Ależ nieprawda.jeżeli chodzi o jedną informacje ale obszerną to jest to poprawnie napisane jeżeli chodzi i kilka informacji to juz jest blad ????
tematów niech nie zamykają, tylko usuwają wszystko co durnowate.
Dzieci zawsze będą się tu pojawiały, tym bardzie że pozycjonowanie w Google temu sprzyja.Mówisz, że po ocenie wieku już by mnie nie było, no chyba, że wprowadziłbyś limit 21 lat, hmmm....:kwasny4565:
To i ja się wypowiem na ten temat, żeby nie było że komuś liżę dupę Zgadzam się co do obecności na forum dzieci. Mnie też to drażni. Zwłaszcza im człowiek starszy, tym bardziej to zauważa. Więc może taka propozycja - pół żartem, pół serio: przy rejestracji każdy user powinien przesłac skan dowodu jak do bukmachera - a co, przecież w końcu dzieci nie mogą grac u buka, więc po co mają się udzielac na forum, zwłaszcza że i tak przemyślanych typów z reguły nie dają Druga rzecz, już z innej beczki: zauważyłem że działy tematyczne stają się powoli śmietnikiem, w którym zamiast analiz są teksty typu: " H2H między zawodnikami na korzyśc x więc gram grubo" albo " Pan x ma wyższe miejsce w rankingu więc gram na niego":kwasny4565: Jednak co najgorsze to że zuważyłem że np. dział tenisowy staje się bardziej podobny do typów dnia, niż do rzetelnego działu tematycznego. Mam wrażenie że im wyższy kurs, tym bardziej userzy starają się na siłę, wcisnąc Nam swoje przemyślenia. Doszło do tego że ostatnio widziałem propozycję meczu po kursie 13 (sic!) Ludzie zaczynają się bawic w obstawianie DW, które jest prawie nieprzewidywalne, zamiast dac konkretną i rzetelną analizę na temat gry i formy zawodników. Przypomina mi to trochę typy dnia, żeby móc wpisac jak największy kurs, a nie żeby zaproponowac jak najbardziej prawdopodobne rozstrzygnięcie. Bardzo dbają o poziom modzi, którzy napiszą zawsze kilka słów rzetelnej analizy (ukłony dla Prasy czy Olisadebe), ale dużo osób po prostu wali po typach jak z karabinu. I żeby było jasne, często dobrze zanalizowane zdarzenia "nie wchodzą", a te wyrywkowe na podstawie wyższego rankingu, zawsze mają jakąs szansę "wejśc", jednak ja myślę że w przypadku rzetelnej analizy, różnica jest taka, że osoba ją czytająca, może ruszyc mózgownicą i wyciągnąc z niej wnioski, nawet odwrotne do propozycji, jednak w jakiś sposób przemyślane. No i ostatnia sprawa. Apeluje o wstawianie przy swojej analizie w dziale tematycznym po zakończonym meczu. Drażni mnie bardzo że ludzie, jak typ "wejdzie" rzucają się na stawianie jednak nie ma ochotników na dostawianie Według mnie, to żaden wstyd, że analiza nie jest trafna - przecież jak to napisał kiedyś pewien user: "nikt nie jest pieprzoną wróżką". Ważne że ktoś się wysilił i napisał analizę niż miał by tego nie robic. Analizy w działach tematycznych są po to żeby pomóc w myśleniu, a nie żeby w nie ślepo wierzyc.Niestety też odczuwam niski poziom forum oraz jego uczestników. Wiem, że to cena popularności, ale nie można mieć wszystkiego — albo popularność i związana z nią miałkość merytoryczna, albo bardziej agresywna moderacja, większy odsiew i wyższy poziom. Doprawdy nie wiem, czemu służy polityka zamieniania forum w piaskownicę, poza zwiększaniem statystyk wejść i referrali.
Żeby było jasne — nie odbieram nikomu prawa do korzystania z Internetu i forum (ale niechby choćby najpierw zaznajomili się z netykietą). Nie moje forum i nie ja obieram sposób jego rozwoju. Mogę natomiast skrytykować kierunek, w którym zmiany podążają i mówię, że nie podoba mi się stan, w którym 80% nowych tematów to bezwartościowy szum.
No i ten nieprzystający do rzeczywistości regulamin, którego i tak nikt nie przestrzega z moderatorami na czele.
Jestem za. A zgłaszam przy okazji swoją kandydaturę na stanowsko referenta d/s sprawdzania dokumentów :spokodfhgfh:Więc może taka propozycja - pół żartem, pół serio: przy rejestracji każdy user powinien przesłac skan dowodu jak do bukmachera - a co, przecież w końcu dzieci nie mogą grac u buka, więc po co mają się udzielac na forum, zwłaszcza że i tak przemyślanych typów z reguły nie dają
Pomysł niewykonalny.Więc może taka propozycja - pół żartem, pół serio: przy rejestracji każdy user powinien przesłac skan dowodu jak do bukmachera - a co, przecież w końcu dzieci nie mogą grac u buka, więc po co mają się udzielac na forum, zwłaszcza że i tak przemyślanych typów z reguły nie dają