>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Progresja

P 13

pitman

Użytkownik
Coś wydaje mi się, że po 64 rzutach rzut 65 nie będzie 1/2....
Będzie na pewno. W każdym pojedynczym rzucie symetryczną monetą prawdopodobieństwo wyrzucenia orła/reszki jest równe 50%. Jedynie wyrzucenie serii 65 orłów jest mniej prawdopodobne niż wyrzucenie serii 64 orłów. Wszystko zależy od punktu widzenia.
Weźmy na przykład taką sytuację, że grasz progresję na remis. Dochodzisz do progu numer 8 i stawiasz jakiś tam remis, ale istnieją jeszcze gracze B i C. Gracz B gra taką samą progresję, ale jest na 4 progu i stawia ten sam remis. Gracz C nie gra progresji tylko po prostu postawił sobie ten remis na kuponie.
Twoim zdaniem masz większe szanse na trafienie tego remisu niż gracze B i C, bo już masz serie 7 nie trafionych remisów? ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
acetate 474

acetate

Użytkownik
akurat progresja w przypadku zakladow to inna bajka niz w przypadku orla czy reszki
tutaj w gre wchodza inne czynniki, ktore wplywaja na koncowy wynik

D 77

dalik

Użytkownik
Czy to zabawa w orełka , czarnych , czerwonych, reszek i innych 50% zdarzeń
to i tak każda seria musi się kiedyś skończyć i kropa.

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
Ostatnio podawałem drużynę Brestois z Ligue 1 jako korzystna do progresji na remisy.
Poprzednie sezony:

Zdecydowałem się pograć ją od samego początku sezonu i po 4 meczach nadal nic: (kursy ponad 3.00)

Stawkowanie: 5zł - 10zł - 20zł - 40zł - 80zł - 160zł - 320zł - (640zł)
Jak widać utopiłem już 75zł. Przy następnej ewentualnej wygranej (ok. 260zł) moge mieć 185zł zysku.
Następne mecze Brestois to mecze raczej ze średniakami.
15.09 | Nice - Brestois
22.09 | Brestois - Valenciennes
29.09 | Ajaccio - Brestois
Myślę, że warto grać dalej, a inne osoby śmiało mogą zaczynać już teraz.
Bardzo duża szansa, że padnie remis w następnej kolejce, a także kolejnych. Będę grał tak długo aż nie wygram, chyba, że już stawka przekroczy 1000zł. Ale nie wierzę, że ta drużyna nie zremisuje 8x pod rząd. Jestem gotów dodać 8 próg w wysokości 640 zł (jeśli wcześniej nie wygram). Co o tym sądzicie?

S 45

sikorrrr

Użytkownik
Ostatnio podawałem drużynę Brestois z Ligue 1 jako korzystna do progresji na remisy.
Poprzednie sezony:

Zdecydowałem się pograć ją od samego początku sezonu i po 4 meczach nadal nic: (kursy ponad 3.00)

Jak widać utopiłem już 75zł. Przy następnej ewentualnej wygranej (ok. 260zł) moge mieć 185zł zysku.
15.09 | Nice - Brestois
Bardzo duża szansa, że padnie remis w następnej kolejce, a także kolejnych. Będę grał tak długo aż nie wygram, chyba, że już stawka przekroczy 1000zł. Ale nie wierzę, że ta drużyna nie zremisuje 8x pod rząd. Jestem gotów dodać 8 próg w wysokości 640 zł (jeśli wcześniej nie wygram). Co o tym sądzicie?
Dlaczego grasz progresją x2 skoro kurs masz 3.0 i większy? Ne lepiej było jakoś mniejsze stawkowanie na więcej progów?

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
@Sikorrrr, wtedy znacznie wydłużyłby się czas progresji na tą drużynę, obecną zakończę za ok. 4 tygodnie. Stawka x2 uważam, że jest dobra, jak padnie w końcu remis to jest duży zysk.

S 45

sikorrrr

Użytkownik
@Sikorrrr, wtedy znacznie wydłużyłby się czas progresji na tą drużynę, obecną zakończę za ok. 4 tygodnie. Stawka x2 uważam, że jest dobra, jak padnie w końcu remis to jest duży zysk.
Pytanie co się stanie jak nie padnie? W sumie drużynę wybrałeś bardzo remisową więc może w ciągu tych 4 kolejek zremisują ????

