>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Info Propozycje i pomysly rozwoju forum...

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Jeśli nie da się na dany temat to szkoda...Ale szczerze i tak przemyslalbym blokade na cały dział, ale to tylko moje skromne zdanie ????
Tutaj masz odpowiedź:

Z drugiej strony nie jest to dobry pomysł bo ktoś może podawać dobre typy w swoim temacie z dobrym opisem i nie będą mu zaliczone wartościowe posty, bo jakiś kamilo1234 w swoim temacie co godzinę dodaje posta z typem.

Poza tym nie widzę wgl powodu dlaczego komuś usuwać z licznika posty w jego temacie :-|

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Z drugiej strony nie jest to dobry pomysł bo ktoś może podawać dobre typy w swoim temacie z dobrym opisem i nie będą mu zaliczone wartościowe posty, bo jakiś kamilo1234 w swoim temacie co godzinę dodaje posta z typem.
taki ktoś może napisać fajną analizę , wkleić do odpowiedniego tematu a w swoim temacie z typami dać link do danego tematu albo po prostu wkleić tą analizę. Przecież jak post będzie wartościowy to dostanie dzięki ;) w końcu po coś to tutaj jest

olo 2,4K

olo

Użytkownik
taki ktoś może napisać fajną analizę , wkleić do odpowiedniego tematu a w swoim temacie z typami dać link do danego tematu albo po prostu wkleić tą analizę. Przecież jak post będzie wartościowy to dostanie dzięki ;) w końcu po coś to tutaj jest

To może wgl nie liczmy postów, co:?:

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
A jak ktos nie pisze &#39;analiz&#39; to w ogole wyzerujmy mu licznik postow :?
Slaby pomysl tym bardziej ze sa uzytkownicy ktorzy swoja aktywnosc ograniczaja do obszaru wlasnego tematu, dlaczego maja byc traktowani jako ci gorsi?

olo 2,4K

olo

Użytkownik
a czy ja coś takiego zasugerowałem ? raczej nie. Moim zdaniem warto liczyć &quot;te wartościowe posty&quot;

ale dobra. Ja się juz nie wtrącam

W sumie to forum bukmacherskie , a typy na nim to najważniejsza rzecz więc looooz bluuus ;)

Wiele postów z samymi suchymi typami jest dużo bardziej wartościowych niż połowa postów z analizami w działach tematycznych, więc tutaj trzeba by selektywnie userom liczyć posty, bo niektórzy mimo bardzo wielu postów wnoszą bardzo mało :-|

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Szczerze to prędzej bym zagrał jakiś typ z analizą niż np. takie coś: Aston Villa -1,5 HT - Blackpool itp.
Doskonałym przykładem o wartościowym poście jest taki post:
http://forum.bukmacherskie.com/f153/australian-open-11-turniej-glowny-53228-4.html#post2072137
Niby nowy użytkownik, niby mało postów, ale analiza rzeczowa i solidna.
Wiele postów z samymi suchymi typami jest dużo bardziej wartościowych niż połowa postów z analizami w działach tematycznych,
Ale to tylko wasza wina polityki forumowej. Bo prowadzicie na forum taki konkurs gdzie najlepszym sposobem jest typować wysokie kursy i ludzie kopiują takie analizy z dupy do działów.
taki ktoś może napisać fajną analizę , wkleić do odpowiedniego tematu a w swoim temacie z typami dać link do danego tematu albo po prostu wkleić tą analizę
Tak tylko ja osobiście wolałbym, żeby ktoś prowadził w temacie te analizy i mieć wszystko w jednym temacie &quot;pod ręką&quot; niż mam latać i szukać jakiś wartościowych analiz począwszy od działu piłki wodnej, kończąc na lidze mistrzów.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ale to tylko wasza wina polityki forumowej. Bo prowadzicie na forum taki konkurs gdzie najlepszym sposobem jest typować wysokie kursy i ludzie kopiują takie analizy z dupy do działów.

I akurat w najbardziej popularnych sportach i ligach jest najwięcej spamu, gdzie kursy są najbardziej dopracowane i bardzo rzadko zawyżone :-|

Więc Twoja logika tu nie bardzo się sprawdza.

B 94

bart7890

Użytkownik
haha, ale ciekawa rozmowa teraz wleciała. liczbą postów to ja się chyba interesowałem jak miałem 13 lat. pomysł nic nie wnoszący, wystarczy, że posty nie są naliczane w hydeparku, w którym można sobie pisać o czym się chce. ogólnie liczba postów nie świadczy o użytkowniku. jeśli ktoś żyje na danym forum to doskonale wie kto jest &quot;wartościowym&quot; użytkownikiem. ja np. takim nie jestem, ponieważ mam około 1700 postów z czego trochę ponad 1000 zostało wbite w moim temacie ????

Baqu 1,4M

Baqu

Forum VIP
haha, ale ciekawa rozmowa teraz wleciała. liczbą postów to ja się chyba interesowałem jak miałem 13 lat. pomysł nic nie wnoszący, wystarczy, że posty nie są naliczane w hydeparku, w którym można sobie pisać o czym się chce. ogólnie liczba postów nie świadczy o użytkowniku. jeśli ktoś żyje na danym forum to doskonale wie kto jest &quot;wartościowym&quot; użytkownikiem. ja np. takim nie jestem, ponieważ mam około 1700 postów z czego trochę ponad 1000 zostało wbite w moim temacie ????
i dlatego między innymi powstał taki twór jak reputacja ????

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Skoro wprowadziliście reputację, co kiedyś sam proponowałem, lecz wtedy mój pomysł został kategorycznie odrzucony i uznany za kompletnie niepotrzebny, to może dałoby się wprowadzić coś podobnego, żeby można było dawać komuś punkty dodatnie lub ujemne? Dotyczyłyby one tylko typów - dodatni punkt za typ trafiony, ujemny za nie trafiony. Reputacja by została, bo punkty reputacji można dawać nie tylko za typy, a po drugie za jeden typ można dostać punkt od kilku użytkowników. A ta &quot;druga reputacja&quot; dotyczyłaby tylko typów z analizą, czyli z typów dnia i działów tematycznych. Dodawać punkty mogliby tylko moderatorzy danych działów tematycznych. I żeby punkt ujemny nie wpływał na obniżenie liczby punktów dodatnich, tylko liczba punktów dodatnich pozostawałaby bez zmian, a liczba ujemnych zwiększyłaby się o 1. Wyglądałoby to tak:
Reputacja: 15
17/12
co oznacza, że dany user trafił 17 typów z analizą, a nie trafił 12.
Nie mam pojęcia, czy jest w ogóle możliwość wprowadzenia czegoś takiego, ale wydaje mi się, że kiedyś widziałem to na jamiś forum...

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Wg mnie pomysł całkiem całkiem tylko, że ludzie podawaliby kursy za 1,01 i tez dostawaliby pkt ?? ???? Pewnie od 1,40 by to mogło być. Na pewno byłby to jakiś wyznacznik dla wszystkich.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
To jest pomysł z gatunku sci-fi. Czemu miałoby to służyć? Potem pojawi się pomysł na plusy i minusy dla typów bez analizy..i tak dalej. Nie szukajmy pomysłów na siłę:spokodfhgfh:

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
To wtedy obroty na forum spadły by o 50% bo nikt by nie chciał łapać minusów ;) ktoś chce pokazać , że jest dobrym typerem , to prowadzi statystyki i ma yield dodatni. plusy i minusy za analizy raczej nie mają sensu ;) ale takie jest tylko moje zdanie

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
To wtedy obroty na forum spadły by o 50% bo nikt by nie chciał łapać minusów ktoś chce pokazać , że jest dobrym typerem , to prowadzi statystyki i ma yield dodatni. plusy i minusy za analizy raczej nie mają sensu ale takie jest tylko moje zdanie
No i w sumie masz rację, ale szczerze mówiąc ostatnio widzę trochę, że forumowe typy idą w stronę szukania sensacji i wysokich kursów...Czym wyższy tym lepszy. Może się mylę, ale jakoś takie mam trochę odczucie...Wiadomo, że wchodzą jak choćby dziś 8 na Ferrera z Nadalem, ale mimo wszystko...Może się mylę.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
No i w sumie masz rację, ale szczerze mówiąc ostatnio widzę trochę, że forumowe typy idą w stronę szukania sensacji i wysokich kursów...Czym wyższy tym lepszy. Może się mylę, ale jakoś takie mam trochę odczucie...Wiadomo, że wchodzą jak choćby dziś 8 na Ferrera z Nadalem, ale mimo wszystko...Może się mylę.
jeżeli ktoś podaje typ z wysokim kursem , i nie potrafi przytoczyć choć jednego byle jakiego argumentu dlaczego tak a nie inaczej to widać , że szuka niespodzianki i liczy na farta. Hellraiser do swojego typu napisał normalną analizę i wiedział co gra. Tak więc już wiesz , że jak następnym razem poda wysoki kurs to musi coś w tym być a ktoś jak jedzie cały temat bez słowa analizy to tylko i wyłącznie liczy na szczęście

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
A co do tego jeszcze nabijania postów, to proponuję wprowadzić obowiązek rozliczania kuponów przez opcję edytuj, a nie cytuj. Bo wiele osób tak robi, a wcale to fajnie nie wygląda. Wydłuża tylko bezsensownie temat, a licznik nic nie znaczących postów rośnie.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
A co do tego jeszcze nabijania postów, to proponuję wprowadzić obowiązek rozliczania kuponów przez opcję edytuj, a nie cytuj. Bo wiele osób tak robi, a wcale to fajnie nie wygląda. Wydłuża tylko bezsensownie temat, a licznik nic nie znaczących postów rośnie.
i przy okazji edycji edytujmy tak żeby były same plusy

zacznę od tego że technicznie jest to niemożliwe bo i jak wprowadzić taki obowiązek...
ale nawet jeśli to niektórzy wolą pewnie mieć bardziej estetycznie i/lub być wolnym od podejrzeń o zmianę typu w czasie edycji i dlatego nie robią tak jak ty chcesz żeby to było

P.S. Ilość postów nie jest wymienialna na pieniądze, temat nie warty dyskusji

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
i przy okazji edycji edytujmy tak żeby były same plusy

zacznę od tego że technicznie jest to niemożliwe bo i jak wprowadzić taki obowiązek...
ale nawet jeśli to niektórzy wolą pewnie mieć bardziej estetycznie i/lub być wolnym od podejrzeń o zmianę typu w czasie edycji i dlatego nie robią tak jak ty chcesz żeby to było

P.S. Ilość postów nie jest wymienialna na pieniądze, temat nie warty dyskusji
???? cięta riposta ????

Ja też to kiedyś proponowałem , i nie chodzi mi tu o nabijanie postów bo tak jak mówisz nie jest to wymieniane na pieniądze , ale chodzi o przejrzystość tematu. Lepiej się ogląda temat gdzie jest ład i skład a nie milion kuponów cytowanych co 15 min i nie wiadomo co do czego.

I nie chodzi o całkowite wyłączenie cytowania , czasem się przydaje fakt. Ale można wprowadzić karanie za seryjne &quot;buredolowanie&quot; w temacie.

Na potwierdzenie moich słów polecam poczytać to

Mały regulamin

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
dokładnie... a jak komuś coś nie pasi to zawsze może podpytać adminów czy koleś podczas edycji posta nie zaleciał w [] .To jest bardzo łatwo sprawdzić.

Do góry Bottom