mógł by skończyć się wynikiem 0-0 to zapewne każda z ekip była by zadowolona ... Mimo iż Nigeria przegrała to moim zdaniem zaprezentowali się lepiej ... Lepsza organizacja gry i przede wszystkim jakiś pomysł na grę ... Po stracie Kanu ... Nigeria praktycznie sparaliżowana ... Wybrzeże w tym momencie przyciska i stało się prowadzenie ... Później anty futbol w wykonaniu WKS i bicie głową w mur w wykonaniu Nigerii ... Ogólnie bardzo przeciętny mecz ... Ostatnie spotkanie ... Mali - Benin .... Po problemach technicznych mecz się zaczął .... Po niedosycie w starciu &quot;gigantów&quot; oczekiwałem lepszej gry ... Niestety kolejny zawód ... Spotkanie słabe żeby nie powiedzieć kiepskie ... Gdyby nie karny dla Mali (jak dla mnie wątpliwy :] ) mecz skończył by się na 100 % wynikiem 0-0 ... Tak więc wszyscy którzy stawiali na Mali dziękują słabemu sędziemu ???? Ogólnie sędziowie coś jacyś bojaźliwi i niepewni ... Rozbawiła mnie sytuacja w meczu WKS - Nigeria kiedy to sędzia liniowy aby podjąć właściwą decyzję musiał &quot;zaczerpnąć&quot; porady Drogby :] Sędzia pokazuje na aut dla Nigerii jednak po reakcji Drogby (ręka w górę i okrzyki Nasza :] ) sędzia zmienia decyzje i piłka dla WKS ;) Tak więc pamiętajcie na PNA sędziują zawodnicy ???? Wracając do meczu Mali dowiedziałem się jeszcze jednego ... Podobno 3 minuty to prawie 300 sekund ... cóż komentator chyba był na % albo godzina nie ta ;) Klapa dnia to jak dla mnie postawa WKS ... Zaskoczenie to na pewno Maroko ... Jak na razie spośród ekip które rozegrały swoje mecze w PNA to ta ekipa zagrała najpiękniej i najskuteczniej ... Szkoda trochę Alloudiego, ale mam nadzieję, że to nic poważnego ....
Co do dzisiejszych spotkań to na pewno do typowania nie są za wygodne ... Jednak ... Zawsze coś da się wymyślić ... Na pewno postawię na Kamerun bo jak dla mnie Egipt to przeciętna ekipa ... Liczę również na bramkę Eto&#39;o ... Jednak ... W turnieju nie padł jeszcze remis ? Więc może czas zacząć polowanie na X ? :] Zambia - Sudan ... Typowy mecz nie do grania ... Obie ekipy praktycznie anonimowe więc nie można nic o nich powiedzieć ... Może under ? Na pewno będzie brakowało wyszkolenia technicznego więc taktyka typu &quot;bij i leć&quot; może być często stosowana ... Taka chaotyczna gra nie służy zdobywaniu bramek ... Z resztą wystarczy popatrzeć na tych lepszych piłkarzy afrykańskich jak potrafią wykańczać akcje i typ nasuwa się sam ;) Więc jak dla mnie under ...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom