Kuba rozkręca się z każdym meczem. Ostatnie wygrane 3-1 z Serbią, 3-1 z Włochami i dzisiejsza z Brazylią 3-2 robią wrażenie. Szczególnie dziś pokazali, że mają bardzo wyrównany zespół, przygotowany na trudy turnieju oraz o dziwo są mocni psychicznie, pokazując to chociażby w tb. Zdobycze punktowe rozkłądają się na caly zespół, pokazując, że mają mało słabych punktów. Henry Bell (11), Wilfredo Leon (16), Fernando Hernandez (22), Isbel Mesa (11), Yassel Perdomo (6). Szczerze mówiąc bardzo podoba mi się gra reprezentacji Kuby, ich atletyzm i umiejętności wzbudziły mój podziw. Wydaje mi się, że TYLKO poprzez złą aklimatyzację w pierwszych meczach Kuba nie będzie w top3.
Reprezentacja Rosji narazie nie musiała się za bardzo wytężać. Mecze z Egiptem, Chinami, słabą
Argentyna i Serbią nie pokazały prawdziwej siły reprezentacji Rosji. tak naprawdę jedyny wartościowy sprawdzian do tej pory to mecz z Brazylią, przegrany z kretesem 3-0. Uwazam, że kurs 1.20 jest nieadekwatny do meczu, jeśli Kuba będzie grała jak dziś to stawiam na niespodziankę.
Rosja ma fajny skład i stać ich na wszystko, mam nadzieje, że jutro będą mieć gorszy dzień i powiekszą strate do reprezentacji Polski.
Moje typy:
Kuba -
Rosja over 178,5 punktu 1.85 bet365
Kuba + 1,5 seta 2.60
Jak ktoś znajdzie +2,5 seta w jakimś buku niech da znać ????
Reprezentacja Iranu gra falami, raz potrafi wygrać z Polską, czy łatwo pokonać Egipt a czasem dostać straszne lanie jak z Kubą czy
USA gdzie w 2 setach ugrali 14,15 punktów. Oglądałem ich mecze i przyznam, że Julio Velasco świetnie ich przygotował, a Bazargarde w kolejnym meczu jest czołowym graczem meczu.
Chiny natomiast słabiutko. Jedyny sukces z Brazylią, gdzie urwali punkt. Do tej pory 21 straconych setów i tylko 3 zdobyte. Natomiast biorąc pod uwagę dzisiejszą grę z Japonią oraz niestabilność graczy Iranu myślę, że stać ich na zdobycie jednego seta.
Mój typ:
Iran -
Chiny (+2,5 seta) 1.50 bet365
Brazylia ma problemy na tym turnieju. Nie demoluje jak kiedyś, ma problemy ze średniakami jak
Chiny, a dzisiejsza porażka z Kubą stawia Brazylię w średniej sytuacji.
Serbia od 2 meczów bodajże, gra rezerwami i nie zapowiada się, by Milijkovic chociażby za często wchodził na boisko. Dziś Włosi przespali 3 seta ale myslę, że
Brazylia będzie jutro spięta jak nigdy. Dlatego
Mój typ:
Brazylia -
Serbia 3:0 1.90 bet365
Ponadto mecz
Włochy - Argentyna.
Włochy nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów. Przy wygranych Polski, Brazylii i może Rosji,
Włochy straciłyby szanse na top3. Koledzy powyżej dobrze już opisali ten mecz. Dlatego myślę, że dobrymi typami będą:
Włochy(-1,5 seta) -
Argentyna 1.70 bet365
Włochy -
Argentyna 1.35
Nie spodziewałem się, że Serbowie akurat zepną się na Brazylie i wystawią 1 skład ????