Forum gra
Mam propozycje:
Jak to bywa na kazdym forum jest grupa wyrózniajacych się typerów. Osoby te oprócz tego ,że pomagają innym w typowaniu, powinny moim zdaniem być w przeróżny sposób nagradzane. Otóż proponuje zorganizowanie czegoś na wzór wzajemnej pomocy z której jakoby każdy zainteresowany bedzie zadowolony i będzie coś miał bowiem będzie nagradzany.
Moja propozycja:
Najpierw wybierzemy tych którzy będą grali w imieniu tego forum wspólnie. Później osoby te w osobnym temacie bedą podawały typy i w ramach wspólnych uzgodnień stworzą coś wrodzaju kuponu-kuponów "rodzynków" na kolejne dni.
Te kupony oficjalnie zostaną zagrane u wybranego buka za określoną ustaloną stawkę.
Taką zabawe forme przygotowania do konkretnych założeń można poprowadzić powiedzmy przez miesiac, a od kwietnia można dla wszystkich chętnych do wspólnego grania utworzyć coś w rodzaju akcji, które będzie mozna wykupić.
Potem akcje-czyt pieniądze zostaną zainwestowane przez Forum do gry przez wybraną wczesniej grupe i na bieżąco będzie można podawać stan forum i wartośc akcji.
I tu nasówa się pytanie ? Jaką % wartość akcji powinni przed ich podziałem otrzymać w formie premii Ci dzięki którym każdy z akcjonariuszy zarabia.
To są już szczegóły do ustalenia.
Ja rzucam pomysł i jestem pierwszym który deklaruje wpłate na początek powiedzmy 200zł. Przy czym można ustalić ,że będzie to 10akcji po 20zł.
Wartość ogółu akcji dałaby nam bilans Forum a wartość ich wzrostu i spadku uzależniona byłaby oczywiscie od wzrostu lub spadku bilansu jakim dysponowali by nasi wybrańcy.