X 0

xyzxyz

Użytkownik
Poniżej moja modyfikacja grania na remisy z wybraniem jednego zespołu - gram na całą ligę. Każdy mecz jest o innej porze więc się da. Zalety:
- szybkość - w jeden weekend robimy 8 spotkań zamiast jednego
- większa szansa - nie jesteśmy zależni od zwyżki/obniżki formy danego zespołu, bazujemy na &quot;formie&quot; całej ligi.
Poniżej rozpiska, kurs wpisywałem tylko tam gdzie padał remis, pierwsze dwie kolejki dość długo nie było (i bardzo dobrze) - potem wróciło do normy i podejrzewam, że do końca sezonu jeżeli zdarzy się jeszcze taki wyskok jak na początku chociaż raz to będzie dużo. Zakładam jednak, że przez cały sezon zyskam do 5000 zł.

Na ten moment po 6 kolejkach mój zysk to 2794 zł.

Stawka Kurs Mecz Wygrana
2 Pogoń – Zagłębie -2
4 Piast – Górnik -4
8 Jagiellonia – Podbeskidzie -8
16 Widzew – Śląsk -16
32 Lech – Ruch -32
64 Wisła – GKS -64
128 Legia – Korona -128
256 Lechia – Polonia -256
512 Zagłębie – Piast -512
1024 3,2 Jagiellonia – Górnik 2252,8
2 3,3 Podbeskidzie – Wisła 4,6
2 Widzew – Ruch -2
4 Polonia – Lech -4
8 Śląsk – Korona -8
16 GKS – Legia -16
32 Pogoń – Lechia -32
64 Piast – Pogoń -64
128 Wisła – Polonia -128
256 Korona – Lechia -256
512 Widzew – GKS -512
1024 3,4 Jagiellonia – Zagłębie 2457,6
2 3,6 Lech – Górnik 5,2
2 Śląsk – Ruch -2
4 Legia – Podbeskidzie -4
8 3,2 Podbeskidzie – Śląsk 17,6
2 Pogoń – Wisła -2
4 3,4 Polonia – Jagiellonia 9,6
2 Lechia – Piast -2
4 3,3 Ruch – Korona 9,2
2 Zagłębie – Widzew -2
4 3,3 Górnik – Legia 9,2
2 GKS – Lech -2
4 Korona – Podbeskidzie -4
8 3,5 Legia – Polonia 20
2 Jagiellonia – Piast -2
4 Ruch – Zagłębie -4
8 Wisła – Lechia -8
16 Śląsk – GKS -16
32 3,6 Lech – Pogoń 83,2
2 3,2 Widzew – Górnik 4,4
2 Podbeskidzie – Ruch -2
4 Polonia – Widzew -4
8 2,9 GKS – Korona 15,2
2 3,3 Pogoń – Jagiellonia 4,6
2 3,4 Zagłębie – Legia 4,8
2 Górnik – Śląsk -2
4 Lechia – Lech -4
8 Piast – Wisła

X 0

xyzxyz

Użytkownik
I jeszcze drugi temat daję i jestem ciekaw opinii.
Granie progresji na to, że Real w meczach u siebie (tylko!) pierwszy straci bramkę.
Kursy bardzo wysokie, często 5.00-8.00.
Kto śledzi ligę wie jak często Real musi odrabiać straty tracąc gola jako pierwszy, tak się dzieje od dwóch lat bardzo często (chociażby w tej chwili z Deportivo, jest 3-1 ale zaczęło się od 0-1)
Można nie mnożyć stawki x 2 a lecieć ciągiem i rozpisać potencjalny koszt na cały sezon czyli 18 meczy dzięki czemu wiemy na czym stoimy. Czy może nie wejść? Pewnie tak ????

K 26

krom

Użytkownik
Poniżej rozpiska, kurs wpisywałem tylko tam gdzie padał remis, pierwsze dwie kolejki dość długo nie było (i bardzo dobrze) - potem wróciło do normy i podejrzewam, że do końca sezonu jeżeli zdarzy się jeszcze taki wyskok jak na początku chociaż raz to będzie dużo. Zakładam jednak, że przez cały sezon zyskam do 5000 zł.
Grałeś 2 razy na 10 progu na którym musiałeś postawić 1024. Twierdzisz, że takie serie już się nie powtórzą. Sprawdziłem poprzednie sezony:

sezon 2011/2012 - dłuższe serie bez remisów: 12,12,10,8,9,13,8
2010/2011 - 16,9,8,13,10,15
2009/2010 - 13,8,16,11,18

Grając Twoją metodą na 18 poziomie trzeba by postawić ponad 262 tysiące złotych. Masz tyle ? Zakładając, że tak, to pojawia się problem z limitami. No, ale powiedzmy, że dzielisz te 262 tysiące i grasz w kilkunastu/kilkudziesięciu bukmacherach. Nie jest to łatwe, ale powiedzmy, że wykonalne. Tylko co jeśli nie będzie remisu przez powiedzmy 20 spotkań z rzędu i trzeba postawić ponad milion złotych ? Taka seria zawsze może się trafić.

Przeraża mnie Twoje zachowanie. Sprawdzenie 3 sezonów na betexplorer zajęło mi kilka minut. Ty tego nie zrobiłeś, a stawiasz tysiące złotych. Albo jesteś cholernie bogaty, albo zwyczajnie głupi/naiwny. Jest oczywiście 3 możliwość, że grasz wirtualnymi pieniędzmi...

bsk 184

bsk

Użytkownik
Poprzednie sezony:

15.09 | Nice - Brestois
AC Ajaccio 1 - 0 Stade Brestois 29
Stade Brestois 29 2 - 4 OGC Nice
Stade Brestois 29 2 - 1 Valenciennes FC
OGC Nice 4 - 2 Stade Brestois 29
A teraz seria spotkań z czołówką tabeli.

X 0

xyzxyz

Użytkownik
Tylko co jeśli nie będzie remisu przez powiedzmy 20 spotkań z rzędu i trzeba postawić ponad milion złotych ? Taka seria zawsze może się trafić.

Przeraża mnie Twoje zachowanie.

OJEJ. A co jeżeli w zwykłej progresji na jeden zespół się taka seria trafi? :|

Negujesz sens całej progresji a nie tej mojej konkretnej. W tym modelu, który ja gram ryzyko czarnej serii jest mniejsze niż przy jednym zespole i oczywiście nie, nie postawię 262 tysiące - po prostu mam swój wewnętrzny limit - mogę na jednej progresji stracić 2000 zł i robię stop. Jak ktoś nie ma takiego limitu to faktycznie może dojść do miliona, powodzenia.

W tej chwili jako, że jestem 2700 na plus mogę spokojnie zaliczyć jeszcze jedną serię 10 meczów i nawet jeżeli stracę to mnie to nie zaboli, nie jestem jednak kamikadze, który będzie ryzykował bez opamiętania większe stawki - jeżeli jednak ktoś gra na jedną drużynę progresję i stać go na dojście do 10 poziomu to polecam zmianę na całą Ekstraklasę tyle, że wg mnie remisy będą padać częściej niż przy jednym zespole czyli efekt może być mniejszy.

bsk 184

bsk

Użytkownik
No to jak masz taki limit to wtopisz bardzo szybko. Zauważ, że jesteś 2700 na plus to piszesz, że seria 10 meczy Ci nie straszna. A gdybyś otworzył progresję na serii 10 meczów bez remisu?

mmatizz 4,9K

mmatizz

Użytkownik
dotrwałem z wieloma rotacjami
- nie zatypowałem trzech poprzednich progów ponieważ trochę się zniechęciłem
- dzisiaj jak spojrzałem na wysoki kurs Bordeaux to już byłem pewny, że padnie remis właśnie teraz
- tylko za 60zł mogłem zagrać w milenium po kursie 3.05 dlatego zysk malutki ale jest
tak wyglądał przebieg progresji:
5zł - 10zł - 20zł - 40zł - 60zł (http://imageshack.us/a/img685/1539/prog5brest.png)
ogólny zysk to tylko 25zł.
Gdybym zagrał od początku jak planowałem (8 progów od 5zł mnożymy x2) to dzisiaj byłbym 1000zł do przodu ????
Cóż, może zacznę coś niedługo nowego. Ważne, że nie ma minusa.

D 77

dalik

Użytkownik
Pytanie czy te 25zł było warte czekania tych kilku tygodni.
Wiadomo, że moneta to moneta ale ryzykowałeś w sumie grubą kase by zyskać raz 25zl w miesiącu.
Tak czy siak - gratuluję

Do góry Bottom